- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
radi8tor #608 üzenetére
Egyszerre futott az 1200 torrent.
Amire te gondolsz, hogy egyszerre volt adatforgalom az 1200 torrenten. A kettő nem ugyanaz. A kérdező se úgy értette, hogy 500 torrenten legyen adatforgalom. Ez már alapvetően kizárt, kivéve ha több tracker összes torrentjét futtatod egyszerre, és pl. freeleech van.
Amúgy igen, engem is a háttértár korlátoz. A RAM cache meg elég "komoly", fixen 1GB. Sajnos gyakran megesik hogy ki is futok belőle. De a korlátozó tényező nem a legelső generációs atom CPU, hanem a cache mennyisége + háttértár sebessége.
-
longwild
aktív tag
válasz
radi8tor #551 üzenetére
Egyébként gondolkodtam, mert több helyen láttam, hogy w2k8 (vagy hasonló rendszer alatt) szoftveres raidet használnak. Jelentősen lassabb az a megoldás az alaplapi RAID vezérlővel szemben?
Ott esetleg működne a vinyók kikapcsolása?
Továbbá ha jól sejtem, akkor még HDD Sentinel jellegű programok is el tudnák érni a vinyók állapotát, mivel az AMD RAID vezérlő egy csoda és nem továbbít értelmes smart értékeket...
S ha már itt tartunk: alaplapi RAID vezérlő hogy hozza tudomásomra, ha megállt a RAID 1 egyik eleme?
(Bocsi a sok kérdésért egy postban, de ezek kikívánkoztak belőlem :p )
-
bugizozi
őstag
válasz
radi8tor #528 üzenetére
Lehet az volt a baj, csak épp nem volt akkor 3 kezem, hogy 2-vel emeljem a 2 csavart 1-gyel meg húzzam kifelé
meg olyan izgatott voltam, hogy pont nem az érdekelt, hogy kijöjjön, hanem hogy rádugjam
Memóriabővítést egyelőre nem terveztem, szűzen <500 MB alatt van a memóriahasználata az R2-nek és sok mindent nem is akarok rá pakolni, szerintem ~1 GB körül meg fog állni. Természetesen ha valakinek van gyári 2 GB ECC ramja jutányos áron eladó, mert ő bővített akkor arra lehet vevő lennék -
worxland
addikt
válasz
radi8tor #512 üzenetére
Rosszul tetted, más is belepakolt már 9 HDD-t (5x3,5", 4x2,5"), az indításnál meg nem egyszerre pörögnek fel a vinyók. Mellesleg nem kell százezres fogymérő, ha 15%-ot téved is a gagyi mérőm, akkor is bőven 150 (N36L) / 200 (N40L) W alatt fogyaszt a gép. Mellesleg a mérő a felvett és nem a leadott fogyasztást méri.
-
DaneeL
csendes tag
válasz
radi8tor #508 üzenetére
Jogos, viszont nalam van benne egy 2Tbs Samsung, meg egy 80Gs Toshiba latop hdd ami a rendszer. Ezek melle szerintem boven befer, meg akkor is ha bovitek meg egy HDDvel.
Idle modben ahogy olvastam 10W-t eszik a kartya, max. terhelesnel 29-et - ez utobbi nem valoszinu mivel csak xbmc-t fogok rajta hasznalni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
radi8tor #456 üzenetére
Hú, nagyon amatőr vagyok, bár sima PC-n menni szokott úgy is, ha benne hagyod. Du. ki is próbálom, köszi. Ha HTPC-nek (is) akarom használni, egy LP-s Sapphire 5450 megteszi, ugye? DXVA-val gondolom megy a full hd is rendesen, XBMC-vel ill. KMplayerrel használnám. A hangot szerintem egy USB-s DAC-al oldanám meg, mivel a HDMI-t csak a tv-be tudom beledugni.
-
-
RI/OS
addikt
-
Tangerine
senior tag
-
n16
tag
válasz
radi8tor #275 üzenetére
Reménykedjünk, hogy lemegy 30k alatti szintre.
Nekem egyelőre ide elég lesz az 500GB -os vinyó.
Ha kell akkor meg hozzáfér a hálózati gigabites NAS géphez.
Bár igazából most már annyira nem is lenne szükség erre a STORA NAS-ra.Mennyire kezeli a Windows 2008 az ext3-as particiót ? Hátha mégis
-
Rosep
senior tag
válasz
radi8tor #255 üzenetére
Szerintem senki nem beszélt windows-os torrent kliensről. Én úgy gondolom, talán van valamelyik Linux/BSD oprendszerre szánt uTorrent-nek vagy BitTorrent-nek olyan verziója, amiben van Remote Access opció. Csak sajna a mostani NAS-om beépített BitTorrent kliensében nincs ilyen lehetőség.
-
znsht
csendes tag
válasz
radi8tor #239 üzenetére
üdv.
Köszi, megoldódott.
Ellenben nem tud vki olyan megoldást amivel meg tudom oldani azt, hogy dual-bootnál (winhomeserver és xp) esetén monitor csatlakoztatása nélkül ki tudjam választani a (nemdefault) xp-t (mivel szerver nincs rajta monitor, nem szeretném mindig odavinni, rádugni).
Valami gyorsbillentyű vagy valami egyéb ?köszi
-
HalasKYO
aktív tag
válasz
radi8tor #222 üzenetére
Ez mondjuk jogos, csak azt nem tudom hirtelen, hogy mikor jött piacra.
1-2 éve még nem nagyon voltak ezek a hű de kiokosított biosok (és most nem az egérkezelés meg a csilivili hülyeségekről beszélek)
A lényeges és HASZNOS szerintem egyedül a 3TB+ os drive ok támogatása.
A többi sallang és marketing.. Volt szerencsém ilyenhez és fél óráig áldottam minden felmenőjét annak az informatikai terroristának aki kitalálta...Túlbonyolított agyonszabályzott beállítások , ha ezt bekapcsolom akkor azt kikapcsolja.. hát a jó édes apád munkakedvét azt....
Azért remélem erre rájönnek és normálisakat adnak ki. (pl ugye hogy a cd rom helyére lehetne tenni egy bootable driveot a többi menne raid 5 ben vagy 10 ben ízlés szerint sózva borsozva.)
Tudom hogy lehet most is (raid5nélkül) de ahhoz főzott bios kell, attól meg tartok kissé... -
-
DaneeL
csendes tag
-
ezsolti
tag
válasz
radi8tor #169 üzenetére
Igen, azt láttam a honlapon. A kérdés, hogy érezhető-e a különbség, megéri-e beruházni 8GB-os csomagba? 1333MHz-es van 10k-ért, a most bennelévőt meg el tudom adni 9k-ért, így gyakorlatilag 1000Ft befektetéssel megdupláznám a ramot. Igaz 4GB 1600MHz helyett lenne 8GB 1333MHz benne.
-
ezsolti
tag
válasz
radi8tor #154 üzenetére
Köszönöm a választ! Az integrált VGA elkerülte a figyelmem!
A webes felület lenne a legjobb számomra. Laptopom van, a gép ide lenne lerakva mellé. Utazok az országban, néha azon kívűl, így jó lenne elérni bárhol is vagyok. A torrent meg menne 24/7. Egy tp link usb wifi-t nyomnék bele így kábelezni sem kellene. Ez jó ötlet? Vagy inkább rakjam a router mellé kábellel? -
PrinczA
őstag
válasz
radi8tor #136 üzenetére
Milyen vastag?
Én egy régi alaplapom dobozának az alján lévő szivacsot vágtam bele.
Az vastagnak bizonyult ~5mm.
Nőtt a proci hőfoka ~50C-re.Ha az amit linkeltem vastag, akkor lemondom.
-
adalbert1
veterán
válasz
radi8tor #109 üzenetére
Igen, az ára nagyon baráti, ez az egyik legfőbb érv mellette, 100k körül már nem lenne ennyire érdekes. Viszont 40k-ért erősen gondolkozom a cserén, még párat alszom rá (kérdés mennyiért tudnám a használt cuccaim elpasszolni ha ez ilyen olcsó).
Nagyobb teljesítmény nekem nem feltétlen kellene, inkább a fogyasztást vigyék minél lentebb. -
adalbert1
veterán
válasz
radi8tor #104 üzenetére
Köszi neked és PrinczA-nak is.
NAS-nak használnám, a filmnézést külön médialejátszóval oldanám meg, viszont valahol a TV közelében lenne ez is elhelyezve, ezért a zaj központi kérdés.
Jelenleg egy DGSEJT alapú konfigom van ilyen célra, egy 5400 RPM-es HDD-vel az kb. 20 W-ot fogyaszt (igaz nem ilyen tápegységgel) idle-ben, és két ~500 RPM-en üzemelő 12 cm-es Noctua ventivel hűtve szinte teljesen hangtalan.
Igazából azért akartam volna lecserélni mert annak még mindig nincs egy normális miniITX háza, amiből egy igényesebb árban már közelítené a komplett MicroServer megoldást. De így lehet hogy várok egy következő generációra. -
zsolt501
nagyúr
Gari ide vagy oda, az a baj hogy egy rossz venti miatt ha ledöglik a táp, és ha pont olyanja van akkor akár a HDD-t és az alaplapot is haza vághatja, szóval én inkább cserélem a ventit mielőtt lehal.
Egyébként egy táp halál esetén a benne lévő HDD halál esetén azt nem fogják gariztatni a HP-s szervizben, szóval érdemes a problémát megelőzni, mint belefutni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged