- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
teleguru
csendes tag
Sziasztok,
Én is vettem egy ilyen "kicsikét" N40L + [LINK] a full HD és hang miatt.
A kérdésem a következő. Valaki ilyen konfigból csinált XBMC HTPC-t? Én 2 hete próbálok ubuntu servert rá hegeszteni ez alapján [link] Ha csinált esetleg a lépéseket leírná miként végezte? Alap linux ismeretekkel rendelkezem, csomagokat tölteni telepíteni tudok de a programok beállítása parancssorból nem egyszerű és nem is megy.
A problémák a követezők: Van egy 750Gb NTFS winchester. Az ubuntu fstab ba beírom: /dev/sda1 /mnt/disk2 ntfs 0 0 bootnál hibát dob létrehozva a disk2 könyvtár!! Ha viszont boot előtt beírom majd sudo mount -a parancs tökéletesen felcsatolja. Ötletek erre???Az igények:
8Gb pendrive-ról bootolás (később 32gb USB3.0 lesz) + ha HDD-ről nem olvas 5perc után kikapcsolja az OP mivel a HP serverben nincs ilyen opció.
HD videó nézés a 1Tb EXT4 + 750Gb NTFS partícióról.
Torrent: Transmission + távoli elérés
CIFS
NFS
FTP
SAMBA
DynDNS
Mind úgy, hogy mindkét winchester látszódjon távolról FTP-n + LAN !
Jelenleg a micros server mellett van egy Dlink DNS320 am ami ellátja ezeket a feladatok egy részét de a 40/20Mb sávszél már meghaladja a képességeit & a Gigabit-es másolás 10Mb/s el képes kiszolgálni.XBMC live alá lehet valahogy ilyen funkciókat varázsolni?
Valaki help me pls!!!
Köszi! -
zsolt501
nagyúr
Nekem csak fogóval sikerült kiszedni, mert az egyik kampó ami rögzíti a foglalatba el volt hajolva gyárilag és nálam ezért nem akart kijönni, majd miután kijött szépen javítottam az elhajolt rögzítőt és azóta könnyen ki lehet szedni a pöcök benyomása után. Szóval lehet hogy nálad is ez a gond.
-
Fex
tag
Szia!
Nem csak a hardver követelményeket vedd figyelembe, hanem az együttéléseket is. P.: dc és sharepoint nem ajánlott egy gépre telepíteni, ugyanúgy, ahogyan dc és sql sem. Nézd meg az ms ajánlásait is. Azért mondtam a virtual gépeket, és akkor tegyél 8 giga ramot bele...
üdv,
Fex
-
bon
őstag
Enyni mindenre kevés lesz ez a gép, én erősebb hp serveren futtatom a programok régebbi változatait, ráadásul külön-külön gépen és ott is akadnak erőforrás gondok. Win2003-hoz képeset ezekenk sokat nőt a gépigényük. Memóriát 8-ig feltornásznám, de a proci teljesítménye kevés lesz. Nálam egy ml110-es serveren 6gb-ram-al belassulgat a sharepoint 2007.
Csak a sharepoint 2010 minimum gépigénye:
ram: 4 GB for developer or evaluation use
cpu: 64-bit, four cores -
radi8tor
MODERÁTOR
Nem ártana azok az alkalmazások alá több memória.
6GB már elég lesz szerintem.Szerintem elég a Windows Server gyári vírusirtója.
Ne telepíts fel ismeretlen forrásból származó programot és ne látogass olyan webhelyeket a szerveren nyitott böngészővel.Lassan 1 éve használom Windows saját vírusirtójával, semmi baj nem volt még.
-
radi8tor
MODERÁTOR
1 éve ilyen gépem van, szerintem igen.
LFF SATA = 3.5" HDD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest