- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
nvyktor
aktív tag
válasz
Jim Tonic #1600 üzenetére
A smart biztosan tudja, használtam többször is, igaz, azok 2-3 kVA rackes cuccok voltak.
[nagyonoff]
Illetve az eaton/powerware magasabb kategóriás cuccok is tudják, de abból meg 15 kVA+ szekrényes kivitelt használtam...Amúgy kb. mindegyik tudja a lekapcsolást, ha van rajta usb / rs232.
HP MS-hez az rs232 nyilván nem megfelelő, az ups-be való gyári management kártyák (amikkel hálózaton lehet kommunikálni) meg piszok drágák, egy másik micro-t lehet venni az árából... így marad az usb.Gyors kereséssel ezeket találtam legolcsóbb alternatívaként, elvben mindkettő tudja a kért funkciókat:
APC BK350EI: 23.597 Ft
APC BR550GI: 32.738 Ft -
Brogyi
őstag
válasz
Jim Tonic #1567 üzenetére
Software-s fake RAID mind a kettő.Tehát lassú.Akkor már az Ubuntu mdadm sokkal jobb, és nem kell fizetni a kártyáért.Az más ha bővíteni akarsz,de túl nagy sebességre ne számolj.Nálunk a melóhelyen az operátorok mindig szétcsapják a windows-os soft RAID-et.Most látom RAID-ről nem volt szó.Bocsi, de akkor is lassú.
-
bambano
titán
válasz
Jim Tonic #1541 üzenetére
ismételt teszttel be lehet tárazni a cache-be a fájlt és akkor kijön a tiszta ethernet sebesség.
azt hogy samba esetén mi a gond, két módon lehet ellenőrizni:
- sambát futtatni izompacsirta szerveren
- más protokollt futtatni n40l-en.a más protokoll lehet nfs, azzal nekem sikerült kisámfázni a gigás drótot két workstation alaplappal.
-
kiskakas
senior tag
-
kiskakas
senior tag
-
varga.tamas
tag
válasz
Jim Tonic #1459 üzenetére
Az egyik srác árul porszűrőt olyan méretben, amiben kéred. Asszem 100 Ft/20x20. Megpróbálom ma megkeresni!
update:
http://hardverapro.hu/apro/porszuro_szamitogephazba_akar_egyedi_formaban_es_m/hsz_1-50.html -
csballago
csendes tag
válasz
Jim Tonic #1448 üzenetére
Igen a fájl rendszer nekem is eszembe jutott. S bár elméletileg windows alatt lehet kezelni ext4-et (ha jól tudom) külön programmal, attól még az op.rendszer nem fogja natívan - márpedig az op.rendszer akinek ezt felügyelni kell.
Ez most azért is nagy kérdés, mert kezd nőni az adatom, amit már rászeretnék dobni 4db winyóra raid-5-ben. Tehát nem ártana letennem a voksom valamelyik op.rendszer mellett.
-
Honkydoo
őstag
válasz
Jim Tonic #1333 üzenetére
Valóban, de az gondolom nem 1x-es.
Ebben meg pont az a jó, hogy megmarad a 16x-es slot bármi másnak.Server:
Nem vagyok hivatásos rendszergazda, de nem értem, hogy egy N40-es server miért ne tudna kiszolgálni egy 20 fős céget, levelező serverként és webserverként?
Biztos én nem értek hozzá, de a microservert nem pont erre találták ki? -
krealon
veterán
válasz
Jim Tonic #1188 üzenetére
"Csak megeszi a processzorodat a paritás adatok számításánál."
Hmmm.
4x 2TB RAID5 -ot 90MB/s tempoval tudtam irni gigabites halon. (FreeNAS 0.7)A modern processzorokban a paritas szamitas gyakorlatilag I/O terhelest okoz.
Evekkel ezelott olvastam a BME-n keszult tesztet, amiben a HW es a SW Raid-ek sebesseget hasonlitottak ossze. Mar akkor nagyon keves HW eszkoz tudta megszorongatni a szoftveres RAID-et.
-
csballago
csendes tag
válasz
Jim Tonic #1180 üzenetére
Igen persze, viszont napjaink adatvédelme azért kezd egyre fontosabbá válni. Értem én ezt a felhő terjedést, de azért az hogy ezért cserébe kiadom az adataimat 3. félnek, hogy ő tárolja valahol (persze állítása szerint biztonságos módon)......szóval nem véletlenül nem terjed olyan gyorsan..... (ez persze csak személyes vélemény)
-
-
nvyktor
aktív tag
válasz
Jim Tonic #1171 üzenetére
A tükrözéses raid esetében két lemezt használsz fel, és egy lemeznyi terület áll rendelkezésedre.
a raid5 ezzel szemben hibajavító kóddal, paritással, stb. (ne menjünk bele, ott a wiki) nagyobb terület használható.
Összehasonlítva:
4 db 1 TB HDD raid1-ben 1 TB
4 db 1 TB HDD raid01-ben 2 TB (raid0 + raid1)
4 db 1 TB HDD raid5-ben 3 TBRáadásul a hibajavítást is optimalizálja...
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jim Tonic #1139 üzenetére
Van egy ilyen topic is, hátha ott már elhangzott a megoldás.
-
sxboy
tag
-
sxboy
tag
válasz
Jim Tonic #1105 üzenetére
2GB bőven elég, nekem 8GB.os sandisk ultra van benne. Jelenleg az MC-ben azt látom, hogy 888MB-ot foglal a rendszer.
Szerintem amúgy teljesen felesleges az USB3, mert a boot idő úgysem számít, nekem két perc alatt megvan a reboot, amibe benne foglaltatik ugye a huszonmásodperces BIOS POST is. A rendszer pedig gyorsan reagál bármire.
-
sxboy
tag
válasz
Jim Tonic #1096 üzenetére
Szia,
üdv a csapatban, én OMV-t ajánlanék, a linux alapú open source megoldások között a legjobb szerintem, mindet kipróbáltam és ez lett a tuti. Elég a belső USB-be egy gyors pendrive, arra mehet a rendszer, viszont azt adattárolásra így nem fogod tudni használni. Elég gyors lesz, csak ne régi pendriveot használj.
Ha Windowst tennél fel, akkor az nem mehet pendrivera, mindenképp HDDre kell telepítened.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest