- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
nvyktor
aktív tag
válasz
iceguard #1345 üzenetére
Szia!
A méretezés nagyban függ a felhasználás mennyiségétől és módjától.
Memóriából az említett szerver DDR3 modult fogad, az most olcsó, még az ECC-s is, nem érdemes spórolni, én min. 8-12 GB-t beletennék. Ha spéci programok vannak (lesznek) a szerveren, akkor többet is.
HDD viszont nehezebb kérdés.
Pl. ha nagyméretű fájlok tárolása a cél, akkor a már említett 2 TB SATA HDD megfelelő.
De ha egy adatbázis gyors elérése a cél, akkor inkább SAS diszkeket tegyél bele, azokból viszont kisebb az elérhető kapacitás ( /diszk).
Tehát ezt neked kell tudnod, hogy mi lesz a felhasználás módja.(ha szükséges, keress meg nyugodtan privátban, segítek szívesen)
-
válasz
iceguard #1345 üzenetére
Hát, elég OFF a téma.
HP oldalán nézz körbe. Az N36L/N40L erre kevés, amiről ez a topik szól.Memóriából sosem elég, de ha különösebb programok nem futnak, akkor 8-16GB elég. Merevlemezt meg nem lehet megmondani, ezt kizárólag ti tudjátok.
Miért akartok egy ilyen kicsi cégnek saját levelező szervert? -
zsolt501
nagyúr
válasz
iceguard #1345 üzenetére
Ha jól vettem ki akkor majd legalább 20 fő fogja a szervert használni, akkor itt a minimum ajánlott memória a leírt feladatok miatt, hogy minél kisebb legyen a gond én személy szerint minimum 8GB ECC RAM-ot javaslok. RAID tömbben a HDD-t és itt a méret már attól függ, hogy a mennyi adattal kell számolni, de itt szerintem a 2TB-os HDD böl felépülő RAID tömb a célszerü, mert 20 fő már nem kis adat mennyiséget tud generálni, de ez is attól függ mi az amit biztonsági mentésként ide mentenének, mert fa pl. filmek vagy RAW fotók akkor még ez is gyorsan meg fog telni egy idő után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest