- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- MIUI / HyperOS topik
- Különleges élményre invitál az Apple
- Újabb részletek a Galxy S26 Ultra privát képernyőmódjára vonatkozóan
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- MagSafe-szerű mágneseket kaphat az Oppo Find X10 széria
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
válasz
[Misel]
üzenetére
Fiúk!
Mindennek ára van. Mi (radi8tor1,golya87, és jómagam) a zfs mellett döntöttünk. Szerintem egyikünk se akar az mdadm-nel foglalkozni. Nálam Bill bácsi semmilyen formában nem jöhet szóba ha szerverre gondolok. Éppen elég a melóban. Engem egyszerűen megfogott az Oracle oldala. Mindent megtaláltam eddig. Egyszer kérdeztem a nagymestert az SSD darabolásról, és rájöttem ez nekem nem kell. Mi hárman biztos nem választunk mást. Jelenleg több dolgot meg tudok csinálni linuxon, de mégis maradok a zfs-n, és hiszem hogy a többiek is így vannak ezzel. Hármunk közül három különböző érvet sorolnánk fel miért is választottuk. Mindegyik operációs rendszernek van hibája. Ha jól megfigyelted hárman három különböző op.-t választottunk, de az alap a zfs. Nincs két egyforma ember azonos igénnyel. Így szép, és tarka a világ. Bocsi ez már nagyon off.
Visszatérve az árra ha elöbb elhasználódik a HDD-m mint a tied a scrub miatt akkor én ezt az árat megfizetem, mert amíg mozog a HDD addig biztos vagyok benne, hogy az adataim az egyik legjobb file system-en van tárolva. Jelenleg adatvesztésről nem tudok beszámolni, pedig volt idő amikor egy hónapban legalább egyszer áramszünet volt. Nincs szünetmentes tápom, és nem is fogok venni. RAID kártyát se tervezek. Nekem így jó.
A végére hagytam az ECC-t. Olcsó kis gagyi lapom nem tudja kezelni. A minap olvasom itt, hogy micsoda nagy szentségtörés, hogy nem ECC-t használok. Valahol pedig azt olvastam, hogy a különbség csak annyi, hogy szegény szerver kiakadhat. Nálam egy home server kategóriába belefér egy reboot. Majd ha pénzt keresek vele akkor majd áldozok az ECC-re és a Xeon-ra. Egyébként is az áramszünetek automatikusan megteszik helyettem a restart-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- Androidos fejegységek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NIOH 3
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Ryzen 5 7600X + 9060XT 16GB DDR5 konfig eladó
- BONTATLAN DOBOZOS ThinkCentre M70s SFF Business Időtálló Asztali gép -50% i5-14500 16/512 770 Magyar
- Játszogatós PC - Ryzen 5 7600, RX 7800 XT, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- Akciós! PC , 14100F , RTX 3080 , 16GB RGB , 512GB NVME , 500GB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ Sony PlayStation 5 Slim digital / lemezes / Pro konzol 27% áfa
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4360, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest