- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
ProBook 6570b-ben ki lehet a videokártyát kapcsolni, hogy az IGP működjön csak?
A BIOS-ban nem találtam ilyen menüpontot.
Úgy rémlett, h a BIOS-okban lehet váltani az IGP, illetve a VGA között.
Vagy a Catalistban valahol ki lehet kapcsolni?Harmadik generációs i5 SSD-vel, 8giga rammal.
HD7570 VGA-val, és olyan képhibákat produkál, ami videomemória hibára utal.
Ugye idleben, mikor csak az IGP megy, jó a kép, de amint GPU intenzívebb dolog indulna, átvált a dedikált VGA-ra, ami meg úgy tűnik már hibás.
Állt vagy két évet a laptop, csak most akartam használni, azt észrevettem, h van ez a hibája.Ha le tudnám tiltani a VGA-t, akkor a processzorba integrált IGP még elég lenne pont ahhoz, h használni lehessen a lapotopot, mert egyébként netezni, olvasni cikkeket még pont jó lenne.
-
válasz
adika4444 #40907 üzenetére
Köszi a tippet.
Kipróbáltam, most is jelez 11 drivert frissítene (lényegében mindent).Az automata driver detektorokat nem szeretem, mert vagy minden sz×rt fel akarnak telepíteni, (minek pl. böngészőbe toolbar neki?), vagy fizetős lenne, vagy mindkettő. Talán csak a Giga féle Driver Agentet szoktam elindítani, de csak arra, h megnézzem mit jelez, hiszen fizetős volta miatt nem tudom érdemben használni.
De ez másnak tűnik, még a Dirtywindowson is írnak róla, és ahogy elnézem, vany egy 10gigás megapackjuk is.
A mindig nálam levő fontos programokat tartalmazó csoda-pendriveomon végülis elférne még ez a pack is, vannak esetek amikor jól jöhetne.Az XP idejében volt egy ilyen sata driver magapackom, az is vagy 500MB volt, amikor még bele kellett integrálni a telepítőbe a sata drviert, ez a pack tényleg minden sata vezérlőt tartalmazott. Na ez a pack jutott eszembe róla.
Köszi a tippet.
-
válasz
Kolondrum #40900 üzenetére
Win10 alatt azért működhet, mert a win10 már tartalmazhat egy teljesebb Synaptics drivert, amiben már benne van ez a funkció is.
A Win7 még csak annyit csinál, h a főbb funkciók mennek, mint maga a működés, ill. görgetés pl.
Nem tudom, nálam kiderült, h az eszközkezelő ugyan nem jelezte, de nem volt fent a drivere. Neked biztos, h fent van? Nagyítás, elforgatás megy pl? (nekem eddig ezek se mentek)
-
Na, kiderült. Nem volt fent a driver.
Persze, mert win telepítése után a toch pad első használatra működött rendben. Legalábbis a görgetés ment, így ilyenkor nem is szoktam drivert feltenni, minek, ha megy alapból az adott eszköz.
Aztán el is felejtettem, h nem raktam fel drivert, és később csak szomorkodva vettem észre, h nem megy a kikapcsoló.Mivel többnyire külső bill + egérrel használom, így csak akkor tűnt fel, amikor ki tudja mikor, fél évre rá talán le akartam valamiért kapcsolni a touch padot. Viszont akkor meg nem emlékeztem már persze, h ehhez nem is raktam fel drivert.
Na, problem solved.
Leülhetsz Thunderzolee, ügyes voltál..
-
Üdv!
A ProBookok touch padjának ki/be-kapcsolója újratelepítés után nem működik; pedig azt hittem minden szükséges drivert leszedtem.
Mi kell hozzá, h használható legyen ez a funkció ismét?Erre gondolok:
https://www.youtube.com/watch?v=fj1Yf4ASag0 -
válasz
Lacielvtárs #39834 üzenetére
Bár nem vigasztal, de más is járt már hasonlóképpen az ilyen processzorral szerelt géppel:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_11203-11207.htmlA megoldás, eladni, és venni egy normális(abb) gépet.
Esetleg SSD, (ha van pénz lóvééra, ill. ha nem kell tárhely) vagy egy SSHD.
A ram bővítése 4-ről 8 gigára akkor kell, ha a feladatkezelőt megnyitod, és használat közben figyeled, h mennyi ramot eszik a gép.
Ha elfogy a 4, akkor érdemes bővíteni, de netezéshez, meg office, meg ilyen alap dolgokra (film, zene, képek) elég 4 giga is.Esetleg CCleanert töltsd le, és az automatikusan induló programokat nézd át, ami nem kell, azt tiltsd le, ezzel is lehet némi "sebességet" nyerni.
Egy 30ezres páréves üzleti kategóriás géppel jobban jártál volna.
-
válasz
Lacielvtárs #39825 üzenetére
A processzor nem cserélhető, ezek BGA tokozásúak, az alaplapra van forrasztva.
És milyen ramot tetteke a gépbe végülis?
Egy ram foglalat van, és abból a 4 gigást átcseréltétek egy 8 gigásra?
1600-as? És nem DDR3L, hanem csak DDR3?
Érdekes, a 8 gigás modulok nem régóta kaphatóak, egy ideje meg inkább csak DDR3L-t ontanak a gépsorok már magukból. -
Lapozófájlt nem áttenni kell, hanem letiltani.
Van olyan programod ami igényli?
Ha nincs, akkor tiltsd le, ha kevés lesz a ram, majd úgyis felugrik egy "elfogyott a virtuális memória" hibaüzenet. Legfeljebb akkor majd veszel még hozzá memóriát.
SSD-n meg főleg ne tartsd, csak növeli a cellák elhasználódását.Nem olvastad át az SSD-s tízparancsolatot?
-
Duliee, apuc:
A RAM Disk azoknak a programoknak az elindítását/használatát gyorsítja fel, amiket a RAM Disk-re telepítesz fel. Pl: böngésző, Word, Total Commander.
De ehhez meg nem kell plusz 4 GB ram.
Elég, ha a meglevőből lecsípsz párszáz megát.
A RAM Disk létrehozó program létrehozza ezt a virtuális meghajtót, azt formázod, adsz neki egy betűjelet, és lesz egy külön partíciód. Aztán erre a partícióra rátelepíted azokat a programokat, amiket sokat használsz.
Hátránya, h kikapcsoláskor ugyebár a memória elveszti a tartalmát.
Vele együtt a RAM Disk is elvész.
De erre is van megoldás, a RAM Disk létrehozó program ugyanis el tudja menteni kikapcsoláskor ezt a virtuális meghajtót egy CD kép formájában egy előre megadott helyre, majd rendszerindításkor onnét visszatölti, és azonnal használhatóvá is válik.De közben eszembe jutott, h erről már volt szó, itt írtam róla:
itcafe.hu/tema/re_ramdisk_linux_alatt/keres.php?userThunderzoleeapuc:
Abba a gépbe hiába teszel több ramot, gyorsabb nem lesz. A Brazos platform nem egy erőmű (netbook APU), csak a gyártók rájöttek, h van olyan erős, h lehet belőle 15"-os gépeket is építeni. 130ezerért vehettél volna Core i3-al is gépet, az alapból gyorsabb, még 2GB rammal is. Ez pl. Karácsony előtt még 130ezer volt.
De ettől függetlenül valószínűleg 1 darab 4GB-os modul van benne, és mivel tényleg olcsó, felbővítheted. -
válasz
Dhampir #22394 üzenetére
2 magot kihasználó alkalmazások alatt az az i3-as proci megeszi reggelire azt a Phenomot. Ez biztos.
Miket futtatsz a gépen? Ki lenne használva a 4 mag?
A jelenlegi i3-asod is 4 magosnak látja az oprendszer. (Hiper-threading)
Indítsd el azokat a programokat, amiket használsz, és nézd folyamatosan a feladatkezelőben, h ki van-e használva a 4 mag?Bár annyira alacsony az órajele a Phenomnak, h nemtudom, de lehet még a 4 magot kihasználó alkalmazásokat is gyorsabban futtatja 2 maggal a Core i3-as.
Sőt, mivel virtuálisan 4 mag van az i3-ban is, biztos, h gyorsabb.
mod:
És hát igen, akárhány tesztet nézek, alig van 1-2 amiben jobb a natív 4 magos Phenom.Verdict:
Visszalépés lenne az i3-hoz képest. -
válasz
Dhampir #22366 üzenetére
Jaaa... onnét ez az AMD izé..
Hát igen, a P4 korszakában valóban jobb volt az AMD.
De aztán amióta a Core 2 színre lépett, az AMD csak próbálja utolérni Intelt.
Mondjuk azonos árszinten sikerül is neki, de melegebb procikkal, illetve a felső (nem szerver) kategóriában nincs vetélytársa az Intel prociajinak.
Most pl. itt az új 6 magos család, és tessék, a várva várt áttörés ismét elmaradt.
Mobil szegmensben ez talán mégjobban látszik.
Nézd meg a listát: az első 100 helyen mindössze 7 AMD van.
A mobil Core 2 Duok óta AMD folyamatosan csak a második. Főleg teljesítményben. Legalábbis az itthon kapható AMD-s notikban szinte sosem volt túl erős CPU.Amiben erős, az a netbook szegmens, a Brazos platform (C-50/C-60, E350/E450) a hozzá tartozó erős grafikus támogatással, az Intel még az új Atommal sem tudja beérni.
Ha nem mindenképpen HP-t akarsz venni, kérdezősködj a notebookos topicban is, ott biztosan tudnak bestbuy gépet ajánlani erős videokártyával is.
-
válasz
Dhampir #22362 üzenetére
Szerinted miért linkeltem be ezt lejjebb?
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlElső körben magad is láthatod, h mennyivel van feljebb a listában a 4 magos processzor. Annyit még hozzátennék, h a 4 mag ereje ott jön jól, ahol olyan alkalmazásokat futtatsz, ahol mind a 4 mag ki van használva. Mert 2 magot használva megeshet a P540 gyorsabb, lévén jóval magasabb az órajele.
Sajnos annak a 4 magos procinak csak 1.8GHz-re telik, ez nem valami sok.A 17"-os laptopot nem lehet cipelni, csak kocsival.
Szüleimnek otthon egy 17"-os van, ráadásul a régebbi, 16:10-es kijelzős változat, párszor már vittem ide-oda, de inkább nem cipelem.. :/
A 15"-os notit is kényelmetlen hosszabb távon hordozni (szvsz).Én a helyedben megfontolnám amit itt írtak, h +1 egy monitort veszel hozzá.
Nekem is úgy van itthon. Van az asztali gépem, amivel játszok. Egy 22"-os (16:10-es) monitorral. Meg van a notim, amivel netezek, de a képe a monitorra van kötve, bill, egér, nyomtató, stb mindent rá tudok kötni, és ha kiterjesztett módba kapcsolom, még nagyobb kijelzőhöz jutok. Egy ekkora monitor 25ezer körül van itt az aprók közt. Bőven megéri.
És akkor megveheted a korszerű második generációs i5-ös gépet.Vagy adott árkategórián belül egy erősebb videokártyával szerelt notit is vehetsz, de az i5-ös HD3000 IGP-je is elég jól visz alap játékokat.
-
válasz
Dhampir #22356 üzenetére
Spyduck írt erről egy ismertetőt:
http://logout.hu/bejegyzes/spyduck/hp_renew_program/friss.htmlA kettő közül én is az elsőt javasolnám, erősebb a hardvere (a memória mennyisége ne tévesszen meg). Tessék: CPU, és VGA benchmarklist.
A videokártya az csak ilyen közép-kategóriás mindegyikben, de a CPU az ég és föld. Az i5-ös talán túlontúl erős is egy átlagfelhasználónak. -
-
válasz
Magnum_ #22267 üzenetére
Én csak sima HDMI-vel szoktam összekötni.
Nem kell csinálni semmit, a TV-n kell kiválasztani a bemenetek közül a megfelelő számú HDMI-t, de mire a távirányítót a kezembe szoktam venni, addigra már felugrik, h új eszköz, és egyből csak aktívra kell állítanom.
Laptopon meg ugyebár az FN + megfelelő gomb kombinációjával tudok váltani, h:
1. csak a TV
2. csak a noti,
3. mindkettő
4. vagy esetleg kiterjesztett képernyő működjön.Hang pl. notin elmegy, csak a HDMI-n ad ki ilyenkor.
Ez utóbbi nem biztos, de akárhogy is próbáltam fülhallgatóba hangot varázsolni, csak akkor ment, ha a notin volt a kép. Aztán nem is foglalkoztam vele. -
-
-
-
-
válasz
1nsan1ty #22119 üzenetére
Igen, ezt már régen kiszedtem, még az elején mikor egyre jobban kezdett zavarni a suhogás, de nem lett más.
pumukli23:
Lehet a nagyobb képekhez több BIOS van, ehhez csak pár volt elérhető (öt), a negyedik volt fent. Ráraktam a legújabbat, továbbra sincs változás. Visszafelé nem próbálgattam őket, amúgy is ott volt, h a régebbieket nem lehet már visszarakni, és a leírásokban sem szerepelt ilyen irányú optimalizáció.Ez annak jó, aki nem egy süketszobában használja a gépét, hanem valami más helyen, ahol némi alapzaj azért van. Megkockáztatnám, h egy irodában se biztos, h ilyen hangra vágyna egy titkárnő. Vagy a másik megoldás, h csak időszakosan netezik, nem egész nap megy a gép nála.
Buszon/vonaton pl. semmi bajom nem volt vele.Viszont HDMI-n keresztül szoktam a képet küldeni a TV-re, na hát ezzel a notival nem működött a filmnézés se, mert egyszerűen zavaróan hangosan suhogott, a filmek csendes részei alatt nem lehetett (alacsony hangerőnél) érteni a párbeszédeket. Pont mintha egy asztali gép ment volna.
Ezt a billentyűzetelrendezést még csak-csak megszoknám, de az általam eddig használt notikhoz képest állandóan suhogó venti már zavaró.
Rossz, mint amikor valaki csoszog, vagy csöpög egy csap..Néha rámjön a Need For Speed: World Online, akkor azért szeretnék teljes értékű felfelé nyilat nyomkodni gázadás közben, de ezen a gépen még ez se megy.. egy idő után bosszantó, h a körmömmel kell nyomnom a gázt.
A rosseb az ilyen "ujjitásokba", simán elfért volna egy kisebb shift, cserébe meg lenne normális kurzorbillentyűzet. -
válasz
spyduck #22110 üzenetére
Már megtettem, a legújabb is rákerült, de semmi változás.
pumukli23:
Értem, akkor ez a baj. (Am erre gondoltam én is.) Congratulations HP!
Hát.. issza meg.. vehetek másik gépet.
Még szerencse, h nem került sokba.Thinkpadokat P8600-al egész egyszerűen megúsznám, csak a hozzájuk tartozó Intel GMA X4500 teljesítménye kevés, de extra VGA-val meg nem akarok/akartam venni.
Az E-350/E-450 Brazos IGP fronton jó lenne, de CPU terén már nem.
Asszem kipróbálok egy 300-as Samsungot.
Na most akkor mit tegyek..
-
Üdv!
Probook 4330s notit vettem úgy egy hónapja.
Elviselhetetlenül teker a ventije, már azt fontolgatom, h eladom/elcserélem.
Kell a fenének ez a sz×r.
Az asztali gépem halkabb.Ha dolgoztatom a procit vagy az IGP-t, feljebb megy a ventifordulatszám, tehát nem az a baj, h alapból maximális fordulatszámon forog, csak alapból olyan hangos, ami már zavaró. Beleeszi magát az agyamba ez az állandó suhogás, így nem lehet ülni mellette egész nap.
Hwinfo -t ajánlották itt, leszedtem, de nem vágom, hogy kell vele ventilátor-fordulatszámot szabályozni.
Ez most tényleg átgondolt tervezés eredménye,
vagy csak megint elmentek otthonról a HP-nál? -
válasz
Dominiator #14703 üzenetére
Igen.
Ha meg kiabál valami driver után, akkor a termék weboldaláról letöltöd hozzá.
-
válasz
Darko. #14691 üzenetére
Proci kevés:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlT6600 alatt nem vennék játékra gépet.
Bár programozni lehet vele, mégis inkább azt mondanám: a T4400 már mindenféle alapfeladatra elég, de ez még azalatt is van picivel. :/Mindazonáltal nem ismerem ezt a gépet, vannak akik azt mondják, elég ez ehhez a VGA-hoz, ez csak az én személyes véleményem.
A HP érdekes módon belerakta ebbe a gépbe az egyik legjobb VGA-t:
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.html
Nem tudom mire jó ez így..Am f×sza jó gyors (7200rpm) merevlemez van benne, ez jó pont.
De mondjuk nem értem miért írod azt, h elmész megvenni. Ezek szerint már eldöntötted? Akkor most utólag akarod megnyugtatni Magad, h nem vettél rossz gépet? Hát sajnálom, én biztosan nem iylet vettem volna.
-
válasz
Telomanikus #14659 üzenetére
Hát neked kel tudnod, h azon a kis képernyőn elfér-e a szöveg, amit gépelsz. Úgy értem átlátod-e.
1024×600-as a kijelzője. (Nem a szokásos 1024×768).
Emiatt netezni körülményes vele, lévén nem csak fel-le kell görgetni, de elég gyakran balra-jobbra is.1080-as HD-t nem, de a 720-as filemekt viszi.
Kevés ram van benn, hamar elfogy az az 1GB.
Játékra nem is lehet használni, úgyhogy ez nem szempont.Többet nem tudok mondani róla, konkrétan ezt a készüléket nem ismerem, de a cikk, és a hsz-ok alapján nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magyar az űrben
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Villanyszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Automobilista 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest