- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nando0130
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13728 üzenetére
Szia.Bocsi ha rossz hejre irtam.Gericom.És fülessel sincs hangja.drága dolog a javitása ha az a baj amit mondtál?
-
adm
őstag
válasz
SeniorTilla #13683 üzenetére
ez nem magyar és nem is mostani találmány. és elvileg a hp összes termékére igaz, az egerektől a szerverekig.
mindegyik gyártónál előfordulnak megkötések. a thinkpad-ek egy részére csak abban a régióban vonatkozik a garancia ahol vették, a dellnél - ha jól tudom - minden a vásárlás helyétől eltérő országban honosítani kell, ami valahol ingyenes valahol kisebb összeg. a hp-nál meg mindenhol van garancia, de csak ott, ahol éppen árulják az adott szériát.
viszont cserébe lehet venni utazó másnapi garanciát, meg vétlen balesetekre vonatkozót. összességében elfogadható mindegyik, de fene se tudja melyik a jobb. ebből a szempontból talán a toshibá-é... az talán még mindig megkötések nélküli világgarancia.
-
Misi1979
őstag
válasz
SeniorTilla #13656 üzenetére
Ebay és buyer's protection és paypal. Mondom, nem kamu.
Erről van szó, ráadásul egy ebay-es kedvezmény miatt ebből csak 5 usd-t kell kifizetnem.
-
Misi1979
őstag
válasz
SeniorTilla #13654 üzenetére
Az ajánlat biztos, nem kamu, mármint 12USD lenne a töltő, de csak a felét kell kifizetnem
-
Avicularia
veterán
válasz
SeniorTilla #13641 üzenetére
Ráadásul úgy emlékszem,hogy Magyarországon géppel együtt értékesített akkura annyi garit kell adni,mint magára a gépre.Ha külön veszed,akkor lehet 1 év.De lehet rosszul tudom.
Korábbi hozzászólásomat annyiban módosítanám,hogy ha veszek hp notit,azt nem magyarországi szervizben fogom javíttatni,ha szükség lesz rá.
-
inci19
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13634 üzenetére
Jaja itt néztem. Nekem is gyanús az ára, de a kapcsolatot se lehet felvenni az emberrel. Pedig jó lenne ennyiért hozzájutni!
-
lennon 1
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13561 üzenetére
Szia
Igen aktiválható, a kombinált gombnyomásra, csak ha lehajtom akkor nem kapcsol ki. -
dbalazs89
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13587 üzenetére
Rendben. De a nyagyobb fordulatszám ártalmas is lehet, vagy csak szimplán annyi, hogy hangosabb?
-
dbalazs89
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13575 üzenetére
Köszi! Alaposabban elolvasva igazad van.
Adatmentés megtörtént. Eddig ilyen winchester volt benne: Toshiba MK6025GAS
Ilyet még forgalmaznak? Toshiba honlapján még fent van, de üzletek honlapján nem találtam sehol sem. Esetleg ha ilyet nem kapnák, akkor milyen jó még a laptopomba? (HP compaq nx9030) -
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13543 üzenetére
Lehet, már kicsit meg vagyok kavarodva a sok gyártó miatt
-
lennon 1
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13543 üzenetére
Sajnos a BOOT menüben nem mutatja nekem a DVD meghajtót. Pedig működik, mert belerakok egy dvd-t, azt simán viszi.
Próbáltam másik telepítőlemezt, de azzal se reagál semmire.
Felpörög, de nem bootol. -
lennon 1
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13544 üzenetére
Szia
Felraktam a HP honlapján található VGA drivereket, de akkor se működik. Sajnos keresnem kell valami más megoldást. De azért köszönöm. -
Gaabbaa
aktív tag
válasz
SeniorTilla #13513 üzenetére
köszönöm nektek a választ, átrágom magam a goldokaon aztán nyúlok csak a csavarhúzóhoz
vagy nem...
-
chicken
senior tag
válasz
SeniorTilla #13479 üzenetére
mármint a HD-n levő windowst bootolja be, a CD nem nagyon nyikkan meg
-
jtzk
tag
válasz
SeniorTilla #13458 üzenetére
Köszi. Probléma megoldva!
-
pszichiater
senior tag
válasz
SeniorTilla #13465 üzenetére
-
Pluto69
tag
válasz
SeniorTilla #13450 üzenetére
-
Leonidas01
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13461 üzenetére
Köszi a gyors választ,de nem tudom,hogy ATA-s vagySATA-s van benne.
-
BenczeZ
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13447 üzenetére
Szia!
Ezek biztos nem okozzák az a hangot.
Földelt konnektor 9 szünetmentes is van.Egyéb ötlet?
-
jtzk
tag
válasz
SeniorTilla #13453 üzenetére
Szia. Kivettem a vinyót. Bejött fajintosan a bios...
Visszatettem, ugyanugy halott a gép
Asztali géppel leformázzam, és utána próbálkozzak? Szerinted ez igy segithet?
-
jtzk
tag
válasz
SeniorTilla #13453 üzenetére
Szia. Köszi, ki akkor neki is esek mindjárt.... de csak finoman
-
jtzk
tag
válasz
SeniorTilla #13451 üzenetére
Elvileg ugye a hp 2 év garanciát vállal. Az üzletben ahol lett véve ott lejárt a gari. Ha kiveszem a vinyót, nem vesztem el a 2 év HP garit? Köszi
-
jtzk
tag
válasz
SeniorTilla #13448 üzenetére
Köszi a választ. De sajnos nem tudok eljutni a boot menüig se. Megynomom az F9-et, a HP logo alatt ki is írja h boot menü f9, de semmi, feketeség, és csak a kis vonalka villog a bal felső sarokban.
Bioszt nem frissítettem.
-
BenczeZ
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13439 üzenetére
Szia Tilla!
Vásároltam tőled egy 1 hónapja egy notit. HP Pavilion DV-6 2010sf.
Tökéletesen működik, de időközönként csippan 1-t.
Ez mitől lehet? Játék közben is szokta de simán netezés közben is csinálja.Válaszodat előre is köszönöm.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13439 üzenetére
100k körül legyen...
-
napocska2
senior tag
válasz
SeniorTilla #13429 üzenetére
Vagy nem kapcsolják be a gépüket!
Az én vinyóm sajna hűvösben is hamar eléri a 48-49 fokot, ha alaposan megdolgoztatom, pl. torrent mellett másolgatok ide-oda. A többi hőmérsékleti adat rendben van, ezért nem gondolnám, hogy por vagy szösz okozná. Kissé azért aggaszt a dolog.A hétvégén lecsavaroztam a hdd-nél és wi-fi-nél lévő takarólemezeket, hogy megvizsgáljam por ügyileg és azóta megint bekapcsoláskor indul a wi-fi is. /Ha esetleg nem emlékeznétek, korábban már írtam, hogy az enyém rendszeresen csak újraindítás után hajlandó üzembe lépni./ Hogy ennek mi az oka, az örök rejtély.
-
2Bálint
tag
válasz
SeniorTilla #13390 üzenetére
DV5 1120
HD3450 van a gépben. És szaggat hd lejátszás közben. Mi lehet a gond? -
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13368 üzenetére
2-3 hét alatt meg szokott érkezni!
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13360 üzenetére
vegyél invertert-t, sztem.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13360 üzenetére
Nem játszol itt a színekkel(Core i7)
-
CsabaTompa
tag
válasz
SeniorTilla #13325 üzenetére
Hp Pavilion Dv6155eu
A HDD-t kivettem, semmit nem ért, az ODD-t viszont nem tudom mit jelent.
Gondoltam alaplap hiba, de nem sípol egyáltalán mikor bekapcsolom. Attól függetlenül lehet? -
Ala
tag
válasz
SeniorTilla #13318 üzenetére
Heló!
Hálózatról próbáltam, és az energia takarékosságot is kikapcsoltam, sajnos most nincs full hd filmem amit ki tudnék próbálni. De a 720p-s filmek azok simán mennek, de azok még a régi gépemen is simán mennek (athlon 64 3000+, 1 GB ddr, 6600gt 128 mb), tehát az azért nagyon is csúnya lenne, ha az sem menne, viszont ennek a gépnek gondolom csont nélkül kellene vinnie az 1080p-s HD filmet is, amit a régig gépem ugyan annyira nem bírt vinni, mint eddig a laptopom.
Köszi amúgy a tippet a kodekkal kapcsolatban. -
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13317 üzenetére
Jövök neked egyel
szerk: Nem kaptam semmit
-
plejik
addikt
válasz
SeniorTilla #13306 üzenetére
Ja mostanában nem megy az írás.
De köszi a választ megoldódott a probléma
,nem régóta vagyok laptopos táborban és ez az energiaellátás dolog még szokatlan.Ezért szaggatttak a gamek is ,mert amikor levettem hálózatról automatikusan levette energiatakarékosra ,és amikor visszadugtam ,akkor pedig nem állt vissza magától ,és nem vett fel elég naftát a gépecske.
-
MaSzKa
senior tag
válasz
SeniorTilla #13292 üzenetére
Igen, de azokat eladhatják itthon Renew-ként vagy AsIs-ként
-
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #13282 üzenetére
Hát ez erősen akksi állapot és külső állapot függő is. Jó akksival én 110-120 alatt nem adnám főleg ha 1050es a kijelzője. (És ez baráti ár érte) Nyilván ettől felfelé már a te üzleti képességeidre van bízva a dolog.
Még annyit hozzáfűznék, hogy véleményem szerint -és itt most megfognak kövezni lehet- de messze menőleg jobb konstrukció mint a 30-as elitebook széria. igaz az sem rossz. A leginkább észrevehető a kijelzőt körbefutó műanyag keret. a 10-es szériánál még batár kemény a 30-asnál meg benyomható -igaz dizájnosabb
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13256 üzenetére
Hülyén fogalmaztam meg az biztos, picit összefolytak a gondolataim
Úgy akartam írni, h mindent Kínában gyártanak de nem mind1, h utángyártott van gyári HP. -
popp
aktív tag
válasz
SeniorTilla #13255 üzenetére
Azt hiszem megjelöltem egy lehetséges különbséget. De ha már te ennyire jól tudod a dolgokat, felvilágosítanál minket, halandókat is? Ugyanis érdekelne, viszont konkrétumot azt nem említesz.
-
popp
aktív tag
válasz
SeniorTilla #13247 üzenetére
A felhasznált alkatrészek minősége, nem?
Persze az is lehet, hogy belül mindkettő tök ugyanaz, csak a matrica miatt fizetsz többet. Amit sose tudunk meg sztem, amíg szét nem szedtük mind2-t.
-
popp
aktív tag
válasz
SeniorTilla #13245 üzenetére
A gyárit talán nem Kínában gyártják?
-
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13229 üzenetére
Én nagyon jól tudom, hogy a matrica igazol. De, ha letörlöm a merevlemezről, akkor mégis mit telepítek újra?
NINCS Win 7 telepítőlemezem. Nem is volt. Sem tiszta, sem "piszkos".
Most nekem nem Win7 kell. Később fog. Ha törlöm, nem lesz mit feltelepíteni.
És akkor hiába van matricám...
Miért olyan nehéz megérteni ezt megérteni?
Annyit szeretnék mindössze, hogy ebből a nyomorult notiból DVD-re tegyem ki a telepítőt.A gép pedig szerintem új. Legalábbis nem hinném, hogy a T nem azt árul.
-
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13229 üzenetére
Én nagyon jól tudom, hogy a matrica igazol. De, ha letörlöm a merevlemezről, akkor mégis mit telepítek újra?
NINCS Win 7 telepítőlemezem. Nem is volt. Sem tiszta, sem "piszkos".
Most nekem nem Win7 kell. Később fog. Ha törlöm, nem lesz mit feltelepíteni.
És akkor hiába van matricám...
Miért olyan nehéz megérteni ezt megérteni?
Annyit szeretnék mindössze, hogy ebből a nyomorult notiból DVD-re tegyem ki a telepítőt. -
törölt tag
válasz
SeniorTilla #13223 üzenetére
igen, már sikerült, köszi a segítséget.
csak alapvetően az volt a baj, hogy a service manual pont azt mondta, hogy ne a képernyő felőli részét szedjök le, hanem ahátoldalát, ami még oda volt 6 csavarral rögzítve, szóval nem csoda, hogy nem akart engedni -
törölt tag
válasz
SeniorTilla #13220 üzenetére
magát a kijelzőt mindenestől már leszedtük, azzal nem volt gond. csak ez a lepattintás nem akar menni. én is úgy képzeltem, hogy a telefonok akksifedeléhez hasonlóan kéne, de akárhogy próbálom, egyszerűen nem hajlandó megindulni semerre...
magát a fedlapot kívülről borító műanyagburkolatot csak két csavar tartja, nem? -
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13203 üzenetére
Win-t tudok installálni, csináltam párszor. Pl. most is azon írok.
De ha nem tudom kiszedni DVD-re, akkor nem lesz mit installálni, legalábbis legális Win7 nem lesz, csak XP. De ha már megvettem, akkor nem lenne hátrány, ha tudnám telepíteni is.HP saját progit nem találtam. A Recovery-re nem volt olyan találat, amire azt gondolnám, hogy jó lesz.
De lehet, hogy csak rosszul keresem.
Letölthető ez valahonnan? -
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13199 üzenetére
Azt tudom, hogy a matrica garantálja, de elég, ha a szoftvert bukom.
Nyilván be lehetne szerezni máshonnan, de az mégse olyan.
Ez lenne a Recovery Manager ? :
Rendszer és biztonság / Lemezkép létrehozásaEz kiteszi DVD-re az egészet, és mehet a particionálás?
-
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13197 üzenetére
Ez sem gond, csak épp nem akarok bukni egy megvásárolt jogtiszta szoftvert.
Tehát jó lenne valahogy kijuttatni a gépből. -
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13190 üzenetére
Köszi.
És ha nincs ilyen? Tegnap este futtában kerestem, de nem találtam.
Akkor mi a helyzet? -
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13186 üzenetére
"Írd ki a Recovery Manager-rel a DVD-ket" Ez benne van a cuccban, vagy külön kell beszerezni?
"Partíció felosztása pl. a Partition Manager-rel lehetséges, netről le lehet tölteni."
Ez mwnni fog, eddig is így csináltam, csak most gyárilag felrakott cuccok zavartak be a képbe.Sorry, ha hülyeséget kérdezek, de egyrészt nincs nálam a cucc, másrészt még sosem volt előre telepített gépem.
-
MaSzKa
senior tag
válasz
SeniorTilla #13157 üzenetére
Az akkumulátor 1. töltése a HP szerint
FIGYELEM! Ne töltse a számítógép akkumulátorát, ha repülőgép fedélzetén tartózkodik.
Az akkumulátor mindig töltődik, ha a számítógép váltóáramú tápegységen, külön beszerezhető
tápegységen vagy külön beszerezhető bővítőeszközön keresztül külső áramforráshoz csatlakozik.
Az akkumulátor akkor is töltődik, ha a számítógép be van kapcsolva, de kikapcsolt állapotban a töltés
gyorsabb.
A töltés hosszabb ideig tarthat, ha az akkumulátor új, vagy ha két hétnél hosszabb ideig nem volt
használatban, illetve ha a szobahőmérsékletnél sokkal melegebb vagy hidegebb.
Az akkumulátor működési idejének meghosszabbítása és a töltöttségjelzők pontossága érdekében
fontolja meg a következő javaslatokat:
● Ha új akkumulátort tölt, töltse fel teljesen, mielőtt a számítógépet bekapcsolja.
● Töltse addig az akkumulátort, amíg az akkumulátor LED-je ki nem alszik.
MEGJEGYZÉS: Ha a számítógép be van kapcsolva, amíg az akkumulátor töltődik, az értesítési
területen megjelenő töltöttségjelző ikon már az akkumulátor teljes feltöltése előtt 100%-os
töltöttséget mutathat.
● Normál használat során hagyja lemerülni az akkumulátort a teljes töltöttség 5%-áig, mielőtt tölteni
kezdené.
● Ha az akkumulátort egy hónapnál hosszabb ideig nem használta, töltés helyett kalibrálja azt.
Az akkumulátor LED-je által megjelenített állapotok:
● Folyamatos fény: az akkumulátor töltődik.
● Villogó fény: az akkumulátor alacsony vagy kritikus töltöttségi szintet ért el, és nem töltődik.
● Nem világít: az akkumulátor teljesen feltöltődött, használatban van, vagy nincs a számítógépbe
helyezve.
Az akkumulátor üzemidejének maximalizálása
Az akkumulátor üzemideje a számítógépen használt programoktól függ, amíg a rendszer
akkumulátorról működik. A maximális üzemidő fokozatosan lerövidül, és ezzel egy időben
természetesen az akkumulátor tárolókapacitása is lecsökken.
Ötletek az akkumulátor üzemidejének maximalizálásához:
● Csökkentse a képernyő fényerejét.
● Az Energiagazdálkodási lehetőségeken belül ellenőrizze az Energiagazdálkodás beállítást.
● Vegye ki az akkumulátort a számítógépből, ha nem használja vagy nem tölti.
● Az akkumulátort száraz, hűvös helyen kell tartani. -
MaSzKa
senior tag
válasz
SeniorTilla #13128 üzenetére
Az akkumulátor élettartamának maximalizálása
A számítógép akkumulátor, mint minden akkumulátor "fogyóeszköz". Ez azt jelenti,
hogy bizonyos idõ alatt, és használattól függõen az akkumulátor teljesítménye lecsökken.
Az akkumulátor élettartamának maximalizálása érdekében kérjük tartsa be az alábbi javaslatokat.
Az akkumulátor elsõ használata
Ha elõször használja az akkumulátort, hajtsa végre az alábbi folyamatot,
mielõtt az új akkumulátort számítógépéhez használná.
1 Helyezze az akkumulátort a számítógépbe. Ne kapcsolja be a gépet.
2 Csatlakoztassa a hálózati tápegységet, és teljesen töltse fel az akkumulátort.
3 Húzza ki a a hálózati tápegységet.
4 Kapcsolja be a számítógépet és mûködtesse az akkumulátorról.
5 Teljesen merítse le az akkumulátort míg az akkumulátor lemerültségjelzõ jelez.
6 Csatlakoztassa a gépet újra a hálózati tápegységhez és teljesen töltse fel az akkumulátort.
Végezze el a fenti lépéseket, míg az akkumulátort teljesen feltölti és teljesen lemeríti háromszor. -
plejik
addikt
válasz
SeniorTilla #13131 üzenetére
Ha hazamegyek melóból , letesztelem mennyit bír.
Meg rakok fel 3dmarkot ,meg egy írás , olvasás ,másolás adatot is.Hátha valaki kedvet kap egy ilyen géphez.
-
PierNight
aktív tag
válasz
SeniorTilla #13135 üzenetére
köszi a touchpad probléma megoldva
viszont a quick launch-ot ezelött is feltettem de semmi..még mindig nem reagálnak a felső gombok. telepítésen kívül kell még valamit csinálni vele?
-
buherka
addikt
válasz
SeniorTilla #13127 üzenetére
-
plejik
addikt
válasz
SeniorTilla #13128 üzenetére
Nem mértem még ,nem volt még töltő nélkül a cuccos.De remélem bírja addig mint a másik.Az wifi , torrent , netezés ,stb alatt kibírt 2 órát.
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13116 üzenetére
Akkor mivel magyarázod a lentieket?
szerk: Na látod, én nagyon nem értek az elektronikához.
-
plejik
addikt
válasz
SeniorTilla #13117 üzenetére
A franc sem gondolta ,soha nem volt tv tuner kártyám.
-
plejik
addikt
válasz
SeniorTilla #13088 üzenetére
Végül is nem olyan fontos ,majd ha kezembe lesz megnézem milyen ram való bele.
És ha nem horibilis akkor lehet vagy 8gb ra bővítem ,vagy 6 gb ra.
Remélem beválik a kicsike.És a HP laptopokra lehet kiterjesztett garanciát kérni ,vagy valahogy csináltatni.Azaz ne 1 év legyen hanem 2.
Ja és nem tudom ez a turbo lehetőség a biosban állítható?Mert láttam hogy ezek mennek 1.6 - ról egészen 2.8 Ghz ig ,ami szerintem nem rossz.
-
plejik
addikt
válasz
SeniorTilla #13084 üzenetére
Én sem ,de i7 az csak i7 nemdebár.
Ha már itt tatunk ezekbe a Hp laptopokba milyen ramok valók?Mert a weboldalán nem írta milyen és hány mehz -es csak azt hogy 4 gb
-
MaSzKa
senior tag
válasz
SeniorTilla #12161 üzenetére
rendeltem 1 ilyet valami ismeretlen webshopból
111eFt
remélem nem cseszek rá velükkijelző: 15.6" fényes, (16:9 képarány) 1366x768 pixel, WXGA, (HD 720p képes) High Definition BrightView TFT LCD with LED backlight
processzor: AMD Athlon Dual-Core 2.0GHz 1MB L2 cache 2 mag, (M300)
video vezérlő: ATi mobility Radeon HD 4330 / 512MB HyperMemory
memória: 2GB DDR2 800MHz
merevlemez: 320GB SATA 2.5" / 5400RPM optikai meghajtó: DVD+/-RW DL LS Dual Layer, LightScribe
vezeték nélküli hálózat: 802.11(a/b/g)
vezetékes hálózat: 10/100/1000 Gigabit ethernet
akkumulátor: 6cell 47Whr Li-Ion
operációs rendszer: FreeDOS
webkamera: webcam 2MP, mono microphone
garancia: 1 év HP el- és visszaszállítás garancia (pick up and return)*
tömeg: 2.77kgKépernyő méret: 15,6"-os
Felbontás: WXGA HD LED (1366 x 768)
CPU: AMD Athlon II M300 (2 GHz, 1 MB)
HDD: 320 GB, 5400 RPM, SATA
RAM: 2 x 1 GB DDR2-800
ODD: DVD Super Multi LightScribe
VGA: ATI Radeon HD 4330 512MB
Operációs rendszer: FreeDOS
WLAN: b/g
Webkamera: 2 megapixel
Bluetooth: 2.0 + EDR
Ujjlenyomat olvasó: Nem
Kártyaolvasó: Igen
3G modul: Nem
TPM: Nem
USB: 3 x USB 2.0
E-SATA/USB Combo: 1x E-SATA/USB Combo
VGA: 1 x VGA
HDMI: 1 x HDMI
LAN (RJ45): 10/100
Modem (RJ-11): Igen
Akkumulátor: 6 cellás
Adapter: 90 W
Nettó súly: 2,68kg
Méret: 378 x 252 x 35,1-43,67 mmramot érdemes lenne bővíteni de 2x1GB van benne ahogy tudom és csak 2 slot van benne
Elvileg van benne még:
eSata
BluetoothNotebook-áradat a HP-től tavaszra
a vga is elviselhető
-
plejik
addikt
válasz
SeniorTilla #13081 üzenetére
Egyszer használták.
Azt is csak tesztelésre. Azóta nem is ment.Remélem kielégíti a vágyakat nem egy brutál gamer gép ,de szerintem lehet neki majd veretni ezt azt. Leginkább Cod2...
-
cellpeti
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13015 üzenetére
Köszönöm urak!
AMD Pista ez engem is érdekelne
-
Csabi88888
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13017 üzenetére
"Remélem nem szólnak meg érte a többiek, de 1 üveg szűretlen Edelweiss búzasör/db áron el lehet őket vinni tőlem."
-
adam3
aktív tag
válasz
SeniorTilla #12925 üzenetére
Szóval kapcsoljam ki a hibernálást (ami most 5%-os akkuszintnél van), és hagyjam hogy addig menjen a gép amíg az akksi elektronikája ki nem kapcsolja? Valaki aztmondja épp ezt ne tegyem. Most akkor?
-
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #12896 üzenetére
Én két meg 6 évesen max a fütykössel meg joesetben a legómmal játszottam.
Hogy fejlődik a világ...
Kellemesen csalódott vagyok ha tényleg ennyire jol bírjak a ket gyereket a gépek -
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12894 üzenetére
A Pavilion DV5 meg olyan hangos és tüzes
Mert szerinted nem az?A vevőim visszajelzéseiben is látni lehet, hogy elégedettek a gépekkel, ami főleg azért van, mert jó gépek.
Az én Pavilionokkal szemben ellenszenvem a DV6000 és DV7000 notebookokra terjedt ki legfőképpen. Azok elég nagy mennyiségben hibásodtak meg, sajnos birtokoltam is belőle. Ez után jött a már az mo.-n is forgalmazott DV5. Ez még talán jobb is de akármit is mondasz egy vulkán. A DV6 meg már számomra is egy elfogadható gép, legalább is a hűtés szempontjából.Az is biztos, h a Pavilion azért népszerű mert:
-gyönyörű
-HP
-Árához képest jól felszerelt hardverügyilegAmit már sokszor elmondtam:
-fényes TFT
-laza zsanérok
-gyönge a tft-t tartó keret
-lakkos külső (könnyen karcolódik, maszatolódik, kopik)
-tükör touchpad
Még a DV6-nál is egy számomra zavaró tényező. Azok az emberek biztos elégedettek vele akiknek nincs viszonyítási alapja és pedig ilyen sok van. Ha oda adnék az egyik vevődnek egy 8510w-t vagy egy 8530w-t vagy bármiféle ehhez hasonló üzleti gépet valószínűleg nem kéne neki többet Pavilion.Nagyon kell rá vigyázni és a notebook pont azért notebook mert hordozni kell, sztem erre egy Pavilion nem éppen alkalmas. Akinek otthonra kell egy notebook, hogy lerakja egy üvegasztalra lehet, h jó választás de, hogy hordozd, utazzál vele....nem éppen!
Azt viszont SAJNÁLOM, hogy ennyire elfogult vagyok de amire én használom egy Pavilion tökéletesen alkalmatlan. Azt tudom is magamról, hogy valamilyen szinten rá akarom erőltetni másokra az én igényeimet, viszont azzal nem veszt semmit.
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12888 üzenetére
nem akarom itt reklámozni magam.
ááááááá...sosem!Lassan kezdem magam óvodában érezni itt, mert ezt minden alkalommal el kell mondanom.
Sztem az egyetlen problémád az, h engem nem tudsz megvezetni! Szerinted én még sosem adtam el Pavilion-t? Sosem használtam? Nagyon jól tudom mi az előnye és hátránya amit hangoztatok is ami gondolom sérti az üzleti érdekeidet. -
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #12887 üzenetére
Envy nekem annyira Apple hasonmásnak tűnik képek alapján. Egyébként fém vagy műanyagházas?
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12881 üzenetére
mivel fémből van, jobban felveszi a gép hőjét, tehát érzésre melegebb, mint pl. egy dv6-os vagy dv7-es.
Nálam volt 8530p \ w valamint Pavilion DV5 \ DV6. Ebből kifolyólag megcáfolnálak!!!!Elárulom neked, h az EliteBook kéztámasza még izzasztó játék után is hideg! Ha akarod fogadok veled akár pénzben is. Sokszor utáltam is, h 12 órája megy a gép mivel töltök és mikor leülök netezni kellemetlen a hideg palmrest.
A Pavilion DV5 meg olyan hangos és tüzes, h említésre sem méltó. Tudom te nem beszéltél róla de én azért megemlítem
A DV6 viszont már elég sok pozitívummal bír, nem rossz a hűtése de sztem egy EliteBook-hoz ne hasonlítsuk mert az csak parasztvakítás volna.A DV6 szép, viszonylag olcsó és jó de azért nem egy messiás.
-
Ati007
őstag
válasz
SeniorTilla #12874 üzenetére
Ilyet néztem ki magamnak corei5 procival, fullhd kijelzővel. Érdekelne menyire hangos a hűtése, a kijelző minősége, menyire melegszik?
-
Matthewsz
aktív tag
válasz
SeniorTilla #12821 üzenetére
Sajnos túl érzékeny néha a cucc, pl. egy hdmi csatlakozástól egyből beparált és elküldte a sarokba a fejeket...
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #12842 üzenetére
hadd kérdezzem már meg, mi olyan fontos a sok gigában, h csak a notin lehet őrizgetni? vesz egy az ember egy hdd keretet, pl. a régi vinyójához, oszt kész. hordja, viszi, ha kell rádugja. esetleg utazás előtt rápakol valamit a notira.
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12824 üzenetére
Ezek az Athlon II Mxxx-es procik milyenek? Melegedés, teljesítmény.
-
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #12812 üzenetére
Nem tudom Én jo darabig meg nem hasznalnek ssd. Joval rovidebb az elettartamuk, és egy atlag felhasználó nemsokat tapasztal a plusz gyorsaságból.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12812 üzenetére
én iponnál néztem 30k körül a 64gb-t.. semmi tapasztalatom velük.
-
Matthewsz
aktív tag
válasz
SeniorTilla #12814 üzenetére
Ebben biztos vagyok, elhiszem.
Bár én inkább fixen használom az asztalon, ritkán hordozgatom... De ez a funkció csak bekapcsolt állapotban működik, nem? Ha jól tudom kikapcsolva alapból úgy áll a fej, hogy nem tudja megsérteni a lemezeket ha véletlen leejteném...? -
Matthewsz
aktív tag
válasz
SeniorTilla #12811 üzenetére
És van még valami értelme a hdd védelmén kívül?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12807 üzenetére
én ezekhez a dolgokhoz annyira nem értek, de az informatikusunk azt mondta vala, hogy a Fujitsu szar és a WD a király...
mondjuk én szeretnék bele egy 64gb-s ssd-t..
-
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #12807 üzenetére
Úgy latom mióta nem voltam itt vérengzés van
Az én elite bookomban hitachi van
Egyébként meg könnyen el lehet dönteni melyikben van jobb vinyó tesztekkel. (amugy fogalmam nincs de a scorpiok nem szarok) Igazából a lényeg hogy menyi garit vállal rá az anyacég, illetve forgalmazó, ami ha külön veszed teljesen ok. Viszont ha laptopban akkor biza a laptop globál garanciája vonatkozik a vinyora is így végeredményképp azzal jár jobban a user amelyiknél több garit tudsz kisajtolni/megvenni a laptop gyártótól az adott modellre. -
apupop
csendes tag
válasz
SeniorTilla #12787 üzenetére
Köszönöm a válaszod ! Sajnos ennél bonyolultabb bajom van.Mindenféle oprendszerrel próbálkoztam, de az "üres" gépre már telepíteni is csak lassan tudok bármit ha be van dugva a táp. A BIOS-ig nem nagyon érzek különbséget, de ahogy továbblépek egyből érezhető az időbeli különbség. Esetleg más ötlet-javaslat?
-
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #12781 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom.
-
kozyadam
tag
válasz
SeniorTilla #12749 üzenetére
ez nem jó
de sejtettem.
nem tudod esetleg, hogy lehet-e kapni valamilyen külső HDD házat, ami az eSata csatlakozót használja? áramra is meg adatra is.
mert néztem 1 kis USBs házat, de ha már ott van az eSata, akkor legyen kihasználva -
kozyadam
tag
válasz
SeniorTilla #12746 üzenetére
köszönöm a leírást, átnyálazom az biztos, már 87 oldalt átfutottam.
a 3. oldalon azt vettem észre, hogy említi, hogy mindegyik masinában lehet 2 merevlemez.
Dual hard drive configurations:
és itt említ pár összeállítást. Nem tudod, hogy 320 gigás gyári vinyó mellé be lehet tenni 500 gigás WD 5400rpm-es lemezt? egyáltalán hova kell ezt pakolni a gépbe? egyáltalán bele megy-e?
(ha nem, akkor miért szerepel a leírásban?)a CPU és VGA pasztázást 1 kis hőfok csökkenés miatt szerettem volna, de hallgatok Rád, és valószínűleg elhalasztom más korra.
-
kozyadam
tag
válasz
SeniorTilla #12737 üzenetére
sorry, gyorsabban gépelek, mint gondolkozok :S
-
cellpeti
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12735 üzenetére
Ok,veszek spray-t,de ami a bill alatt van az,hogy jön ki? Ki kell szednem a billentyűzetet?
Meg a tapipad gombjai alatt is ki kellene tisztítanom! -
morfneo
csendes tag
válasz
SeniorTilla #12720 üzenetére
köszi szépen. megpróbálom most porszívóval, meg veszek sűrített levegőt is. Még annyi hogy a sűrített levegőt milyen közelről engedjem rá? Csak azért hogy nehogy a nagy nyomástól több kárt okozzak mint hasznot.
-
RoadRunnerNG
tag
válasz
SeniorTilla #12623 üzenetére
WWAN HP notiba szerintem Ebay-ről a legolcsóbb, én 26k-ért vettem (ebben a szállítás és a szállítási biztosítás is benne volt), annó, most sem lehet sokkal több, ez fele annyira jött ki, mintha itthon akartam volna megvenni. Beépítése pofon egyszerű, de figyelni kell a csatlakozókra.
http://logout.hu/cikk/wwan_modem_hp_notebookba/teljes.html
-
morfneo
csendes tag
válasz
SeniorTilla #12594 üzenetére
arra nem figyeltem még oda, hogy épp megmozdul a kijelző. általában az ölemben van egy hűtőpadon. majd most figyelek. Visszavettem a fényerőt is.
A mai nap tesztelem. Köszi a tippet.
-
szokelaszlo
tag
válasz
SeniorTilla #12566 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Hát akkor inkább lecserélem az erősítőt HDMI-s re vagy ideglenesen 1 usb-s hangkártya.Mert ezeket a port replicator-okat arany árban mérik. Köszi
-
mann
csendes tag
válasz
SeniorTilla #12555 üzenetére
És pontosan honnan kell rendelni? telefon, email? plz fontos lenne!
-
tibikbk
aktív tag
válasz
SeniorTilla #12527 üzenetére
igy van.3 rca-n halad es a kábel mukszik,de a gep megsem latja a keszuleket
-
kcs73
aktív tag
válasz
SeniorTilla #12515 üzenetére
Arra gondoltam,hogy az analógból digitális jelet csinálni kehet?
-
kcs73
aktív tag
válasz
SeniorTilla #12507 üzenetére
És akkor van valami lehetőség,hogy működjön valahogy?
-
kcs73
aktív tag
válasz
SeniorTilla #12507 üzenetére
Köszönöm,ez gyors volt!
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #12503 üzenetére
hülye pavilionisták, pavilionista hülyék.
(nehogy megsértődj, remélem érted a poént belőle)
köbö heti 3x viszem el a lapost, abból kétszer autóban használom terepen, és jegyzőkönyvet hegesztek pár oldalban, esetleg fotóval megtámogatva, aztán nyomtatok róla szivargyújtóra dugott adapterről (hogy anyázosok közepette jómunkásemberrek aláírassam, másodpéldányt átvetessem, de ez mellékes). dzsuva mindenhol. valahogy az utolsó dolog, ami zavar benne, az a tükröződős képernyő, meg valahogy baromira nem érdekel az ujjlenyomat akkor, ha használom valamire. ezek a ledes kijelzők a sokkal jobb fényerő miatt jobban láthatóak még tükrös felülettel is napsütésben, mint a régebbi matt kijelzők, tökmindegy, h bc vagy konz. sorozatból. sajna ledes mattot nem láttam, pedig olyat akartam.
mellesleg, másnak is ennyi szösz, meg szállongó por kerül a gépére? esküszöm, ez jobban idegesít, min a ujjlenyomat... -
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #12498 üzenetére
"Szívesen megnéznék egy statisztikát, hol használják többet a gépeket: beltérben vagy kültérben."
Ö elég egy besütő nap a szobába nem kell kimenni. (Viszont ha nappal van nem szeretek sötétben ülni).
A feher megoldásod jo ötlet feltéve ha tetszik a delikvensnek.
Természetesen igazad van jo dolog kiülni hülyulni. Csak kérdés hogy ezert mennyit áldozol és mi a fontos. Nekem pl sokkal fontosabb hogy halk legyen a gépem minimális melegedéssel mint hogy uj jatekokkal zökkenőmentesen jatszak (föleg hogy megvagyok nelkülük is). Van aki nembánja ha egy radiator lesz a gépéből csak hordozható legyen és tudjon jatszani. Elég nagy a kontraszt a két tábor között sok alternatívával így ezért is írtam hogy egy adott tulajdonság miatt (mondjuk vga) a többi -felhasználó szempontot, igényt figyelmen kívül hagyva butaság minősíteni egy laptopot mint ahogy a srác barátai tették.
Nekem ugye nem tetszenek a csillogos laposok megsem mondom senkinek hogy ne vegyel olyat mert nekem nem tetszik és én mast vennék. Ha neki ez nem hátrány akkor miért ne. Ugyan ez vice versa. -
adm
őstag
válasz
SeniorTilla #12487 üzenetére
elitebook demo.
mod: ejtés 2:17-től. -
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12482 üzenetére
Nagyon nem értek veled egyet!!
Ott a Fusi Lifebook széria ami minőségben és szolgáltatásban is sokkal jobb egy Pavilionnál.
Szerinted miért jobb egy Pavilion DV5 vagy DV6 mint egy Pi3560?
Mindegyik gép konzumer a maga konzumer (0) szolgáltatásaival, ugyan úgy lakkos külső-belsővel rendelkeznek és fényes a kijelzőjük.
Elárulom neked, h a PI3560 kevésbé melegszik mint a tüzes DV5-ös széria. Az egyetlen dolog amiben jobb egy Pavilion az a design és csak is emiatt van nagy vevőköre. Nekem is nagyon tetszik az tény de semmivel sem jobb mint bármelyik konzumer gép!Fusitól az ég óvjon, aki egy HP helyett fusit ajánl, annak a véleménye egy kalap sz rt sem ér, mert tök hülye a notebook-okhoz.
Mikor láttál te 60-70-80ft-ért Paviliont? Csak mert az ilyen olcsó és ez által minőségileg egyenes arányos Amilo széria mitt van rossz híre a FUSI-nak. A számok törvényéről és a sokszorta nagyobb vevőkörröl meg ne is beszéljünk, amikor a szerviz statisztika x%-a USER error vagy OS error-ból kifolyólag növekszik. -
cellpeti
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12386 üzenetére
Pedig sok mindenre lehet azt is használni állítólag,annyira biztos mint a Windowst.
Én is nyomtam kicsit( 3 órát ) a legújabb MacBook-val. Jó nagyon tényleg. -
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #12379 üzenetére
Egy százassal lenntebb már labdába rúghatna ezzel a konfiggal de akkor is meg kellene győzni hogy őt vegyem.
Igazandibol ekörül indulnak az aplle gepek így kulső alapján ugy gondolom nekik lehet konkurencia. (legalabbis oda szanhatjak) persze ez csak silabizálás
Természetesen azert várjuk a tapasztalataidat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest