Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SeniorTilla

veterán

válasz Ati007 #12879 üzenetére

Jó lenne, ha elküldenéd a gép pontos típusát, mert elég nagyok lehetnek a különbségek.

Az enyém Corei7-es, ATI HD4830-cal, szóval elég nagy teljesítményű gép. Két ventilátora van, mint a nagy Sárkánynak is, tehát elég intelligens a hűtése. Általános szabály, hogy minél nagyobb egy gép, annál halkabb a hűtése. Ez igaz itt is, tehát ne várj csodát, 100%-on az én konfigomnak szüksége van a levegőre. Általános használat közben viszont halk, alig van hangja. A 3DMark 100%-os terhelése mellett is csak a második menetben, azaz kb. 8-10 perc után kapcsoltak fel a ventilátorok annyira, hogy már rendesen hallani lehetett. Az i5-ös biztos halkabb, hiszen kisebb a teljesítménye.

Személy szerint én a Sárkány leváltására hoztam, de most is kiderült, hogy a HDX20-astól nem létezik jobb és erősebb laptop, hiába régi technológia. Tehát a Sárkány marad, az Envy megy. Ezt többek között a 3DMark döntötte el. Amúgy nagyon dögös és csinos az Envy, és le a kalappal a hozzá adott 2 akkumulátor előtt, amivel akár 7 órát is képes menni. De nekem nem erre van szükségem, én a szobában az asztalon használom a gépet 99%-ban. A burkolat és a design nagyon el van találva. Ha jellemezni kellene, akkor azt tudnám mondani, hogy ezt a gépet szeretni fogják a Business és a Pavilion rajongók is, a HP megpróbálta ötvözni benne mindkét tábor igényeit (illetve azt, amit a felhasználók az igényeiknek hisznek). Az egész gép nagyon strapabírónak és karcolásállónak tűnik, eleve a mintás felületen nem látszik meg semmi. A fém háznak van viszont két hátránya, (amit a business rajongók úgysem fognak bevallani. mármint akinek fémházas gépe van). A sarkán nem olyan kényelmes megtámasztani a csuklódat, mit a műanyagon, és mivel fémből van, jobban felveszi a gép hőjét, tehát érzésre melegebb, mint pl. egy dv6-os vagy dv7-es.

A kijelzőtől nem vagyok elájulva, de mondom, nálam a Sárkány miatt elég magas a mérce (EliteBook 8730w kijelzőjének a képétől pl. majdnem sírva fakadtam, olyan gáz volt).

Egy dolog biztos: az Envy széria nagyon rétegmodellnek szánt gép, és az is marad szerintem, főleg az ára miatt.

Új hozzászólás Aktív témák