- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maxiri
tag
Nekem meg most disabled -en van és úgy telepítek XP-t. Az előbb még enabled-en volt és ki is írta, hogy nem talál semmitse. Lehet, hogy fordítva van a különböző gépekben(ez elég hülyén hangzik, de ez van). Van itt az asztalin megnyitva egy sata_driver_telepitese.pdf, ami lépésről lépésre elmutatja, hogy mit kell csináljak XP alatt. Az előbb is megcsináltam, de nem lett eredménye. Most ötvözöm ezt a leírást a saját tapasztalataimmal és meglátjuk milesz.. kataklizma
-
Maxiri
tag
Azért nem szurkálom meg, mert szerzett már jópár örömteli percet a winfos
A sata native disabled az azt jelenti, hogy mindenféle driver nélkül látja az XP telepítő a vinyót. Ha native enabled, akkor kell az integrált sata driver. Már jojózik a szemem a sok kék képernyőtől: BIOS, XPinstall, kékhalál
. Nem annyira vicces, de ez van. Az XPvel annyi a bajom, hogy nem látja a bluetooth-t. Egyelőre ennyit tudok felhozni ellene. (na meg a sata :@ ) Aki kitalálta ezeket az idióta sokféle szabványosításokat megverném
. Most megint felteszem az XP-t és megint nekiugrok a sata driverezésnek. Minden próbálkozás egy rakás experience (XP)
. Ez már fáj
. Na, mégegyszer felrakom az XP-t és mégtöbb tapasztalattal telepítem a SATA-t. Ha nem, akkor ennyi vót.
-
Maxiri
tag
Persze, hogy jót... Intel 965GME. Amit letöltöttem a HPtól azt raktam bele. Az Intel Matrix Storage Manager sata driverét XP alatt felraktam, eszközkezelőben KÉZZEL hozzárendeltem (helyesen) és újra próbáltam indítani. Khmm... Ha sata native enabled -del indítom a gépet, akkor az XP-töltéskor a három pötty(töltőcsík) eléri az útvonal felét és kékhalál, reset. Ha sata native disabled-del indítom, akkor éppen halványan felvillan az XP töltőképernyő (még sötét, de épp látszik) és kékhalál, reset. Komolyan mondom, ha ezt úgy mondják Nekem, akkor azt hülyének nézem. Most komolyan, mi a @&$ßđ@&$äß$#& baja van??? Nem hiszem el... Most se oprendszer-választó képernyő nincs, se vista, se xp. Kezdek begurulni. Azt még megtehetem, hogy újrarakom az XP-t visszaállítom a vista bootloadert és maradok vistán. Vagy törlöm a picsába az egészet és újrahúzom az XP-t és utána a vistát recovery dvd-ről. De akkor megint szenvedhetek a satával(ugyanígy
) és a vistán lévő beállítások meg minden odavész.
Most micsináljak?
-
Maxiri
tag
Hát nemtudom, de szerintem egy laptopot nem 1 évre terveznek (nem tartom varázslatos időhossznak az 1 évet
), hanem legalább 3 évre. Aceréknál és Fusiéknák üzletpolitika a rövid élet, mert minél többet/többször akarják eladni a terméket. De azért egy HP-nál az ember nem egy évre akarja szerintem venni a géept és ennek meg is kérik az árát. Én is vehettem volna egy acert ugyanennyi pénzért, mint ezt és 2szer ekkora teljesítményt kaptam volna. De Én hosszútávra tervezek
. A garanciakiterjesztést jó dolognak tartom annál a felhasználónál, aki csak használni akarja a gépet és nem vigyáz rá. Én vigyázok rá és nem is várok meghibásodást. Az tény, amit Te is mondtál, hogy az elektronikai termékek csak úgy maguktól is el tudnak romlani, de Én remélem és úgy is használom a gépet, hogy nem fog elromlani. A meghibásodások egyébként a selejtes alkatrészek miatt vannak, amik már gyártáskor szarok, tehát nem útközben mondják fel a szolgálatot. Erre gondoltam az előbb
-
Maxiri
tag
Ezt nem értem. HP noti. Ha egy évig nem jelentkezik semmilyen hiba, akkor 1 év után miért jelentkezne? Szabályszerű, nem brutális használat esetén nem döglik meg szerintem a gépben magától semmi (najó, nagyon sok idő után igen, de az egy év nem sok). Akkor milyen meghibásodásra gondolsz?
-
nfsu17
veterán
Igen, azt megkeresem, de pl ehhez a vista home 32-höz nincs írva bios
[link]az xp prof-hoz meg igen
[link]Kérdésem inkább arra irányult volna, hogy teszek rá XP-s biost, ha vista van fent. Nem lesz abból crach?
---
Az eladó azt mondta, hogy ezekhez nem jár eredeti vista, hanem freedos. Most én kitörölhetem vele, azt se tudom mi ez a freedos. Helyette van rajtam valami 30 nap után lejárós vista.
Ezek tudatában se tegyek rá xp-t? -
Szoki
csendes tag
Nekem ha jól emlékszem 34 +afat mondtak, még számolgattam is, hogy a HP-nál olcsobban jövök ki, de lehet hogy azóta változtak az árak. Annyira tutira emlékszem, hogy ha akkor bővítettem volni amikor megvettem, akkor brutto 35 lett volna. Ha megtud valaki valami pontosabbat, akkor pls írja meg.....
Kösziii
Üdv.
-
spyduck
nagyúr
Notebookstore-nál ez van:
garancia kiterjesztés 2év nemzetközi HP garanciára (Carry in) 29.900,-Ft+áfa
9.900,-Ft+áfa (ha ott veszed a gépet)garancia kiterjesztés 3év nemzetközi HP garanciára (Pick up and Return) 39.900,-Ft+áfa 29.900,-Ft+áfa (ha ott veszed a gépet)
Jujj tényleg azt elfelejtettem mondani ha 1 éves garit veszel akkor nincs olyan, h kijönnek és megjavítják csak ha a +2 évesre veszed!! Ez a CARRY IN!
Most esett le mi ez a 90 meg meg mi ez a 60 napos hülyeség:
A HP magánszemélynek a 2 éves garanciát br.: 40k az 1 éves garanciát br.: 26k.-ért adja. Mivel a viszonteladónak van szerződése a HP-val ezért mondjuk kapják a 2éveset br.: 35k-ért az 1 éveset meg br.: 22k-ért és így a viszonteladó nyer az egészen 5000 és 4000 ft-ot! De ha a viszonteladónál veszed a gépet akkor van bevételük (15%) a notiból és így odaadják a garanciát annyiért amennyiért vették a HP-tól (olcsóbban), másrészt meg a HP is ad kedvezményt a viszonteladónak ha géppel együtt adják el a garibővítést (ezért írják a honlapra, h 60 napod van megvenni a garanciabővítést, hogy minél előbb bekasírozzák a pénzt!)! Mert elvileg ha te vetted az usanotebook-nál a géped akkor is vehetsz garanciabővítést a notebookstore-nál és így a vásárló a drágább garanciabővítést kapja, de mégis olcsóbbat mint amit a HP-tól kap mert a HP csak a viszonteladóknak ad kedvezményt, magánszemélyeknek nem! Másrészt meg a viszonteladó le tudja írni az ÁFA-t!
-
spyduck
nagyúr
30 + áfa = 36.000 ft! Valószínűleg azért mert partnerek és a HP felajánlotta, ha árulja a gépeit a notebookstore akkor olcsóbb! Másik lehetőség az, hogy ők viszik a gépet a HP-hoz és ezért olcsóbb! Holnap is felhívom őket beszélek egy másik manussal és megkérdezem a pontos árakat még1x
Sajnos a lentire nem tudom a választ, nem vagyok szervuzes!
-
parandroid
félisten
A szomorú igazság az, hogy az van, amit a HP szerviz(partner) mond. Egy kérdést megér a HP ügyfélszolgálatára a dolog, a hivatalos verzió az, amit én is mondtam: HP garjegy nélkül, számla ellenében is kellene hogy javítsák egy éven belül a gépet. Sajnos kis hazánkban sok minden nem úgy működik, ahogy működnie kellene.
p
-
varadi_gergo
csendes tag
Igazad van, reszletezhettem volna jobban is a problemamat. Akkor sorban valaszolok mindenre, tehat egy HP 510-es laptoprol van szo ami azt a figurat csinalja hogy bizonyos idokozonkent elszinezodik teljesen a kepernyo, ugy kell elkepzelni tenyleg, mintha a Paint-ben lefestettunk volna egy feher lapot, az aktualis szinre. Es a meglepo tehat hogy nem fagynak le a programok a hatterbe. Az operacios rendszer amit hasznalok Windows XP - Service Pack 2, egy DVD-s valtozat, amibe benne van egy par progi is. Volt mar ujratelepitve az operacios rendszer nem is egyszer, igaz mindig ugyanaz. Most fogok megprobalni egy masikat. Hogy miota csinalja ezt a hibat, nem is tudnam hirtelen megmondani, de szinte azota amiota megvettem :-( Csak az elejen nem tulajdonitottam neki nagy jelentoseget, mert ritkan csinalta. Az uzemido az valtozo, most peldaul mar nem csinalta 4 napja, pedig ejjel nappal megy. De elofordult mar olyan hogy naponta megcsinalta 2szer, 3szor. Epp ezert rendszeresseget nem velek felfedezni. Virusra azert nem gyanakodok, mert hat gyakran le van repitve rolla minden (formazva a merevlemez, es uj operacios rendszer) no meg a NOD32, allandoan van frissitve. Vegul is nem olyan nagy problema mert garanciaba van, csak az a baj hogy Magyarorszagon vettem, es kihoztam az orszagrol, es ha meg lehetne oldani maskepp akkor nem szaladgalnek vele vissza Budapestig, ha nem muszaj.
-
ABE
őstag
Mégis sikerült felraknom az Intel VGA driverét.
Eszközkezelőben manuálisan frissítettem a drivert, és ezután már a telepítő sem szórakozott, hogy nem talál jóváhagyott eszközt. Mondjuk érteni nem értem a dolgot, hogy előtte mi nem tetszett neki...
Arra valakinek nincs ötlete esetleg, hogy hiába állítom be NHC alatt, hogy az alapértelmezett akkumulátor ikont rejtse el, mégis állandóan ott figyel a Windows saját akksi ikonja? Nekem elég lenne az NHC sajátja is, nem kell mellé még egy feleslegesen.
-
Maxiri
tag
Én értem a problémát. Nekem is előjött már nemegyszer és mindig a frászt hozta rám a gép, amikor nem jelez vissza. A jelenség tulajdonképpen az, hogy alvó állapot UTÁN, amikor ismételten bekapcsolom a gépet -tudniillik teljesen leáll és kb 2 másodpercen belül üzemkész- Nem kapcsol be a monitor és nem ad képet a gép. Ekkor jön Nálam a reset és működik a rendszer. Ez tényleg, miért van? Szerk.: Mondjuk nem mindig van ez, csak ritkán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest