- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
válasz
Ferenczi Áko #2096 üzenetére
Üdv újra.
Én motoros túrán véletlenül több képet is portréban fényképeztem, szóval a háttérben lévő hegyi csacsi sem látszik, pedig 1,5-2m-re volt, próbáltam vele feljavítani, semmi nem változott szinte, összehasonlítva az eredetivel, alig van különbség. A szemnyitás funkció viszont tényleg beteg.
Csak kell neki egy referenciakép is az illetőről.
-
dave0825
őstag
válasz
ghiottone #1960 üzenetére
Szintén revanced. Amúgy nekem is, jó is volt, órákig hallgattam kocsiban, mindig mutatta (ott léptettem számot), hazaértem, szólt tovább az erősítőn, közben telefonoztam (Facebook, játék), aztán feltűnt, hogy eltűnt.
Megállítottam a zenét, eldobtam oldalra a kapszulában, elindítottam, utána jó lett (csak fura, hogy régen egyszer sem csinált ilyet, remélem, nem szokik rá).
-
dave0825
őstag
Jó lett a frissítés, így mutatja a youtube-ot... Kapszulában jó.
-
dave0825
őstag
válasz
Arolotifar #1915 üzenetére
Telekomos vagyok (nem ott vettem, ha ez számít, C431), tegnap frissítettem, próbaverzióra nyomva találta meg, simán nem.
Amit észrevettem, hogy a zárképernyőn az aláírás brutál nagy lett.Nem tudom, már minden frissítésben nagyítanak valamit?! Korábban az értesítési sáv lett nagyobb, most ez. Lassan nagyifon lesz belőle tényleg...
-
dave0825
őstag
Értem, akkor P30-on valószínűleg a régebbi Android verzió miatt nem volt ez. Oké, köszi mindenkinek.
-
dave0825
őstag
Üdv.
Másik probléma, amivel már többször találkoztam: autóban YT szól mindig, és úgy van, hogy telefonon max-on van a hangereje a BT-nak, így csak az autón állítom (nem gyárilag BT-s fejegység, hanem AUX-os, USB-s BT cucca a Baseus-nak), és kb. heti 1x csinálja, hogy leveszi felére a telefonon a hangerőt, feloldom adni akarom rá, és figyelmeztet, hogy a biztonságos szint fölé fogom emelni, leokézom, utána föl lehet tolni. Kb. 1 hét múlva megint, de gondol egyet, és zene közben egyszer csak halk lesz, megnézem a telefont, és ez van... Nem lehet ezt kiirtani? Úgy emlékszem, a P30 csak egyszer írta ezt ki egy adott BT-s eszköznél, ugyanannál többször nem, csak egy új eszköznél, de egyszer, nem hetente...
-
dave0825
őstag
válasz
Ferenczi Áko #1782 üzenetére
Nincs. Attól sárgább lesz a képernyő, bár sose használtam, csak megnéztem, a kapcsolója is el van rejtve.
-
dave0825
őstag
Üdv. Másnak nem szoktak meghülyülni a színek? Úgy vettem észre, hogy túl világos környezet után csinálja, minden alkalmazás (Facebook, Beállítások, Opera, SwiftKey billentyűzet, minden), fél év alatt eddig 3x. Fakók a színek, szürkés minden, a fekete teljesen fekete marad, az ugyanúgy szép OLED fekete, az nem szürkül be, de ami szürke, és színes, azok fakók lesznek. Újraindítás után jó ismét. Képernyőképen nem látszik, tehát nem a szoftverek hülyülnek meg, inkább valahogy a rendszer színkezelése. Élénkre volt állítva mindig is, de ilyenkor a normál az élénkebb.
Előtte-utána képek:
-
dave0825
őstag
válasz
Ferenczi Áko #1680 üzenetére
-
dave0825
őstag
válasz
Alladin888 #1621 üzenetére
Hogyhogy nem találni? Zárképernyőn híváskor balra kell húzni (ott a piros gomb), feloldott képernyőn pedig felül ott a piros gomb.
-
dave0825
őstag
válasz
Fitzgerald #1323 üzenetére
Feleségem Realme Gt Master töltője is hiába 60W-os (pontosan nem tudom), 5V 2A-rel tölti (10W), mert azt a szabványát tudják együtt közösen (maga a töltő alapból 2-3 félét tud csak). Egy asztali 65W-os töltő 60W-tal tölti (20V 3A) az enyémet, mert az elég sokféle szabványát tud. Sajnos úgy megvariálták ezeket már, hogy hiába a pl. 24W, lehet az 20V-1.2A, lehet 6V-4A, 8V-3A, stb. Most csak mondtam valamit, de ez a lényeg, hogy a W-tal legegyszerűsítették, csak sajnos nem elég azt tudnia a felhasználónak.
Az IKEA-s töltő 22.5W-tal tölti, ugyanaz, mint a P30 gyári töltője. Rendeltem, mértem, és ennyi biztosan.
Egyébként az említett asztali 65W-os töltő (Blitzwolf BW-S26) is 20%-tól már csak 38W-tal töltött, feloldott kijelzővel pedig 14-18W között mozgott. Lezárt képernyővel tölt csak jobban, és nem 100%-ig 60W-tal, bőven nem, sokkal előbb lejjebb veszi.
-
dave0825
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
dave0825
őstag
Üdv.
Én vagyok csak béna, vagy a széleslátóval nem lehet videózni? Huawei P30-am volt évekig ez előtt, és azzal lehetett. Próbáltam más felbontásra tenni, hátha, de ott is 1x-es zoom van csak. Vagy elnéztem valamit?
-
dave0825
őstag
A sokat emlegetett IKEÁs töltő nem tudja azt a töltési szabványt, amit a telefon, fölösleges volt megvennem... Pedig sokat írták itt, hogy milyen gyorsan tölt, de hiába a 45W, amit tudna, ugyanazt a 23.5W-ot tudja ezzel a telefonnal, mint a P30 Supercharge töltője. Vettem hozzá 100W-os Baseus kábelt is, hátha az volt a gyenge előtte a teszten, de nem, ezzel is 23.5W a max, és 5%-on van a telefon, szóval igényli a kakaót, de a töltő ennyit tud ehhez a telefonhoz. Nem azt mondom, hogy nem tudja a 45W-ot, de EZZEL a telefonnal csak a szupertöltéses 23.5W-ot tudja.
Vettem 2-t...
-
dave0825
őstag
válasz
Szilágyi84 #828 üzenetére
Följebb én raktam ki előtte, utána képeket, keress rá a nevemre.
carbonblack: hála isten, huawei/honoron könnyű megtalálni, hol kell ezeket engedélyezni (nem úgy, mint a xiaomi-n):
1. Beállítások - Alkalmazások - Alkalmazásindítás, kapcsold kézi kezelésre, és legyenek bepipálva a dolgok.
2. Beállítások - Alkalmazások - Kikeresed az alkalmazást, és az "App szüneteltetése..." sört kapcsold ki.
3. Beállítások - Keresésbe "Akkumulátor optimalizálás" - Bal fönt nem engedélyezettről" tedd át "összes alkalmazás"-ra - Keresd ki az alkalmazást, kapcsold ki az optimalizálást.
Kész.
Érdemes Messenger, Gmail, Fb, stb. esetében, amiket szeretnél a háttérben futva tartani, persze ettől az akksi merülés megnőhet, de hát ez mindig így volt a telefonokon. -
dave0825
őstag
válasz
Ferenczi Áko #769 üzenetére
Azért ugrál, mert nem fér mindig ki (nagyobb lett ugye sajnos minden). Előtte is sokszor változott a helyzetük, de nem csak a BT-nak. Átrakni nem tudod, max. a "tiszta" módot bekapcsolod, azzal kevesebb ikont mutat.
-
dave0825
őstag
válasz
Ferenczi Áko #761 üzenetére
Pár év múlva lesznek 8-10"-os telefonok, de nem baj, majd lesz rajtuk 15mm-es értesítési sáv...
-
dave0825
őstag
válasz
Ferenczi Áko #756 üzenetére
Nekem se jelezte, itt olvastam, hogy van, rákerestem, akkor dobta be.
-
dave0825
őstag
Jó sok éve Novát használok, csak sajnos P30 óta a gesztusvezérlést is, és ezen nem szeretik egymást, úgyhogy kénytelen voltam nagyjából hasonlóra szabni a gyári Launchert, már aránylag megszoktam. Komplett rendszer szinten szoktam jól levenni a méretet, a telefonban "betűméret" néven van, de a legkisebb is nekem nagy, fejlesztőiben 443 dpi-t jelent, ha lejjebb veszem (tehát a dpi-t magasabbra írom), már szétesik minden, nincs egy következő szint, amivel jól illeszkedne minden, pl. a navigációs panelen nem mennek összébb az ikonok, tehát soronként ugyanannyi marad, csak kisebb lesz az egész.
P30-on 360 volt a gyári, ha jól emlékszem, én 420-on használtam, tök jó volt, csak itt már újabb android, új felület, nem minden szereti a méretcsökkentést. :( Most meg még az állapotsáv is nagyobb lett...
Pár kép, hogy jobban érthető legyen, 443 dpi-n (gyári "legkisebb" méret a betűméret beállításban), és 460 dpi-n, ami kb. nekem jó lenne:
Kép443_1
Kép460_1
Kép443_2
Kép460_2
Kép443_3
Kép460_3Látszik a panelen, hogy nem mindent húz össze, és pl. a fejlesztői beállítások alján az "alapértelmezett" gomb is szétesett, máshol is találkozni ezzel, csak pár példát mutattam. P30-on nem volt ilyen gond az egyéni dpi-vel, legalábbis az értelmes, kerek számokkal.
-
-
dave0825
őstag
válasz
Pinyo16689 #743 üzenetére
Én is néztem, de nem lehet.
-
dave0825
őstag
válasz
dave0825 #740 üzenetére
Nem tűnt el, viszont ez az állapotsáv valami gusztustalan lett.
Olvastam előtte hogy nagyobb lesz, vastagabb, de ez undorítóan nagy, nagyifon lesz belőle lassan, hiába a nagy képernyő, ha minden ugyanúgy nagyítva van rajt, nem fér el több tartalom, mert minden óriási. Le van véve a méret kisebbre alapból nekem, de így is ronda (dpi-t szoktam állítani fejlesztőiben, de ezen meg csak pár van, ami rendesen illeszkedik).
-
dave0825
őstag
A frissítés a hívásrögzítést nem dobja kukába, ugye? P30-on volt régen, hogy a frissítéssel eltűnt, és várni kellett egy új verzióra, ami a friss rendszeren is működött.
-
dave0825
őstag
válasz
Pinyo16689 #726 üzenetére
Értem. Tehát elvileg egyik 2.0-s USB-s sem tudja? Ez lehet a közös nevező?
-
dave0825
őstag
Type-C-s, HDMI-s dokkolón keresztül nem tud a telefon képernyőt tükrözni?
Miért lett ez kivéve egyáltalán az Androidból? Szerintem már alapból nincs benne, nem a Honor vette ki, mert Xiaomi Note akármin sem megy, és valami másik Xiaomi-n se. Huawei P30 tudta (igaz, abban volt Emui desktop is, de alapból a képernyőt is simán tudta tükrözni, már a Honor 8 is tudta, ez meg nem?
). Csak vezeték nélküli kivetítést találtam a telefonban, és amin a P30 működött, azon sem a 200 Pro nem, sem a fenti Xiaomi-k.
-
dave0825
őstag
Munkatársamnak valami Note van (nem régi, de nem tudom, mi), múlt héten kapta meg a februárit, pár nappal később a augusztusit, szeptemberit talán, vagy valami ilyesmit. Amúgy ezeknek úgyse sok értelme van, Androidra elég kevés vírus van, ha nyitott wifiken nem jár az ember (nem érdemes), és nem nyom mindenféle kínai/orosz/stb. oldalakra, hirdetésekre, akkor úgyse szedd össze semmit.
-
dave0825
őstag
Igen, volt 1 hétig Xiaomi 14-em (brutál jó hardver, brutál összegányolt rendszer. Legalábbis több év Honor 8, több év Huawei P30 után), de nekem se ment a Nova egyáltalán, ezen a Honoron megy, de néha furán laggol, meg csinál érdekes dolgokat, így nagy nehezen, de most próbálom szokni a gyárit.
Más: ti hol szoktátok, vagy mivel nézni a képernyőidőt? Az akkumulátor beállításaiban csak a mai napot írja, nem az utolsó feltöltéstől számolja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Béta iOS-t használók topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen légkondit a lakásba?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Lexus, Toyota topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest