- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
válasz
eurolac #1391 üzenetére
S9+ on évekig volt Dome Glass nálam (Honor 200 Pro-nál is íveltebb volt a kijelzője). Se egy karc, se egy ütődés nem volt rajta. Bölcsővel illetve UV fénnyel kellett feltenni. Létezik igazán minőségi tempered glass ívelt kijelzőkre is, a kérdés inkább az, hogy erre a telóra is van-e.
-
Fitzgerald
veterán
A dokumentációban valóban csak 4.0-át említenek. Akkor lehet az történt, hogy visszavettek a sebességből; jó lesz az így is az egyszeri parasztnak, úgysem fogja észrevenni a különbséget. Lehet így próbáltak valamennyit faragni az üzemidőn. A tesztek pedig valószínűleg a mért sebesség alapján tüntetik fel 3.1-ként a tárhelyet.
-
Fitzgerald
veterán
Sok helyen írnak 4.0-át az világos, de ezt nem támogatja meg semmilyen tesztadat...az ellenkezőjét viszont igen. Én is azt hittem hogy 4.0, bár látva hogy overall milyen jó a teló, ez számomra nem nagy dolog. Viszont megmagyaráz valamit a hasonló hardverrel szerelt készülékekhez képest alacsonyabb benchmark scoreokból. UFS 3.1 lassabb, és többet fogyaszt mint a 4.0.
Mindenkinél az lesz szerintem.
-
Fitzgerald
veterán
Most láttam csak hogy UFS 3.1 tárhely van a telefonban. Az UFS 4.0 azért még beleférhetett volna; még a sokkal olcsóbb, de egyébként csont ugyanilyen hardverrel és kijelzővel szerelt Poco F6-ba is 4.0 került (az mondjuk multimédiában elmarad az Honor-től, ezt meg kell említeni). De kb. ez az egyetlen seggfájásom, egyébként nagyon fasza kis teló így négy nap használat után.
-
Fitzgerald
veterán
Nálam a tegnap vásárolt 66W-os Honor Supercharge töltővel ma 36 perc alatt töltött fel 17%-ról 100%-ra, szerintem megleszek a 100W-os töltő nélkül.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Fitzgerald #1351 üzenetére
Na, notifikációk már megjönnek, a DND-t ha bekapcsolom az órán, akkor random jelleggel néha bekapcsol a telefonon is, és fordítva. Az Androidos alarm clock-kal nem szinkronizál, ezt még meg kell fejtenem. Ha Mi Fitnessben állítok be ébresztőt, az működik az órával.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Carline #1332 üzenetére
Köszi, ezzel is együtt tudok élni, ma már nem prioritás számomra. Csak gondoltam rákérdezek mi a helyzet, ha valamikor a jövőben esetleg meg akarnék próbálkozni valamilyen custom rommal. Még a két Poco-m (F5, F6) előtt a Samsung S9+ -t 5.5 évig használtam, és csak az utolsó évben nyitottam a lódert, amikor már évek óta véget ért a készülék szoftveres támogatása. Tesztekben amúgy mindenféle bloatware-t emlegetnek, ezeket én nem látom sehol. Ez gondolom a rendszer migráció miatt van (type c kábellel migráltam az F6-ról az Honor-re) .
-
Fitzgerald
veterán
Köszi mindenkinek, végül még tegnap megrendeltem a 66W-os Honor töltőt.
Most ismerkedek amúgy a Honor ökoszisztémával, ez az első Honor telefonom. Ugyanilyen hardverrel/kijelzővel szerelt készülékről jövök egyébként (Xiaomi Poco F6), de szükségem volt egy jobb kamerára, multimédiában pedig ez a Honor egy elég erős ajánlat. Hangszórók is nagyon jók. A szintetikus teszteken, benchmarkokon számottevően alacsonyabb számokat gurít mint a Poco, ez gondolom az újfajta aksi technológia, illetve valószínűleg az ehhez kapcsolódóan máshogyan megoldott hűtés miatt lehet (így is teljesen snappy az egész, de azért gondoltam ezt megemlítem). Hétvégén lesz időm tüzetesebben is letesztelni a kamerát. Bootloader nyitása itt is olyan körülményes manapság, mint a Xiaominál?
-
Fitzgerald
veterán
Sziasztok, ez a telefon tényleg ilyen ratyi lassan tölt ha nem Huawei/Honor gyorstöltővel használom? Egy 90W-os Xiaomi gyorstöltő van rajta. Tudom hogy a Huawei/Honor saját gyorstöltési szabványt használ, de azért az meleg hogy 3%-ot sikerült töltenie kb. negyed óra alatt...
-
Fitzgerald
veterán
válasz
janeszgol #38 üzenetére
Gratulálok overmind, tessék akkor itt a te hülyeséged a habzó szádba:
"Bármi, amit SD8 Gen2-vel szereltek az kimagasló akkuidőt hoz."
Nem. Az hogy milyen akkuidőt hoz, az a szoftveres optimalizáción felül attól is függ, hogy hogyan oldották meg a hűtést, és hogy milyen aksi van benne. Igen, van olyan SD8 Gen2-es teló, aminek jó az aksiideje, és throttlingolni is csak hosszabb nyúzás után fog. Feltételezem az S23 ilyen telefon (azt most csak zárójelben, hogy az S23 Ultra-ban Li-Ion aksi van, ami önmagában nagyot dobhat az üzemidőn, míg a középkategóriás telefonokban tipikusan Li-Poly).
Ahogy van egy rakás olyan SD8 Gen2-es készülék is, amiben gatyább a hűtés (és/vagy szar a szoftver), és negyed óra benchmarkolás után már forró a proci, throttlingol - valószínűleg ezért ver vagy 1.5-2 órát a Poco F6 az F6 Pro-ra. A kisebbik telónak jobb az aksiideje, a specifikáció szerint viselkedik, valószínűleg jó a hűtése, szoftvere is.
A 8s Gen3 ugyanazon magok optimalizált verzióit használja, mint a 8 Gen2, illetve az egyik mag alacsonyabbra van clockolva.
A lényeg, hogy egy jól hűtött 8s Gen3-nak (ha rendben van a szoftver is) egy jól hűtött S8 Gen2-es telefonnál is jobb aksiidőt kéne hoznia ugyanolyan használat mellett, ez nem 5D sakk.
Szóval lehet nem is (csak) szoftveres probléma van ezzel az Honor-el, hanem gány a hűtése."Csak hát szélesebb körben egyelőre nehezen mérhető hogy hogyan teljesít, mert van talán 3 készülék eddig ami használja, ebből kettő az elmúlt hetekben jelent meg."
Attól hogy kevés ilyen készülék van egyelőre, még tudjuk hogy ez a SoC mire van specifikálva, és hogyan kell viselkednie...és az F6-ban ez nagyjából smakkol is a tesztek alapján.
-
Fitzgerald
veterán
-
Fitzgerald
veterán
válasz
janeszgol #28 üzenetére
"És akkor szerinted az az igaz, ami a Poconál van, hogy szar akkuidőt kellene hoznia."
Nem látom itt a logikai bukfencet tesóm. Van még egy rakás egyéb SD8 Gen2-es cucc, ami meg sem közelíti üzemidőben az általad felsoroltakat. Maradjunk szerintem abban, hogy várjuk meg amíg kijön pár update ehhez a készülékhez, aztán majd újra lehet játszani ezt a meccset. A 8s Gen3 egyébként is egy takarékosabb chipnek készült, a józan ész azt diktálná, hogy a teszteken is így kéne szerepelnie. Csak hát szélesebb körben egyelőre nehezen mérhető hogy hogyan teljesít, mert van talán 3 készülék eddig ami használja, ebből kettő az elmúlt hetekben jelent meg.
Gen2 viszont már benne van a korban, ha nagyon akarok találok egy rakás tesztet, ami az én állításomat támasztja alá, szóval széttárt karokkal hülyén nézek éppen."Bármi, amit SD8 Gen2-vel szereltek az kimagasló akkuidőt hoz."
Nem.
-
Fitzgerald
veterán
A szar aksiidő valami szoftveres probléma lesz valószínűleg, a Poco F6 páros (F6, F6 Pro) is ugyanezt a két SoC-et használja, mint az S23 az összehasonlításban, és a Honor a tesztben.
Rengeteg helyen írják, hogy a kisebbik Poco a takarékosabb (8s Gen3), a nagyobbik meg nagyon szar aksiidőket produkál (8 Gen2), szóval fordítva kéne lennie a dolognak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Béta iOS-t használók topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen légkondit a lakásba?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Lexus, Toyota topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest