- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Google Pixel 9a rapidteszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fery02 #37155 üzenetére
Megérkeztek közben a K&H-s bankkártyák, a rokoné is és az enyém is.
Ő be tudta aktiválni app-ból, nekem meg ugyanabban a pillanatban “sikertelen kártyaaktiválás”.
Időközben többször is rápróbáltam, e-Bank felületről is ugyanúgy sikertelen.Érdekes…
Kíváncsi vagyok összefügg-e a probléma, hogy ő a kezdetektől hozzá tudta adni ApplePay Tárcához, míg nekem ugyanabban a menüben azóta sincs meg annak a lehetősége.Arra is kíváncsi vagyok, hogy ApplePay-en keresztül már volt is a napokban 2 sikeres vásárlása és azok beleszámítanak-e vajon az “5 kártyahasználat 1000Ft felett” feltétekbe, mert sajnos ilyen “feltételek progress” nincsen az app-ban.
-
válasz
axioma #37235 üzenetére
a swift háló nincs nyitva hétvégén, a külföldi utalások meg általában onnan jönnek. az értéknap/könyvelési nap megtévesztő, mert a magyar bankoknak kötelező azzal a dátummal jóváírni a beérkező utalásokat, amelyiken az a nostrójukra beérkezik. a feldolgozási késések miatt ezt a legtöbb esetben visszamenőlegesen teszik.
-
-
RR-13
őstag
Az iSMS-ek bármilyen új számlánál napok mire beáll, addig sajnos normál sms-t küldenek. Sőt egy teljesen új mobilapp regisztrációnál is ez a helyzet (saját tapasztalat is), tehát hülyeséget is javasoltak.
Onnan kezdve jött pl. iSMS, amikor egy tranzakciót jóváhagytam sms-el is, amit nem is értettem. -
Genesist
tag
Igazatok van. Várok január végéig.
Egyébként én azt látom, hogy a jövőben erre a sűrű bankváltásos életmódra kell berendezkedni.
Az viszont érdekes, hogy ismerősömnek Erste nullázó (talán ez volt annó a neve) csomagja van még az őskorból. Ahhoz viszont az Erste soha nem nyúlt, ha jól tudom. Tiltva van nekik?
-
RR-13
őstag
válasz
Genesist #37237 üzenetére
Igen bármikor válthatnál, de nem éri meg elkapkodni, de fontos a 2025. február 03 - 08. közötti Raiff csomagváltása előtt kellene elvégezned az új Prémiumra váltást (pl. 2025.02.01-én).
Remélhetőleg nem tűnik el ismét a váltási lehetőség, de azért mentsd le magadnak a linket (rányomsz az ajánlatra, és megnyílik a csomagváltási oldal, és az a link a fontos), és ha technikai hiba miatt megint eltűnne az ajánlat, akkor a lementett linken talán megtudod csinálni majd akkor is.
Én most lementettem megint a friss linket magamnak, de én nem hiszem, hogy váltok, de a link jó, ha megvan.
Ha meg nem akarsz várni februárig, akkor talán január 2-án érdemes váltanod, hogy a decemberi korlátlan utalási keretedet ne érintse, mert ha ebben a hónapban váltasz, akkor ha többet utaltál, mint 1 milla, akkor az már nem lesz ingyenes akkor sem, ha még a korlátlan díjcsomagban utaltad. -
ripo05
tag
Olyan bankoknál, ahol nem feltétel, hogy munkabér érkezzen, a bankszámláról indított fizetési kérelemre bejövő utalás is megfelel?
-
mexel
veterán
Köszönöm a kiigazítást, olvastam az öf-t mielőtt írtam, de valóban úgy gondoltam hogy nem az OTP a lényeg a kérdésemben. Ha kandh vagy gránitot vagy akár banknév nélkül írtam volna akkor is off lenne úgy vélem, ezért kérema modit leygen szíves törölni a hsz-eimet, feleslegesen írunk ennyit egy off témáról.
Köszönöm a segítséget, felhívom az otp-t - bár előretudjuk felelslegesen, csak kitérő válaszok lesznek, konkrétum semmi.
Mégegyszer elnézést a zavarásért -
RR-13
őstag
Látom azért sem tetted OFF-ba a külföldi utalásos részt, pedig:
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Elhiszem, hogy bosszant a dolog, és sürgős, de ezt nem a Topikra kell kivetítened, főleg, ha normális hangnemben kaptál rá bármilyen választ.
Nem zavartál, csupán annyit jegyeztem meg, hogy OFF-ban szíveskedj írni. -
mexel
veterán
Azért gondoltam hogy halott mert igen sok hsz van és a kérdés egy hozzáértőnek elég egyszerű. Ezért tettem fel ott. És látszik a kérdés volta miatt hogy aránylag sürgős kérdés volt. Ha 1 napig ilyen topikban nincs válasz olyantól aki ért hozzá akkor feltehetőleg csak kérdezősködők lakják, fals infókkal. Legalábbis így gondolom. Ha pedig jkedv nincs válaszolni senkinek akkr megkérdőjelezhető egy fórum topik megléte...
A feladó küldött egy valamilyen képet, de kb olyat amit 2 perc alatt összehozok paint-al. Az illető hihető amiket mond, de sajna nem vagyok túl hiszékeny az ilyen ígéretekre, a tapasztalatom szerint több az ígéret mint a megvalósulás. Ezért megvárnám míg megjön a pénz, de ha akár 4-5 nap is lehet akkor nem fogom elkönyvelni őt megbízhatatlannak.
Ha viszont a hozzáértők azt mondják hogy mapaság tuti itt van 2 nap alatt vagy 1 nap alatt akkor már joggal gyanakodhatok ha ma nem érkezik meg.A netes infók nagy része pedig reklámmal egybekötött infó, vagy bő lére ereszetett nesze semmi
De ha itt is off egy nezetközi átuatalással kapcsolatos infó akkor kérem a modit törölje ezeket a felesleges hsz-eket, nem akarok zavarni.
-
Llew
senior tag
1 nap alatt nem kaptal valaszt akkor halott a topik?
Egyebkent szerintem egy neked indított utalast semmilyen banknal nem latsz. Amig meg sem jon talan a bank sem tud rola.
Ha nem bizol az utaloban akkor kerj tole igazolast (utalasi bizonylat, screenshoot) hogy elinditotta az utalast -
RR-13
őstag
Próbáltam normálisan reagálni szerintem.
Tévedsz, egyáltalán nem egyforma belső hirdetményi "szabályok" vonatkoznak a bankoknál egyik kérdésedre sem (pl. külföldi utalás jóváírás határnapja, visszavonási szabályok), ezért az OTP-ét kérdezd meg, ők hamarabb megmondják a választ, erre a kifejezetten OTP-s kérdésre, mivel a külföldi ING Bank sem tartozik ide.
Egyébként itt is kiemelted, és itt is ON-ban írtad, pedig nem ON. -
mexel
veterán
Nem az otp a lényeg itt, mert szerintem bármilyen bankra kb ez vonatkozik. Ott azért emeltem ki hogy on legyen. Ha itt most nem írom hogy otp akkor ON? Csak az a topik kb halott ahogy látom. De ha tudsz válaszolni azzal spóroltunk volna pár hsz-t, ha nem akkor meg felesleges volt...
-
vnorbi
aktív tag
válasz
werszomjas #37205 üzenetére
Nyithatsz nem ingyenest is. Úgy ügyfélként online nyitással és ajánlókóddal 50 ezer forint jóváírás elérhető, ami azért fedezi a díjakat egy darabig.
George csomagot tudom, oda havonta kell érkezzen legalább 100 ezer forint (ennél nem kikötés a munkabér jogcím), és akkor 390 forint a havidíj, amiért havi 250 ezer forintnyi utalás ingyen van (ha többet utalsz, magasabb a havi díj, ha még többet, akkor meg van százalékos díj is az utalásokon). A betéti kártya éves díja akciósan 4990 forint, de ezt vissza lehet adni, ha nincs rá szükség (a nyitási jutalmakhoz viszont kell igényelni, és talán használni is). A számlát 2 évig kell megtartani, hogy ne vegyenek vissza a nyitási jutalomból semmit, de kb ennyi a George életciklusa is, ha tovább maradnál, átraknak egy drágább csomagba.
Szokott lenni bankmonitoros akció is hozzájuk.
-
RR-13
őstag
Látom ezen, nagyrészt inkább OTP-s kérdéssel már írtál tegnap du. az OTP Topikba, de azért mert ott nem kaptál választ még, azért nem ide tartozik a kérdés.
Értem, hogy miért írtad ide be, mert talán lesz valakinek itt is tapasztalata, de akkor OFF-ban kellett volna írni. -
mexel
veterán
Sziasztok! Ha spanyolországból utalnak elvileg ING bankból magyar OTP számlámra pénzt, az kb mennyi idő alatt kell megérkezzen. Illetve lehet-e látni hogy elindították? Amíg nem ér ide addig visszavonhatják?
-
Na ma megnyitottam a gránit devizaszámlát, átváltottam a havi limitnek megfelelő ft-ot eur-ra és lekötöttem. Aztán pár perc múlva kaptam ezekről szépen hagyományos sms-eket (miközben lassan egy évtizede isms van beállítva és az ebankban most is azt mutatja kiválasztottnak). Felhívtam őket, hogy ezt javítsák már. Visszahívtak pár órával később, hogy törlik az ebank-os telefon azonosítómat és telepítsem újra az ebank alkalmazást, majd kezdeményezzek egy átutalást (vagy fizessek a devizakártyámmal, amit nem is kértem szóval ez lehetetlen). Ebből az első kettőt hajlandó voltam megtenni, de természetesen nem segített. Tranzakciót viszont nem fogok indítani, mert nincs is hova és nem is akarok ezért fizetni (pláne, hogy a célállomásnak egy eur számlának kéne lennie, különben a másik oldalon is megsápolnak a váltással).
Most ott tartunk, hogy lediktáltam egy panaszt, hogy ez egyértelműen az ő rendszerükben egy hiba és oldják meg az ő oldalukon. Én meg addig majd folyamatosan jelentkezni fogok az sms díj visszatérítéséért, ha kiterhelik. Felhívtam a figyelmüket rá, hogy sem a hirdetéseikben, sem a szerződésben nem kitétel az isms aktiválásához tranzakció indítása.
Megjegyzések:
1, az ebank (újra)aktiválásakor kellett a netbanki felhasználónév, jelszó. utóbbira nem emlékeztem, mert nem léptem be ezer éve és egy beragadt analóg óra volt csak a visszajelzés (ahelyett, hogy legalább annyit írt volna ki, hogy hibás bejelentkezési adatok...)
2, az amúgy türelmes és segítőkész ügyintéző végig "áj-es-em-es"-nek hívta az isms-t -
kapasz
tag
A K&H akciós okos kényelmi plusz számla nyitása utáni 3 hónapban nem számolnak fel csomagdíjat.
Akkor ez azt jelenti, hogy a feltételeket (beérkező pénz) se kell teljesíteni?
-
Benhill
senior tag
Én is nyitottam számlát KH-nal, tranzakciós díj első 5
db ingyenes elméletileg, ezt hogy kell érteni?Első feltöltés megvolt, és volt egy combos átutalásom is, de 0.2% tr. díjat felszámoltak...igaz azt 2 nappal később vonták le.
-
axioma
veterán
Na vegre hozzajutottam az MNB levelhez. Az MNB vegulis megbirsagolta a bankot (apropenzzel, 400e Ft-tal) a marciusi elso kor fenyegetozo email felrevezeto volta miatt. Tovabbi pikanteria, abban idezik a bank valaszat, amiben egyreszt allitjak (amit ma mar tudunk hogy nem igaz), hogy mas termeket nem erint csak a folyoszamlat a felmondas, valamint az, hogy 2 honap felmondasi ido van benne (ott ugye nem 60 nap, mint a legutobbi valaszukban, bar az elmult napokban tokre beteg voltam azt lehet nem is meseltem mi volt a legelso levelemre a valaszuk, konkretan ez is hazugsagkent van benne).
"A Bank a Nyilatkozat2-ben előadta, hogy a Bank szándékában áll a teljes keretszerződés megszüntetése, ami az Ügyfél valamennyi forint és devizaszámlája megszűnését eredményezi, melyet azonban eddig, az Eljárásra tekintettel nem kezdeményezett."
Ja, csak hitelt adtak amibe belebetonoztak a szamlaszamot... mikor ezek szerint mar tudtak, hogy fel akartak mondani, ujabb ongol... -
axioma
veterán
Na remek. Raiffeisen az uj premiumban szepen attolta a nov.30 utalast decemberre, fogyjon a keret
Azt hiszem meg kell nezni, sztem 1 ev huseg lett csak vallalva ra.
MBH foszamlamat is be fogom szantani, eleg a hitelkartya, mar tul sok lett a mozgatando penz, a DKJ meg egyre kevesbe van rovid. -
holex91
csendes tag
Sziasztok, K&H-nl nyitottam számlát Black Friday keretében. Az egyik feltétel a 60000 ft jóváíráshoz: "Számlanyitást követő 2. (második) naptári hónap végéig az 1. pont szerint nyitott számlacsomaghoz tartozó bankszámlához kapcsolódó, főkártyabirtokosként birtokolt K&H betéti bankkártyát legalább 5 alkalommal, sikeres vásárlási tranzakcióra (online vagy offline POS terminálon) használta, vásárlásonként minimum 1 000 forint értékben."
A kérdésem az lenne, hogy Revolut feltöltés ilyen tranzakciónak számít, vagy valódi vásárlás szükséges? -
kapasz
tag
válasz
werszomjas #37205 üzenetére
Az Egyszámla diák változata, 14-26 éveseknek.
-
werszomjas
addikt
Erste-nél van olyan ingyenes számla, amihez nem munkabér utalás kell?
-
zoli62
addikt
Gránitnál van, aki vett részvényt?
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- AsRock P4i65G Alaplap (DOBOZOS)
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest