- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
schray
tag
válasz
lotTóni #57993 üzenetére
Most nem azért, de megkérdeztem, hogy milyen színre fújjam a lakást, hogy menjen a függönyhöz, te meg elmagyaráztad, hogy ez nem segít a penészedésen és ablakot kéne cserélnem.
Az tökéletesen igaz és teljesen használhatatlan,hogy megállapítod "olyan lesz, amilyen lesz".Cinikusságot félretéve, nem javasoltál semmi rosszat - bár az alulfeszelés nekem kizárt dolog - csak nem értem, hogy ha már vetted a fáradtságot, hogy ennyit írj, miért nem mondtad el a véleményed a kérdésről, például valami ilyesmit, hogy "én próbáltam fehér-piros ledes kombinációt, nem jött be, mert a fehér elnyomta a pirosakat, inkább menj full fehérrel és a lepa-k helyett próbáld meg az xy ventit, a phantekset meg semmiképp se rakd hátra, mert a borda teljesen kitakarja" Vagy valamit, ezt most kitaláltam, fogalmam sincs, hogy a fehér elnyomná-e a pirosat, mert még nem próbáltam... igen, mindenkinek más az ízlése, de azért lehet róla beszélgetni. Nyilván nem fogok senkinek se nekirontani, hogy márpedig hülyeséget mond, mert nekem nem úgy tetszik. Épp hogy fogalmam sincs mi tetszene, és nem akarok ötvenszer átszerelni, ezért gyűjtenék javaslatokat. Ha nincs, ne írj, de ne lepődj meg ha cinikusak az olyan segítségre, amit nem kértek és nem tartozik a témához.
De mondom, valószínűleg nem fogalmaztam meg jól mit szeretnék, elnézést ezért.
Komolyan.
Hagyjuk is, megoldom. Köszi a véleményeket, majd hozok képet.
-
schray
tag
-
elfelejtette
veterán
válasz
lotTóni #57987 üzenetére
"Mint említettem,nem a ventilátor mennyisége lesz a megoldásod."
Pont ezt próbálom megértetni én is egyik haverral, aki az alapján akar házat venni, hogy beleférjen 8db venti... Mondtam neki, hogy eleve olyan házat vegyen, ami a tesztek alapján eleve jól teljesít kevés ventivel is, ÉS arányosan jobban teljesít még plusz 3-4 ventivel. Már ha ennyire melegedő alkatrészei vannak/lesznek.Tényleg, egyébként mi az értelme a pozitív nyomásnak? Nem fog kavarogni a házban a pluszban benyomatott levegő? Én eddig azt hittem, hogy a negatív nyomás a jó, mivel az egyértelműen irányítja a levegőt a nagyobb teljesítményű kifúvó ventik irányába...
-
schray
tag
válasz
lotTóni #57987 üzenetére
Mert nem azt kérdeztem, hogy milyen ventit vegyek, hogy hűvösebb legyen, hanem az innen-onnan hozzám kerülő, már adott ventikkel, kifejezetten kinézet szempontjából mit tudok kihozni. És mindenféle okosságot hallottam már tőled, de ez az egy kérdés, amire még egyetlen gondolatot sem mondtál...
Amúgy köszi a tanácsokat, de elég egyértelmű a helyzet hűtés szempontjából, ezért nem is a léghűtés topicba mentem: beteszem a silver arrow-t, meg elrendezem a ventiket pozitív nyomásra, a csendesebbek mennek befúvónak, mert többet fognak üzemelni, amelyiknek meg nagyobb a statikus nyomása, az megy a bordára. Azon gondolkodok csak, hogy szín, méret és alak szempontjából ilyen öszvér felhozatalból, hogyan lehetne valami olyat kihozni, ami nem emlékeztet egy barokk karácsonyfára a kínai piacról...
Egyébként volt már korábban ilyen sok venti a gépben, kevésbé minőségiek, picit zajosak, de mégis HATÁROZOTTAN javított a helyzeten. Nem is értem miért írod, hogy a ventik ne lennének megoldás... Azt bőven el fogják érni, hogy nem lesz semmi 80 fok felett tartósan se a gpu, se a cpu... és erre most a rendszerem a jelenlegi hűtővel és három ventivel nem képes ha 30fok az ambiens = megoldás. De most már sokadjára, de utoljára leírom: a kérdés nem ez volt.
-
schray
tag
válasz
lotTóni #57985 üzenetére
Elmentünk javában léghűtés témába, nem erre irányult a kérdésem, de legyen...
Arctic MX-4 megy alá, meg egyelőre megpróbálkozok egy Phanteks PH-F140HP-vel, aztán ha nem lesz elég, akkor Thermaltake Riing talán, még meglátom. A zaj... hja, szép és jó lenne, ha csendes lehetne mindig, tapasztalataim szerint több, jó, de erősen leszabályzott venti jobb kompromisszum, mint kevés, csendesnek mondott, de max fordulaton még sem annyira az...
A házban rend van, max az alsó winchesterketrecet lehetne felszámolni. A jelenlegi hőfokok inkább abból fakadnak, hogy a zalman cnps10x optima nem i7re való és ráférne az újrapasztázás erősen, illetve a 970 is erősen befűt, a hűtést anno egy 650hez állítottam be, ezért is a ventivásárlás és a dilemmázás mi merre legyen. -
schray
tag
válasz
lotTóni #57983 üzenetére
Csodát nem, csak a természeti katasztrófát enyhíteni
(amúgy most van 22 fok átlag és terhelés alatt 70 fokok... ha jobb hűtéssel elérhetek 10 fokkal kevesebbet, akkor nyáron 30fokban se lesz talán gond)
Amúgy vízhűtést nem akartam, sokáig fontolgattam, de nem szeretnék belevágni, a silver arrow meg a léghűtések között azért már talán hatékonynak nevezhető
A pozitív nyomást szeretném fenntartani, így az erősebb ventiket tenném a három befúvó helyre, amiből csak egy van látható helyen, így csak annál "kell" az esztétikával foglalkozni, szerintem ez belefér,mint kompromisszum. Szóval konkretizálva a kérdéseim: a lehetőségek közül melyik ventillátort tennétek alulra a táp mellé, folyamatos befúvásra üzemelve?A kifúvó oldalon meg hőmérséklet függvényében vezérelve terveztem a ventiket, hogy megmaradjon a pozitív nyomás és itt mind a három hely látható, így ide szeretnék valamilyen esztétikusabb kombinációt, pl fehéreket, vagy két fehér-egy piros kombináció... de nem tudom, hogy fognak kinézni, ilyet még nem csináltam. Két fehér enermax felülre és egy piros lepa hátulra? Két lepa felülre és egy enermax hátulra? Esetleg mindhárom fehér vagy piros? Esetleg teljesen máshogy?
A harmadik kérdés, hogy melyik ventit lenne érdemes a silver arrow-ra tenni. Átlagos méretű RAM moduljaim vannak és csak kettő, így talán mind a három helyet ki tudom használni rajta. Viszont nem tudom mennyire lenne hatékony, ha nem három ugyanolyan és azonos fordulatszámon dolgozó venti van rajta... Szóval vagy vennem kell valamit még, vagy nem lesz rajta három. Mondjuk egy Phanteks középen? Vagy két piros 12centis lepa a két oldalán?
-
blu79
addikt
válasz
lotTóni #57531 üzenetére
Majd lesz, de előbb wint telepítek , kell vennem ramot mert csak 512mb van, azon gondolkodok hogy a 8.1 rámenne e? Vagy xp legyen ? esetleg 7? A haveromnak az új agps karija pontosan 512mb Msi NX 7600 GS ha jól tudom, passzív és elég nagy hűtőborda van rajta
remélem jobb lesz mint a mostani Ati
De esetleg hová írjak ha rakok teszteket , meg írok ez ügyben, mert ide azért nem nagyon szabad.... van esetleg egy topic?.... -
blu79
addikt
válasz
lotTóni #57527 üzenetére
Köszi még 1x a tippet bejött
. Kivettem a procit , visszaraktam majd jött az MX4 , a hűtő és működik
Van egy régi Agp videókártyája az egyik haveromnak ami 1 napig volt a gépében aztán azóta pihen a dobozában, megszerzem és majd jövök kèpekkel arról is mert az is új állapotú
-
zolee5016
őstag
válasz
lotTóni #57507 üzenetére
szerintem igen...semmi komolyra nem kell számítani..de hogy nem lesz ilyen letisztult az tuti...
fel kell öltöztetni.....rendesen.......a teteje,és az eleje élből kuka......
anyagot szerdán kapok ami kell,rácsom van,ha egy másik hirdetővel meg tudok egyezni akkor valami nedvesség is utat talál a gépben......... -
hszilard666
veterán
válasz
lotTóni #56234 üzenetére
Én szívtam rosszabbat nagy gépház miatt.
Define XL R2-t kellet doboz nélkül a nyugatiból ki BKV znom budakeszire majd onnan egy kellemes kis 20 perces sétaDe volt funny momentem is gépház miatt:
Pick pack pontra kértem a define r5 ös kiszállítását, és az eladó megkérdezte hogy mihez kell nekem szagelszívó, csak nem droglaborom van?
Nem tudta szegény hogy a droglaboromhoz már rég beszereztem egy szagelszívót! -
-
hszilard666
veterán
válasz
lotTóni #56054 üzenetére
Nagyon brutál!
Gondolom hűt is mint állat abban aházba, mert közvetlen kapja a hüsi luftot. Nekem is volt itx es prodigyim, szerettem, egy ideig még NAS is ment benne, de most már csak a ház kerete és a fülei vannak meg. és talán az oldallapok
JanR:
Micsoda arckép!Nagyon aranyos!
Én is majdnem vettem egy nvidiás phenom M et, de bikább hardvert közel lehetetlen hűteni benne
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest