- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
proci985 #59164 üzenetére
Pontosan!
MasterMark
senimanAz alatta látható kicsi fekete VRM borda hűtésére került oda az a kék ledes,120-as Enermax. Ha fönt van az ablakos oldallap akkor nem látszik maga a venti csak a fénye.
CPU tuning nélkül is 90-95 fok között jár a VRM hő GTA5 alatt ami még nem is annyira megerőltető. 30% körül terheli átlagban a Xeont ez a game. Ezek után képzeljetek el egy Prime95 tesztet!Fél perc után 105 fok. A Venti két belső sarkát fogattam fel így olyan dőlésszögben lóg, hogy pont a kis bordára és a CPU területére fúj. 86 foknál nem nagyon megy följebb, tehát nyertem ~10 fokot. Mindezt úgy hogy a két fehér 140-es venti már alapból elég jó légcsatornát generál azon a területen.
Direkt nem felülre raktam a radiátort mert teljesen zárt tetőt akartam por és zajmentesség szempontjából. Így csak olyan helyeken tud bemenni levegő ahol porszűrő van. 4 venti szív be és csupán csak a hátsó 140 kifelé így a túlnyomás is megvan. Mikróporon kívül nem is látok mást odabent.
Terveztem amúgy egy magasabb réz VRM bordát is a lapra de nem tudom lesz e olyan CNC-s ember aki legyártja nekem.
(#59165) Zsmester89
Meg bizony!Ez volt az egyik ok amiért ez a ház lett. Phanteks EVOLV volt a másik jelölt de nem volt kedvem annyit költeni. 2SSD és egy vincsi van hátul. Az a legjobb, hogy nem látszik hogy mekkora disznóól van a hátoldalon.
A két SSD csak be van oda hányva a kábelek közé. Nem volt itthon csak 90°-os SATA kábelem és azokat nem lehet rádugni az SSD-kre ha a számukra fenntartott két keretbe vannak csavarozva.
-
Henk
veterán
válasz
proci985 #58391 üzenetére
Ilyet mert ez a legolcsóbb és nem fog folyatni a tömítése mint a panamanak.
Kivettem belőle a gumi karikákat így pont 13-as a furat. De mindegy mert a ház pci takaróját ha kiveszem sincs nagyobb hely, azon sem fér ki a 16-os cső csak ha összelapítom az meg nagyon kókány. -
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz
proci985 #57153 üzenetére
Arra volt megoldás a 290-es szériánál, de már nem gyártják : EK-FC R9-290X Reinforcer
-
Grózi
veterán
válasz
proci985 #57113 üzenetére
Nekem is volt Phantom 530,630,H440-raktam össze gépet S340-ben és Phantom 410-ben is-csak jókat tudok róluk mondani,leszámítva a ventiket(kivéve leszabályozva).A 630 tényleg nem az a csúnya kicsi...
Az általad linkelt teszthez azért még oda tenném az NB eLoop B14-2-t vagy a nemrég nálam járt B14 PS-t(új kedvenc),az Aerocool DS140-t és a Nanoxia Deep Silence 140-t-más lenne a leányzó fekvése! -
Grózi
veterán
válasz
proci985 #57106 üzenetére
A 10-s Scythe csak légkergetésre jó.
"külföldön vagyok és megvannak a bejáratott forrásaim, de köszi."
Úgy értettem,ha a ventiválasztásban tudok segíteni,nem a beszerzésben...Amúgy szintén zenész,én se Mo.-n élek már.
(#57109) abridabriHát igen a Radeon mostanában fűtésre jobb mint játékra!!-nem komolyan venni,de jelenleg van némi alapja..
-
válasz
proci985 #57108 üzenetére
Nem megy fel a levego pont az a baj, ez a szar MSI kartya oldalra fujja ki a meleget. Elozo hazamban (NZXT phantom ),felul volt 2 db 20as venti es ugyanugy meleg volt a VGA mint a 20 asok nelkul . Igy most 85 fok helyett 75 . Egybol feltolja a meleget a hatso ventinek ami kiviszi
-
sestertius
őstag
-
Grózi
veterán
-
Grózi
veterán
válasz
proci985 #54286 üzenetére
Eladtam a 4K-s monitort,most csak Fhd-n nyomom-oda bőven elég a 970 vagy 290x.Egy ref. 290X blokkal együtt megáll 100k körül,míg a 970-k ára nagyon nem akar esni-így valószínűleg az lesz.Ha rászánom magam akkor biztos hogy kétkörös,merev csöves,színezett vizes rendszert csinálok.
-
Delta-Laca
aktív tag
válasz
proci985 #54169 üzenetére
Nekem is ugyanez a házam van (már kissé átalakítva
), a kérdésem az lenne, hogy nálad a vinyók nem főnek meg? Nekem alapesetben 40 fok felett voltak, amíg ki nem vettem a vinyó-fiókos részt tokkal-vonóval, és át nem terveztem.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
proci985 #28820 üzenetére
nem is ph-s eladásra gondoltam....
kint megvan a fizetőképes réteg. lsd amcsi motorok, autóátépítők, stb...
ha egy rendes cég települ köré, megvan a jó márkanév, (van már), kapcsolódó marketing, minőség és design, akkor brutál árakat el lehet kérni. ott vannak a gyári összerakott gamer konfigok, 5-15k usd-ért. mi meg kb. az ötödéből össszerakunk 2* olyan erőset. és mégis megveszik azokat. (nem a ph-ról...)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
proci985 #28818 üzenetére
most egyelőre anyagi erőforrások intenzív hiánya miatt kicsit meg fogok állni. és nagy dilemma előtt leszek: a a gtx480-at passzivizálni kb. 80k-ból, vagy venni 2*6850 powercolor passzívat cf-be kötve. utóbbi egyszerűbb, sokkal olcsóbb de hétköznapibb megoldás. sőt a tesztek szerint a 480-at el is verik ketten. de mint mondom, abban semmi különleges, és mivel nem lesz légmozgás, csak ami a rácsokon és felül tud távozni, nagyon ki vagyok téve a 6850-ek túlmelegedésének. és hogy negyed óránként lekapcsolja esetleg a védelem a gépet. hát.... viszont a 480 hőtését 9 db 8 mm-es csővel kivinném a házból. különleges, biztos, de értelmetlenül piszok drága. az csak akkor érné meg, ha eladásra csinálnám. biztos lenne elmeháborodott, aki leszúrna pár százast egy viszonylag erős, passzív, a világon totál egyedi játékgépért.
a 9 hőcsövet 3*3-ra osztanám szét, 3*2db. kb. 55 centis bordapárba szendvicsbe fogva. kisebbik boráaűból 12, a ngyobbikból 20 kiló. és a csövek nem keresztben lennének egymás fölött, mint a proocinál, (ez súlyos hiba volt!), haenm hosszában fölfelé, tökéletes hőátadással....
csak hát pénzkérdés...de az is lehet, hogy először megnézem egy 6850-el. ha megy légmozgás nélkül, akkor jön melé egy másik. ha nem, pár k bukóval rögtön eladom.
csak a tetves powercolor 3x bejelentette 2010 ősze óta, de még egy darabot sem adtak el belőle... -
WolfheartGR
őstag
válasz
proci985 #26734 üzenetére
Én csont nélkül betekertem villanyszerelős bandázsszalaggal.
Teljesn korrekt, nem olyan szép mint a harisnya, viszont nem is akkora macera az elkészítése.Low budget gépnek fullosra sikerült. Igaz a táp jelentősen sokat dob az értékén.
Ami sokat dobna rajta, ha át lenne fújva feketére. Akár sima matt spray-el. Jobban mutatna. -
jaddz
csendes tag
válasz
proci985 #26726 üzenetére
Én imádom az ilyen home-made-barkács gépeket, részemről bejön. Vinyók nem rezonálnak így? Csakmert ahogy látom levágtad az egész hdd keretet és beraktad az 5.25-ös helyre. Mivel van rögzítve? Az előtte kavargó Swif-nek miért csak két helyen megy a levegő? Ha a két rácsos közül kivennéd azt a fehér pattintót és inkább valami szivaccsal helyettesítenéd, rengeteget segítene neki.
*szerk.: Hugod iwiw-je?
-
LLKobe
veterán
válasz
proci985 #25650 üzenetére
Szép ez a ház, de ez a kábelmakaróni tényleg nem semmi
Habár ha nem akarsz a PC-Style-ra kerülni akkor annyira nem nagy gáz. Elég sötét ez a kép, csinálj már párat vakuval is.
A VGA végére oda van erősítve egy venti? Csak mert látszik hogy ott kicsit meggörbül szegény...#25658 Probber: Frankó lett
Szépen elrendezted, pedig látszik hogy nem túl nagy ez a ház. Most esik le, nekem is ilyen házam volt
Szerettem, a maga idejében az árához képest nagyon frankó volt
-
AndrewTdi
addikt
válasz
proci985 #25650 üzenetére
Néha úgy érzem, hogy picit hülyén néz ki a konfigom abban a nagy házban. Üresen hat. Aztán amikor látom az átlag méretű házakat mint pl a Tiéd, akkor megint elgondolkodom, hogy azok meg annyira zsúfoltak vagyis zsúfoltnak hatnak. Biztos más amikor megvan a ház kábelvezetése, de tömött.
Fogalmam sincs melyik az optimális, talán a kettő között. vagy ki kéne tölteni az enyémet most már tényleg egy kis vízzel.Mindenesetre sokkal gusztább lett így a belsőd, mint volt. Megérte az időt szerintem.
(Talán mégjobb lehetne az összkép ha a táp kábeleit pl 5 centinként összekötegelnéd. Vagy behálóznád.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest