- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoulReaver
veterán
válasz
Angie™ #71563 üzenetére
Most lettem kész.
Utálom a vezetékeket
Teljesen zökkenőmentesen összeraktam, bekapcsoltam, indult minden pöccre.
Sajnos a táptakaróban sincs ledcsík. A felső ledsor alapba fehéren világít, majd még rá kell jönnöm, hogy változtatok.
Ebben sötétebb az üveg, mint az előző házamban.
Ventik elég hangosak.
Az ajtók könnyen nyithatóak és zárnak rendesen.
Kábelmenedzsment nagyon jó. Tágas hátul és szépen zárható a plusz két ajtóka.Itt-ott finomítanom kell még a látványon, de összességében tetszik a kecó.
A másik házat majd átépítem öreganyám netezős gépére... -
SoulReaver
veterán
válasz
Angie™ #71559 üzenetére
Na megjött a kicsike.
Anyagminőségben ugyan olyan jó szerencsére, mint a régi Enthoo pro-m.
Sajnos a 4 venti, csak sima venti, de legalább 14cm az összes.. Semmi a-rgb, szóval ezek cserések lesznek...(Arctic p14 pst, ha már gyárilag is 14cm van benne)Kicsivel alacsonyabb és rövidebb, mint az Enthoo pro, de ez érthető, mivel ebbe már nincs elől optikai meghajtónak hely, gondolom én...
Nemsokára átépítem. Félek, hogy a gyári ventik hangosak lesznek... Már megszoktam a csendet a p12 ventiktől.
A ROG Hyperion G701 eléggé hivalkodó, de egy full ROG buildhez kötelező
Fiatalabb koromban tuti akartam volna, de most inkább csak egyszerűsítek... Azért majd dobj képet, ha összejön!
-
KROK640
nagyúr
válasz
Angie™ #71443 üzenetére
A billentyűzetes képedről jut eszembe :
Nemrégiben gazdagabb lettem egy X-Falcon Z-88 Outemu Blue Switch 105 gombos billentyűzettel, ami elképesztő fényeffekteket tud. -
Kartács
aktív tag
válasz
Angie™ #71245 üzenetére
Jézus de imádtam ezt a házat!
Megjelenése óta ez volt nekem 2.5 buildet éltmost cseréltem le 2 hónapja építettem egy fehér buildet Corsair 5000D AirFlow-ba.
Most lett meg a majdnem végső állapolt dobok majd 1-2 képet, de még a VGA kábelt meg a gyári Corsair táp kábeleket kifogom cserélni egy fehér [CableMod Pro ModMesh 12VHPWR Cable Extension Kit nem tudom ezt használja e valaki és mi a vélemény, megbízható és jó? -
KROK640
nagyúr
válasz
Angie™ #71277 üzenetére
Erről Náci haerom jut eszembe :
Mko anno meglett a csúcsgépnek számító 766-os Celeronja (amit nem sokkal később 733-as PIII-asra cserélt) 256MB RAMmal GeF 256-al és 30GB HDD-vel. Mire leértem hozzá (2km-re lakott, de egyéb teendőim miatt kellett vagy 2 óra) a hamutál púposan volt megrakva csikkekkel, és egyik cigit a másik után gyújtotta a gép mellett, miközben a legújabb játékokat tolta (hibátlan élménnyel).
Napi 1,5-2 doboz ment nála.
Fontos megjegyezni, hogy azért volt "náci" mert tele volt náci tetkókkal, és eléggé neofasiszta voltazóta kinőtte. Kisebb vagyont költött a tetkók eltüntetésére/felülírására. (ami 18 évesen jó ötlet volt, 36-38 évesen már nem, pláne, hogy alsóközépvezető szintre emelkedett)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Angie™ #71269 üzenetére
Fuh, emlékszem, hogy tényleg arról szólt, hogy mi támogat és mi nem.
mikor megvettem azt a gépet (Phenom 9500 4 mag, HD3870X2 - 2 mag, egyedi airbrusholt ház (most is az van) ) akkor mindenki csak nézett. Úgy voltam vele, hogy ez a jövő és ebbe megyünk majd. De az SLI és a CF szerencsére nem terjedt el (egy VGA-t is elég megvenni, nemhogy 2-4-8db kelljen). Egyébként amit írsz, varázslatos volt, de sajnos a legritkább esetben volt ez így : általában ha egy maggal 50-60FPS-t ment, akkor kettővel jó esetben 75 FPS volt. Sőt, volt olyan is, ahol két maggal kevesebb FPS-t kaptam mint eggyel.
Az a VGA (HD3870X2) egyként is nagyon erős volt akkoriban, amit sikerült egy hiába négy magos, de harmatgyenge CPU-val összepárosítani.Egyébként a kártya utóélete is érdekes, ugyanis kétszer adtam el. Egyszer eladtam, majd egy év múlva ingyen visszajött hozzám (pont ugyanaz a kártya). Eladtam még egyszer egy félévvel később, egy havernak aki pont ilyet keresett. 36 ezer ft-ért, egy szatyor kajájért (konzervek, szalámi stb), egy koncertjegyért (bitang jó koncert volt), és egy 32cm-es kívánság pizzáért. Ha belegondolok, előtte a helyi PC bontóba 10 ezer ft-ot akartak érte adni...
Aztán 2-3 évvel később vissza akartam vásárolni, de kiderült h haver a komplett gépével eladta, a kártya Romániába havas alföldre került. Volt némi idő mire utána tudtam menni, és akkor kiderült, hogy a kártya Belarusba, Homel régióba került addigra. Ott vesztettem nyomát, de 2021-ben még használatban volt és működött.Igen, volt egy időszak mikor aranyáron volt a RAM, 128MB-ért simán elkértek 50 ezer ft-ot, emiatt is volt, hogy rengetegen 32 maximum 64MB szorításában éltek.
Én 64MB RAMal kezdtem, de az első gépem sokat volt szervízbe (silány szarok voltak az alkatrészei, és még nem értettem hozzá), és egy korai alkalommal kiloptak belőle 32MB RAMot. Hivatalosan "elkallódott" de sosem kártoltak érte semmilyen módon, pedig akkor az egy 30 ezer ft-os alkatrész volt. így aztán augusztustól következő év április végéig 32MB RAM gyönyöreivel élhettem, ami mint említettem képszerkesztésnél nagyon problémás volt, de a játékok is érezhetően sokkal rosszabbul futottak. A Hitman pl 7 percig töltötte a pályát, és utána is keményen swappelt. Aztán 2000 áprilisában vettem még 64MB RAMot, és 96MB-val már nagyon penge volt a gép
Aztán jött a 192MB (a 32-es modul helyére egy 128-as ment be). Utána a már említett módon a 768MB. Aztán végül 384MB RAMmal fejeztem be az SD-s korszakot, és 256MB-al nyitottam a DDR1-est... aztán lett 640MB, utána 1GB, 1.5GB majd 2GBval zártam az Athlon XPben (fénykorában 2×512+1024MB volt) -
KROK640
nagyúr
válasz
Angie™ #71259 üzenetére
Én anno Celeron 366-osról álltam át 466-osra
A 466-os 525-ön simán ment (a 366-os meg 458-on
), sőt a 466-os képes volt 766-on bejönni, de 585 felett már nem volt hang, és 766-on már pár perc után fagyott GTA3 alatt is, meg simán Windows alatt is.
A 366-osba és kezdetben a 466-osban is 192MB RAM volt akkoriban (a 366-os 32-al kezdtem), de a 466-osban később volt 768MB* RAM is egy rövid ideig, de huzamosabb ideig 384-el ment, ami akkoriban mindenhez is elég volt* Elmesélem már a 768MB storyját is, mert érdekes.
2-3 haverral az volt a mániánk, hogy kb a város összes számtech boltját végiglátogattuk suli után (de minimum is a frekventáltabbakat) és begyűjtöttük az árlistákat. Majd egyik nap, nem emlékszem már h én vagy Árpi, de valamelyikünk kiszúrta, hogy a PC133-as 256MB-os SD RAM, hihetetlenül olcsó, mindössze 6200ft... nyilvánvalóan elírás volt 62 ezerről, de úgy gondoltam, hogy szerencsét próbálhatunk. Bementünk az említett üzletbe, és kértünk 256MB-os modulokat, amiket persze 62 ezerért akartak adni, de az árlistát elővéve megmutattuk nekik h nem így van, és szerencsénkre helyben volt nekik jó sok a hibás árlistából, szóval ott helyben elvettünk egy sajátjukat és megmutattuk h márpedig ez annyi, nem mi próbáljuk átverni őket, hanem ők minket, ha nem ennyiért kapjuk a memóriát. Szó, szót követett, fel lett hívva a főnök, részemről be lett lengetve a fogyasztó védelem, és végül hatalmas sóhajjal nyugtázták, hogy hajthatatlanok vagyunk, és kell a RAM. (Akkoriban még nem volt ez az árváltoztatós szöveg a listákon) 5db volt készleten, mind az ötöt megvettük, hármat én kettőt Árpi haverom. (A bolt egyébként mai napig megvan, tavaly több dolgot is vettem tőlük, HDD-t, fülest, stb.) Másnap az egész suli tudta h nekem 768MB RAMmom van, Árpinak meg 512MB, bár azt nagyon nem reklámoztuk, hogy hogyan és miért, de mindenkinek el lett újságolva. Megjegyzem akkoriban 64/128MB volt szinte mindenkinek, a 256 is nagyon ritka volt.
Egy ideig örültem a 768MB RAMnak, bár az egy idő után redukálva lett és eladogatva (két modult eladtam a háromból), mert akkoriban WinME (és minden) alá is bőven sok volt ez, később 256+128MB RAMmal (mert ugye volt még egy 128-as meg egy 64-es modulom is, bár ezutóbbit már nem használtam) nyomultam sokáig. Akkoriban az a 384MB is nagyon soknak számított, mert akkoriban kezdett divat lenni a 128MB RAM, 256 csak az elborultabbaknak volt, annál több meg pláne kb senkinek. -
KROK640
nagyúr
válasz
Angie™ #71252 üzenetére
Nekem volt egy 1600A és egy 1800A Northwoodom is. Az 1600A simán ment 2400-on, az 1800A meg 2660-on feszemelés nélkül. Kicsuit adtam neki a 3GHZ sem volt lehetetlen. (ezzel párhuzamban volt egy 1700+-os Athlon XP-m, 1466@2669MHZ tudott meni (a 3400-as P4-eseket is lenyomta a játékban, de a 2660-ra húzott P4-et mindenben is lenyomta).
Az Abit tényleg nagy veszteség volt
-
jokeph
nagyúr
válasz
Angie™ #71250 üzenetére
Nosztalgiázni mindig jól esik.
Szép felhozatal.
CF és SLI minden időben kimaradt nálam.
P4 1,8@3,06 GHZ NW sokáig volt, Asus i845 PE lapban.
WD Raptor kimaradt, volt Seagate Barracuda SATA1-es, már a P4-es Asus lapomban.
PII-ben SCSI Matsushita CD-R volt Adaptec AHA2140UW PCI vezérlővel, imádtam, továbbvittem a P4-be és még az AM2-be is, LG DVD/RW és Plextor CD-RW/DVD-R combó drive váltotta.
9800PRO és 8800GTX mindig álom volt, és mostanra sem sikerült szereznem, 9550/9600 valamint 9600GT/9800GTX lett utólag.
S1366: örök kedvenc, a maga idejében szintén vágyott volt, jelenleg Asus P6T Deluxe Xeon X5690-el viszí a platformot és van egy tartalék Gigabyte UD5 deszka is.
ABIT: az Nf7-S2 sajna távozott az örök bitmezőkre, a 2 példány DFI Lanparty jól érzi magát (NF3 és NF4), Athlon A64 X2 4400+ procival.
Régebbi házból Antec Nine Hundred Steel Black a kedvencem.
Ez egy újabb kiadás, itt már 3.0-ás a front USB rész, nekem még a 2.0-ás van. -
G4ga
őstag
válasz
Angie™ #70969 üzenetére
ilyen ez a pop szakma, szokták mondani.
érdekes hogy eddig nem érdekelt az RGB, kb. egy éve vadultam meg, most vagyok ott hogy nem szeretnék már gépre költeni.
a HTPC-be nem is akartam rgb-s ramot, de egész jól szálltam ki a régiből és minimális ráfordítással RGB-s tudtam cserélni.
Ha már úgy alakult, hogy nagyobb memória, akkor már cserélem a procit, de aztán itt a vége.
Még kinából megjön a narancssárga harisnyázott kábelszett és a két rgb-s VGA tartó, azokat beszerelem és remélem életem végéig gyönyörködhetek bennük.
Új játékokkal nem játszom, amivel meg igen, arra bőven jó lesz.Mondjuk elnézve ezeket a kis ITX dobozokat, néha elkap a vágy, hogy legyen egy ilyenem is de... elégedett vagyok a jelenlegi állapottal.
Az pedig, hogy a nulláról kezdjem... ááá... akkor kezdödik minden előről.
Motorozni szeretnék, arra kell a pénz -
G4ga
őstag
válasz
Angie™ #70966 üzenetére
hát, az újabb Giga lapok tudtommal nem kezelnek már csak RGB fuison kompatibilis ramokat.
Ami szinte már csak a Gigának van meg. haverom probált G.Skill Trident-z, Corsair Vengeance és Pro ramot is benne. csak szivárványosan világított.
Az Asus Aura Sync-je G.Skill-el tökéletesen müködik, viszont Corsair terén csak a Vengeance Pro és Dominator ramokat kezeli, de azt is ICue+pluginnal.
Bezzeg a MSI Mystic Light-ja megeszik mindent.
Mint mondtam Van egy msi és asus lapom, a kettő közül egyértelmüen jobb az msi vezérlése. mindent is vezérel kismillió variációban.
Mondjuk tény, hogy az Asus viszont jobban müködik együtt third party szoftverrel.
Pl az NZXT Kraken lcd-jét már boot alatt is kezeli ( custom gif-el indul ) mig az Msi csak a Winbetöltése és a Cam szoftver indulása után rakja ki a custom gifet a kijelzőre.Effect terén amúgy pl az ICUE számomra sokkal fapadosabbnak tünt mint akár az Aura vagy a Mystic.
Jó, az ambilight plugin gizda az ICUE-ba, de hogy egy Music opció miért nincs benne azt nem értem. simán elfért volna a sok szinváltos karácsonyfa effekt mellé.
persze kinek a pap, kinek a papné...
azt is megértem, hogy ebből van pénz a gyártóknak. Nem pálya már ha minden mindennel is kompatibilis, az túl egyszerű.nah, de nem offolok többet
-
sixpak
nagyúr
válasz
Angie™ #70962 üzenetére
Az a baj ezzel a sok szoftverrel (eltekintve attól, hogy több szoftvert kell használni, körülményesebb, de leginkább megoldhatatlan a különféle eszközök szinkronba állítása), hogy könnyen össze tudnak akadni, mondjuk egy frissítést követően.
Emellett a több szoftver, több erőforrást is igényel.
A Gigabyte szoftvere az utolsó emlékeim szerint nem igazán kiforrott.
De a legnagyobb gond (szerintem) az rgb szoftverek fapados mivolta, mondjuk ezek közül is messze a legrosszabb az alaplapom szoftvere az Asrock Polychrome, az tényleg olyan effekteket tud csak, amilyenek 1980-ban a gettó boombox-ok hangszórói körül villogtak.
Thermaltake-el volt személyes tapasztalatom a közelmúltban, ott azért vannak érdekes dolgok, pl. az aktuális időjárás alapján vezérelte a ledeket, pl. ha világoskék alapon néha egy-egy fehér villanás volt látható, akkor villámlás/vihar közeledett....viszont a szoftvere annak is egy istentelen hulladék volt.
Amit most használok, annak gyakorlatilag végtelen számú profilja érhetö el a neten, emellett bárki nekiülhet, és a szoftverben gyárthat bármilyen saját profilt, bár a gyáriak között is vannak jók.
A másik, talán még komolyabb cucc, a Signal RGB, arról pitepeti71 kolléga tudna mesélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest