- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz
vakondka #7525 üzenetére
Ahogy írták, T5-ös vékony csövek, elektronikus előtétekkel,
vagy kompaktból bányászva, vagy veszel külön előtétet és
szellőztetés , mondjuk egy pc-táp ventivel, vagy annak megfelelő 220-as ventivel, akkor nem kell külön trafó a ventihez !Nekem simán megy egy T5-ös, 8W-os cső egy 8, vagy 9 W-os, tönkerement, OSRAM kompakt fénycső előtéttel, és nagyon jól világít !!!
Üdv.:
-
didyman
őstag
válasz
vakondka #7525 üzenetére
T5-ös fénycsövekből építkezz, HO (High Output) verziókból, vagy 18/24W-os FDX (négykivezetéses, két csöves) kompaktokból, elektronikus előtéttel (hellyel-közzel jók hozzájuk a nagyobb teljesítményű becsavarható kompaktok előtétei, és hűvösebbek a szarráhajszolt becsavarhatóknál). Melegedni ezek is fognak, zárt doboz semmilyen fényforráshoz nem alkalmas, még LED-ekhez sem ekkora fényigénynél (szerintem azzal ne próbálkozz, piszok sokba fog kerülni)
-
biker
nagyúr
-
And
veterán
válasz
vakondka #4332 üzenetére
Természetesen megy a páka DC-ről is, ha a táp le tud adni 24V-on tartósan 2A körüli áramot.
#4333: Nem igaz, legalábbis a hagyományos TCP-ben nincs soros kondi (különben is: ekkora áramhoz jó nagy kapacitású, unipoláris példány kellene, de minek?). A hideg 24V / 50W-os TCP Wellerpákámon, 11.8Ω -ot mértem, de emlékeim szerint anno a suliban is használtuk a Wellereket magyar gyártmányú kettős labortápokról.
[Szerkesztve] -
Batman2
őstag
válasz
vakondka #2731 üzenetére
Hi
Na, azt azért ne úgy képzeld el, hogy mikroSMD alkatrészekből építem fel. Rendes DIL, TO-92, TO-220, stb. alkatrészekből készítem, csak nem fúrok a lábaknak lukakat, hanem rövidre levágom, meghajlítom megfelelően és így forrasztom rá.
SMD-vel eddig még nem próbálkoztam, de már van több darab ilyen alkatrészem is, így annak is neki fogok fogni.
Üdv.: -
And
veterán
válasz
vakondka #2748 üzenetére
Ja, valszeg nagyon sok ember keztde alkoholos- meg lakkfilccel. Én is rajzoltam már smd-hez kézzel panelt (pár darab alkatrészhez kellett csak, de többé biztos nem csinálnám).
Ingyenes tervezőnek nálam bevált: [link]. Elég fapados, autoroutert hiába is keresnél benne, mégis sokmindenre jó. Például a jó öreg DOS alatt futó Tango-ról nem volt nehéz erre átszokni. -
kuki
tag
válasz
vakondka #2667 üzenetére
nekem egy HP gépem Van Photosmart 945
és van mikor csak félig használom ki az akkut vagy tesom és nem mindig jól jelzi ki a fényképező gép mennyi van még az akkuban picit tulbecsi azt hiszem
és volt mikor e miatt nem tudtam csinálni egy tök jó képet a pillisben
nekem is kb ott tartanak a chinai akkuk és az neves energizer akkuk is tul vannak már rajta de én szeretném még sokáig használni a következő garniturát is mert egyet nemrég le kellet selejteznem a rádiós egerembe mert picit már nemoria efektusa volt és inkább nem használom a fényképezőgépemben
én tavaly erdélyt végig fényképeztem két garnitura akkuval, -
kuki
tag
válasz
vakondka #2662 üzenetére
sajna a Mi-Mh akksiknak is van nemoria effektusuk és pont e miatt szereték olyan töltöt ami meriteni is tudd ,mert eléggé nagy akkukat használok a fényképezőgépembe,mert a duracell nyuszik nem birják max 5 képig,és a 2600mAh akku-kal tudod sok képet csinálni és ha véletlenül visszarakom tölteni ugy hogy nem üres a cella akkor egy idő után megnézhetem hogy mennyit tudd egy nemoriafektusu akku a fényképezőgépemben
-
Matthew
őstag
válasz
vakondka #2638 üzenetére
Na erről az ónszívó sodratról még nem hallottam de beszerzek. Flux a márkája ennek a folyasztónak? Gondolom Ezeket bármely elektronikai boltban meg lehet kapni. Van szerintem egész jó pákám de akkor lehet beszerzek egy hőfokszabályzóst. Milyet ajánlanátok? Nagyon ritkán használnám, szinte csak hobbi célra tehát vmi olcsó megoldás kellene.
-
sirály12
őstag
válasz
vakondka #2573 üzenetére
Az ötlet jó, de ehhez is nagyon pontosan kellene ráálnia a dokkolóra. És én épp azért akarom ezt a fajta töltést, hogy ne kelljen ezzel bíbelődni. Tehát lenne egy 30*30cm-es dokkoló, a lényeg , hogy akárhogy ráállhasson a modell. Nem akarok szörakozni a pozicionálgatással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux kezdőknek
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Hálózati / IP kamera
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ASUS RX 6750 XT 12GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged