- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ACAB95 #55824 üzenetére
Akár a duplája is. A mostani 70-100A generátoroknak tökmindegy.
Ifjúkoromban egy Skoda120, meguntam a téli hidegindítási nehézségeket és egy betettem egy 120Ah Ifa akksit.
6 évig használtam, akinek eladtam a kocsit, lehet most is ezzel jár. Csak mechanikailag beférjen.
A mostani Skoda Feliciába a gyári 44, nekem most is 72Ah van benne, az a legnagyobb ami fizikailag befér a helyre. -
-
mezis
félisten
válasz
ACAB95 #50566 üzenetére
Van olyan nappali menetjelző lámpa, amelyiknek a buráján szerepel egy E jelzés. Ezek a szabályosak.
Aztán vannak az Ócók. -
-
válasz
ACAB95 #50568 üzenetére
Nem is a szabályosság a probléma (de, az is, de az a kisebbik baj), hanem hogy nem igazán látható. Egy citromsárga vagy almazöld autónál még oké lenne, de egy szürke autó nagyon rosszul látszik, főleg, ha amúgy is rosszak a fények.
Ne rontsunk, inkább javítsunk a lámpán. Egy F-es Opel Astra-val járunk, botrányosan rossz a gyári H4-es halogénje. Vettem bele fehéres fényű (Xenon Look) izzókat, sokat javult, este egészen más, és nappal is sokkal jobban látszik, mint a sárgás vacak. És szabályos is.
Szvsz - ahogy korábban is téma volt itt - ez a LED-es helyzetfény biztos nagy "menőségi faktor", de inkább felesleges és veszélyes, mint jó.
-
-
PitLee
őstag
válasz
ACAB95 #49636 üzenetére
Itt van egy egyszerű általános bekötögetés, a Remote lenne az a jel amire behúzna a kapcsoló az aktív mélynyomóban amikor bekapcsolod elöl a rádiót vagy le és akkor az aktív mélynyomó is lekapcsol, de írtad van autó módja amikor az rca bemenetét figyeli azt is kipróbálhatod akkor a Remote vezeték nem kell, de esetleg behúzhatod ha mégse válik be az autó mód, akkor nem kell mégegyszer fűzögetni.
A linkeden a hsz. között ajánlatok egy ilyen szettet is, amit összevethetsz azzal amit a aktív mélynyomó gyártója ajánl. -
Kernel
nagyúr
válasz
ACAB95 #49638 üzenetére
Hangszórókat nem tudja zavarni, legfeljebb a hangszórók vezetékében folyó áram miatt zavarhatna be a jelkábelbe, noha az árnyékolt, de még így is lehetnek gondok.
A jelkábelt lehet éppen a másik oldalon is vezetni, de ha földhurok miatti problémák lépnek fel (generátorzaj behallatszik), azon ez sem fog segíteni.
Automatikus kapcsolásról épp a korábbi hozzászólásokban volt szó: érzékeli az audiojelet, bekapcsolja a végfokot, majd egy idő után kikapcsol.
Ha ezt választod (gondolom van egy kapcsoló), akkor nincs szükség a távvezérlésre. Ha esetleg nem vagy elégedett az automatikával, akkor jöhet a távvezérlés.
-
Kernel
nagyúr
válasz
ACAB95 #49636 üzenetére
A5 kék szokott lenni a kapcsolószál (antennamotor), de be kell azonosítani pontosan:
http://www.google.com/images?q=ISO+pinout
Az akku oldalán célszerű elvezetni a tápot, hogy minél rövidebb legyen.
-
mezis
félisten
válasz
ACAB95 #47294 üzenetére
Üdv.!
Nekem a helyzetjelző lámpájára közvetlenül sugároz a tompított izzó. Talán 2 órán keresztül is bírta egy "első generációs" LED-es világító test. A hagyományos izzó évekig....
(A LED-ek a forszírozott üzemmód miatt igénylik a megfelelő hűtést. Fűtést meg talán Alaszkában sem kérnek.) -
válasz
ACAB95 #47258 üzenetére
Az autó beltér világítása a régieknél Szofita izzós (egy egy hosszú rúd szerű izzó, a rúd hossza a méret, milliméterben), vagy T5/T10 (W5W), ezek picik, és úgy dugod be a helyére őket, mint egy biztosítékot. Ezek a legelterjedtebbek, de ha dobsz egy fényképet az izzóról, megmondják, milyen. Vannak készen, a régi helyére berakhatóak (P&P, ahogy írtad is), nem kell panelokból építkezni.
Nálunk elég drága (a kínai árakhoz képest), de eBay/Aliexpress-ről fillérekért rendelhető, érdemes is sokat venni, mert szeretnek elpusztulni (a forrasztás elenged, LED túlmelegszik, stb., olcsóak, na, nagy a hibaszázalék). Vannak márkásak is (Osram is gyárt ilyet), de annak is megkérik az árát.
Fényképezd le, amit ki akarsz cserélni, mondd meg, hogy tudsz-e külföldről rendelni, ha nem, akkor is megveheted, mert mint mondtam, nálunk is van.
-
fpeter84
senior tag
válasz
ACAB95 #47258 üzenetére
Ennyi infóból mégis hogyan tudnánk segíteni? Nézd végig hogy most mik vannak benne, fotózd/mérd le, kitaláljuk a nevüket és utána lehet túrni az ebay-t. Sokféle van, van ami azonnal kiég, van ami bírja sokáig, van amelyiknek rettentő korlátozott/irányított a fénye és semmit nem fogsz vele látni, van sok lehetőség
Én a jóval erősebb fényű LED COB modulok mellett tettem le a voksom, de ezeknek a meghajtása is macerásabb a teljesítményük miatt, valamint úgy kell legózni hogy hová melyik méretet lehet éppen beépíteni, nem csak beteker-működik...
Eléggé félbemaradt a projekt - előbbre a hideg, most a meleg, közben meg a sok munka miatt, de idővel a végére jutok talán. Mindenesetre pár modul már fél éve teszi a dolgát kifogástalanul, nem égtek ki, sötétedtek vagy olvasztottak maguk körül műanyagot...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest