- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
őstag
válasz
R2Bazsi15 #97349 üzenetére
Kérj meg valakit, hogy mérjen rá a töltőre, vagy kérj kölcsön egy műszert. Esetleg vegyél egy alap multimétert, erre a célra szinte bármi jó, pár ezer forintért kapsz kb. bármelyik nagyobb áruházban, ha nem akarsz rendelni. Az később is jól jöhet, enni nem kér, és el se avul, az akkuk árához képest aprópénz.
-
válasz
R2Bazsi15 #97342 üzenetére
Újan vetted a szerkezetet?
És gyárilag 5 akku volt benne?
Meddig használtad mielőtt meghaltak a régi akkuk?
Szerintem ez 4 akkus, 48 voltos.
A töltője is hozzávaló mivel 1 darab évlegesen 12 voltos akkunak a töltési csúcsfeszültsége 14,4V vagyis a 48 voltos akkupakknak 57,6 volt.
A töltő lesz a hunyó, nem fogja meg a töltőfeszültséget 57 volton hanem elengedi és ezért fújódnak fel az akkuk.
5 akkunál 72 voltos töltő kéne.
Tedd rá a töltőt, már úgyis mindegy és mérd meg mennyivel tölt. Ha nem áll meg 58V körül hanem megy feljebb akkor a töltő elromlott.
Még mindig nem értem, én is mindenhol 4 akkut látok ehhez, valaki nem hekkelte meg a kocsit? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
R2Bazsi15 #97343 üzenetére
Ilyen soros kötésnél úgy az igazi, ha mindegyik pontosan egyforma állagú és persze típusú, hogy egyforma legyen a feszültségeloszlás, töltés és terhelés közben egyaránt.
Hogy itt melyik, mennyire sérült, főzte ki az elektrolitot (vízvesztés, vízbontás), nőtt a belső ellenállás, azt lehetne vizsgálgatni, nehéz így megmondani, de nem jó dolog.
Észreveszi a rutinos eladó is, tekintettel arra is, hogy az új akkuk elég megbízható tárgyak, amúgy nem szokott vele gond lenni.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
R2Bazsi15 #97340 üzenetére
Volt valahol hasonló eset, egy típusból gyárthatnak ilyet is, olyat is, noha az infók nem arra mutattak. Csak időközben változott valami. Mindenképpen az eredeti konfiguráció mérvadó, ha az a gyári állapot.
5 x 12 = 60 V névleges
5 x 14,4 V = 72 V töltési végfeszültségSajnos ilyen túltöltés nagy károkat tud okozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged