- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz
moha21 #17390 üzenetére
Szevasz
Az effektívet biztosan kevertem, a lényeg, hogy a kondi kipótolja a csúcsok közötti hiányt és üresjárásnál ez a csúcsokkal gyak. azonos feszültséget jelent, kis fogyasztásnál és pufferelésnél, pedig közel azonosat !
Az akku pedig egy keveset fogyaszt, vesz fel áramot a töltődése közben, és közpeb puffereli a tápforrást !Ha sokat állt, akkor biztosan az van, hogy jó szulfátosak már a lemezek, alig van rajtuk reakció !
Kis árammal, ahogyan tapasztalod is még lehet bele kicsit tölteni és talán kapacitása is lesz, illetve pár gyógy töltés és kisütés ciklus után még valamire lehet képes lesz, de már mindenképpen gyenge marad ! -
Batman2
őstag
válasz
moha21 #17355 üzenetére
A töltő feszültsége ugyebár nem pufferelt kondival, tehát az 50 hertzes szaggatott egyenáramot produkálja, ha bármi puffert teszel rá, ami nem csak kondi lehet, hanem többé-kevésbé egy akku is akkor a mérő műszer nem csak a szaggatott fesszültség átlag értékét méri, hanem közelebb fog állni a feszültség az effektív, vagyis a hullám csúcsi értékhez !
Persze akkunál ez csak akkor van, ha az már teljesen feltöltött, alig vesz fel áramot, nem terheli a töltőt !
Kondinál ez alap.Az, hogy üresben jó az akku feszültsége, az azt jelenti, hogy nincs cellazárlata, ez jó !
Az, hogy enyhén megterhelve drasztikusan leeseik a feszültség (6-7V), azt jelenti, hogy nagyon lecsökkent már az akku kapacitása, vagy pedig azt, hogy nagyon szulfátosak a lemezek, alig van már reakció rajtuk !
Az, hogy töltőre téve kevés áramot vesz fel és azonnal felszökik a feszültsége magasra, az azt jelentené, hogy fel van töltve,
de a korábban említett tünet alapján mégsem ez a helyzet, hanem inkább az előbbi, hogy passziválódtak, szulfátosodottak a lemezek, alig van reakció és ezért áramot is alig vesz fel !Egyszóval ez az akku már sajnos rossz !
Üdv.
-
mezis
félisten
válasz
moha21 #17361 üzenetére
A töltőfeszültséget nem szabad magasra állítani (14.7 V ?), mert erőteljes lesz a gázképződés, melegedés.
Azt a 36 Aó-s feliratot az akkud már rég elfelejtette, olvasni meg nem tud.
Savas, elektrolit folyadékos akkura azt írják, hogy akkor van teljesen feltöltve, amikor ismételten töltésre kacsolva, negyed órán belül intenzívvé válik a gázképződés.
Tölts állandó árammal, mérd a töltőfeszültséget óránként jegyezd az értékeket táblázat kezelőbe és amikor meredeken kezd emelkedni, akkor vagy hagy abba teljesen vagy térj át csepptöltésre.
Puffer kondi a töltőbe teljesen felesleges, ott az akku.
Ha kéred e-mail-ben el tudom küldeni egy 1.3 Aó-ás akku teljes formázási "jegyzőkönyvét" mintának.
-
mezis
félisten
válasz
moha21 #17353 üzenetére
"A töltőn 13,5 V mérhető üresen. Az akkuval összekötve ez a szám valamiért felugrik 16,8 V-ra a legkisebb töltőfokozatban is".
Az akkumulátor úgy viselkedik, mint egy jókora kondenzátor (van nekije valamekkora töltéstárolási képessége
) a Graetz után: Kitölti 12.5 V-al a szinusz félhullámok közti kis szüneteket.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #17355 üzenetére
Nem tudom mitől lehet a 16,8 V,
Gerjed!
Vicc volt. De megnézném azért szkóppal...
A pezsgést nem tudod megnézni kivett dugókkal? Van benne elég lötty?
A UPS elektronikával fenntartás nélkül megnézheted. Lassan fog menni, de ha mérsz is hébe-hóba, lehet rájövünk valamire.
-
Lompos48
nagyúr
-
trialboj
őstag
válasz
moha21 #17295 üzenetére
Na ez hasznos lett volna mielőtt kiégetem őket.
Akkor egy kérdés mielőtt újabb csoportot küldök a másvilágra, nekem 4 led kell, és usbről fogom táplálni, nem tudom lemérni mennyi áram jön át rajta, de azt mondták 5 voltnál nem több.
A linken a táblázat szerint, nekem akkor 240 Ohm-os ellenállás kell ?
-
Batman2
őstag
válasz
moha21 #16928 üzenetére
Huh, sominden van ott, nézegettem, de már beleuntam.
Szerintem egy fesz osztót és áramkorlátozó, csatoló ellenállást, plusz természetesen mindkét irányú védő diódát kell használni, akor nem mehet tönkre a hangkártya.
A jelnek pedig mindíg 0,7V alá kell esnie, mert különben a védő diódák bekapcsolnak és vágják a jel felső részét, akkor pedig már nem az eredeti jel alakot fogjuk látni a progi képén !
Még a kondis csatolást sem tartom jónak, mert az csak impulzusokat visz át, a folyamatos egyenáramot nem, már pedig a mérendő jelnek olyan része is lehet, és azt kiszürné, lsd. a szünetmentes jelformáját !
Vajon a Nero wave editorja is jó erre a feladatra ?
Az audacityt azt letöltöttem.Üdv.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #16933 üzenetére
Azt írtam tegnap. hogy a csúcsoktól eltekintek, nem az zavar, azt a mérőáramkör limitálja valahogy. Sokkal inkább zavar, hogy a színusz oldalai annyira lineárisak, mintha valami (egy "slew rate" valahol a mérőáramkörben) korlátozna. A tiéd valamivel szebb görbe, mint a mezis-é. Csak azért spekulálok, mert ki akarom majd próbálni ezt a hangbemenetes szkópot, de mint mindig, óvatoskodok.
-
Batman2
őstag
válasz
moha21 #16921 üzenetére
Van egy 300W-os inverterem, ha arról hajtom a laptopom adapterét, akkor az cicecereg, míg normál hlózatról semmi hangja, szóval az sem szereti ezeket a módosított szinuszokat, vagy másképpen fogalmazva szinusz imitációkat, kísérletezgetéseket !
Önmagában, hogy cicereg, még nem érdekelne, csak félek tőle, hogy valami tönkre is megy benne, ha sokat hajtom így !
Üdv.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #16904 üzenetére
Valahogy hiányzik a nagy impulzus után a kis lépcső. Általában a szekvencia: kicsi plusz - nagy plusz - kicsi plusz - kicsi mínusz - nagy mínusz - kicsi mínusz. Az oszcilloszkóp szondáit kell kompenzálni, hogy a tüskék eltűnjenek, mert azok nem valósak, csak a gyors frontok produkálják azokat. A nagy impulzusok lejtése pedig valami létező szűrést enget gyanítani. Ha most valaki jó matekos nekiállna, ki tudná deríteni a torzítást az ideális színuszhoz képest. Ki mennyit saccol? Én max 30%-ot.
-
mezis
félisten
válasz
moha21 #16871 üzenetére
Tintasugarasat lehet forgatni patronokkal együtt. A porfestékkel működőknél kell a kazettát óvatosan kezelni, amikor már használatba vették. Fejre állítva kipotyog belőle a por.
Papírgyűrődést okozhat már az is, ha papírdarab maradt benne egy beszorult papír kicibálásakor. Találkoztam már olyannal is, amikor egy M3-as csavar esett valamiből a printerbe. Lehetnek benne rugózott papír vezető görgők, amiket kimozdít a helyéből egy beszorult papír.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
moha21 #16650 üzenetére
Ez nem jó ötlet!
A segédtáp kimenetét ne közösítsd semmivel! Ha be akarod vonni, akkor relével old meg, de még akkor is kérdéses, hogy kikapcsolt állapotban ki tud-e nyomni elég kakaót magából, tekintve h. bekapcsolt állapotban kb. 2A, vagyis 10W a terhelhetősége és elvileg van különbség az üzemállapotok között.
Viszont ha kikapcsolva elbírja, akkor elvileg nem kell máshová kötni, mert bekapcsolva is el fogja. Én mondjuk nem terhelném a segédtápot.pincehely: már minden telefont USB-s 5V-s fali töltővel árulnak, könnyű ilyet szerezni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #16644 üzenetére
Jó tudni, hogy apróbb sarokcsiszolók is elmennek róla
Igen, mert a mozgás "szögletessége" nem vevődik észre a csiszolókő által végzett munka szaggatottsága miatt.
Szerintetek létezik...
Gondolom, hogy elképzelhető. Tegnap járt a kezemben egy lap egy Terratec Noxon internetrádióból. Van rajta egy 1F/5.5V-os kondi, aminek a méretei valamive kisebbek az alaplapokon használt 3032-es lítium elemnél. Volumenarányből lehetne következtetni, főleg, hogy ennek a névleges feszültsége több mint 2x kisebb.
-
válasz
moha21 #16641 üzenetére
Én egy UPS-t alakítottam át ilyen célra de érdemes odafigyelni az akkuhoz szándékozott kábel vastagságára.Először 2 eres 1,5mm-es kábelt használtam úgy 2m hosszba és a 600W-os táp szivargyujtóra csatlakoztatva a 300W-os ford.szám szabályzós fúrót nem volt hajlandó teljes fordulaton dolgozni.Utána kicseréltem 2db 5mm-es kábelre(olyan 60cm lehet) és komolyabb csipeszre amit az aksira kötök és egyből elindult róla a 600W-os sarok csiszoló is.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #16641 üzenetére
Az aztán a legklasszikusabb elképzelhető konverter. Az, hogy nincs semmi, ami hurokban szabályozná a kimeneti amplitúdót nem lehet gond egyszerű (általános
) fogyasztók esetén. Talán a trafó a legdrágább alkatrésze.
Motoroknál nem okoz bajt az eltérő jelalak? Baj alatt itt nem konkrét elégést vagy hasonlót gondolok, hanem esetleg teljesítményváltozást.
Elenyésző lehet a befolyása, főleg, hogy induktív a terhelés, ami még simít rajta egy kicsit.
-
moha21
veterán
válasz
moha21 #16637 üzenetére
Közben rákerestem, hogy 12V --> 230 V inverter és kapcsolás helyett kidobta ezt első találatra [link] kérdés vajon milyen jelalakjuk van ezeknek a 4000 Ft-os cuccoknak? Mert biztos nem szinusz.
Bár ehhez a géphez talán nem is kell?
Más esetleg forgógépek mennyire bírják ezeknek a jelét?(#16638) Lompos48 : De elsőnek az jutott nekem is az eszembe. Viszont egyik sincs feleslegbe. Valami bontóban mondjuk érdemes lenne megnézni, bár őszintén megmondom nem tudom Békés megyében hol találhatok ilyet. Illetve mennyit érhet akku nélkül egy ilyen?
És még : Ezek az olcsóbb UPS-ek is kvázi szinuszt adnak. Ez mennyire baj általános eszközöknél?
-
válasz
moha21 #16344 üzenetére
Igen és sok fórumba indul a vita,hogy akkor mekkora táp is kell egy PC-be?
Ha úgy vesszük akkor a gyártók arra törekszenek,hogy minél kisebb legyen a fogyasztás de a tápoknál meg már egy 400W-ost mindenki kicsinek tart.40 meg 65W-os proci fogyasztásokról beszélünk nem 125W-ról mint némely Pentium D8xx sorozatba tartozó Intel evett anno.Voltak FSP ZEN (passzív)tápjaim azok el sem indultak ha nem volt nekik megfelelő terhelés induláskor.
Ki kellene egy PC tápból vezetni az 5 és 12V-ot majd A mérővel megmérni mi az amit valóban kajál egy PC (netezés,játék közbe) A fali dugaszos fogyasztás mérő ebben az esetben csak hozzávetőleges eredményt mutat. -
wxppro
aktív tag
válasz
moha21 #16344 üzenetére
Szerintem minden olyan kütyü fogyaszt a 12voltról, aminek állítható a feszültsége, pl. tuning esetén, vagy ilyesmi.
De mondok mást: Nekem volt két ipari PC-deszkám (kártyagép) régebben, egy Robo 768N, ami P3-as volt, és egy P4-es változat is. Egyetlen sima molexet kellett rádugni, azon vett csak fel áramot, de ugyanazok a cumók voltak rajta, mint egy hagyományos deszkán, csak összesürítve egy 27x14cm-es területre, és ugyanazt is tudta. Na most a molexen ugye csak 5 volt van, meg 12.
Állítólag egy mai lap simán elmenne úgy is, ha csak 12 voltot adnának rá. Mindent abból állít elő szinte. Sőt, egy ismerősöm csinált kocsiba mini-itx pc-t, és ugyanúgy ment a lap, ha nem kötötte rá a 3.3 és 5 voltokat (még a gnd-hez képest negatív 3.3 és 5 voltot se), csak a 12-t. -
wxppro
aktív tag
válasz
moha21 #16336 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a régebbi, pl. P3 és azelőtti gépek zabálták inkább a 3.3-at és 5 voltot, azért van az, hogy a régi tápokon ez a két feszültség a csillió amperes, a 12 voltot meg jobbára a HDD és ODD cuccok használták. Most meg pont fordítva van, zabálja a cpu-tól kezdve a meghajtókon keresztül a videókártyán át a böszme nagy ventilátorokig minden...
-
Speeedfire
félisten
válasz
moha21 #16327 üzenetére
Hát igen, főleg ha még elér érzékeny is a hangszóró, akkor aztán tud hangzavart kelteni.
CPT.Pirk: Oks, ez elvileg akkor tompítja bekapcsoláskor ezt a "rúgást"?Illetve a 20-as gain helyet a 12-es gain jobb lenne a dobozoknak?
Csak 17Kohm-osból van most itthon 2 db. Azzal lenne 220/17+1-es gain. -
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #16241 üzenetére
Hidrogén atmoszférában (mint hordozógáz) szilánból (SiCl4) 1200 fokon szilícium monokristályt növeszt Si lapokra. A folyamatot epitaxiának hívják. Ebbe a rétegbe kerül aztán az IC integrált struktúrája. Egy pár kilós méter hosszú grafittálca ücsörög egy kvarc csőben, azon vannak a szeletek . Órákig tart és a hőmérsékletet 1 fokos határon belül kell tartani. Ezért olyan drágák a félvezető gyártősorok (többekközt).
Ami érdekes, bár nem a folyamat része: az épület úgy van tervezve (rengeteg érzékelővel, biztonsági berendezéssel), hogy ha pukkan az egyik oldalfal száll el. Mert ugye hidrogén 1200 fokon, meg nem utolsó sorban a szilán, ami a levegővel érintkezve instant robban.Ez a folyamat. A trióda része egy ipari generátornak (volt egy német - Hüttinger meg egy japán - Kokusai), aminek a terhelése, de a rezgőkör része is egy olyan vízhűtéses tekercs, amiben az előbb mesélt konstrukció el van helyezve. Az magától értetődő, hogy a 20 kV-os kerámiakondenzátorok is mind vízhűtésesek voltak. Maga a generátor olyan 15 köbméter, aminek a fele táp. A "hálózati trafó" (jó tonnás) síneken volt betolható/kihúzható. Annak idején azon törtük a fejünket, hogy tudnánk a folyamat mellett egy kis kalózrádiót is beüzemelni a 150kHz-es frekvencián. Aztán megijedtünk és feladtuk.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #16232 üzenetére
Ideális a tényleges egyenárammal való fűtés lenne. Azért találták ki a közvetett fűtésű csöveket, hogy a katód tömege és annak termikus tehetetlensége ne engedje a fűtőszál 100Hz-es hőpulzálását "rámodulálódni" az anódáramra. Nem tudom, hogy a magnetron fűtése közvetlen vagy közvetett, de feltételezem, hogy a melegedő bolognai spagettinek mindegy, hogy az őt átjáró néhány GHz-es tér kissé modulált vagy sem a fűtés frekvenciájával az előbbiek alapján.
És mindez azért van így, mert a legegyszerűbben direkt a trafóról fűtve lehet a dolgot megoldani (technikai, költség és minden szempontjából). -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
moha21 #16227 üzenetére
Na mi már nem is tanultunk csöveket a suliban, semelyikben sem.
A sodrott vezeték a fűtésnél lényeges, azt amennyire lehet, fel kell sodorni, valamint ezeknél a csöveknél le kell kötni egyik ágat a földre, ekkor nem lesz macis a cucc. Elvielg azt az effektust használja ki, hogy a két érpárra jutó zavar (vagy az általuk termelt zavar, majd megmondja valaki) azonos módusú, így kioltják egymást, ez az egyik legolcsóbb zavarvédelmi eljárás, nem hiába alkalmazzák a telefon és UTP technikában.
Jah, a lóvé nagy úr tud lenni. Szerencsére 1800Ft-ért kaptam vaterán 4 darab E88CC csövet, igazából inkább darabja szokott ennyi lenni, szal jól jártam. Trafót lehet bontani valami régi lerúgott rádióból, aztán már csak az elkók jelentenek tételt, de azok is max 200Ft/darab áron.
Szerezz egy CD lejászót, arra kösd rá a füles erősítőt, a zenéidet meg flacből írd ki audio CD-nek, akkor lesz miért hallgatni őket.
Tesla trafóval akarsz zenélni? Az elég fílinges.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
moha21 #16223 üzenetére
Az egészet megépítettem egy 5x9 cm-es próbanyákon, plusz a szűrés meg a trafó. Ha jó áron hozzájut az ember az E88CC csövekhez, akkor mindenképpen érdemes megcsinálni, mert egy nagyon részletgazdag cucc születik, ami nem csak 120ohm és feletti méregdrága fülesekhez jó, mint az OTL erősítők döntő többsége.
Amúgy jah, Bad Santa rules!
totya694: milyen az a 2000 ohmoss füles?
-
válasz
moha21 #16173 üzenetére
Azért is gondoltam a 2db egy forma mikró trafóra mert ha sorba kötöm akkor lazán dolgozhat és mivel magas a sec feszültség még ha felére is esik akkor sem "kevés"
de mivel 2db trafó van sorba kötve így 2x1kV-ot tud 2x2,1kV helyett(vagy mennyin is dolgoznak ezek a trafók)
-
14adam
addikt
-
cashback
őstag
válasz
moha21 #15980 üzenetére
Nem... garázshoz tartozó melegvizet biztosítaná. 2-3ezres ráfordítást megér a dolog. Kb hetente 2alkalommal kellene üzemelnie. Ezért is lenne jó egy ilyen szabályzós dolog.
Ezek a termosztátok elbírnának egy 1200W-os felvételt?
Illetve megtudom vele felezni a teljesítményt?CPT.Pirk - igen, ettől tartok... nem vagyok teljesen noob a témában, de ezt ha nem muszáj nem a "szereld magad" csomagban venném. Itt azért víz, meg áram kombinálása van és nem igazán hiányzik hogy egy havert kisüssek.
-
zetecR
addikt
válasz
moha21 #15901 üzenetére
Az alap zúgás akkor is megvan, ha nincs a line-in-be semmi dugva.
Tehát önmagában, ha bedugom a konnektorba, zúg.
A bekapcsolás nélkül a trafóból hallani nagyon minimális (10cm-ről) zúgást, a rendszert bekapcsolva pedig ez a zúgás rákerül a mélynyomóra és búgás lesz belőle.
Ez viszont már hallható, de a hangerőtől független, konstans erősségű.
Szinte a leghalkabb zene is elnyomja, de amikor épp csend van, nagyon zavaró az állandó búgás.Közben eszembe jutott, hogy egy haveromnak is hoztam annak idején egy ugyanilyen ATP3-at és az övé is zúgott...
Sőt a neten rákeresve elég sokan panaszkodnak erre a problémára.
Ezek szerintem nem egyedi dologról van szó, hanem tervezési/gyártási problémáról?Valahogy kiküszöbölhető?
Így le sem tudnám cserélni (dobjam ki?...), de ezt zúgást leszámítva, nincs vele semmi bajom; szeretem, kellemes hangja van, nem foglal sok helyet, stb. -
válasz
moha21 #15870 üzenetére
Én sem emlékszem AT-sbe 300-asnál nagyobbra de azok is inkább 2 procis szereverekbe voltak.1-2 brutál táp azért nálam is előfordul.650-es ATX-es fizikai méreteitől minden méretbe nagyobb szerver táp és a már klasszikusnak mondható Hipro 700W-os táp( csakk z meg vagy 23cm hosszú de ATX-es a felfogatása...
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #15846 üzenetére
Láttam, hogy keresgélsz, nem tudtam segíteni. De amit találtál és linkeltél az nagyon tetszett. Ennyi.
Aztán a forgó mágnes, tekercs meg izzó felidézte bennem azt, ahogy energiát lehet lopni a nagy térerőből a MW-os teljesítményű közép és hosszúhullámú adóantennák közelében . Tudom, nem az amit áhítasz, sőt mellébeszélés, de egymást követték a gondolataim. -
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #15825 üzenetére
Hozzáértés kérdése. Sokaknak még a gépbe való "behatolás" is nagy gondot jelent. Ráadásul nagyjából mindegyik másképp van összerakva. Tény az, hogy ha sikerül, akkor egy olyan zárlat, ami lecsapja a biztosítékot egyértelmű, félreismerhetetlen nyomokat hagy a gépen belül. Tehát szereléssel boldogulóknak csak hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Energiaital topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged