- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vmk
tag
válasz
darvinya #46071 üzenetére
Szerintem félre értesz. Ezt csak példaként linkeltem.
Ugyan ilyen kinézetű kéne csak szilikon külső borítással, ami rugalmasabb. Ilyen a Weller TCP páka eredeti kábele. -
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #45941 üzenetére
Csak a példa kedvéért, az antennaerősítőt sem véletlenül kell a jelforrás közelébe szerelni, a minimális zaj érdekében.
A magnóban lévő korrekciós előerősítő minden szempontból a fejhez van illesztve, impedancia, érzékenység, frekvenciamenet, gyakorlatilag egymás tartozékai.
-
F_Gergely
őstag
válasz
darvinya #45936 üzenetére
Igen, itt nincsen külön keret ami fogja, ragasztva volt szerintem gyárilag is. Viszont ha nem vezető ragasztóval ragasztanám akkor ha az bemegy az érintkezők közé ott nem lenne kontakt. Ráadásul annyira közel vannak egymáshoz a pin szálak, hogy ha ragasztanám is fogalmam sincs a hidbakötést hogy kerülném el.
Ezért kérdezném hátha találkozott már valaki ilyennel, vagy van tippje hogy ezzel mit lehetne csinálni. -
F_Gergely
őstag
válasz
darvinya #45934 üzenetére
Én is erre tippeltem mert a forrasztás bármilyen technikával is a fólia silány minősége miatt esélytelen. Milyen ragasztóval lenne érdemes szerinted? Amit eddig használtam mint vezető ragasztó az elég nagy száradási idővel van kb 24 óra, van ehhez valami speciális ragasztó?
-
pumatom
aktív tag
válasz
darvinya #45882 üzenetére
Egy szoláriumgépről van szó egész pontosan.
A teljesítménye kb. 7-10kW.
2 eren tudom kimérni a fázist, a 3. kábelen a gépben nem jelentkezik semmi. (szétszedtem közben a bekötési pontig.)
Holnap valahogy megpróbálom kiváltani a kábelt valamivel.
Köszönöm a többieknek is!
-
dudika10
veterán
válasz
darvinya #45793 üzenetére
Majdnem mindegyiken két-két forrpontot találsz, amelyből 2-t általában összekennek valami festékkel/trutyival. Az összekentekhez van hozzáforrasztva a lengőtekercs két kivezetése, a másik kettőhöz pedig te forraszthatsz (és páronként össze vannak kötve), így potenciálisan kisebb az esélye, hogy a forrasztással ártasz a kivezetéseknek (de megjegyzem még így is borzasztó könnyen meg lehet sütni a drivert).
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #45786 üzenetére
Nem találkoztam ilyennel, de vannak már kétutas fejhallgatók is, elvileg adja magát:
Low Frequency
High FrequencyVillanyórában zörgő hangok előállhatnak ártalmatlan okból is, ami a mérést nem befolyásolja, pl. tekercsek, vagy ahhoz kapcsolódó alkatrészek lazulásai miatt.
A fékmágnes gyengülése miatt gyorsulhat a tárcsa, de amiatt nem biztos, hogy érdemes reklamálni, mert az elvileg csak külső mágneses behatás miatt gyengülhet:
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz
darvinya #45783 üzenetére
Teljesen. Amikor meg megjön a számla, Te fogsz morogni. Hangosan.
(Az elektro mechanikus villanyórában tulajdonképpen egy kis örvényáramú villanymotor forgórészét látod forogni. A váltóáram nem csak forgatja, hanem valamilyen mértékben össze vissza "rángatja". Ennek az eredménye a kis morgás.
Vagyis megilleti a jus murmurandi.) -
sörösló
aktív tag
válasz
darvinya #45746 üzenetére
Ez bizony lehetséges, de akkor hozzá kellett volna tenni azt is, hogy " amennyiben gyors félvezetővédő helyett lassú kioldású" biztosítékot használtál! Mert egyébként egy új, azonos kioldóáramú és gyorsaságú betét már nemigen okoz újabb kárt. Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján.
Volt persze olyan kollégám, aki maga mellé vett egy raklapnyi betétet, meg egy üres 120 L-es hordót, aztán szorgalmasan cserélgette, hátha mégis megjavul. Vagy berakott egy 6A-es helyére egy csavart, hogy majd az lepörköli a zárlatot...
-
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #45726 üzenetére
Ferritgyűrű lehetett a zavarvédelem érdekében, meg az is elképzelhető, hogy kikapcsolás után a zárérintkező rövidre zárta a kommutátort (fékező hatás?). Bár mint említettem, a remanens mágnesesség ezeknél nem olyan jelentős, de elképzelhető, hogy azért szikrázott.
Egyébként a soros motorokat nem nagyon ajánlott terhelés nélkül járatni, mert megszalad, túlpörög.
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #45721 üzenetére
Ez így önmagában elég rejtélyes, mert a soros körben (ha soros gerjesztésű motorról van szó) az áram megszakítása után nem folyhat áram, eltekintve a rövid idejű megszakítási ívtől, ami az induktív terhelés miatt keletkezik a kapcsolónál.
Állandó mágnes itt nincs, a vasmag remanens mágnesessége ugyan elegendő lehet némi feszültség indukálására, amit mondjuk a kondenzátor rövidre zár, de az elég kevés.
Ki kellett volna mérni, amikor megállt, annak is lehet információértéke, hogy az állórésztekercs szakadt meg, vagy mégis mi baja lett.
-
-
-
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #45663 üzenetére
Egy rövidzár a táp nullára esését jelenti, attól sem kicsi sem nagy fogyasztó nem "száll el". Esetleg leáll, elhallgat stb.
A fogyasztók szétválogatása nem az egymástól való kímélés miatt van. Kábelezési meggondolások magyarázzák. Pl. ha kiég az öngyújtó biztosítéka ne aludjanak el a fényszórók, ne hallgasson el a rádió stb. Könnyebb külön biztosítékkal ellátni a néhány ampert igényelő rádiót, mint arra várni, hogy kiégjen a fényszóróval közös (ez példa), mert addig a a rádió a zárlat miatt már esetleg lángol.
Klímával együtt kötni fedélzeti komputert nem ördögtől való, utóbbit biztosan védi egy saját biztosíték is. Az autóba pedig nem lehet akárhány áramkört szerelni.És mindez a mese is teljesen értelmetlen, ha visszapillantunk az első mondatomra, legfelül.
-
F_Gergely
őstag
válasz
darvinya #45653 üzenetére
Jó hogy mondtad, gyorsan megnéztem a biztosítékot, 20A-es van, bár nem csak ez az egy van rákötve hanem a klíma, rádió,.
Viszont van külön egy olyan hogy "info-display" ez pedig 10A-es biztosítékkal van. De hogy az a cucc amit én kiszedtem most csak kijelző vagy maga a számítógép nem tudom.
Ha kisebb feszültséggel hajtom meg lehet baja? Én csak a kijelzőt akarom megvilágítani hogy rendben működik-e és ennyi. -
sörösló
aktív tag
válasz
darvinya #45532 üzenetére
Na-na... nemrég láttam a Jófogáson Ganzuniv 2 műszert bagóért. A sajátjaimat (2 van) kincsként őrzöm. De lehet profi szintű műszereket kifogni olcsón is.
Jut eszembe, seprem lassan a műhelyt. Lomtalanításra vár egy Philips VHS videó, egy Epson 1170-es duplaszéles és egy normál Okidata mátrixprinter, egy komplett mikroprocesszoros vezérlő táppal meg mindennel, őskőkori Ganz-Ansaldo frekiváltó, 5x86-os műemlék számítógép, egyéb elektronikapanelek. Ha valakit érdekel és megoldja a szállítást, ingyen adom.
-
válasz
darvinya #45524 üzenetére
Na, úgy néz ki, megoldódott a probléma! Összetett volt a hiba... Az előző kapcsoló tényleg hibás volt, viszont a bekötés sem volt jó.
A tünetek a két kapcsolóval - ugyanannál a bekötésnél:
Régi (hibás): A kompresszor a hőmérséklettől függetlenül állandóan ment.
Új: a kompresszor lekapcsolt, viszont álló kompresszor mellett lekapcsolt a zöld jelzőfény, és nem volt belső világítás sem.Most felcseréltem a vezetékeket, és van állandó jelzőfény, illetve a kompresszortól függetlenül működik a belső világítással együtt, de még nem rakom össze teljesen, délutánig várok vele...
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #45488 üzenetére
Olyan termosztátos rendszert sehol nem látsz szerintem, ami a fűtőtest hőfokát méri, hiszen épp az a lényeg, hogy valahol távolabb, a levegőt mérje.
Akkor már egyszerűbb lenne, ha visszacsatolás nélküli lenne, mint a gáztűzhely rózsái. Beállítani valamilyen lángfokozatot, ami úgy is marad, mindig csak manuálisan lehetne változtatni.
Vagy meg lehet próbálni távolabb rakni az érzékelőt, hátha akkor stabilabb. A konvektor hátára akasztva nekem soha nem működött normálisan.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #45322 üzenetére
Egyébként az érdekesség kedvéért, ha már a 60 Hz-nél tartunk, USA hálózatokon sem szokás a 400/690 V. Üzemekben is szintén 230/400 V-os gépek mennek
Ott egy olyan cseles rendszer van, hogy az utcai kisfeszültségű elosztótrafók 3 x 230 V-os szekundere középcsapolással van ellátva. A középcsapolást kötik földpotenciálra, tehát ehhez képest lesz 2 x115 V, ellenfázisban.
Lakásokba csak ezt a két fázist kötik be általában (nulla + 2 fázis). A konnektorok, világítás megy 115 V-ról, míg a nagyobb teljesítményű gépek (szárító, sütő, fűtés, bojler) mindkét fázist megkapják, így a 230 V-ot is használhatják. Ezeket fixre kötik, mint nálunk a hőtárolós kályhát, bojlert.
A lakásokat természetesen elosztják, hogy a trafó három szekundere nagyjából egyformán terhelődjön.
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #45255 üzenetére
Ez két külön dolog, a gyújtás, vagy az alapjárati mágnesszelep vezérlése. Itt csak az utóbbiról van szó.
Ha ilyen gondom lenne és a 800 forintos cucc sem akar működni, inkább talán kreálnék egy új áramkört. Feladat:
- Fordulatszámjel (impulzusok) érzékelése.
- Indítás előtt a mágnesszelepre 12 V-ot kapcsolni (alapjárati üzemanyag átenged).
- 500 rpm felett a szelep zárjon.
- Gázpedál alaphelyzeti érintkezője testre zár: szelep zárjon.Ha jól vettem ki, a leírás alapján. Azt nem tudom, hogy indításkor a gázpedált itt nyomni kell (vagy szabad-e) ettől függően változhat az áramkör.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #45210 üzenetére
Épp akkor volt a topikban egy másik történet is, a mosógépmotorról, az volt háromfázisú (meglepő módon, mivel épp egy mosógépről nem gondolná az ember).
De mielőtt válaszoltam, keresővel kilistáztam a másik fórumozó hozzászólásait, hogy a keveredést kizárjam. Ha megnézed, itt nincs arra utalás, amiből 3-fázisra lehetne következtetni.
Mindamellett, egy fázisra kötött kötött háromfázisú motor forgásiránya is változtatható.
-
válasz
darvinya #45203 üzenetére
Persze, oda raktam vissza, ahol volt az eredeti, a műanyag takarólemezzel hozzácsavaroztam a hűtő "hátuljához". Az a baj, hogy ez az új kapilláriscső rövidebb, és nem tudok rá hurkot csinálni, mert épphogy elér, ahova kell neki, bár szerintem ez nem sokat befolyásol.
-
-
válasz
darvinya #45195 üzenetére
Na várj, melyik "rendszerből" ment el a gáz? Ha a kompresszorra gondolsz, akkor oké, nyilván nem hűt úgy.
De ha a kapilláriscsőben lévőre céloztál, akkor megint nem értem. Ha meleg van, tágul a gáz, és bekapcsolja a kompresszort a kapcsolón keresztül, ha hűl, csökken a gáz térfogata, és kikapcsolja - elvileg. Ezzel szemben amit újonnan szereltem be, az az eljegesedett hűtőtől sem kapcsolt ki. -
-
-
-
shield
őstag
válasz
darvinya #35977 üzenetére
"Azt tudom.
Maga a generátor nem töltötte vissza annyira kisebb aksit, hogy az elektronika ne tiltson le a következő indításkor.Amúgy F. E. autó GTE vezérléssel.
Nagyobb generátor tönkre tette az elektronikát üzem közbenAz áttétel meghajtásban/fordulatszámban van szerepe."
- Ha jó a generátor és az aksi is, akkor fullra feltölti, mérettől kapacitástól független. A feltöltési idő függ a
két eszköz adataitól.- Ha a generátor jó, akkor nem teheti tönkre az elektronikát. Teljesítménytől függetlenül.
- Ha egyes nagy köbcentis autóban nem áttételes önindító lenne akkor, nem igen indítaná el a megszokott
méretű önindító és teljesítményű akksi.
Példa rá az én 2.3-as 5 hengeres autóm. Ez a kis önindító és a 72A/h akksi igen kevés lenne hozzá.Még annyit hozzá fűznék, hogy csak 3A-rel töltöm az akksim. A lekettyent akksinak is elég félóra, hogy elindítsam. Semmiképp nem használnák nagy teljesítményű gyors töltőt.
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #45071 üzenetére
A réz és alumínium diamágneses anyag, a statikus mágneses erővonalakat átengedi. A változó mágneses tér indukál benne örvényáramot. Mi következik ebből?
Lehet használni rezet és alumíniumot elektromágneses árnyékolásként, amikor azt váltakozóáram gerjeszti, vagy legalább fizikailag elmozdul egymáshoz képest a tér (létrehozója) és az árnyékolás. Minél nagyobb frekvencia, annál hatékonyabb. Az anyagban keletkező örvényáramok gyakorlatilag felemésztik azt a kis energiát, így nem hatol át rajta a zavarsugárzás például.
Klasszikus példa a villanyóra alutárcsája, amit egy erős permanens mágnes fékez, amikor forog. Hogy ne tudjon túlpörögni a lendülettől (ezáltal túlszámlázni). Miután forgás közben örvényáramok keletkeznek, rövidre záródnak, ami energiát von el, befékezi, csillapítja a tárcsát. Állóhelyzetben azonban a mágnes erővonalai simán csak áthatolnak az alumíniumon, mintha ott sem lenne.
Nem véletlen, hogy a hangszórók mágnesét is a ferromágneses lágyvassal szokták árnyékolni, képcsöves TV-kben például, ahol a képcső különösen érzékeny erre. A vas változó és statikus mágneses tér esetén egyaránt használható árnyékolásként.
Tehát ebben az esetben is valamilyen vaslemez árnyékolással lehetne tesztelni, hátha csak túl érzékeny a Hall-szenzor. De ha maga a szenzor lett hibás, akkor ez nem jön be, sőt még a kimeneti FET Drain-zárlata sem mérhető, nem az lesz hibás, hanem maga a Hall-elem.
-
csadi0011
őstag
válasz
darvinya #45028 üzenetére
Volt rajt egy kondi, de nem lett jobb.
Amúgy z1c készülék innentől kezdve nem adott jelet a fülhallgatónak. Egy defy viszont igen.
Szóval a próbálgatás defy-n ment tovább. De kondival, meg póluscserékkel sem akarta használni a telefon a mic pólust mikrofonnak.Ha veszek egy ilyet: [kép]
És összekötöm jack-jack kábellel akkor működnie kéne? Ez is egy megközelítése a kérdésemnek. Végül is a kötés majdnem ugyan az. Csak nem tudom, hogy a földelés ebben hogy lehet kötve. -
kovy79
őstag
válasz
darvinya #45024 üzenetére
Xiaomi-nál (pl Hongmi 1S) előfordul ilyesmi (memória elfogyás), de nekem hálisten' nem az van.
Én konkrétan kb 10órán át vettem fel folyamatosan... Egyébként a kolléga rögzítés közben szerintem nem állna le játszogatni.
A root emlegetést még mindig nem értem. Nem kell a Smart Voice Recorder-nek és így is teszi a dolgát!!! -
kovy79
őstag
válasz
darvinya #45022 üzenetére
Azt nem értem, jelen esetben mit értesz emulálás alatt de a Smart Voice Recorder -amíg fut a háttérben- mindent rögzít a mikrofonján keresztül. Én pl volt, hogy elfelejtettem és órákon át rögzített... Root sem kell hozzá.
-
csadi0011
őstag
válasz
darvinya #45018 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a szoftver hogyan válogatja a hangsávokat az appok között. Ha így van, akkor oké leteszek a tervemről szoftveresen. Root nélkül a telefon saját mikrofonjával feltudok venni hangot, miközben a telefon alkalmazása ad ki magából hangot.
És ez headset-tel is működik, de a mikrofon nem vesz fel jó minőségben, vagy ha mégis, akkor is ott vannak a háttérzajok. Ezért szeretném, ha a kimeneti jel fogná magát és ugyanazon jack dugón - a mic pole-on - visszaszivárogna a telefonba, hogy én kis veszteséggel rögzíthessem.szerk:
@ kovy79 : a lényeg az lenne, hogy nekem ne kelljen ehhez külön felvevő. Magával a telefonnal szeretném rögzíteni mindenképp. Ha csak rögzíteni szeretnék, akkor pc-vel megtudnám oldani a felvételt. -
kovy79
őstag
válasz
darvinya #45018 üzenetére
Multitask, azaz fut több program egyszerre (nálam pl Smart Voice Recorder) ...
Én is meg akartam oldani, de a google nem engedi a programok közvetlen hozzáférését a fő hangfolyamhoz.
Kolléga ezt szeretné megoldani hardveresen, de szerintem egyszerűbb lenne már akkor egy jack kábel + rögzítő, aminek van jack bemenete. Bár akkor a mikrofon jele hibádzik...mod: a fent említett Smart Voice Recorder ezt úgy "próbálja" megoldani, hogy a mikrofonon keresztül rögzíti a hangszóróból jövő hangot, ami ugye nem valami jó minőséget szül...
-
szaszlaci
addikt
válasz
darvinya #44915 üzenetére
Meglátjuk. (Bár meglepne, ha egy év után az még ne lenne teljesen jó.)
Moha21,
Semmi. A világ nem dől össze, hogy most egy darabig nincs földelés a házban. (Gyakorlatilag már ki tudja, hány éve nem volt.)Fero02,
2, 3: pontosan ez a terv. Persze legjobb lenne megtalálni, hol van elkötve a földelés, akkor használható lenne az és nem kellene újat kiépíteni. Igen, ez tulajdonképpen egy földelővezetékkel tuningolt nullvezeték jelenleg.
(A Fi relé azért nem játszik, mert nem minden konnektor földelt a házban, és van, ahol a számítógép a vízcsőhöz van földelve. Igen, tudom, olyan eretnek és borzalom, hogy csak offba merem leírni)
-
szaszlaci
addikt
válasz
darvinya #44874 üzenetére
Nem 5 Amperes a hálózat, legalábbis nem hiszem. A biztosítékok 16 Amperesek.
"Egy betáp vezeték is min. 6mm-nek kellene lennie, hogy 10A-es stabil hálózat legyen"
Mármint 6 mm2, gondolom.
Minden esetre aluvezetékből legalább ekkora, vagy nagyobb keresztmetszetűek vannak. Pontosan nem tudom, emlékezetből csak. -
dudika10
veterán
-
PHM
addikt
válasz
darvinya #44804 üzenetére
Annyit még hozzátennék, hogy a torzítás nem a hanganyag,
hanem az őt megszólaltató erősítő sajátsága, ha nagy a hangerő.
+ a vasoxidos szalagok maximum 10-11, a krómdioxid és metál
szalagok pedig kb 12-14 KHz-ig képesek a hangot tárolni.
Hogy ebből mennyit képes a magnó elektronikája visszaadni,
s közben hogyan változtatja meg az eredeti hangzást,
az egy külön fejezet lenne. -
dudika10
veterán
válasz
darvinya #44799 üzenetére
Nézzük végig:
A szám minden bizonnyal nem ugyan az volt a három esetben, más felvétel, más master (ráadásul ha nem eredeti lemezről van, akkor annak is fennáll az esélye a flac esetén, hogy 64kbit-es MP3-ból varázsolták elő).
54kHz nem szabvány, legyen inkább 44.1.Ha eltekintünk attól, hogy nem lehet összehasonlítani a digitális és az analóg hordozót, mivel a digitális hordozót mindenképpen követnie kell egy DAC-nak és akármit csinálsz ez beleszól, az analóg jel enm ugyan arra az erősítőre került, hiszen egyik esetben a walkmanbe dugtad a fülhallgatót, másik esetben meg a PC-re.
Tehát a két lánc elemei nem voltak azonosak, így nem az általad összehasoníltai vélt dolgokat hasonlítottad, hanem az összes különböző elem együttes hatását, az összehasonlításnak semmi értelme.Fogsz egy Skoda Fabiat meg egy VW Golf GTi-t, előbbibe 95-öst tankolsz, utóbbiba 100+-os benzint, mész mindkettővel egy kört, majd konstatálod, hogy a 100+-ossal sokkal jobban gyorsul az autó, a 95-össel szar, lomha. Szerinted?
-
dudika10
veterán
válasz
darvinya #44793 üzenetére
Az a 82 jó lesz 88.2-nek is. A 32bit minden bizonnyal nincs meg (és a 24 se, talán a 16) a valóságban, hiába írja ezt a beállításoknál a szoftver, de a 24 bit is 144dB SNR, ha feljebb mész, plusz zajt kapsz, mást nem nagyon.
A kazetta jó esetben tudhat 70dB jel-zaj viszonyt, és nem hiszem, hogy a 30Hz-18kHz tartománynál többet visz át, míg a mai digitális formátumoknak nem probléma a 20Hz-20kHz sem ~90dB SNR mellett.Nem írtad le a "teszt" körülményeit, nem tudom mit hasonlítottál össze, de nem a kazettát mással, az biztos.
-
Batman2
őstag
válasz
darvinya #44710 üzenetére
távirányítási célra kell, nyomógomb ki-be jelét kellmindössze továbbítania, tehát digitális jel.
A másik fél pedig ízzót fog erre a jelre fel-le kapcsolni, relén keresztül, mindössze ennyi !Még teszek be egy kóder-dekóder párost is,mert több kapcsolót jelét akarom továbbítani, több ízzó kapcsolásához, de ez a RF adó-vevő páros szempontjából nem igazán lényeg.
A másik lényeg, hogy legalább vagy 50m távolságból működjön az átvitel tiszta terepen.Üdv.
-
And
veterán
válasz
darvinya #44696 üzenetére
Dög nehéz, eszi a hegyet, rossz a hőátadása (a teljesítményéhez képest sz@rul melegít), finom munkára csak korlátozottan vagy egyáltalán nem alkalmas. Csak ennyi. Évekig volt ilyenem, akkoriban mindenki a 'csehszlovák' pisztolypákákkal kezdte. Ehhez képest egy 50W-os Weller TCP kábé mindenre jó, 25 éve nem is használok mást, mondjuk nemrég kaptam hozzá annyi hegyet, hogy két életre is elég lenne. De ha nem kaptam volna, akkor sem kéne másik csilivili forrasztóállomás (hogy oda ne rohanjak
).
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #44568 üzenetére
470uF van ott vagy 680uF, mert annyira nem mindegy.
Pedig gyakorlatilag mindegy, az adott esetben is, meg általában is. Előfordulhat ugyan, hogy a gyártó azért növelt az értéken, mert kisebbnél problémák jelentkeztek hosszabb távon (például túl hamar kinyíródott), de az sem biztos, hogy minden esetben. Érdemes inkább a nagyobbiknál maradni.
Nekem egyszer a Huawei ADSL-modem pukkant akkorát, mint egy puskalövés (kis túlzással, de egy csendes szobában elég érdekes tud lenni). Kondicsere adta magát, kupak komplett elszállt róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest