- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ekkold
üzenetére
Egy, nagyjából (talán) közepes szintű multim van: [link] (TrueRMS-t mér)
Illetve egy régebbi, de szintén valami normálisab darab. Azért gondolom csak, hogy a szkóp tévedhet, mert egyrészt valóban egy bóvli kategória, másrészt mindkét multi pontosan ugyanazt a 0.266VAC értéket mutatta a hangkártya kimenetre kötve.
Gondolom mindegyik műszer ellenállása marha nagy, szóval emiatt nem lehetne különbség.Igazság szerint nem nagyon tudom használni a szkópot, nem értek hozzá, emiatt gondoltam egy egyszerű darabbal kezdeni.
A kijelző felső sorában például nem világos, hogy a beállítható "pwm" és "duty" értékek mit állítanak. Magát a szinusz hullám kitöltési tényezőjét értem, csak az nem világos, hogy például miért tudom ezt beállítani a szkópon.
Illetve a négyzetrács két szélén van 1-1 le-fel mozgatható nyíl (a bal nyilon van egy "1" jelzés) és nem világos, hogy mit csinálnak. Az kiderült, hogy a jobb oldali nyil, ha túlfut a hullámforma kitérésén, akkor a trigger led nem villog és olyan, mintha nem találna jelalakot.
Szóval alapvető gondjaim vannak egy szkóp, pontosabban digitális szkóp használattal.
Tudnám mire használni csak nem tudom hogyan tehetem meg.Van erről valami magyar doksi, hogy miként kell használni ezeket?
#84411 And:
Igen, AC-re van állítva. GND, AC, DC beállítások vannak.
Próbáltam valamennyire beállítani használathoz, de azon kívül, hogy egy négyszögjel alapján két változtatható kondi segítségével a négyszög jel alakját lehetett kicsit rendbetenne, nem tudom mit lehetne még kalibrálni rajta.
Valahogy egyszer sikerült egy "cal" feliratot megjelenítenem rajta, de nem tudtam mit kezdeni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egérpad topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U
- G.SKILL Trident Z 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C14D-16GTZSW INGYEN FOX
- I5-PC-/ I5-4590 / B85M-G / 16GB / GTX 750 2GB / 120SSD / 1TB / WIN10 Ingyen MPL
- Félkonfig? I5-8500 6mag/6szál - 16GB DDR4 3200Mhz RAM - B360M S1151 lap Ingyen FOX
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Vostro 3560 - i3-3120M I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest