Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit T-Rex - óra a dínóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
...de a lámpa és az izzó nem csereszabatos kifejezések, nálam legalábbis
Nem tudom, ez miből jött le, másról volt szó. Az meg főleg nem szempont, hogy "nálam", mert ilyen alapon én is mondhatnám, hogy nálam az én autóm nem egy röhejes kocsi (vagyis nem ló vontatta jármű), de még nem is a kicsi kocsi (Herbie). Nekem az autót nem nehezebb kimondani (viszont nem olyan idétlen), mint a kocsi.
Izzólámpa
LED-lámpaItt az izzó és LED "csereszabatos", mármint nyelvileg, vagy sok esetben még gyakorlatilag is. Meg a többi, amit soroltam, nem teljes a lista.
Ezt senki nem tudta még logikusan megindokolni hogy ha van izzólámpa, akkor miért ne lehetne LED-lámpa? Másképp fogalmazva: ha valaki szerint nem jó szó a LED-lámpa, akkor az izzólámpa mi? Meg a többi, amit soroltam.
Amiről te beszélsz, az viszont a lámpatest. Lámpa és lámpatest két fogalom, attól függetlenül, hogy laikus berögződés miatt sokaknál ez összemosódik.
Angolban is van például:
– incandescent lamp
– LED lampVagy a körte formára utaló:
– incandescent bulb
– LED bulbMagyarban szoktak kitalálni mindenféle agyatlanságokat, ld. kockatáp (ami tégla) stb., amikről volt már szó. Az angolt meg csak majmolják sokan a fórumokon (akár hibásan, nevetségesen is), még amikor felesleges is.
(#64500) VIPowER
Lámpa szóra keresve is sok a lámpatest, amiről nem is tudhatjuk, van-e benne fényforrás egyáltalán.
Vagy látni olyat is, ami nem cserélhető LED-es, azt is lehet lámpának nevezni, nem látok problémát ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 5
- OLED monitor topic
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megújult a PROHARDVER!
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Playstation 5 Pro 2027.12.30. Media Markt vásárlás
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest