Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Be is futott a Honor GT Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz
SztiviVander #4995 üzenetére
Nálam is van ilyen, kikapcsoltam. Majd referálok.
-
Veron
addikt
válasz
SztiviVander #4991 üzenetére
én is erre gondoltam, vagy system update-re, de nem találtam egyértelmű beállítást, ezért tanácstalan vagyok.
@kelly416: nem, a LED sor akkor kapcsol be, amikor a TV és együtt is kapcsolnak ki. nem szabadna külön életet élnie.
-
Veron
addikt
Adott egy U7QF55 rádugva egy LED-sor USB-n keresztül.
Azt vettem észre, hogy éjjel 1-2-3 körül (talán nem is mindennap) elkezd világítani a LED, azaz valamiért áramot kap. A TV-n ilyenkor nincs kép, de valamiért mégis bekapcsol. Rém idegesítő, hogy fényárban úszik a szoba.
Mi lehet ennek az oka? -
Veron
addikt
válasz
SztiviVander #4201 üzenetére
Persze egy lyuk a falba kell, még mindig jobb és olcsóbb, mint egy konzol. De a talp szerintem nem jó, mert mivel az alul van, ledőlhet. Szerintem.
@dlor: de hogyan és mit ragasztasz a TV határa?
-
Veron
addikt
válasz
nokia3650365 #4199 üzenetére
Az 55q7f jelenleg egy alacsony komódon (?) àll, mögötte fal van. Attól félek, hogy a gyerek magára borítja.
Van valakinek ötlete hogyan rögzíthetném, a konzollal falra fúráson kívül? Semmilyen fület nem találtam a hátán amivel ez megoldhazó lenne. -
Veron
addikt
válasz
Hieronymus #2982 üzenetére
Nem változik a mozgatás hatására. Csak áramtalanítás segített.
-
Veron
addikt
Miért csinálja következőt az 55U7QF?
Már kétszer kiírta, hogy "weak or no signal" a TV bemenetre, de egy áramtalanítás után vígan ad képet. Digi optika van nálunk, koaxon megy a jel az ONT és aTV között. -
Veron
addikt
Valakinél megoldódott már U7QF esetében az jelenség, miszerint fast boottal indítva a TVt lagol a kép? Nálam, még mindig jelentkezik.
-
Veron
addikt
Tudja valaki a következő jelenség okát?
A TV csak úgy magától (főleg éjszaka) bekapcsol: képet nem ad, de a power on LED villogni kezd és feszültséget kapnak a portok. Ezt onnan tudom, hogy paraszt ambilightot csináltam és egy USB-s LED-et ragasztottam a hátára. De ez emiatt kb. heti kétszer fényárban úsztatja a nappalit. -
Veron
addikt
Vannak akik a nano793-t nem ajánlják az LG UN7400 ellenében, mert előbbi semmivel sem jobb (wide color gamut, de az meg csak HDRnel jön ki, viszont HDRre nem alkalmas), ellenben drágább. Személyes tapasztalatom nincs.
Ha IPSt keresnék, amin el is gondolkodtam, akkor LG7400-ra voksolnék ár-érték arányban. Ha VA-t akkor Hisense U7QF vagy U8QF persze, ha van pénz rá. -
Veron
addikt
Kb. 1 napja azt csinálja az U7QF, hogy időnként kiírja, a HDMI 4 porton jelet talált, majd pár másodperc múlva elvesztette. Az érdekesség, hogy abba a portba nincs is kábel dugva. Ilyet már tapasztaltatok?
-
Veron
addikt
válasz
mihione #1083 üzenetére
A U7QF is FALDos, talán 72 zónás.
Én csak teszteken láttam a TCLt, annak a színei talán szebbek voltak. Fényerőben, HDRben, op.rendszerben viszont a Hisense-nél az előny.
Amit nem kedvelek utóbbiban az a tükröződő képernyő és a smooth motion alatti mozgáshibák (lagol). De simán lehet, hogy ez a TCLnél is ilyen. -
Veron
addikt
Nem tapasztalt valaki olyat, hogy gyorsan képet váltó jeleneteknék (pl. Csatajenetek) követhetetlen mi történik a képen, mintha annyira gyorsan mozogna minden, hogy látom mi van rajta.
Régi TVn nem tapasztaltam ezt ugyanennél a filmnél. Az új egy U7QF. -
Veron
addikt
Nálam is lagolt a kép az U7QFen. Külföldi fórumokon olvastam, hogy a fast power on funkciót ki kell kapcsolni és ez mintha tényleg segítene. Olyasmiről írtak, hogy fast power onnal nem kapcsolja ki teljesen a képjavító beállításokat, ezért döccen a kép. Remélem, javítják majd a szoftverben!
-
Veron
addikt
ezzel már találkoztatok?
a power LED pirosan világít, ha ki van kapcsolva a TV (U7QF), de legutóbb villogni kezdett. bekapcsolva, láttam a kábel TV képét, de a HDMI-t nem. hiába váltottam át rá, a képet nem jelenítette meg.
áramtalanítás után a power LED sem villog és a képet is látom. -
Veron
addikt
válasz
tothjani81 #809 üzenetére
erről már többször volt szó, pontosan mire gondolunk itt? MPEG noise reduction, noise reduction, smooth motion?
-
Veron
addikt
Már ki vannak kapcsolva. Se smooth motion, se noise reduction. Így mondjuk nem esik szét a kontúr, de ugyanúgy megdöccen néha. Pedig USB3as HDDről média boxon keresztül játszom le HDMIn.
Egyébként fura a dolog, mert az fHD TVn teljen képernyőre nyomta ki a képet a box, most a 4k TVn a bal felső sarokba, kb. 16od méretben. -
Veron
addikt
Mi az oka annak a jelenségnek, miszerint az alakzatok kontúrja elmosódik néha és gyorsabb mozgásnál belagol a kép néha?
-
Veron
addikt
Én is gondolkodtam már azon, hogy inkább IPS kellene, de nem vagyok biztos benne. A képernyő ugyanúgy tükröződhet annál is. Csak akkor vállalnék be egy másik modellt, ha biztosan tudnám, hogy jobb lesz e tekintetben. Eddig úgy tűnik, a LG UN7400ra írták, hogy jobban megbirkózik a becsillanássak. Minden más esetben lutri és lehet rosszabbul járok.
-
-
Veron
addikt
válasz
venom8888 #698 üzenetére
Egy hete használok egy 55U7QF-et, itt vannak a tapasztalataim. Annyival kiegészítve, hogy szerintem nagyon tükröződik, ami nálam nagy hátrány a lakás elrendezése miatt, ez a legnagyobb hibája.
Egyébként én is a Philips 7805 és Hisense U7QF/U7B között vacilláltam. -
Veron
addikt
nem tudom. a Philips 50PUS7805-en lett volna az egyik másik modell nálam a kalapban. arra azt mondják, hogy a képjavító motor miatt elég szépen megbirkózik a feladattal - élőben nem láttam.
plusz ugye az 5 collal kisebb, itt előnyös lenne, ezért lehet, hogy a fosch SD adásokra az jobb választás. -
Veron
addikt
megérkezett az 55U7QF.
első benyomások (nem vagyok hozzáértő): nagy... főleg a régi 37 colos mellett.az összeszerelés szerintem rendben van, jól néz ki a TV, a talp is. mozgatva billeg picit, de szerintem nem vészes, nem fog leborulni. a távirányító egyszerű, de jól használható.
A fogyasztása 100 Wh körül volt átlagban, ez kevesebb, mint gondoltam.
csak egy kicsit nyomogattam,.nagyon nagy következtetéseket még nem tudok levonni a képminőségről. a színek nekem tetszenek 1-2 YT video után. a videok döccentek picit, de ezt betudom a Wifi hibájának.
betekintési szög rendben van, a kanapé két karfáján ülve kezdenek torzulni a színek, de ezzel együtt lehet élni.
a fekete viszont tetszik, van "mélysége" végre.
a felülete jobban tükröződik, mint a korábbi kis LG-é, ez nem szerencsés.ami viszont nagyon zavaró, az a szutyok SD adások látványa. nem a készülék hibája, de botrányosan néz ki mondjuk a Comedy Central.
ami azért szomorú, mert az szoktuk nézni, elgondolkodtam egy percre, hogy megéri-e ilyen jó TV a szutyok adókhoz. a HD adásokkal nincs gond. ha van valami jóféle beállítás ehhez, akkor mondjátok, légyszi! -
Veron
addikt
válasz
cellardoor12 #570 üzenetére
Ha routert vennék, akkor AC alá nem mennék már.
-
Veron
addikt
most minden féláron a márkaboltban.
-
Veron
addikt
válasz
Claypigeon #490 üzenetére
Előbbi nekem is a radaron van. A 7100 biztosan nincs partiban az U7Bvel, a 7500 talán.
-
Veron
addikt
-
Veron
addikt
55U7B ára felment 170re, az 55U7QF meg 200ra, hogy aztán leeshessenek majd.
-
Veron
addikt
Set top boxot, soundbart tudjátok irányítani a TV távirányítóval?
-
Veron
addikt
hopp az U7QF-fel kevertem: [link]
de az U7B csak edge LEDes, tehát jobban bevilágít, mint az A7500F ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest