- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
eclipse006
őstag
válasz
schawo #18474 üzenetére
Akkor az érdekes lehetett.Nekem is van egy felvétel tőlük, de annyira nem tetszett. Nem tudom megfogalmazni hogy miért, de nem. Persze van a Telarc-tól is olyan felvétel, ami hagy kivetni valót maga után.
imibogyo: Használd egészséggel! Nem ismerem ezt a márkát, de így az alkatrészeket nézve képeken, jól össze van rakva a kártya. A műveleti erősítőket tényleg érdemes lesz kicserélni, mert sokat hozhat hangban.
-
Jimmy8
senior tag
válasz
schawo #18467 üzenetére
Köszönöm hogy ajánlottál pár kiadót
.
Visszahallgattam egy bizonyos számot többször is, és mindig azonos helyen hallottam ugyanazt a "zörejt" így az biztos a felvételen van.
A komolyzenei felvételeken jelenlévő "alapzajjal" meg megpróbálok együtt élni .
Pl. Vivaldi 4 évszaka nekem az 1970-es Roberto Michelucci & I Musici felvételen tetszik a legjobban.. Az újabbakon teljesen máshogyan szól (Pl a Vivaldi Ultimate kiadáson szereplő is). -
-
Az-X
őstag
válasz
schawo #18338 üzenetére
Nem vitatkozom veled, mert konkrétan 10m-es kábellel nem próbáltam. De a foshama 5-6e Ft-os 5m-es optikán rendszeresen megakadt a hang (96/24-en, 44/16-on ment rendesen). Elmentem a lentebb említett üzletbe, készíttettem valami silver line (vastag fehér) 5m-es kábelt és tádááá minden szuper lett.
-
AMDFan
addikt
válasz
schawo #18325 üzenetére
Az az igazság, hogy nem egyértelmű a helyzet. Már több emberrel beszélgettem erről, és mindenki furcsának tartja azt, hogy imádom a K601-et, és a mélyeket. Pedig a K601 miatt vettem anno mélynyomót a polcsugárzókhoz. Szerintem külön kell választani a mély-kiemelést, és azt, hogy milyen mélyre megy le egy hangfal/füles. A K601-nek nincs mély-kiemelése viszont nagyon mélyre lemegy, és nagyon tisztán szól. Egy Senn HD600/HD650 nagyon mélyre lemegy de ráadásul van nem is kevés mély-kiemelése. Én fülesben nem szeretem ha kiemel mélyben, mert megfájdul tőle a fejem. A hangfalak esetében viszont nincs ellenemre a szobám kiemelése, mert így már-már koncerthangzást tudok teremteni itthon. Ha pedig nyugisabb zenét hallgatok egyszerűen közelebb ülök 1 méterrel, vagy felrakom a fülest.
A Sound Art W2-vel az a "probléma", hogy emlékeim szerint 45Hz alatt nagyon elgyengül, és én sok olyan zenét hallgatok amit nem élvezet így hallgatni.
-
Foobar
tag
válasz
schawo #18277 üzenetére
Még nem tudom, milyen DAC-om lesz, lehet, hogy ki fogok próbálni többfélét. A DAC/Headamp topikot olvasgattam már sokat (noha írni nem írtam bele) az utóbbi napokban, viszont ez a koax-kábeles kérdésem inkább ide való volt szvsz. Köszönöm a választ!
Ami az AES/EBU kimenetet illeti: az EMU-n XLR aljzat nincsen, az RCA-aljzat tud aszimmetrikus és szimm. kimenetként is működni - spéci szimmetrikus RCA kábel kell tehát, vagy RCA-XLR kábel, mert ált ugye (a DAC-okon is) XLR aljzat a szimm.bemenet. Szóval ez nem is tudom, hogy legyen majd, már csak azért se, mert az erősítőm bemenete is csak aszimm., tehát full balanced nem lenne a rendszerem.
Ha jól vettem ki a DAC-os topikból, te éppen olyat (full balanced) építesz ki magadnak. Mennyi értelme lenne (mármint nálam) úgy, hogy csak részben balanced? -
KMT
addikt
-
Dorian
félisten
válasz
schawo #18234 üzenetére
Az akusztikai fejlesztést legtöbbször korlátozza, hogy túlnyomó részt nappaliként, lakószobaként használjuk a helyiséget, ahol zenét hallgatunk. Pl. nem fogom a szoba közepére húzkodni a hangfalakat vagy a kanapét akkor sem, ha úgy lenne a legjobb hangzás, tulajdonképpen ingyen: elvem, hogy elsősorban nappaliként kell működnie.
Jó, ha néha átmennek a fórumosok hallgatózni másokhoz, több fül többet hall -alapon. Én pl. most hangfalakat, erősítőt, stb. biztos nem fogok egy darabig cserélni, de apró változtatásokkal, ötletekkel lehet, hogy javítható a helyzet. Legyen ez meghívás is nektek, nem azért, mintha olyan büszke lennék, hogy milyen csúcs nálam a helyzet (a kicsi hely miatt nem is lehet az) de kíváncsi vagyok, mások véleményére. -
AMDFan
addikt
válasz
schawo #18210 üzenetére
Az már nem rossz, és nagy hangerőn sem esik szét a hangja? Azért 38Hz-et kihozni egy akkora dobozból durva. Nekem az RB-81es Klipschek a 20 centis mélyközéppel olyan 42Hz-ig mentek le (gyári adatok szerint 46Hzig, de fülre kicsit jobban, lehet, hogy 42-nél már csak -4,-5 db volt)
-
Dorian
félisten
válasz
schawo #18122 üzenetére
Nehogymá'
A magas hangok is behatolnak a habszivacsba (ha az előtte lévő szövet nem túl vastag "át lehessen fújni rajta") ott részben elnyelődnek, részben szóródnak is, részben áthatolnak, a mögötte lévő légrésen is, aztán a falról visszaverődnek, és fordítva ugyanez. Ez a folyamat a hangcsillapítás.
Természetesen a spéci, drága diffúzorok jobb eredményt adnak, de a fenti egy olcsó jó hatásfokú megoldás. -
dudika10
veterán
válasz
schawo #18114 üzenetére
Egyelőre úgy tűnik igen.
Méricskélek majd picit.Hát nem tudom, hogy tetszik-e, sajnos a hasznos tartományt is nyirbálja erősen. Hangosítani is kellett picit (na nem mintha sokat számítana, -20dB a hangszórókon és 20% volt a winben, most 30% körül jobb)
Szokom picit, aztán eldöntöm.Vannak felvételek amikkel csodát tett, de a gyárilag rossz felvételeknél borzalmas. Megszűnt a "mosottság" és így arra kell, hogy figyeljen az ember, hogy mennyire rossz a felvétel és igénytelen a zene. Igazából ez volna a cél, csak én zenét hallgatni szeretnék jó minőségben nem felvételek hibáira figyelni. Valami köztes megoldás kéne.
Na most lehet megkövezni a hozzáállásomért.Dorian: márpedig akárki akármit is mond ez elég sok mélyet elnyel.
15 centi vastag és alig bírtam lerángatni a padlásról, az üveggyapot ehhez képest pehelysúlyú ami fenn van még a padláson. -
Dorian
félisten
válasz
schawo #18114 üzenetére
Mélyet ez nem hiszem, hogy elszív (ahhoz elég vastag szerkezet kéne) inkább a közép és magasfrekis csörgővisszhangokat csökkenti, ami jó dolog. Nem tudom milyen szivacsból van a matrac, a nagy testsűrűségűek a valóban hatékonyak. Az szokott még sokat javítani, ha nem a fal tövébe ül az ember, hanem amennyivel lehet előrébb (a fal közelében is inkább a mélyek dúsulnak fel)
-
Jimmy8
senior tag
-
KMT
addikt
-
eclipse006
őstag
válasz
schawo #18004 üzenetére
Szerintem ez az album: Diana Krall - The Girl in the Other Room kiemelkedően jó felvétel, Illetve Bob Acri-tól a Timeless - The Music Of Bob Acri c. album ez is nagyon ott van.
-
peti_s
addikt
válasz
schawo #18004 üzenetére
Ezt használtam én még régebben hangkép beállításhoz, teljesen jó hozzá, én mindig arra figyeltem oda először, hogy pl. 2:15-től a háttérénekesek mindig hallhatóak legyenek.
Utána, a basszusra, az elején magas hangokra is tökéletes beállítási lehetőséget ad.
De, szigorúan 720p mellett olyan a hang, ami jó.
-
Az-X
őstag
válasz
schawo #17938 üzenetére
Nos én kipróbálásra elhoztam a VASTAGAT
Korábban kaptam egy Gotham SPK 2x1-est ami nagyon sovánka volt mély tekintetében. Illetve (főleg sokszereplős előadóknál) egyszerűen szétesett a kép.
Ma kaptam egy Gotham SPK 2x4-est... eeehhh ezmiOlyan vastag volt alig bírtam megblankolni
Bedug, leül, basszus. Szó szerint
No de nem fényezem mert még nincs bejáratva. 100 óra és jövök vissza
-
Ibituba
aktív tag
válasz
schawo #17881 üzenetére
elolvastam. kár hogy van alapbúgása. nekem notebook-om van az van monitorra kötve ha itthonb használom hangja szinte semmi ugyhogy az tuti nem nyomná el az alapzaját. igy az zavarna. kösz az infót de inkább maradok passziv hangfalnál meg sztereó erősitőnél. esetleg a belinkelt nevezőimről valaki valami vélemény? felejtős ilyen árba vagy érdemes megpróbálni?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #17874 üzenetére
igen.akkor meg had szóljon a malac+mission
teljesen jogos!bár 140 körül kijönne egy rubi rf63s+rotel tuninggal. az meg már nagyon kemény. mondjuk kérne még egy 60-70rugós dacot is,meg kábeleket meg állványt,meg mittomén,és hirtelen több,mint dupláját költöttünk a kiirt összegnek
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #17868 üzenetére
ezekre a luxmanokra azért kiváncsi lennék,mit tudnak,sosem volt szerencsém hozzájuk.
van aki szerint zseniális,van aki szerint 1 a sokból.a tökéletes állapotú hk-t talán ha 23ért el tudtam adni,nincs itthon jó neve.pedig csak hajszállal marad el többiektől.és ez nem volt éppen alapmodell újkorában sem.ezért tartom jó vételnek.28-30et ér hangja alapján egy karcmentes,tökéletes.
a 44SE malacot is merném ajánlani,csak ritka.olyan 35-40et megérne az is.
a 940es rotel meg gyárilag is jó gép,de nem egy kiegyensúlyozott karakter, ezért vagy bejön vagy nem. tuninggal viszont nagyot alakít. 35öt tuning nélkül, meg vagy 150et tuninggal
-
dudika10
veterán
válasz
schawo #17864 üzenetére
Türelem, újoncunknak még új ez a világ.
3 óra bannal indult mert picit döcögős felfogása miatt rosszul álltak hozzá másik fórumon.
PÜ-ben is próbáltam egyengetni az utat előtte, remélem többé kevésbé sikerül.Maga se tudja még, hogy mit szeretne, ezt már a másik topikban sikerült kideríteni.
Én tanácsoltam neki, hogy keressen egy álló hangfalpárt egy erősítővel, mert erős basszust keresett, de sztereoban gondolkodik és zenét hallgatna vele.
-
Jimmy8
senior tag
válasz
schawo #17823 üzenetére
Azzal meg ez a gond lehet: [link]
Ha nem lehet egyszerűen visszafejteni , akkor részemről az a progi is felejtős...Nem akarnám 3 módon tárolni az adatokat:
Pl
1: FLAC - tárolásra,
2: Audio DVD - asztali lejátszás
3. VBR Mp3 - Autós ill mobil használat.Másik kérdés:
A jelenlegi asztali media lejásztók közül (szerintem ezeké a jövő), ti melyiket ajánlanátok audio hallgatásra? -
Jimmy8
senior tag
válasz
schawo #17815 üzenetére
Ha a v0 kapcsolót használod, akkor a q0 felesleges. Viszont az ms kapcsoló (valódi stereo mód bekapcsolása) ajánlott, mert én úgy éreztem, jobb a valódi stereo mint a joint stereo.
Ez alapján az ajánlott beállítás:
-V 0 - m s
Ekkor a legjobb minőségű VBR kódolást használjuk, stereo beállítással.bigmasterg: Én is gondolkodtam a 320CBR-en, de ha már (veszteségesen) tömörítünk, akkor legalább spóroljunk egy kicsit a hellyel is.
Egyébként a tuti a FLAC, csak sajna az asztali DVD lejátszóm (Panasonic DVD-S295) nem támogatja sem a FLAC-ot, sem a Wav-ot, sem a tömörítetlen WMA-t...
)
-
peti_s
addikt
válasz
schawo #17784 üzenetére
A lehetőségeket mérem egyenlőre fel, ugyanis rendeltem egy DS-t, de azt elkérte egy barátom, így újra hangkártya vásárlás előtt állok. Nagyon fontos számomra a minél jobb minőségű vonalbemenet. Így nem tudom hogy D1-t, vagy DS-t vegyek-e. Azért kérdeztem hogy mivel tudok így felvenni, hogy van-e létjogosultsága a nagyobb bitrátájú D1-nek.
-
törölt tag
válasz
schawo #17774 üzenetére
Ez nagyon nem így van. Felvételnél, azaz digitalizálásnál törekedni kell a minél nagyobb felbontásra, figyelembe véve, hogy a kész anyagot milyen felbontásban akarjuk használni, a kettő közötti szorzó legyen egész szám.
96/24 felvételt szinte minden editor szoftver tud készíteni, ez inkább a hardvertől függ, nem a programtól.
-
krystman
őstag
-
krystman
őstag
válasz
schawo #17658 üzenetére
Értem köszi! És egyébként ami a DVD-ből jön ki hang, közvetlenül a ládába annak lineárisabb a hangja mint mondjuk ami az erősítőből jön ki? Pl. nekem Videoton ea6383-as az erősítőm, csak ezért kérdezem. Mert akárhogy is nézem, ha DVD-ről közvetlen rá van kötve, sokkal teltebb és mélyebb a hangja, mint erősítőn keresztül, még ha hangosabbra is veszem.
-
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #17660 üzenetére
Az előző idézet Szabó Zolitól volt.
Viszont felvetődik akkor egy érdekes kérdés, még pedig az, hogy a Lupus C MKII és MKIII között mi a különbség?
Ha jól tudom a sima Lupus Junior, a Lupus CMKII dac részét kapta meg.
Azt meg nem hiszem, hogy a Junior MKII-be rosszabb dac kerülne, mint az aktuális C MKIII. -
Dorian
félisten
válasz
schawo #17650 üzenetére
Akkor mégis beírom, amit nemrég töröltem:
"Ha ilyen árkategóriában nézelődsz, az AVX-en van most két vétel:
Denon PMA-737 + Marantz CD-36 CD (+NAD 4020 analóg tuner) 15-ért
vagy
Marantz PM 32 18-ért."De ehhez még nagyon jó lenne egy alap dac, végszükség esetén ki lehet hozni analógon is a hangot a számítógépből...
-
Roliiii
aktív tag
válasz
schawo #17625 üzenetére
Jah azt próbáltam a Polusban lévő médiamárkban, de valahogy a szoros membrán és a famintát biztosító lemezek közötti 1-2mm-es hézag kicsit elvette tőlük a kedvem, a hangja gondolom a túl nagy tér miatt nem jött meg ott helyben, mert tényleg egy z623 alig produkált mélyet csak táncolt a membrán.
És arra a kis erősítőre amit feljebb linkeltem menyiért lehetne venni egy jobb hangszórót? Esetleg házilag építeni érdemes-e?
-
Auratech
őstag
válasz
schawo #17615 üzenetére
Az is nagyon ok. Én bevetettem pluszban egy hd projektort is, bár live alapon.
A blikkfang itt a sok helyen lehúzott Winpho7-es telefon használatát jelentette, mivel korábban androidos készüléken képtelen voltam ezt normálisan kivitelezni. Mármint a fullduplex módot vonalbe/-kimeneti eszközökkel.Ez lehet, hogy off inkább. Bár csövekről van szó!
-
ManY
senior tag
válasz
schawo #17586 üzenetére
MKIII rol mi a velemenyed? egy sima MKII vel v juniorral osszetudnad hasonlitani?
en is az uj suricatat varom... az mkIII max azutan jonne szoba...
ill alig varom hogy osszetudjam hasonlitani a kingrex uc192 vel
meg ha addig megjelenik akkor uc384-el az mkIII at es a mostani lupus juniortnemtudjatok veletlen hogy hrt ms II+-t es PRO-t honnan lehetne elhozni kiprobalni?
vagy ezek mar a kinntrol rendelos kategoriaba esnek ? -
válasz
schawo #17522 üzenetére
Mi ez, újra feltalált Aureal A3D?
Mindenesetre elég idióta. Olyan érzés, mintha a zenekar közepén ülnék. Mondtam már, hogy nem zenélni akarok, hanem hallgatni? Nem véletlenül találták ki azt, hogy a zenészek a színpadon, a közönség pedig előttük foglal helyet.
Ráadásul mintha egy csomó részlet el is veszne. -
ManY
senior tag
válasz
schawo #17512 üzenetére
szerintem ha van most egy olyan rendszered amivel teljesen megvagy elegedve
akkor inkabb vagdoss vissza neha a vegebol- ugysem kell sokat...
lehet ha valamit modolnal v hozzanyulnal a cuccodhoz valtozna a hang
de egyaltalan nem biztos hogy neked aki mar megszokta ezt pozitiv lenne a valtozas...de a villas megoldas sem lehet rossz ha odatudod fogni...
elvileg az is mind1 hogy milyen a vege... banan v villa...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen videókártyát?
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB magyar vbill új akku gar
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 256GB NVMe IR kam aktív toll gar
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel/Notebook, üzletből, garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Motorola Razr 50 256GB 12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest