- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #58568 üzenetére
Téged az zavar meg, hogy a lesugárzott hang esetén jóval kisebb értékekről van szó, mivel ott a hangsebességgel kell számolni, de itt elektromos jelről van szó, vezetőben, az pedig gyakorlatilag fénysebességgel halad...
Közben látom, hogy már leesett a 20000-es tantusz.
-
Kernel
nagyúr
válasz
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Próbáld meg kiszámolni. Van egy képlet valami lambdaval, frekvenciával meg fénysebességgel (mert ugye a kábelen nem hangsebességgel terjed a hullám). Keresd meg. Jobb lesz mintha én beszúrnám, mert valamit lehet tanulni a környezeti szövegből is.
Annyi kompromisszumot elfogadok, hogy kábelben valamennyivel kisebb a sebesség. -
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #58550 üzenetére
Mondjuk nyák alapján sem lehet biztosra mondani a háj endet. Manapság kínaiak összeraknak neked egy olyan kinézetű nyákot pöpecül beültetve, hogy azt hiszed valami csoda. Közben egy netről vadászott terv alapján összehajigált félrekötött szar. Accuphase talán azért elárulja, hogy ez tényleg jó, de amennyi féle fajta DIY van manapság. Nagyon nehéz bármit bármire mondani.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Mezga Aladár #58504 üzenetére
Igen.
-
Dorian
félisten
válasz
Mezga Aladár #58485 üzenetére
Mondjuk ha egy analóg tévéadást kapó alsókategóriás LCD-ről beszélünk, akkor ez helytálló lehet, mert az borzalmas, de az ilyen összehasonlítás téves (tévés
) kiindulási alap.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #58433 üzenetére
STK077 a 80-as években volt egyfajta legenda, ha jól emlékszem a HiFi Magazinban szerepelt a lengyel Mercury rádió, az AB-teszteken jól vizsgázott, illetve valamilyen módosítást is kitaláltak hozzá, onnan kezdve vált népszerűvé az STK077.
Rádiószervizben dolgoztam akkoriban, egyik kolléga is megépítette a végfokot.
-
válasz
Mezga Aladár #58453 üzenetére
"9 absorbing panels (Matrix in house made) were placed strategically around the room, wich had some loosen furniture that could emulate a standard home. The ceiling is covered by glasswool. We understand that this treatment is far more than what most of us can achieve at our homes, WAF considered..."
thx
-
gabber01
addikt
válasz
Elolvastátok amúgy a tesztet rendesen? Mert kifejezetten azt írják, hogy egy átlagos szobánál valamivel jobb akusztikai körülményeket teremtettek. Rohadtul nem kopár.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Azért behánytak oda elég sok szivacsot. Szóval a kopár szó kicsit túlzás.
-
blattida
nagyúr
válasz
Azért nem teljesen üres az a tesztelő szoba, csak egy kissé kopár. Igen, a visszhang, a csettegések-csattogások zavaróak, de sokak ilyenekhez vannak szokva.
Nem hiszem, hogy a szoba viszonylagos kopársága lenne az oka annak, hogy olyan teszteredmények születtek. -
válasz
Mezga Aladár #58449 üzenetére
"A körülmények nem mondható ideálisnak."
Valószínűleg a te körülményeid sem azok, és a zenehallgatók, rendszerépítők 95%-ánál sem azok, tehát szerintem ez meglehetősen életszagú tesztkörnyezet.
Miért lenne értékelhetetlen? Semmivel sem értékelhetetlenebb, mint sok hifi tapasztalás, aminek döntő többségénél ugyanúgy "nem ideálisak" a körülmények.Szerintem.
Szerk. : Blattida :
-
blattida
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #58449 üzenetére
Ideális nincs, ezért ez nem is baj.
A padlófűtést vagy a szőnyeget hiányolod? Persze, az akusztika biztos, hogy vacak volt, de az átlaghoz képest nem sokkal volt rosszabb.
Biztos, hogy nem nyújtotta a hangi maximumot, ám ettől még használható.
Nem értek egyet, ez így is érzékelhető, csak sokat ront a szobaakusztika, ami a legnagyobb probléma, szinte mindenkinél. -
blattida
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #58433 üzenetére
Mert egy olyan ember követte el középszerű alkatrészekből, aki ilyen alapokból is tud nagyon is jól hallgatható cuccokat összehozni. A külső egy a dolog, a hang meg egy másik. 15000 forintért mit kaphatsz? Mármint hangminőségben. Gyuri bácsi ezt az erősítőt baromi régen követhette el, ma már egy normális d osztályú t amp simán tudja ezt a hangot és olcsóbb is, de egy kicsit más világ, már csak a külseje miatt is
Én az utóbbit venném ennyiért, mások meg az stk alapút. -
Tonyo
őstag
válasz
Mezga Aladár #58377 üzenetére
Mármint úgy értem a kár milyen jellegű egy ilyen frekitől? Recseg? Nem szól?
-
Tonyo
őstag
válasz
Mezga Aladár #58375 üzenetére
És miben nyilvánul meg ha mégis?!
-
andorra
őstag
válasz
Mezga Aladár #58366 üzenetére
Pont az értetlenség tartja össze, ezt az amúgy heterogén társaságot, nem a hifi. Ha mindenki értene mindent és mindenkit, kiüresedne a topik, de minimum a tizedére zsugorodna.
De miről is volt itt szó a napokban?
Ha egy hétköznapi halandó, vesz egy doboz tejet, amiről később kiderül, hogy csöpög, visszaviszi kicseréltetni.
De mit csinál ugyanakkor hasonló helyzetben mondjuk egy fizikus?
Nagyobb nyomás alá helyezi a dobozt és megfigyeli, hogy akkor mennyivel gyorsabban jön ki a tej a dobozból, erről folyamatábrát is készít. Ekkor már elég erőssé válik benne a gyanú, hogy a tejesdoboz lyukas és nem a tej változott át papíron is áthatolni tudó sugárzássá, de a visszavitel előtt konzultál és mások véleményét is kikéri. Olyanokét, akik nincsenek abban a szerencsés helyzetben, hogy a Világ köztudottan leglineárisabb átvitelű, speciális erősítőjét megérinthessék, de mintegy vigaszként, annak tulajdonosával válthatnak legalább néhány szót. -
trufa12
addikt
válasz
Mezga Aladár #58303 üzenetére
Más gond lehetett mert ilyet még nem csináltak .
Itthon azóta is szépen szólnak.Mondjuk ha olyan létezik hogy a telefon nem olyan erős jelet ad mint a pc hangkártyája, és az erősítőn feljebb kellett csavarni a hangerőt, ezért jobban terhelte,... de hangján nem hallatszott akkor az lehetett még a gond...
-
blattida
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #58300 üzenetére
Ott az volt az alapvető probléma, hogy nem csináltak normális keresztváltót nékik, Magyarul túl sokat kapott a magas, illetve eleve alul volt méretezve terhelhetőség szempontjából.
Lompos48
Az bizony beleszól, már csak azért is, mert elmászik miatta a keresztezési frekvencia is, de Ennyit megér a praktikuma és egyszerűsége miatt. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #58300 üzenetére
Kézenfekvő megoldás, de (nem tudom érzékelhetően-e) beleszól(hat) a hangképbe az izzószál változó elenállásértékével.
-
trufa12
addikt
válasz
Mezga Aladár #58297 üzenetére
Az egy izzó, szofita néven találsz hasonlót, ha tönkremegy, akkor nem szól a magas, tehát jelenleg nincs baja.
Ha kicseréled, a névleges feszültség és teljesítmény értékeknek egyezni kellene.meg van mi van benne .
-
fehér_ember
addikt
válasz
Mezga Aladár #58223 üzenetére
Kicsit elbizonytalanodtam és berosáltam
az üvegfelületektől.
Lehet akkor mégis inkább a 2. megoldást választom; kisebb távolságot tartva a doboz mögötti faltól, vagy az ajtó felőli oldalon mindig pakolgatva az állványt.(#58226) Dorian
Rendben. -
fehér_ember
addikt
válasz
Mezga Aladár #58190 üzenetére
Nem, én pl. ezt abszolút nem vettem leoltásnak.
Lehet csak többet szeretnék, mint ami elvárható ...
Valószínűleg az a baj hogy nem csak hifisnek vagyok tapasztalatlan, hanem fórumozóként is.
Régen én is össze vissza cikkek alapján próbáltam valamiről információt szerezni és csak nemrégiben jöttem rá, hogy az ilyen fórumok sokkal hasznosabbak. -
fehér_ember
addikt
válasz
Mezga Aladár #58154 üzenetére
Köszönöm!
Számomra az ilyen "Szerintem"-ektökéletesen megfelelnek; Főleg úgy, hogy logika és minimális saját tapasztalat is alátámasztja.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Mezga Aladár #58152 üzenetére
"... és a rezgések elvezetése a doboz lehető legmerevebb alátámasztása."
Értem, de ha már a merevséget megtartva kellene a rezgéseket eloszlatva, szétszórva, átalakítva levezetni, akkor hogy jöhetnek a képbe olyan anyagok mint szilikon, gumi, filc, ragacs a hangdoboz alá? Vagy az általad említett gumilabdacs."Nálam a állvány és a doboz között tüske van fészekkel, fa állvány és soundcar tüskék."
A soundcar az a lenti (a talaj és az állvány közti) vagy a fenti (az állvány és doboz közti), azért kérdem, mert hát a soundcar is tulajdonképpen egy tüske fészekkel.
Amúgy nagyon köszönöm válaszod és a konkrét saját példádat is.(#58151) MasterMark
Igen, sokat visszaolvastam már, többek közt a te általad linkeltet is, sőt kammer és andorra is diskuráltak állványokról (teljes egyetnemértésben, fa vs. fém) és még a 4. dimenziós írások közt is volt szó alátámasztásokról (igaz, ha jól emlékszem, ott készülék és készülékállvány alátétekről szóltak), meg persze színekről és pucérkodásról is
-
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #58091 üzenetére
Tapasztalatlanságból fakadó megjegyzés, mert véleménynek nem lehet nevezni.
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57972 üzenetére
Oksi, tehát belinkeltem 2 hangsugit ami nagyon érdekel....
-
blattida
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #57936 üzenetére
A 90 fokos elég nagy?
-
válasz
Mezga Aladár #57929 üzenetére
Ja, úgy értettem, külön a hardvernek, a kockának van még egy firmware-e. De akkor ez a Volumio-val, vagy VoyageMPD-vel töltődik be. VoyageMPD megoldhatja ezt?
-
lapalapa
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57883 üzenetére
Építgetősök meg tudják venni külön is: http://amanero.com/
-
lapalapa
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57108 üzenetére
Egy hete tettem szert a di122-re. Amanero usb illesztője van, ennyit tudok.
A többi nem érdekel, mert pusztítóan jó hangja van!!!!!!!!!!!!!!!OPPO Ha 1-et akartam venni de az ehhez képest a kanyarban sincs (bár a szimmetrikus fejhallgató kimenetet nem hallgattam meg, az lehet hogy tényleg jó)
-
berbatov2
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57838 üzenetére
Koszonom!
Es egy ilyen kommersz cuccra javaslat amit falra lehet szerelni es tudja ezeket a kriteriumokat? -
válasz
Mezga Aladár #57794 üzenetére
Gondolom valami ezüstözött lehet........
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #57757 üzenetére
Érdekelni érdekelne, csak mostanában nincs időm vele szüttyögni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #57754 üzenetére
Igen, GS20. Forrás HTPC (win 8.1, foobar, CAD script) + Audio GD Ref 5.32 a VIA-s usb-vel. De jövőhéten elvileg meg kellene érkezni egy fapados XMOS-nak is. Analóg IC van damme, usb klotz, hangfalkábel perpillanat Chord Rumour 2. Táp oldalt nem részletezem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #57749 üzenetére
Nekem? Hétről hétre változó.
Perpillanat sztereó vonalon próbálkoznék több-kevesebb sikerrel. Most két sztereó erősítő van nálam, az AA Puccini SE és a Denon PMA-1500AE -
ggg1
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #57682 üzenetére
Ó, nem, én csak elolvasom, hogy más milyen utat járt végig. A logout-on van kb. száz olyan cikk, akik kb. ugyanezt írják le 10 oldalban, amit én most összetömörítettem 5 sorba. Csak ők részletekre is kitérnek: mennyit fogyaszt egy Popcorn, mennyit a kis PC, hogyan jutottak egyik állomásról a másikig, satöbbi...
A TV kártya topicban kb. ugyanerről beszélünk, mert kb. 5 000 forintos ráfordítással TV felvevő is lehet egy ilyen kis gépből. Most jött be egy srác, aki éppen erről kért tanácsot, és azt számolja, hogy a Bay Trail CPU-s ITX gépe felveszi-e majd a HD stream-et.
Én is egy ugyanilyenbe fogom dugni az Xmost...
-
ggg1
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #57677 üzenetére
Hát igen, aztán aki ilyeneket vesz, egy idő után mind rájön, hogy inkább egy HTPC sokkal olcsóbban kijön, és azzal bármit meg lehet csinálni. Viszont remek élet van ezeknek a fórumain: mert pár hónap után mindenki rájön, hogy belül ez is csak egy számítógép, csak lebutított képességekkel. És ezek a fórumok semmi másról nem szólnak, mint hogy hogy lehet ezeket feltörni, moddolt firmware-t rátenni, új képességeket belevinni. És végül eladják, és összeraknak egy HTPC-t valami pici cuki mini-itx házba, teljesen ventilátormentes kivitelben, rátesznek egy xbmc-t (mostanában kodi), utána leveszik az xbmc-t, és rátesznek egy Linuxot vagy egy Windowst, és akkor már azon megy a torrent is, meg az internetezés.
-
lmaresz
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #57677 üzenetére
A hangerőszabályzó nem gond, azt megoldom a végfokkal, ha muszáj.
Esetleg egy olcsóbb alternatìvát 20-30k között tudtok ajánlani? -
ggg1
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #57634 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam, meg azon, hogy nem túl szerencsés módon az egész USB testjét el szokták hanyagolni. Rendes USB körökben megy még egy vastag fekete (S-GND), amit még a jobb alaplapi csatlakozók is rávezetnek az alaplapra, ez a 9. pin, és ami az USB csati külső fém része. Ezeket sokszor elfelejtik implementálni, pedig biztos nem rossz, ha van.
-
krichd1
addikt
válasz
Mezga Aladár #57634 üzenetére
Ez is lehet zaj okozója. Sok helyen nincs földelt konnektor sajnos. Ha közös elosztóban van a PC a két M-Audio BX5 Carbonnal, akkor lehet ezek tápzaját amit visszaszórnak a hálózatra szedi össze a PC táp...vagy nem tudom. Kísérletezni kell ezzel is, nehéz távsegíteni.
A fejhallgatós dolog nekem is fura, már írtam az első válaszomban is, de nem értek az X-Fi "lelki világához".
-
ggg1
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #57492 üzenetére
Mondjuk erről az a véleményem, hogy ha valaminek az a címe, hogy "általánosságban", akkor abba elég sok belefér, és azon nyammogni, hogy miről írj ide, és miről ne, az egyszerűen kukacoskodás, már bocs.
Én nem rég jöttem ide, de már értem, mért jár erre ennyi moderátor. -
ggg1
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #57487 üzenetére
Kedves Aladár!
Légyszi, ezen ne vesszetek össze. Mindkettőtöknek igazatok van. Én tudom, hogy vannak profi cuccok, amik jobban szólnak, és nyilván nagy különbség hallható kábel meg kábel, DAC meg DAC között, és nyilván érdemes rákölteni milliókat is annak, akinek ez ennyire fontos, és ilyenek az igényei.
Én egy más szinten állok, és simongab ezt megértette.
Tökéletesen elfogadom, hogy vannak ezeknél sokkal jobb dolgok is, de az átlag ember még azt a 200-400 ezer forintot sem tudja vagy akarja rászánni egy felszerelésre, mint amilyen szinten én most megragadtam. Sokan mini-"hifi"-tornyokból hallgatnak zenét. Engem meg most épp ezek a kérdések foglalkoztatnak.
Kérlek, ha van ötleted, tanácsod, hogy ezen a szinten, kategóriában szerinted milyen DAC-et, erősítőt, hangkártyát vegyek, azt oszd meg velem, és ne egymást szapuljátok. Előre is köszönöm!
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57489 üzenetére
Hogy van az, hogy más fórumokon segítőkészen és gyorsan állnak hozzá a problémámhoz, itt meg egyfojtában leckéztet egy csoport? Tessék: 1. áll a kérdés az egyenáramról ami leégette a hangszóróimat...2. Amikor a lejátszó programra kérdeztem rá arra sem jött válasz...csak az okoskodás megy...
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57487 üzenetére
Nekem otthon is professzionális keverőm és DAC-om van. Cannon csatlakozókkal, aktív hangfalakkal. Professzionális mikrofonokkal, rögzítőkkel, professzionális programokkal. Én ebből indulok ki. A szőlőhöz ennek semmi köze
De most azt gondolom nem Te kértél tanácsot. Ha valamit nem értessz azt bátran kérdezd meg...
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57485 üzenetére
"Én már rengeteg készüléket hallottam, amatört-profit-audiofilt egyaránt."
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #57386 üzenetére
Nem azt mondta, hogy nincs különbség, hanem azt hogy túl van dimenzionálva. Én egyetértek vele.
Sok esetben csak fingreszelés. Legalábbis nálam így volt eddig minden esetben.
-
andorra
őstag
válasz
Mezga Aladár #57326 üzenetére
A köbükapád lehetnék, te Kriszta kedvence. A modorom jó, csak a gondolat-átvivő kézi készüléked tökéletlen.
-
Dorian
félisten
válasz
Mezga Aladár #57247 üzenetére
Nem a Wattokban lesz itt a probléma. GS20-akat (89dB) 2x30W-os HTA30-al hajtom, potit sosem kell 11 óránál feljebb csavarnom. Igaz a Lupus DAC elég nagy feszkót ad (fejből nem tudom mennyi lehet). De én nem hallok semmi olyasmit, hogy nagy hangerőn szétesne, kiabálna, stb.
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57267 üzenetére
Nem értem a kérdésed...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #57265 üzenetére
Én is ilyen pma-t hallgatok éppen. Ha nem illenek össze, az nem a teljesítménye miatt van.
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57265 üzenetére
Ha ráküldessz a füledre a skálád szerint +3dB 1kHz szinuszt még az orrod vére is elered...
-
blattida
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #57254 üzenetére
Ha az 1 voltos állásra gondolsz, az azt jelenti, hogy a maximális kimenő szint egy volt, ezért az ettől általában lényegesen alacsonyabb.
Az a nulla dB az mi, erősítés?
Ha a névleges teljesítménye, akkor biztos,hogy nem 100 watt a tényleges kimenő teljesítmény, mert az egy 90dB érzékenységű hangdobozzal szobában elviselhetlen lenne. -
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57261 üzenetére
Te itt a 0dBFS-hez képest határoztad meg a szintet?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #57250 üzenetére
Számok ide vagy oda, ez a Denon elég jól hajt. Akkor mi a helyzet a sokak által használt/kedvelt HTA30-al? Akkor az egyenesen kuka?
Nem szoktak panaszkodni a teljesítményére.
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57256 üzenetére
Ha ráraksz a füledre tartósan ilyen 90dB feletti hangnyomást, akkor meg fogsz süketülni! Még a 80 is sok. 2m ről az én 86dB érzékenységű hangfalaim 10W teljesítménynél hangosnak mondhatók. Munkahelyen 60-70dB es hangnyomást kell tartósan hallgatni, az is kikészíti a fület 50 éves korra...
-
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #57250 üzenetére
(#57254) Mezga Aladár Szerintem akkor nálad nem stimmel, valami.
Vagy már megsüketültél, vagy valami nagyon el van állítva, mert hogy 100Won hallgatni egy 90dB hangfalat az nem ok. Eleve mennyi az erősítése és milyen bemeneti jel esetén? Lehet az 1V bemenővel csak félig hajtod meg. Ami még mindig sok. -
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57254 üzenetére
Milyen érzékenységű a sugárzó.és hány méterről hallgatod?
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57252 üzenetére
140W -on 0,7%. Egy 80 köbméteres szobában 10 W teljesítménytől megdöglessz mielőtt a szomszéd 5W nál agyoncsap....
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mármint a PMA1500 kevés a Focalhoz?
Azért van kraft abban az erősítőben bőven.
-
dunkel
őstag
válasz
Ezt melyik műszaki paraméterek alapján lehet megsejteni?
-
dunkel
őstag
válasz
Mezga Aladár #57243 üzenetére
Kösz, utánuk olvasok picit.
(#57242) BBéci
Tőled is szívesen fogadok ajánlást, de akár csak ilyen tippet is, hogy mit lenne érdemes meghallgatni. -
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #57241 üzenetére
Ezek jobban illenek a Focal Chorus hangdobozokhoz, mint a Denon PMA-1500? Kipróbálásra érdemesek, de vagy jobb lesz, vagy nem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #57137 üzenetére
Mire gondolsz? Room eq vagy ilyesmi nincs. Dobozok mögötti falon nikecell + faliszőnyeg, hátsó falon gipszkarton, sarkokban sarokpolcok meg úgy rendesen tele van pakolva a szoba. Némi tudatosság, némi szerencse hogy egész tűrhető lett az akusztika a méretekhez képest.
-
Patice
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #57116 üzenetére
Erre eszembe jutott AVX-ről a Linn Ninka. Álló is, zárt is, nem is túl nagy és még egész jó áron meg is kapná.
-
válasz
Mezga Aladár #57116 üzenetére
Tamoo-nak 13 m2-es a szobája, és remekül szól benne a MA GS20. Pedig annak van mélye bőven, és elől-hátul reflexnyílása is van. Mély-feldúsulás csak a szokásos helyen, szorosan a hátsó falnál tapasztalható, de az jóval nagyobb szobákban is jelen van.
(#57112) meunier "A srác felesége nem akar monitorokat, csak állót."
Ilyet is ritkán olvasni!
Általában fordítva szokott lenni.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #57098 üzenetére
Jaja, tele van kereskedővel. Az a több száz regisztrált tag, velem az élen, kereskedünk.
Tájékozódj, mielőtt valamit beírsz.
-
mp54
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57054 üzenetére
ez megint egy tőle megszokott
Azért ez kétértelmű számomra is (ki az a tőle), csak én már ismerem Andorra stílusát... -
Generalhu
tag
válasz
Mezga Aladár #57057 üzenetére
Ebben az esetben elnézést!
-
Generalhu
tag
válasz
Mezga Aladár #57051 üzenetére
Az arroganciád is értelmetlen.
-
andorra
őstag
válasz
Mezga Aladár #56903 üzenetére
Ez lehet, hogy lényegesnek tűnhet egy hifi zenehallgató szempontjából, de minket ez rohadtul nem érdekel. Az a fontos, hogy a 4.2 az hány század pontossággal igaz a különböző páratartalmak esetén, mert lehet, hogy egyszer valaki megkérdezi tőlünk és akkor csak állunk ott, mint Bálám szamara.
-
krichd1
addikt
válasz
Mezga Aladár #56880 üzenetére
Akkor ezek szerint jó a Wadia 121 előerősítő része.
-
krichd1
addikt
válasz
Mezga Aladár #56866 üzenetére
XLR összekötőket akkor van értelme leginkább használni, ha a teljes rendszered valódi szimmetrikus felépítésű DAC-tól végfokig.
-
Colos1
őstag
válasz
Mezga Aladár #56866 üzenetére
A szimmetrikus jeltovábbításnak csak akkor van értelme, ha a másik készülék is tud XLR -t fogadni.
Én valami minőségi RCA kábellel próbálnám meg.
(#56868) blattida: Az a szomorú, hogy eddig kb. 30, ismerősömet kérdeztem meg, és senki nem tudta
És a HÍDRA vagy HÍDRE?
Megjegyzem, erre egyszer egy nyelvtantanár ismerősöm sem tudott válaszolni...
[ Módosította: CoolMan ]
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #56853 üzenetére
Ez is ugyebár kifejezetten a hifi egyik legvitatottabb témája, pro és kontra mindenféle "örökigazságok" elhangzanak.
Régebben kísérleteztem többféle, közte árnyékolatlan konstrukciójú kábellel is, és a saját ízlésem alapján mindig arra jutottam, hogy én árnyékolok, mint a güzü, de nem csak az interkonnekten, hanem még a hangsugárzókábelen is. És a készülékek belső vezetékezésén is. Hangdobozt, erősítőt, CD-játszót... az utóbbi húsz évben mindig nekiálltam belsőleg is árnyékolgatni (bekötetlenül az árnyékolást!), és látám, hogy ez jó. És örvendezett vala az én szívem. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #56859 üzenetére
Most már zavaros. Én a rajzaidhoz igazodtam. Ha a kimenet szimmetrikus, ahonnan a jel egy asszimetrikus bemenetre megy tovább, akkor a kimenet kontrukciójától függően akár nagyobb bajt is okozhatsz a direkt kötéssel. Ilyenkor kötelező legalább a galvanikus elválasztás (lásd trafós adapter).
-
robi-k
őstag
válasz
Mezga Aladár #56856 üzenetére
Milyen problémát okozhat ha a felső rajzon levő bekötést használom?
Az elő-fok kimenet xlr, a vég-fok bemenet rca. - jobbik esetben torzítani, visszhangozni fog. Én kipróbáltam, brr, nagyon nem ajánlom. Ha valódi balansz a kimeneted, akkor az egrészt jóval magasabb feszültségen "ketyeg" a rca kimenethez képst.
Legalább ilyen átalakítót használj XLR balanszról - > RCA-ra:De az lenne a legjobb, ha használnál egy galvanikusan leválasztó audió transzformátort:
-
simongab
senior tag
válasz
Én nem hiszem hogy érdemben növelné. Rövid kábelt használj. Nyilván speciális a kábel. Viszont szerintem felszedhet nem kívánt zajokat ha nem árnyékolod. Főleg az amatőr ligában játszó asszimetrikus bekötés. Próbáld ki a mobilt!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Aktív kapcsolásos megoldás pl:
passzívan pedig:
vagy:
stb.
-
simongab
senior tag
válasz
Mellé kell rakni egy mobiltelót, és ha felszed zajt akkor érdemes árnyékolni. Én csak azt nem értem mért kell leszedni az interconnect ről az árnyékolást?
-
Dorian
félisten
válasz
Olyant használok. Semmi problémám nincs az árnyékolás hiányából.
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #56830 üzenetére
Talán ez jól összefoglalja a kábelekről a tudnivalókat:
-
robi-k
őstag
válasz
Mezga Aladár #56837 üzenetére
Helytelen a bekötési terved
A helyes megoldás: a piros vezeték megy az RCA középső csatlakozóra, a fekete vezéték megy a külső földre, és az árnyékolást pedig csak az egyik oldalon - a kimenetnél - kell összesodorni a feketével, a másik oldalon tilos rákötni a fekete vezetékre (csak ezen bekötésnél fog működni árnyékolásként, mert ha a másik oldalon is rákötöd az árnyékolást az RCA külső - föld - csatlakozóra, akkor már jel vezetőként fog működni az árnyékolás is). -
DDL
őstag
válasz
Mezga Aladár #56832 üzenetére
Az árnyékolást mindig csak az egyik végén kötjük a valahova. Pl. testre. Hogy melyik végén az már rendszerfüggő is lehet.
A védőföldre csak akkor ha 100% biztos, hogy jól működik is. Különben érdekes dolgokat produkálhat.
Üdv: DDL
-
blattida
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #56832 üzenetére
Fukcióját mindenképp úgy látja el az árnyékolás, ha eleve testre/földre kötöd az egyik végét, jelre kötni hiba.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #56830 üzenetére
Lásd a túloldalon már "megoldódott" a kérdés, itt már sokszor volt róla szó, mert régi topik, hehe. Az árnyékolásról is sok szó esett, érdemes lehet rákeresve visszaolvasgatni - bár arra semmiképpen sem biztatnálak, hogy adott szerkezetűre tervezett kábel szerkezetét megbontsad, csak jelzem, hogy általában elég vitatott az árnyékolás témája.
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #56775 üzenetére
Térjünk vissza a hangtechnikához! Ahol vannak mérhető értékek (is) !
-
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #56761 üzenetére
Semmi baj a 4 volttal, például autóhifiben az számít jó fejegységnek, ami olyat is tud.
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #56766 üzenetére
A 4 már csak arra jó, hogy esetleg torz legyen...a hang. Szerintem jobb ha 2V on tartod és nem hallgatsz a szirénhangokra, mint maci bácsi, aki mindent tud, még azt is amit nem...
A szabványok érdekes dolgok, tán pont a multkor volt itt egy lezáratlan vita a hi-fi szabványról és a most vonatkozó szabványokról, amit maci bácsi (szokásos tévedései) még hatályosnak vélt. Azért még vannak szabályok-szabványok-módszerek, a lényeg hogy nagyon ne térjünk el tőlük, mert nyilván nálunk okosabb emberek találták ki, és többen is voltak, így a tévedés lehetősége nagyon kicsi... -
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #56763 üzenetére
Szerintem 2V nyugodtan lehet a bemeneti feszültség...
-
blattida
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #56761 üzenetére
Az normál nagyszintű vonalbemenetnek számít, de négy volt lehet, hogy már sok lenne, de egy vagy két volt biztos, hogy nem. Hangminőség szempontjából mindegy, az illesztés a lényeg.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #56756 üzenetére
Biztos, hogy a szabványra van szükséged, vagy adott készülék adatára? Ez nem szabvány alapján működik, hanem gyakorlat alapján - ami éppen kb. egyezhet is szabvánnyal, vagy éppen távol áll tőle.
Szerk.: Nyilván vonalbemenetet akartál írni. -
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #56756 üzenetére
Szerinem a 0.775V a szabnányos, de sok helyen a 2 Vmax(1.44) van használatban mint vonal szint
-
krichd1
addikt
válasz
Mezga Aladár #56671 üzenetére
Köszi.
Sajnos ebben a kislexikonban már az első fogalom, az ADC magyarázata sem jó.
A másikat majd még átnézem.(#56678) ZSZS-CMSC:
Sajnos nem találtam olyan könyvet magyarul, amiben minden benne van kellő részletességgel, a mai frissebb dolgok is. Tökéletes könyv egyébként sincs, mindből hiányzik vmi, vagy van olyan rész amivel xy személy nem ért egyet.
Bár az valóban kérdéses, hogy ilyen alapozó jellegű írások ártanak-e vagy inkább használnak. -
DDL
őstag
válasz
Mezga Aladár #56640 üzenetére
De ez nem ClassA
Én meg mielőtt szervizbe rohangálnék inkább átgondolnám, hogy mi is történt/történik.
Aztán esetleg mehetne a szervizbe.
-
slick-adam
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #56640 üzenetére
annyi is volt, mig be nem melegedett. na most irhatok egy szep panaszkodo levelet nemetul...
-
DDL
őstag
válasz
Mezga Aladár #56631 üzenetére
Aki tud olvasni a sorok között annak világos, hogy ez egy borzasztó rossz hatásfokú kb. 60W/8Ohm-os erősítő. Amely 4 Ohmra sem tud lényegesen többet. Vagy még annyit sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest