- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Bali27 #106931 üzenetére
Dehogynem, ez csak egy "lézerprecíz" megközelítés, amit a gyakorlatba ültetve azért ennyire nem drámai a helyzet. (Van amikor igen, van amikor nem). Arányokon múlik ez is, port átmérô vs. membrán által átmozgatott levegô pl.
Nem ismerem a képességeidet, de ha bele tudsz nyúlni, el lehet kézzel igazgatni azt a kis anyagot úgy, hogy jó legyen.
Többön ezt látom gugli alapján..., szerintem ez nagyjából belefér még, nem a csôbe van tömve az anyag, csak kicsit látható, de ez oké szvsz.
Ha zavar, óvatosan benyúlva le tudnám nyomkodni, ha meg visszarugózik, mert olyan anyag, óvatosan "kinyitni" a dobozt, akár hangszórónál.. de .. szerintem ez belefér, nempara. -
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Bali27 #106659 üzenetére
Igazából, ha flac-ot írsz ki CD-re, ott viszel bele hibalehetôséget (visszajátszáskor is). Flac-ot adatként kiírni DVD fájlrendszerre és azt beolvastatni vele totál veszteségmentes marad + nincs transzport hiba, stb, és mivel a dekóder ez esetben ugyanaz, még a jónál is jobb lehet.
-
denesdr
addikt
válasz
Bali27 #106659 üzenetére
Nem romlik a minőség, nyugodtan kiírhatod FLAC-ban DVD-re, viszont így már minimum egy DVD lejátszó kell hozzá, emiatt esetleg hallhatsz különbséget egy CD játszóhoz képest. Tehát ha hallasz majd különbséget, az a különböző lejátszók miatt lesz. De miért raktad off-ba?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Bali27 #106321 üzenetére
Jó a 906. Ez már nem az egykori "Chorus" szintje. Itt [link] van egy eladó 240-ért, állítólag vadi újonnan. Boltban 350e....ha érdekel. Nem az enyém és nem is haveré, csak mondom...
Bár kell még egy állvány is alá, úgy meg már nem biztos, hogy annyira jó vétel lenne, mint egy állódoboz kb. ennyiért. -
fokukac
nagyúr
válasz
Bali27 #106301 üzenetére
Szerintem is küldd vissza. Én is nézegettem a 6000a-t, meg ezt a 6000a play-t is, de furcsa, hogy a play-ről sokan írtak mindenféle hibákat....
Ui. viszont látod, egy rendes erősítővel már nincs teljesítmény-problémád, mint a kis marantz-cal, és nem kell ide sokszáz watt, a 2x50 is elég (vagy sok)
én 18 m2-re állványos hangfalat raknék, és ha ilyen kevés a hely, akkor olyat, aminek előre néz a reflex-nyílása.
Amúgy nekem van egy Audiolab M-One-om is, és nagyon szeretem a hangját.
-
törölt tag
válasz
Bali27 #106301 üzenetére
Hát sajnálom, hogy így jártál. A 18 m2 talán pont határeset, ahova simán jó lehet egy állványos hangdoboz is (a Wharfedale 4.2 amúgy nekem is tetszik. A hallgatási rész nekem is majdnem ugyanekkora, csak még van egy amerikai konyhás rész is hozzá. De a szélességem mindössze 3 m (ott, ahol hallgatok), és eddig állók voltak. Kár, hogy nálunk nem lehet elhozni hangdobozokat letét ellenében otthoni kipróbálásra. Sok sikert azért, remélem, jó lesz a cucc.
-
törölt tag
válasz
Bali27 #106293 üzenetére
Várjunk csak! Te melyik firmware-t próbálod? Gondolom innen, nem?
Ennek a leírásában ez szerepel:" Audiolab 6000A Firmware update instructions.
1. Turn off power supply to the 6000A (rear panel mains switch)
2. Plug in USB drive with firmware update (file name: 6000A.bin)
3. Push and hold front panel standby button
4. Continue to keep the standby button pressed while switching on the power supply.
5. Release the standby button and the display will show when the update is complete,
this will take approximately 5 seconds.
Bug fixes & feature updates
Release_note_V0.32_0923 (23.12.2020)
Bug Fix:
Enhance the stability for the USB volume control between 6000A and 6000N.
Release_note_V0.30 (15.11.2019)
Bug Fix:
PRE-OUT muting issue when coming out of Standby
Release_note_V0.28 (31.10.2019)
New Feature:
PLL (DPLL) setting added for DG2 and OPT2, NORMAL and WIDE
Set PLL to WIDE when connected to source with high levels of Jitter to avoid
audio break up
Bug Fix:
Analogue Audio detect when Source = Digital and Mode = PRE-PWR
Release_note_V0.25 (09.05.2019)
New Feature:
Play-Fi control of Volume using USB connection between 6000N and 6000A
Release_note_V0.20 (11.07.2018)
First Production Release"Ha a 6000A Play Software Update & Instructions-ra mész, ott valóban 2019-es a legutóbbi frissítés (bár a szöveg ott is 6000A-ra utal) . Azért is kérdezem, mert nekem is 6000A erősítőm van egy éve, és meg vagyok vele elégedve, jó a hangja is. A hibákat, amiket említettél, én nem tapasztaltam. Mondjuk firmware-t nem frissítettem hozzá, az tény. A DAC-ja nagyon jó, bár nekem egy TMP Ant DAC- om is be van kötve, így lehet váltogatni
Egyedül a trafó búg időnként, azon még talán tudok majd segíteni, bár annyira nem zavaró.Sajnos lehet, hogy kifogtál egy kevésbé sikerült példányt, de akkor vissza kell venniük.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Bali27 #106289 üzenetére
Miért kell ilyen kiteszteletlen "vackokkal" szopatni a népet ?
Nem Neked szól, ne vedd Magadra, nem is az eszköznek, hanem a gyártónak.. annyi hasonlót hallok innen-onnan, nem csak audio, más is.. egyszerűen hülyének nézik a felhasználót. A forgalmazó hozzáállásához pláne nincs kommentem, agyrém. Hol élünk ?
Én azt tenném, amit Gyuri javasolt, sima elállás (ha van hozzá jogod, de gondolom még igen), akkor nincs magyarázkodás sem, leadod és kész. És nézz vmi másik márkát, kiteszteltebb, normálisan működő motyót.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Bali27 #106281 üzenetére
Minap a kenyérpirító levágta az "ebát", miközben filmet néztünk. A dac-ként is használt Pioneer N70A pont így kezdett el szaggatni, miután "visszakapta" az áramot. Valami meghülyült benne ettől a "szabálytalan" áramtalanítástól. Csak a hard-reset segített. Azóta megint hibátlanul működik (kopp-kopp-kopp).
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Bali27 #106279 üzenetére
Simán lehet, hogy hibás a szoftvere. Én jártam úgy ezzel [link] , hogy vissza kellett vinnem, mert minden track váltáskor pattant egyet jó hangosan. Forgalmazó szerint "gyári" szoftver hiba, amit lehet, hogy az életben nem tudnak/akarnak majd javítani. Na mondom, akkor ez "kuka"... Azóta feléjük sem néztem. De lehet, nálad másról van szó...
-
-
törölt tag
válasz
Bali27 #106243 üzenetére
Nekem is ilyen erősítőm van, bár még nem frissítettem soha. USB 2.0 és USB 3.0 probléma nem lehet? Ott se mindig szeretik egymást. Esetleg írj rá a cégre/forgalmazóra, hogy ilyenkor mi van. (Én annak a Denon PMA800NE erősítőm USB bemenetével szívtam sokat, ott elméletileg még a FLAC és DSD is mehetett neki, de nem volt mindegy, hogy milyen pendrive - hiába volt ugyanúgy formázva, ahogy a könyvben írték egyik file jó volt neki, a másik nem, szóval nem volt egyszerű.)
-
denesdr
addikt
válasz
Bali27 #106141 üzenetére
Nem tudni Eugene Roe-nak honnan jött ez a két évszám. Eléggé általánosítás amit írt szerintem, bár nyilván nem a levegőből szedte.
Viszont, ha olyan hangot szeretnél mint amit hallottál, akkor elengedhetetlen az ugyanolyan hangsugárzó és szobaakusztika, ez utóbbi legalábbis megközelítően hasonlítson, durvább hibák nélkül.
-
s4tch
veterán
válasz
Bali27 #106136 üzenetére
ES9038PRO van a SU-9-ben, és szerintem nem elhanyagolható, hogy a rendszer, amit hallottál, végig (ki)használja a dac és az erősítő szimmetrikus kiépítését.
Esély van. Hogy mennyi, azt meghallgatás után lehetne eldönteni.
De ott a szoba sem kicsi, és elég jól sikerült az a doboz is.
-
Eugene Roe
őstag
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Bali27 #105604 üzenetére
"Tigris" kábelnél nincs, mert ott nincs bejáratási idő. Új korában is úgy szól kb., mint többszáz óra után. Amúgy szerintem a bejáródás nem más, mint az elektronok irányba rendeződése. Elvileg (elvileg) gyorsabb lehet a folyamat, ha nagyobb áram folyik keresztül a dróton, de erre semmilyen bizonyítékom nincs, csak gondolom.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Bali27 #105604 üzenetére
"Isotek lemezt a hangosabban "hallgatod" akkor hamarabb vagy jobban "beégeti" a kábelt és a hangszórókat?
Van ilyen jellegű összefüggés?"
Szerintem nem a hangosság a lényeg - normál hangerőnél sacc 6dB-el halkabban ment le a lemez -, hanem hogy minden frekvencián, teljes spektrummal legyen "átmozgatva" minden, így persze a kábel is.Megjegyzem ez a Tigris kábel meglepően könnyen forrasztható, ez idáig ez volt a legkönnyebb, leggyorsabb forrasztásom, vélhetően a gyári ón bevonatnak.
A torzítás mérés körülményeiről, még azt el kell mondanom, hogy egyrészt a doboz nemhogy még nincs lefestve, de még összeragasztva sem, csak a csapok és néhány csavar tartja össze, sőt, a csillapítóanyag sincs még benne amit a hangszóró gyártó adott.
Másrészt még a hangszóróban sincs több 10 óránál, úgyhogy nem feltétlenül csak a kábel beégetésének az eredménye látszik az előtte-utána diagramon, hanem az egész láncé.
-
s4tch
veterán
válasz
Bali27 #105571 üzenetére
CXA80 van egy cimborámnak, hallottam már 2 pár dobozzal, 3 dac-kal. Nekem tetszik, de szerezz elé egy balanced dacot, azzal nyílik ki igazán a hangja. A beépített dac arra jó, hogy legyen valami, amíg szerzel egy rendes konvertert. Összességében szerintem egy jó erősítő, el tudnám képzelni saját rendszerben is.
Az Audiolabot nem ismerem.
-
andrasth
tag
válasz
Bali27 #105571 üzenetére
Nekem volt sima Xt40, mezítlábasan használtam (egyébként jó kis drót az áráért). A metszeti ábrák alapján az XT40i is olyan felépítésű, tehát egy-egy műanyag cső van az erek belsejében. A csövek kerületén, palástján haladnak a réz szálak. Na ezeket a csöveket ki kell vágni - blankolás után - és a megmaradt szálakat összesodorva egy lényegesen kisebb átmérőjű kanócot kapsz (de így is elég combos).
Ehun e, itt a saját csatlakozóit krimpelik rá speckó és drága fogóval (de téged az a rész már nem érint) csak a csövek kivágásáig gondoltam:
[link] -
s4tch
veterán
válasz
Bali27 #105472 üzenetére
Érdekes ez a gedeon jelenség.
Az avx-en hónapokig árult valaki egy remek erősítőt, a kutya rá se nézett. Kikerült róla egy "teszt" emberünk csatornájára (amit egyébként emberünk forgalmaz is), ezt követően hamar el is kelt az erősítő. Ez persze az erősítő kvalitásairól semmit nem mond (ezért nem is említem a típusát), annál inkább beszédes a közösségi média erejével kapcsolatban.
A fb csoportja egy érdekes keverék, tele rutinosabb emberekkel, és olyanokkal, akiknek van adott összegük a zenehallgatásra, és azonnali eredményeket akarnak egy kérdezést követően, vásárolnak, posztolják a karton dobozokat, az "indul a tesztelés"-t, a "megérkezést", majd pár héten belül, vélhetően a bejáratás közepén már "lépnek feljebb". Nem ítélkezem, sőt, valahol abszolút megértem őket; csak a jelenséget próbálom körbeírni.
-
válasz
Bali27 #105424 üzenetére
Mi lenne az elsődleges zenei műfaj, amit hallgatnál a láncoddal? Abból, hogy Oberon5-öt vettél, arra tippelek, hogy nem hardrock és heavy metál az elsődleges preferencia.
Ha mégis ilyet hallgatnál a legtöbbet, akkor sajnos ott kell kezdeni, hogy az Oberon5-ök helyett inkább valami JBL/Cerwin-Vega/Klipsch hangfalat kell szerezni.
Ha csak kisebb mértékben hallgatsz rockot, akkor maradjon az Oberon5, amihez pl. egy Marantz PM6007 erősítő elég jól passzol.
(Nem túl etikus, amit most írni fogok, de ha kiszállítással rendelsz erősítőt, akkor jogod van 14 napon belül elállni a vásárlástól, vagyis visszaküldheted a rendelt készüléket és visszakapod az árát. Tehát van 10 napod, hogy meghallgasd, hogy tetszik-e, ha nem, akkor visszaküldöd és rendelsz másikat.)
-
fokukac
nagyúr
válasz
Bali27 #102707 üzenetére
Egyébkéntvalahol olvastam, hogy az az oberon nehezebben hajtható (adatlap szerint 88 db az érzékenysége, de valaki itt azt írta, hogy inkább 86 lesz az). nekem 90-91-db-s hangfalaim vannak, tehát lehet, hogy amit én érzek az én hangfalammal, az neked már nem olyan lenne. Leeht, hogy nagyobb teljesítmény kéne hozzá, passz. Nekem az mcr 510-zel már 17-esen is jó volt.
ez sztereo erősítő, nincs rajta semmi, csak 3 digitális bemenet. A kis mindenes után fura lehet a nulla szolgáltatás, még egy időzítő kapcsoló sincs rajta, semmi.
Szerintem egy Chromecast Audio a legjobb megoldás, csak már nem árulják, használtan pedig 5 perc alatt elkelnek. -
zonusz
aktív tag
válasz
Bali27 #99239 üzenetére
Köszönöm. Ilyenektől tartottam, dinamika hiány, loudnesses hang, cincogás. Sajnos a keretet nem nagyon növelném, de nem eldöntött, hogy egy Yamaha WXAD-10 legyen valamilyen erősítővel, vagy más hasonló megoldás. 200e-nél többet nem nagyon költenék +hangfal, mert ez csak az internetes szolgáltatásokra lenne, "normál zenére" mást használok és másik szobában is lenne. Azt hiszem elengedem ezt a nagy válogatást, szerintem ezen a szinten nem fogok nagy különbségeket hallani, többet meg nem áldoznék.
-
s4tch
veterán
válasz
Bali27 #99233 üzenetére
Nekem is 611 van. Vétel előtt volt egy 610, és mielőtt azt megvettem, meghallgattam ezeket a kis integrált szirszarokat több márkától is. A Marantz nyert hangban, simán. Persze külön komponensek segítségével sokkal jobb hangot lehet kapni, de nekem a mostani dobozokkal (Canton Chrono SL 526) elfogadható kompromisszum. A kisfiam is tudja kezelni, nem foglal helyet a viszonylag szűkös viszonyok között, és korrekt a hang is.
Ha nem tetszik, add el. Piacképes cucc, avx-en gyorsan el szokták vinni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Bali27 #99219 üzenetére
"nem baj ha valamilyen szinten megjelenik a színpad is"
Ehhez legkevesebb köze a kábelnek van. Az a kis Marantz nem fog teret adni neked, mert nem az a kategória még és nem azért mert nem vadállat, mert annak sincs köze a színpadhoz/terességhez. Vegyél helyette egy akármilyen öreg NAD-ot, vagy CA-t 25e-ért és lesz tered, meg színpadod is. Természetesen kábellel is lehet javulást elérni, de ami nincs, azt semmilyen kábel nem fogja tudni előteremteni. Az Oberon képes lenne minderre, de ami előtte van, az nagyon visszafogja... Túlságosan "féloldalas" a rendszered most, szerintem.
Kérlek, ne vedd sértésnek, csak a felesleges pénzkidobástól óvnálak... -
fehér_ember
addikt
válasz
Bali27 #99219 üzenetére
A marantz mellé [két ilyen] segítene valamit.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Bali27 #98562 üzenetére
Én nem tudom szakszerűen megfogalmazni sajnos, illetve erősítő válogatja. Némelyik erősítőnek szinte mindegy hogy 4 vagy 8 ohm, mások fele annyi kraftot tudnak egyiken másikon.
Illetve a hangfal érzékenysége abban számít, hogy ugyanolyan hangerőhöz az egyiknek 70% kakaó kell, másiknak elég 40% is.
Ergo vagy pusztán alacsony érzékenységű a hangfalad, és kevés hozzá az erősítő, vagy ezt még megfejeli egy ellenállás ~problémakör is.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Bali27 #97490 üzenetére
M6 vagy M8 méretű van belőle. Viszed magaddal a saját tüskédet és ugyanolyat veszel méretben. Vagy megméred...
Becsavarni ugyanúgy kell mint a gyári tüskéket. Legalább 15 éve használom őket és el nem tudnám képzelni hogy ne ezt használjam. Még a Soundart állványom alatt is Superspike van.
(#97494) Tibor77i Nálam is javít a hangon, de ilyesmiket inkább nem terjesztek.. Nem ront és védi a parkettát...maradjunk ennyiben
-
fehér_ember
addikt
válasz
Bali27 #97486 üzenetére
Én így hagynám, nem tűnik gáznak. Sarokba nem annyira szívesen tennék hifire hangfalat.
Később falikonzolra és magasabbra a tv-t; alá meg mehetne valami keskenyebb asztal vagy hifi-állvány és úgy a dobozok belső oldalánál is maradna egy kis hely. Bár az is igaz hogy ki kellene próbálni, lehet nem sokat számítana és akkor így is jó ahogy most van. -
szazbolha
addikt
válasz
Bali27 #97486 üzenetére
Szerintem van csúnya meg szép megoldás is. Lehet kapni olyan kábelcsatornát (fém, bronz színnel) amit padlóra lehet szerelni, az ajtó síkjába letéve olyan lesz mint egy küszöb. A lapos fajtába szerintem nem minden hangfalkábel fér bele, mérni és próbálni kell.
A másik a hagyományos kábelcsatorna ami most is látszik jobbra, az ajtó felett a falon futna . Ekkor viszont hosszú, akár 8-10 méteres kábeled lesz, ami nem feltétlen jó.
3. parketta alatt betonba vésett csatorna. Én ezt biztos nem csinálnám. -
szazbolha
addikt
válasz
Bali27 #97483 üzenetére
Hát... nem szeretnék tudományoskodni, sem a fotózásban szerzett állványos-rezgésmentesítési tapasztalatokat ide keverni, de....
Ha van lehetőséged próbáld ki.
Szerintem a gránit alátétnek nem csak a keménysége számít, hanem a tömege is, így más jellegű alátétek tömege is számíthat. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Bali27 #97480 üzenetére
Ilyet használok sokéve. Kb olyan, mint natúr tüske a parkettán, de ez legalább nem szedi szét és (nálam) nem ront a hangzáson, mint sok más/egyéb megoldás.
-
szazbolha
addikt
válasz
Bali27 #97478 üzenetére
Szerinte igen
Sokat cserélgettem a cuccaim... figyeltem a hangzás változását. Kábelek, alátétek stb. Mint a hifi lumpenproletárja inkább szkeptikus vagyok, de elfogadom mindenki beszámolóját kétkedés nélkül még a tápcsatlakozó hangra gyakorolt hatása tekintetében is.
Nálam a hangfal tüskékre és gránitra helyezése hozta a legnagyobb változást, a kábelek épp hogy hallhatót/odaképzelőst vagy semmit okoztak.
(persze nem vásároltam 100 ezres vagy milliós kábeleket)Egyértelműen tudtam és tudom hangolni a hagfalaimat attól függően, ha gumiláb, acéltüske, gránit vagy samott lapon áll. Nekem a gránit + acéltüske jött be, de volt amikor pénzérméken állt. Az is más..
.
De hamár itt tartunk: a legdurvább és legegyértelműbb változást a hangváltó módosítása okozza. Egy kondit max 15.000 ft-ért cserélek jobbra, más értékűre, és nagyságrenddel egyértelműbb a hatás mint egy kábel cserének az én rendszereimben. -
fehér_ember
addikt
válasz
Bali27 #95900 üzenetére
Én ezt nem mondtam, hisz nem hallottam. Egyébként meg nem gondolnám hogy annál a marantz-nál egy újonnan kapható más hasonló árú készülék majd hűde jobb lenne.
Csak a vandamme hangfalkábelt védtem meg, ilyen szemszögből isvisszavágásként.
Hamár migabi24 felhozta a rendszerek "újkori" értékét. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Bali27 #95884 üzenetére
Már akartam írni neked, de meggondltam magam, mert nem "szolgálhatok" semmi jóval. Az a Marantz sajnos igen erős korlát. A Dali Oberon viszont nem egy rossz doboz. Kábellel is lehet csillapítani a sikító magasakat, de ez csak szőnyeg alá söprése a "törmeléknek". Ha nem akarsz megszabadulni a Marantz-tól, vegyél (szerintem) VDC 268.504.000 hangfalkábelt és némiképp javulni fog a hangzáskép. Sőt, akár sokkal jobb is lehet, persze nem tudom, most milyen kábelt használsz, hogy ennyire rossz a hangzási balanszod. Mindenesetre a VDC vaskos, testes, középen kissé kiemel és a magasai sem túl nyitottak, sőt inkább zártnak és kissé mosottnak mondanám. Ha metekozok, akkor ez a kábel pont a hibáival fog nálad javítani a tonalitáson. Ára 2e Ft/m újonnan, de járatni kötelező pár tucat óra erejéig.
Dorian: Ha még mindig 268 504 a hf kábeled, akkor megvan, hogy miért preferálod a Silver Session IC-t.
A VDC ugyanis szépen eltünteti a prezensz tartományt, ami Silver IC-vel "jön vissza" némileg.
(#95885) migabi24: Ha ez ennyire egyszerű lenne...
De az ezüst valóban jobb vezető, ha megfelelően tiszta és nem kevert, olcsó, gagyi. Bár az arany még jobb ugye, de azzal is voltak keserves tapasztalataim...
(#95879) Zsubi : Nem fontos méregdrága tápkábel egy "alsó közepes" rendszerbe ám, kivéve, ha vasvillával hányod a pénzt a padláson. Soha nem fog akkorát dobni a hangján, mint azt gondolnád/elvárnád. Ahhoz hogy "érdemes" legyen ilyen "méregdrága" tápkábelre beruháznod, egy sokkal "erősebb" láncra lenne szükséged. De csak szerintem. A ZuAudio IC kábelt pedig "irigylem" tőled...
remélem hamarosan lesz egy nekem is.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Bali27 #95871 üzenetére
Hozhatnak természetesen kábelek is rajta, de hogy a te rendszeredben mi a gond, sajna nem tudom megmondani, mert nincs tapasztalatom velük.
Kábeleknél érdemes a bejáratódásukat kivárni, mielőtt ítélkeznél felettük. Saját tapasztalat alapján hangfalkábelnél 25-30 óra, de egy tápkábelnél akár 60 óra is kellhet ahhoz, hogy a hangzásuk kezdjen hasonlítani arra, ami tőlük várható.
Sokféle kábel jó vagy épp rossz lehet nálad. A hifi series vandamme hangfalkábelt egész jónak tartom áráért de kipróbálhatsz akár olcsó tápkábelt is. Ez utóbbi nálam a hangfalas rendszernél nem vált be, de a fejhallgatósnál meg fura mód jó lett. Amúgy pont mostanában érdeklődtem áraikról . -
szazbolha
addikt
válasz
Bali27 #95309 üzenetére
Bocs. én nem értek hozzá. Nincs meg hozzá a tudásom. Csak kísérletezgetek és szórakozok.
A neten azt olvastam a homokkő a legjobb hangfal alá, de azt nem kaptam. (a samot kicsit hasonlít rá), de ügy tűnik ez is mélyíti a hangot és mintha szűkítené a színpadteret,
Nekem meg pont nem ez kell.
.
Most elhatároztam többet olyan hangfalat nem veszek aminek hátul van bassreflex nyílása. Nem mindig, de bizonyos zenéknél dübög, ha rá van tolva a falra.
Márpedig nálam rá van tolva. -
-
szazbolha
addikt
válasz
Bali27 #95152 üzenetére
Én úgy kötöttem be, hogy az erősítőből megy a nyíl a hangfal felé. Jobban szaladnak az elektronok abba az irányba. Épp ma esett szét ez a kábelem...
Elkészültem az első szélessávú hangfalammal, igazi lumpen-hifi-proletár termék:
Nem túl jól szól, de még járatom. Ami a lényeg, hogy forrasztanom kellett és ha már annyi szó volt itt a kábelek meg ösvények szerepéről, elgondolkodtam nem kéne-e minden banándugós kábelem forrasztani, vagy ha már forrasztok, akkor jó a mezei cin, vagy abból is van hifi-be való? (Én már semmin meg nem lepődök).
Minttomén... halogénmentes cin, vagy ilyesmi.
.
És igen, az irányított AQ kábelemről leesett a banándugó, pedig biztos jól meghúztam mindkét csavarját és nem valami gagyi hakamacsi vagy nikamacsi izé volt mint a többin, hanem olyan amit az octogonban ajánlottak ehhez a kábelhez.
.
Egyébként pár napja olyan hangja volt az egyik nakamichi banándugómnak, hogy egyik igazi hifista sem hinné el. Olyan volt mintha a hangfalból jönne erősebb mélyeknél, dobnál, basszgitár pendülésnél, fura torzítás és rezonálás hallatszott. Na mondom a mélysugárzó megadta magát ebben az alig hifi daliban, végre lecserélhetem, de nem... A banándugó rátekerős része lazult le (hogy???) és az rezonált be különböző frekvenciákon. És elég hangosan ahhoz, hogy zavaró legyen.... Jobb ha márkás cuccot veszünk, az biztos nem nem tekeredik le magától. Vagy forrasztás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hyundai, Kia topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest