- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
s4tch
veterán
válasz
#01758976 #107185 üzenetére
Számtalan szettet össze lehet rakni használt elemekből, teljesen más végeredménnyel. Lehet, hogy a fenti kis Arcus visítós lenne, de szerintem az az erősítő szépen meghajtaná. Mindenesetre itt van 3 másik doboz, más iskolából, 40k egységáron:
- Canton SL700
- Infinity Reference 40
- Wharfedale Triton 3Ezektől sem menne csődbe senki, és tuti, hogy a három közül legalább az egyik alkalmas zenehallgatásra.
-
s4tch
veterán
válasz
#01758976 #107178 üzenetére
A hifit azért ennél tágabb értelemben használják szerintem. Végállomás lesz valami olcsó cucc? Nem, nyilván nem. Lineáris lesz? Kezeletlen szobában tutira nem. Tetszeni fog az embernek? Simán lehet.
Csak a játék kedvéért, streaming hifi olcsón:
- Pi3 15k
- Topping D30 25k
- Pioneer A509R 29k
- Arcus TS 15 32kSzumma 101k. És ha van otthon egy laptop, akkor a Pi-t meg is lehet spórolni. Kábel meg minek.
Én meghallgatnám, nyakam rá, hogy tudnám élvezni, akkor is, ha értem, hogy ez a te olvasatodban miért nem hifi még.
(Ja, és fejesezni simán lehet 80k-ból úgy, hogy jó is legyen, nyenyenye.
)
-
Dorian
félisten
válasz
#01758976 #107178 üzenetére
Sznob kirekesztés amit művelsz.
De igen, az is hifi. A hifi nem egy "szint". Amúgy meg az eberek legnagyobb része aki belépő rendszert keres nem hifizni akar, hanem normális minőségben zenét hallgatni.
Pont az ilyen hozzáállás miatt jött létre anno az audiofül topik és lett átnevezve kérésemre ez a topik arra, amire. -
Dorian
félisten
válasz
#01758976 #107135 üzenetére
Sajnos 2 napig annyi időm sem volt, hogy azt válaszoljam neked, hogy #&˘˘?đĐ&%+!!!!
Talán jobb is...
De, ez a sztereó topik, itt nincs lenézve aki kevés pénzből szeretne élvezhető zenehallgatást. Sznoboknak ott az audiofül topik.
Az illető belépő szintű rendszert szeretne 80 körül, ez van ennyiből kell megoldani. De rajta, utalj akkor neki egy akkora összeget, hogy komponensenként legyen rá 2x ennyije, nyilván azt is el lehet költeni.
A témának semmi köze ahhoz, hogy nekem milyen összegbe kerülő cuccaim vannak, ugyanis én nem nézem le azokat, akik nálam kevesebből gazdálkodnak, nem gondolom, hogy mindenkinek kötelező ilyen mélységekbe bele menni, ha zenét akar hallgatni. És én még emlékszem arra, amikor én is hasonló összegekből gazdálkodtam, elárulom neked, hogy sokkal jobban élveztem a hifizést, mint amikor később simán szórtam a százezreket.
Ja igen, több havernak is állítottam össze hasonló pénzért hallgatható rendszereket.
Példákat felesleges sorolni, mert egymillió verzió lehetséges, ilyen kis összegnél nagyban függ attól, hogy épp milyen jó vétel kapható a használt piacon, de a kedvedért az egyik ilyen: CA A-500 erősítő 30-ért, JPW ml-710 hangfal 35-ért, Nuprime UDSD DAC 25-ért. -
fehér_ember
addikt
válasz
Mostanában annyira nem nézegettem az aprókat, de pl. ha hiszed ha nem, még egy házimozivasból is jöhet ki jó hang, illetve lehet benne tűrhető dac is (persze lehet nem a te mércéddel). Szóval pl. egy Denon AVR-3802 + egy Arcus TS 15 is simán lehet jó neki.
Az azért látszik hogy nem a gyári táv van odatéve a fotón.
Ehhez a HK AVR 5500-ashoz mondjuk táv sincs [link] -
fererencz89
őstag
válasz
#01758976 #107137 üzenetére
Lehet, hogy beleláttam olyat, amit nem kellett volna, vagy összevontam sorokat, amik különálló mondandók. Ha így van, bocsánat.
Lényeg: Hallottam már 80eFt alatti használt rendszert, kezdésnek tökéletes lehet, ha jól van összeválogatva, vadászva.
Én most az összes komponensemet 80eFt alatt vettem (többsége használt), de szvsz. 0,5-1 millió Ft kellene, ha újakból akarnánk ezt a hangminőséget. (De inkább 1)
-
Mathiask
senior tag
válasz
Olyan szempontból egyetértek, hogy egy ideális világban valahol ott kéne kezdeni amit te ajánlottál. Kicsit nézelődtem én is, hogy milyen belépő cuccot lehetne venni újonnan.(mert a használt piacot még annyira se ismerem, illetve nem is mindenkinek opció) De mind többszörösére(min 2*) jött ki az én ismereteim alapján, mint az említett összeg. Az ilyen kérdéseknél igyekszem betartani a keretösszeget. Te ajánlottál egy korrekt megoldást igaz többért, mint a keret, én ajánlottam valamit, ami rosszabb, mint a te ajánlásod, de a kötetből ennyit tudtam tenni, ami legalább sztereó és van lehetőség veszteségmentesen táplálni ellentétben a BT cuccokkal, Dorien ajánlott használtat. Szerintem jól van ez így. Nem baj ha több lehetőség meg van említve, majd ő dönt melyik testhezálló neki.
-
alphamooncam
őstag
válasz
#01758976 #107115 üzenetére
Újra olvastam, még ma reggel, mielőtt válaszoltál volna.
Kapcsiból azt mondom, hogy egy tiszteletre méltó őrült, akit békén kell hagyni azzal foglalkozni, amivel éppen akar.
Az hogy nem követem, más meg igen azt jelenti hogy megvan a tábora, ahol van érdeklődés az e fajta életérzés újraátélésére, de nekem se cash, se végtelen idő nem áll rendelkezésemre egy ennyire nyilvánvalóan pénzégetős ( ár/érték arány ) hobby űzésére.
Ha annyi pénzem lenne mint amennyi nincs, inkább fordítanám arra, hogy kiugorjak egy repülőből úgy, hogy jó eséllyel élve érjek földet...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #107107 üzenetére
Ennek a cikknek semmi értelme nem volt. Ennyi erővel irhatott volna csöves tévékről, vagy táskarádióról is. Ki vesz ma kazettát, vagy decket és m/ennyiért? Kb senki. Ez egy teoretikus iromány volt, aminek sem tanulsága, sem alapja nincs, csak játszadozás egy gondolattal. Csak ugye nem adnak szánta. Egy gyűjtő soha nem racionális érvek mellett halad, mikor belekezd valami kihalt dologba. Őt nem a haszon mozgatja elsősorban, hanem a szenvedély és a "tárgy" iránti szeretet/nosztalgia. Itt meg a "paraszt" meg akarja mondani, hogy ki mit és miért ne gyűjtsön, mert hülyeség. Ez nem így működik.
Nagyon rövidre fogtam a mondokámat, mert oldalakat tudtam volna írni még... csak senkit nem érdekel. Lényeg,, ezért lett ilyen kurta a válaszom erre a cinikus írásra.
-
alphamooncam
őstag
válasz
#01758976 #107107 üzenetére
Emlékeim szerint a Tascam hifi üzletága a TEAC és nem fordítva, de javítsatok ki ha tévedek.
Másik amit nyilván csak feltételezek, de úgy vélem a cikkíró sem saját kútfőből, tapasztalatokra hivatkozva mondta, hogy nem érdemes TASCAM 202-est venni újonnan, inkább/helyette kétséges állapotú egykori "csúcsmodelt" 2x-5x annyiért, amit esetleg már javíttatni sem lehet alkatrész hány miatt.
Én ezt pont fordítva gondolom, de megint csak az én véleményem.
-
avl
senior tag
válasz
#01758976 #107020 üzenetére
Kolibri es modifikalt Denon - nekem nálam nagyon jók ! (REL T2 nagyon finoman = 40 intenzitasi fokozatbol 6-8-on, es legalul = kb 32-35 Hz-es crossover beallitassal támogatja őket)
annyira, hogy eladtam miattuk Jungson LS3/5A-t, Swans M1S-t
korabban voltak Dyno A52, Celestion Ditton 15, Mission 761i es regen Orion HS288 -
törölt tag
válasz
#01758976 #106877 üzenetére
6n1p van benne, de nem újak, van még benne sok óra, de nem új, a végcsövek meg Elektro Harmonix 6550 EH, amit most árulok.
Vissza tettem a másik készletet, amit adott az eladó, azok Svetlana 6550 C, ezek viszont már elég sok órásak, nem sok van neki hátra, viszont számomra sokkal tetszetősebben szól.
Gold Liont ki fogok próbálni, 6550-be is, meg KT88-ba is. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #106609 üzenetére
A fejhallgató erősítőmben toroid a táptrafó, és egy pici EI magos nyáktrafó a mikrokontrollernek (mert itt is van, de csak standby-t visz és a bekapcsológomb LED gyűrűjét vezérli). A táp trafó (fűtés és anódfesz) Elektris féle. Kicseszett jó trafót tekertek nekem. Egyéb trafó nincs benne (OTL).
A szoba OTL-nél még nem tudom. Szerintem itt is. Mert miért ne. Persze a csilivili verziót, alulgerjesztett, acél ház, műgyanta, minden földi jó, full-full + túlméretezem eleve.
Mondok vadabbat: 4x KT150 AB osztály, kimenővel, 6 Ohm-ra (trióda módban). Toroid kimenőn elgondolkodtam, hogyne. De pushpull kimenőre olvastam egy okos trükköt DIY Audio-n egy talán francia sráctól, a toroid menni is fog innentől.
Még itt árválkodik 2db KT88-am is. Azokkal is kéne túrni valamit. (Vagy fellököm eBay-re).
Nincs több cső tervem. Ja de. Kicsiben.
Preamp, egy aktív váltó még lehet esetleg, ilyesmik. Apróságok-szépségek, életet lehelni a D-kbe(Oké, vicc, de a fele igaz, mint minden viccnek)..
Jó bütykölni, az idő kevés csak.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #106605 üzenetére
Blútúsz, Pi, DAC, minden egyéb kívülre. A mikrokontroller feladata a foglalat-hőmérséklet figyelése, de még lehet egyéb dolgokat is fogok figyeltetni vele, vagy aktívan figyelné az elektronikát, és gondoskodna rahedli biztonsági dologról.. még nem alakult ki teljesen. Wifi pedig azért, mert így kívülről bármilyen adatot lazán kiveszek belőle, sőt - nyilván - távszabályozhatom a motyót telóról is. Ami tök jó. Na meg a Volumio-ról, Roon-ról is lehet ki-be kapcsolni ON és STANDBY között (magát a standby módot is ugyanez a kis elektronika intézné).
Szóval nem gondolom, hogy azért, mert egy ősrégi, nagyon kedvelt különlegességet én is megépítek így a sok tucat előttem járó után, azt abban a profán - szerintem mai szemmel gusztustalan, ízléstelen - kivitelben kell megalkotni, ahogy a kreálója anno. Se nem annyira "butára". Meg ez az elrendezés, csövek egymás mellé nyomorítva (és híresen forróak), input fokozat oldalra (WTF, hátul jön be a jel, azonnal oda tenném, árnyékolatlan tafót meg el a picsába jó messzire az input stage-től).. és így is brillírozott, hátakkor egy még jobb elrendezéssel, rozsdamentes acél fémházba műgyantával kiöntött trafóval, pff még folytathatnám.
Szép dolog nosztalgiázni, meg a büdös öreg kütyüket kedvelni, egy ideig én is ragaszkodtam a kézi váltóhoz és a múlt megannyi faszságához, de nem kell 50-ig se mennem, már így 42 évesen is automata párti vagyok. Ez van.
Nem lesz sziréna.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #106578 üzenetére
Ha semmitmondó egy fórum (és a "lakói" természetesen, mert azokból áll össze a fórum) az szerinted dicséret?
Aki a véleményt írja, azért írja, mert ő nem tartozik abba a körbe, akikről ír. Ergo, magadat nem veszed egy kalap alá a semmitmondókkal, mert (szerinted) te nem vagy az. Tehát hiába vagy itt, másnak tartod magad a fórumlakóknál.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #106572 üzenetére
Nem akarom Neked megmondani, mit csinálj. Csak szeresd, az a lényeg.
@kukulec: Moon Safarin nem nagyon lehet olyat mondani, ami nem szól rohadtjól.
A világ egyik legjobban összerakott elektronikus albuma, abszolút top 10-es, kivétel nélkül az összes számával, úgy, ahogy van. Nálam megjelenése óta etalon. Mondjuk én lassan 2 éve kezdek rajongani a francia zenei alkotásokért, bár ez jóval régebben jött ki.
Alacsony pulzushoz, kicsit "sötétebb" hangulathoz: Goldfrapp - Felt Mountain (album). Na az még olyan, hogy uh.
(U.K.)
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #106505 üzenetére
1. Dininél nemtom mennyi a bemeneti érzékenység a Hypex modulokon így fejbôl (pláne h. az az ADC bemenete), mostanság kereken 2V az a vonalszintû jelszint, amit modernebb (is) DAC-ok maximumként kiadnak. Pl. DAC módban. PRE módban pedig ez a max jelszint, és DAC maga kever lentebb hangerôt, ha muszáj, és akkor megy a maximum jelszint 2V alá. Túl nagy kimenô jelszint (a DAC-ból) túlvezérli a túloldali inputot, túl alacsony jelszint pedig jel/zaj arányt ront. A spektrum elég nagy, kinek mi a "Line-Out" szintje, RCA/unbalanced-ben, nekem volt 150 és 600mV kimenetû is, a kis E30 meg 2V (2000mV).
2. Aktívban igen, van Dininél A/D és D/A, de nem kikerülhetetlen. Ez a közepesen legújabb aktív. Régen analóg-aktívakkal tolta mindenki (elektronikus), ott indult. Ma pedig egy bivaly PC-vel totál digitálisan elválthatsz. Full digi láncnak nem csak a saját (vagy mögé tett, utanként 1) DAC a jóságkritériuma úgymond, hanem ha analóg a forrás, akkor az ADC is. Abból meg kevés jó van, elérhetô pl. az RME Babyface..
Ahhoz képest, hogy van egy AKM ADC, majd DSP után DAC duplakonverzió a láncban analóg forrás esetén, szépen mutatta a DAC-ok közötti eltéréseket. Valamennyire félreállt az útból magyarul. De teljesen nyilván nem tud.
3. Igen. Jó USB kábel + jó táp. Ott a gyári kábelével volt kötve, egy Samsung telótöltôrôl
Jó volt amúgy Veled (Veletek) hallgatózni, örülök, hogy megismerhettelek.
Remélem, talizunk még. Jópofa kincseket hoztál a gyorsan kitalált szeánszra.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #106505 üzenetére
1. értem, de a szoftveres hangerőszabályzás nem ront annyit, hogy a végén nagyságrenddel rosszabb hangot kapj.
2. mióta nincs vonali bemenet egy aktív dobozon? Nem is értem?? DA simán megkerülhető lett volna, ha.. Éljen a modern technika.Ha az ANT nagyjából hozta a karakterét, akkor hogy lehet, hogy ennyire mást hallottatok?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #106499 üzenetére
Dini, ne higyj neki
, a Cirrus egy döglött hal a sokkal zeneibb AKM-hez képest (és a D70S 4497-e móka cucc), a TMP meg valami miatt duplafüggönyt kapott Nálad, így az sem csodafegyver. Szerintem. Lásd rendszer szintû koherencia, de ez minden komponensre érvényes (és a szoba is az, hiszen a reprodukció szerves része), szóval hiába marhajó valami máshol, ha Nálad pont nem, kenheted a hajadra.
A csôvel nem vitatkozok.
Kinyit egy rejtett ajtót. Kiprószáljuk.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #106172 üzenetére
Az egész album beteg, annyira röhögök..
Itt egy klasszik... Most nem is az audiofülisége, csak úgy egyáltalán, mint mű..
Ilyeneket a nagyapám hallgatott... csak nem Tony Stark-al
Istenem, ezek nagyon hülyék..(Dalszövegek hálistennek mind alatt, ha lenyitja az ember).
Apropó, ha van ilyen stílusú zene ajánlásod, szívesen venném. Ez a régi klasszikus, húsleveses ebéd előtt szóló hegedűs-cimbalmos nemistudommianeve stílus.
Például ebből van jobb felvétel vajon ?
[link]
-
alphamooncam
őstag
válasz
#01758976 #106087 üzenetére
Reggel nyolc után feladtam a hirdetést, 3 órája már nincs a tulajdonomban.
Persze buktam rajta, de nem bánom, és az is biztos hogy az életben nem akarok látni többet Tigris kábelt, pláne nem hallgatni.
Szubjektív véleményem, hogy a közepesnél gyengébb hangvisszaadású ez a kábel, legalábbis az én rendszeremben, nekem. Sorry.
P.S.: Karcosság. Ami az életben karcos, az nálam is legyen az, ami életben hangos/halk (akusztikus hangszer) az is legyen az, akár bántóan hangos is, nem szeretném megszépíteni, jó az nekem naturálisan, mintha ott lennék.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #106064 üzenetére
Tudom, ezért is írtam, hogy nem kizárólag a chipen múlik, sőt...
Amit linkeltél, az is egy Philips, csak a Micromega kezelésbe vette és csinált belőle egy sokkal jobb CD játszót... pedig a TDA ott is adva volt, de kellett hozzá egy Micromega, hogy jobban kiteljesedjen. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #106012 üzenetére
Igen, az L30 fejes erôsítô. A disztribútorokon keresztül mindet visszahívta a cég és díjmentesen küldte ugyanabból a javított modellt.
LoL vagy sem, így mûködik ma a világunk.
Holnap a Toyota ha visszahív, morog x ember, attól még a (javított) autója nem lesz kevesebb bármelyiknél. Hibák mindig akadnak. Fontosabb a kurvagyors go-to-market, mint a megfelelô TQM.
-
Mathiask
senior tag
válasz
#01758976 #105984 üzenetére
"Sem azt, hogy mennyi köze van annak a hangnak a valósághoz"
Szerintem de. Vagy legalábbis, jobban mint egy ember szubjektív véleménye. Persze úgy is a személyes elégedettség számít. Tehát rendben van hogy a saját szubjektív "valóság"-unkhoz viszonyítunk, azt akarjuk elérni, de nem vagyok benne biztos, hogy ez egyezik a fizikai objektív valósággal. Pont emiatt: "lélek, szív, értelem, érzelem" .
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #105949 üzenetére
"Egy belépő láncban egy usb kábel minőségével, nem igazán kell törődni"
Ezzel nem teljesen tudok egyet érteni. Tudniillik, volt nekem egy űber' gagyi Creative Xfi
5.1-em [link], ami a gyártó legalja szintjét képviseli. Bele is dugtam egy "nyomtatókábelt", ami épp a kezem ügyébe került és hallgattam az unalmas, lapos, fedett, grízes hangokat. Gondoltam egyet és vettem egy Kácsás [link] drótot és azonnal seggre ültem, mert előjöttek hangok, amik addig sehol nem voltak. Úgy értsd, hogy önmagához képest megtáltosodott. Ettől még rossz volt, de az addig szinte hallgathatatlanból lett valami értékelhető. Forrás laptop/Foobar volt. Hozzáteszem egy NAD T758-ba [link] ment a dac, ami kicsit sem rossz mozivas még sztereóra sem. Természetesen ez csak az én véleményem erről az "olcsónak minden mindegy" elméletről, mert szerintem mindenen lehet még tovább rontani egy még rosszabb komponenssel. -
denesdr
addikt
válasz
#01758976 #105949 üzenetére
Épp nemrég néztem egy ASR tesztet, ahol az adott készülék analóg kimenetén jóvan magasabb volt a zajszint ha USB-n jött a hang, Coax esetén jelentősen csökkent a zajosodás.
Ebből persze nem lehet és nem is érdemes általános következtetést levonni, mert az egész dolog az implementáción múlik. Egy SPDIF implementációt is el lehet szabni és egy USB is tud olyan jó vagy mégjobb is lenni mint egy Coax. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #105828 üzenetére
Darvas 1 második feléhez... én nem magyaraznék semmit szívem szerint, mert sokszor overkill amit írok, de csak azért írom, mert provokálnak. A végén természetesen az a baj, hogy marhaságokat írok magyarázatképpen, amibe azonnal bele is állnak a "hitetlenledők", úgy ahogy kell. Ha elfogadnák, hogy a fizikát is meg lehet .aszni bizonyos helyzetekben, akkor nem kéne bizonygatnom amit. Én meg így látom. Ennél közelebb nem tudok menni az igazsághoz, mert az már megalkuvás lenne. Annyit viszont nem ér egy fórum sem. Dorianról nem a "tárgyilagos" jelző tuj eszembe elsőre, Az ő szerepe nem olyan egyértelmű és pozitiv, mint ami írtok róla.
Most győztél meg róla végérvenyesen, hogy csak annak írjak, akiket érdekel a tegnapi nap eseménye.
Ha nem írom ki, hogy szóljon akit érdekel, akkor honnan tudjam, hogy kit érdekel? Akit meg nem érdekel, annak nem adok újabb támadási felületet. Ide vezet a tárgyilagosság és a jóindulat. -
-
alphamooncam
őstag
válasz
#01758976 #105561 üzenetére
Megjött a Tigris kábel. Kösz a tippet.
Nyersen egy számot hallgattam meg. Sade- Morning, azzal rendben volt. Most "égetem be" a kábelt, fele Isotek lemez már lement.
Más.
Bizgatja a fantáziámat az a Spatial.
Anno nézegettem a Wharfedale ősanyját, vajon milyen lehet, de akkor még nem volt csövim, meg amúgy semmim...
Dobj egy privit, ha megvan, légyszi!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #105561 üzenetére
Szerintem tök8 melyikben vagy, ott is ment grafikon, itt is, ott is mentek szoft-os témák, itt is..
Én szívesen látnám, ha maradnál.Az analóggal nincs bajom, csak digi a forrásom, ettől még szívesen olvasok-látok kő analógosok tapasztalatairól. (A Class-D-t remélem ugyanúgy analógnak látod, mint az A osztály csövit, mivel az).
Mi kitaláltuk a spanyolviaszt, Te még keresel ?
Vagy nem jó a Zu ? -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #105490 üzenetére
Hááááát... szubjektív minden.
Elfogy az a Vincent ugyanúgy, mint bármi, ha áthelyezed a hangszórót, vagy kiviszed a kertbe
Ha ugyanúgy vagy berendezve, mint Gedeon, hurrá, ad támpontot.
Max egymáshoz képest lehet relatívan mondani a kütyükrôl valamit. AZ segíthet. Például a Vincent ilyenebb meg olyanabb, mint a mittomén, Devialet. Aztán ha otthon pont az a Devialeted van, akkor be tudod lôni, hogy a Vincentje milyen lehet, kell-e Neked, ha meg nincs olyanod, és nem is ismered annak hangját Nálad, amihez hasonlít, megintcsak nincs kapaszkodód.
Én sem.
-
s4tch
veterán
válasz
#01758976 #105490 üzenetére
Amúgy abban igazad van, hogy a karaktereket (az általam hallott és megítélt karaktereket) jól adja vissza a fiú, biztos jó a füle. Azt ne felejtsük el, hogy mindig megvannak nála az aktuális üdvöskék, amik a kereskedői tevékenységével valahogy pont összevágnak. Ez idézőjelbe teszi a mondandóját. Mindenesetre ügyesen felépítette magát, és nyilván van igény arra, amit csinál. Örülnék, ha több hazai kufárnak lenne hasonlóan kulturáltan megoldott yt csatornája.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #105486 üzenetére
Azt mondod, Gedeon kezelt helységbôl..
Hány nézônél kezelt a helység ? (Tipp: <1% ?)Értelek én, de a realitásba vetett hitem, meg amennyi kígyótbékát már nekem is "összevajákoltak" saját tapasztalataik alapján emberek (oszt' nemúgylett)..
Ettôl még igen, egyetértek, adhat támpontot. De hogy feltétel nélkül, egyetlen véleményre támaszkodjak, nincs az az isten.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #105483 üzenetére
Lehet igazad van, de azért én vakon nem bíznám rá magam
Eleve nem az én nyelvemen beszél és ezzel még rengetegen lehetnek így (meg nem is. Nem tudjuk). Ettől még nézem néha amúgy.De ha balra van egy szekrény, vagy a hifi előtt egy puha vastag nehéz szőnyeg, azonnal tökmás jöhet át arról, amit ő elmond saját magánál róla. Pl. "kicsit magasba húz, nyitottabb" - azonnal borulhat Nálad egy pont jó egyensúlyba, mégis, ha rá hallgatsz egy döntésnél, kihagyod.
De ha már 2 másik is hasonlót mond ugyanarról a hangsugárzó párról, az kezdi közelíteni a "mainstream nappali" valóságát. (Úgy, hogy ettől a Tied még mindig eltérhet egészen komolyan).
Szóval, .. ha Ti (mi) olyan nüanszokat meghallotok, hogy melyik interkonnekt hogyan "szól", akkor a helyiség eltérése és a saját füled eltérése .. áhh, na. Érted ?
A medve nem játék !!
-
denesdr
addikt
válasz
#01758976 #105449 üzenetére
DSP-hez már egy kcsit jobban zsebbe kell nyúlni, így DAC/előfoknak: [RME ADI-2 DAC] vagy még többért, de nagyobb tudással: [MiniDSP SHD] , mindkettő AKM DAC-os, bár az ADI-2 legújabb verziója már [ESS chippel] van szerelve.
-
alphamooncam
őstag
válasz
#01758976 #105408 üzenetére
Belden 9497 hangszóró kábel.
Először is köszönöm a segítséget. Azt gondolom, elolvastam mindent amit érdemes. Közben ráakadtam erre a cikkre is.
" A hangfalkábelnél az volt a trükk, hogy a 9497-es nem torzít. Persze megvannak a hibái, kicsit lomha és le is nyel dolgokat, de ezeket nem érdemes nagyon feszegetni, mert annyira olcsó. " [link]
Kérlek segítsetek bővíteni a szótáramat.Mit jelent, hogy kicsit lomha és le is nyel dolgokat. Mire gondolhatott a cikk író?!
Hárásó, Ear, Dgyuri.
Titeket szeretnélek első sorban megszólítani, mert tudom, hogy TMP-mert ismeritek, illetve Gyurinak van/volt Tigriskábele.
Persze, ha rajtatok kívül is tudnak még infót nyomni, azért Ők se tartsák magukban...
-
alphamooncam
őstag
válasz
#01758976 #105418 üzenetére
Kerülném, de ha nem a földön, akkor a plafonon kell keresztben átvezetni a szobán, és ott meg az útvonal van az erkélyre, úgyhogy vagy még több kábelt veszek, és akkor nem kell lecsatlakoztatni ha befejeztem a zenélés, vagy még nagyobb hosszkülönbség lesz a két HF kábel hossza között.
Melyik ujjamat harapjam meg?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #105380 üzenetére
Jáááj komám, dininek van olyan cumója, az nem oled nyócká, de pécéemm !! Meg majd mutatok én is Neked olyat, hogy váúú. Egyszer..
Persze csôvel jól megszínezzük, ahogy kell
Ja, amúgy helóóószia, pacsi, jó látni
@denesdr: tökmindegy az, de ha bi/tri-amping, akkor mélyre D, többire meg vagy szintén D, vagy lehet örömködni-kísérletezgetni csôvel, mosfettel, bármivel. Én kellôen kretén vagyok, hogy utóbbi felállást kipróbáljam.. olyan ritka. Oszt majd látjuk 😁🤭
-
denesdr
addikt
válasz
#01758976 #105369 üzenetére
Valóban (görög van a falóban), vajon hányan hiszik/képzelik el, hogy valódi lossless vagy natív hi-res formátumot hallgatnak és meg vannak nyugodva, hogy ők mindent megtettek a legjobb minőség érdekében fájl oldalról, miközben csak egy felskálázott mp3 (vagy valódi hi-res helyett felskálázott 16/44.1) szól a rendszeren (persze sok esetben erről nem tudnak és hát a felismerő szoftver is hagy némi kivánnivalót maga után mint láthattuk).
Persze a hallgató azt hall jónak amit akar. Végülis ki mondaná meg neki, hogy mit kellene hallania/hallgatnia? -
alphamooncam
őstag
válasz
#01758976 #105369 üzenetére
+1
És innentől kezdve az objektivitás elvárása hallgatói részről értelmetlen, készítői részről pedig legalább az arra törekvés az elvárás a részemről.
Hozzátenném, sem a művészek, sem a zene "készítők", hangmérnökök, producerek sem egyformán képzettek, akkor hogyan lehetne elvárni a hallgatóktól, hogy értsenek is ahhoz amit szeretnek csinálni.
Persze csak szerintem. -
fehér_ember
addikt
válasz
#01758976 #105083 üzenetére
Nem nyert
, mert bizony nemcsak szép [1] [2] hanem nagyon jó trió lett a Pio dac-kal és az Arcus TL180-asokkal, hangzás alapján is.
Pedig úgy hallgattam meg, hogy csak "mezei" hangfalkábellel és tápkábelekkel volt beköve, mégis olyat zenél, hogy kiállításokon lehet hasonlót hallani (ott ahol érdemes időzni).
Erre már lehet azt mondani hogy HIFI. -
s4tch
veterán
válasz
#01758976 #105083 üzenetére
Igen, ugyanolyan, mint ami a linken is szerepel, csak 220 voltos verzió. Elvileg első tulaj, állítólag az eladó srác nagyapja újonnan vette, és most kapott szervizt, pucolást. Képek alapján nem makulátlan, de rendben van. Tracking szerint elindult felém a vecsési elosztóból, meglátjuk, mit mutat.
Egyébként ezért is zavart a tegnapi megjegyzés azzal kapcsolatban, hogy valaki nem érti, miért nem pont úgy fejleszti más a hifijét, ahogy ő azt elképzelte. Én ezt teljesen vakon vettem meg, tudatosan vállalva a kockázatot, hogy öreg és hibás lehet az eszköz, vagy esetleg nem illik a láncba. És ha hozzáteszem, hogy elsősorban dizájn (ezüst, VU meter, passzoljon a Pio U-05 mellé), másodsorban tömeg és eredeti, '70-es évek végi ár alapján szűkítettem le a listámat (illetve a típusok mellé elolvastam az audiokarma és a német oldalak leguglifordítózott szaktopikjait), akkor tuti, hogy kitagad a hifis egyház.
#105084 tapaizo: "ha pszichésen is, de tuti jól fog szólni"
Keblemre!
Gratula a deckekhez, mesélj, fotózz! Ha jól emlékszem, a Piót láttam ott, ahonnan az Arcusokat hoztam, ott van valahol a többi között:
Abban a láncban, amit a tulaj hallgatott, egy CT-F700 volt. Nyálcsöppentős eszközök.
-
s4tch
veterán
válasz
#01758976 #105073 üzenetére
Baszki testvér, akkor neked is:
"Nem gondoltam állást foglalni sem dgyuri, sem Dorian mellett/ellen"
Kicsit direktebben fogalmazva: csöppet sem érdekel a vitájuk, nem ahhoz szóltam hozzá, hanem az idézett, "nem értem"-mel kezdődő mondathoz. Még azzal kapcsolatban sem foglaltam állást, mi való ebbe a topikba, és mi nem.
A hifi lehet definiálva, de az oda vezető utat hadd járja ki mindenki úgy, ahogy szeretné. Ha lenne a nirvánáig vezető univerzális út univerzális lépésekkel, garantált sikerrel, akkor ez egy jóval egyszerűbb (és vélhetően sokkal, sokkal olcsóbb) hobbi lenne, mint amilyen.
Vettem egy vintage erősítőt meghallgatás és mérés nélkül.
És már azt is tudom, hogy jóra fogom hallgatni.
Kövezz!
-
Dorian
félisten
válasz
#01758976 #105068 üzenetére
Még annyit fűznék hozzá - mivel kialakult ez a mellékszál - hogy semmi de semmi problémám az hifizést nélkülöző, élvezetből való zenehallgatással, magam is ezt művelem már jó ideje (ha időm engedi).
Az értetlenségem a fejlesztések során az adottságaink iránti túlzott magabiztosságot kérdőjelezi meg. Én biztosan túl racionális vagyok, de szeretem látni a valóságot, majd ennek ismeretében dönthetek úgy, h márpedig nekem így tetszik. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #104946 üzenetére
Nálam azóta nem szól elölről, mióta kicseréltem mindkét tápkábelemet. Egyik egy Cardas (Pio) , másik egy AQ NRG4 (Primare). A tonalitás is sokat javult. A csendje... nem tudom. Szóval a Libtec önmagában csak félkarú óriás. Az összképhez sokminden hozzájárul, de ezt te is tudod. Ettől még lehet az qrva jó kábel, de még nem hallottam, így szkeptikus vagyok a nagyságrendi jelzőt illetően.
Migabi24: Te már régen túltoltad. Lassan ideje lenne vasat is váltani.
-
migabi24
nagyúr
válasz
#01758976 #104666 üzenetére
Igen, de szerintem járatnom kell az egész rendszert, mert szűz még az egész áramhálózat nemhogy az ösvény, a dobozok is sokat pihentek, egyenlőre csak akusztikus zenén hallom az event előnyét, de gondolom a rendszerem kevés hozzá, hogy nagyobb difit produkáljon, de járatás után meglátjuk mit mutat😉
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
#01758976 #104059 üzenetére
Eseti vagy nem eseti, én ezt tapasztaltam. Én is hittem már megingathatatlanul sok mindenről, hogy ez vagy az lealáz sok mindent, aztán valahogy mindig sikerült pofára esnem. Hozzáteszem, én nem vagyok se a CD se az LP híve, de amit hallottam, az meggyőzött.
Dorian: hiába jobb a paramétere valaminek, semmit se jelent.
Igen, hasonló lehet a helyzet a csöves erősítőkkel is, hogy bele csempésznek a zenébe valamilyen fűszert, amitől kellemesebbnek hat.
Lehet, hogy azt a szerethető karaktert nevezik analógnak.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
#01758976 #104057 üzenetére
Volt szerencsém hallani az általam alakítgatott Bodor Audio PC-t (Bodor setup, de mz/x USB kártya, HydraSound belső kábel, USB-s Linux, szoftveresen ami éppen kihozható belőle) és ismerős egy 80-as évek beli nem éppen hájend Siemens lemezjátszóját (kb. 50eFt-os kategória), egyszerű hangszedővel, semmi extra. Sajnos részemről volt gatya felkötés.
Persze műfajon is múlik, meg izlésen, hogy kinek mi tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest