- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
válasz
schawo #133259 üzenetére
" De azt biztosan állítom, hogy nem tudom, hogy milyen szektáról beszélsz. "
Egy másik topikból például:
" Valahogy a magas tartomány kap egy kis plusz pezsgést és az amúgy melegbe hajló hang így kellemesebb összképet ad.
Most szerváltam hozzá új RCA kábeleket , mert múltkor valami torzítás lépett fel. Hamisan szóltak a fúvósok, meg ilyesmi. Szerencsére csak a kábelek rendetlenkedtek, átrendeztem őket és helyrejött a hang. " -
Mathiask
senior tag
válasz
schawo #133256 üzenetére
"Csökkenteni lehet a szinkronizációs függést, de minden FIFO eljárás, bármilyen hosszú is a bufferelés, át fog szivárogtatni jittert."
Szerintem itt valami teljesen másról beszélsz, PLL-ről vagy ilyesmi, de ott is csak bizonyos szinten túl(a buffer méretéhez képest) van ilyen.
De az usb tök nem ilyen, fix 8kHz-es frekvenciával mennek a csomagok, darabonként 6-7 mintával(44.1kHz esetén), egyszerűen nincs minek "átmennie", mert nincs is a minták között "idő". -
válasz
schawo #133268 üzenetére
Ez nagyon rossz hozzáállás, és sok lehúzás igazolására ad alapot. Ennyi erővel a -200 dB-es digitális kábelről átült emi-zajra is rámondhatod, hogy foglalkozni kell vele, miközben minden más végtelenül elnyomja. A valóság az, hogy ilyesmit senki nem hall meg. Sem az USB Audio 1 jittert, sem az ésszerű tömörítést, sem kábeleket, sem hasonlót. Van az emberi fülnek egy olyan kicsi küszöbe (kb. 20 dB mikrodinamika), aminél ha megfeszülsz és a legjobb géneket vadászod össze egy génmanipulált hibrid porontyba, akkor sem fogsz túllépni.
-
válasz
schawo #133263 üzenetére
A tömörítés is változtat a hangon, mégsem érdemes 128-as Opusnál nagyobb formátumot használni, mert az már transzparens. Akármennyire nem akarják az audiofoolok elfogadni a valóságot, az. Innentől minek beszélnénk jitterről, minek beszélnénk a kábelek 0.01 dB csillapításáról?
-
válasz
schawo #133261 üzenetére
Nem az EQ működése, hanem a hallhatósága. Én úgy értettem azt írtad, hogy az adott EQ hatását nem tudod ki AB-zni, de attól még úgy tartod, hogy hallod. Ez így ellentmondásos.
Ja, a militáns ateista szektákat ostobábbnak tartom, mint sok vallási szektát, de ez már nagyon más téma.
Én agnosztikus vagyok, azaz számomra lényegtelen / mindegy hogy a transzcendens létezik-e vagy ilyesmi. Ugyanígy vagyok a hanggal is. Amiről nem tudom kimutatni hogy hallom, az számomra lényegtelen tényező, nem foglalkozom vele.
-
válasz
schawo #133259 üzenetére
Ha leszarod más mit gondol, akkor milyen alapon várod el, hogy elolvassák a hozzászólásaidat?
Én arról beszélek, hogy ugye adott egy közösségen belül nem képez vitatémát valami, annak ellenére hogy ott van előttük a bizonyíték az ellenkezőjére. Ez így nonszensz, szembemegy a józan ésszel. Az ilyen közösségek bizony szekták.
-
válasz
schawo #133256 üzenetére
minden LIFO eljárás, bármilyen hosszú is a bufferelés, át fog szivárogtatni jittert. Tudom, hogy nem komoly mértékű, de létezik.
Hogyan? Ha kiürül a buffer akkor esetleg, de azt meg csak a süket nem veszi észre.
Sokszor egy komoly mértékű EQ-t hatást sem sikerül ki-AB-zni, mégis azért annak a hangra gyakorolt hatása nem képez vitatémát.
Ez azért elég durva szintje a kollektív önfejűségnek.
Ott a bizonyíték előttük, hogy amit gondolnak az egyszerűen nem igaz, de önkényesen elutasítják, mert annyira fájna az egójuknak az igazság. Ilyen konszenzust is csak úgy lehet elérni, ha szándékosan kiközösítik azokat az embereket, akik más gondolnak. Mert így ez egy szekta.
-
lapalapa
senior tag
válasz
schawo #133240 üzenetére
"hogy ez mennyire hallatszik vagy nem hallatszik"
Szerintem megfelelő hangfalas rendszerben is hallatszik talán, de jobb fejes rendszerben minden hallatszik, és nem kell denevérnek lenni hozzá, mint ami az általános nézet.
De tök mindegy, úgyis csak hallucináció az egész. -
válasz
schawo #133237 üzenetére
Amíg jóval az egészségügyi határérték alatt van, addig oké, hisz bizonyítottan nincs semmi káros következménye.
Aki viszont megszállottan hajszolja a (feleslegesen) extrém tiszta levegőt, ennek érdekében babonás szertartásokat végez, illetve ártalmatlan dolgokba vetít bele levegőmérgezést (lásd chemtrail), az bizony orvosi eset.
-
simongab
senior tag
válasz
schawo #57419 üzenetére
Pedig ez egy érdekes téma, a "hangerő háború" úgy tűnik a végéhez ért. Amint a múltkor erről írtam az EBU és az ITU is ajánlásokat fogalmaz meg, szakértői munkacsoport alakult, kötelezően bevezetésre került az EBU 128 szerinti LU mérő, már magyarországi mérések is vannak, és bírságok is ki lettek szabva. Ez a munka kb. 5 éve kezdődött de már látszanak az eredményei. A zeneiparban is tapasztalható a dinamika növekedése, az újrakevert albumok hallhatóan szebben szólnak. Semmi nem indokolta a zenék ilyenfajta komprimálását, és a hanganyagok hangosságának növelését. Remélem ennek mindenki örül
-
törölt tag
válasz
schawo #51916 üzenetére
Javítsatok ki, ha tévednék, de az EL34-nek nem inkább a KT77-es a párja? Trafót pedig inkább Kecskemétről...
[/(#51953) schawoB] Legközelebb talán Annafürdőn lesz tali, de hallgatózásra eléggé alkalmatlan, annál jobb viszont barátkozásra, aztán remélhetőleg meg tudsz hallgatni sokféle csövest a tulajoknál. Az Index fórumán van topik. (Audioland)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #51933 üzenetére
opa legalább olcsó volt
tuti,h a trafó lesz, csőből még nem láttam olyat, hogy vágna. trafóból vágást, kiemelést, nemlin torzítást annál inkább.
hogy ne kerüljön sokba, menj el a triódás talira. egyrészt jó buli, másrészt mérni, és hallgatni is tudod a trafódat. persze épp olyan dobozzal,amik helyben vannak. -
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #51916 üzenetére
Azt tudja félvezető is, és nem feltétlen fogy el 40hzen. Van félvezető is, hogy könnyed csordul,olyan érzelmes, jó felbontású.
Luxmannak viszont sok baja lehetett. Évekkel ezelőtt is beszéltünk erről, amikor elhoztad a Rubikat.Ellenben kimenő trafót megnézem,h találsz e olyat ami nem avatkozik hangszinbe,térbe,dinamikába.
-
blattida
nagyúr
válasz
schawo #51731 üzenetére
Persze, ebben a formában is van igazság, de egyrészt, andorra konkrétan válaszolt egy fölvetésre a tanult emberekkel kapcsolatban, amihez szorosan kapcsolódik a vélt tudásszomj részbeni megcáfolása, másrészt, a Te változatodban nem a tudásszomj tagadása a lényeg, mivel az általánosságban pont, hogy nem kapcsolódik a tanulatlansághoz.
Az én véleményem szerint a tanultság nem papír, hanem tudásszomj kérdése.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
schawo #51507 üzenetére
Nagyon jól néz ki, remélem a nyújtott élmény is az.
Egyetlen (félszájjal) hozzáfűznivalóm lenne konstrukciós szempontból: Én az elkókat fordítva állítottam volna, bilincsekkel rögzítve, ezzel megszabadulva a hosszabbacska szálaktól. Elkók esetén azokon nagyobbacska áramok folynak arrafelé az ezzel járó esetleges kellemetlenségekkel egyetemben.
-
andorra
őstag
válasz
schawo #50690 üzenetére
Hacsak nem botcsinálta tanácsadó valaki, tudja hogy a hifiről csak rendszerben szabad, érdemes és lehet gondolkozni. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy tanácsot adni sokkal nehezebb és kockázatosabb, bővebb kifejtést igénylő, mintsem rámondani mondjuk egy mp3 lejátszóra, hogy ez, vagy az ajánlott. Ha mégis veszi valaki a bátorságot erre, információkra van szüksége. A támaösszefoglaló "átmeneti" hiányában, néha belefáradunk abba, hogy naponta ugyanazokat a kérdéseket feltegyük, majd ennek egyenes következményeként oda-vissza levelezéssel tisztázzuk, amit minimum tudnunk kell a kérdést feltevő általános elképzeléséről , igényéről és esetleges komoly szándékáról. Valóban hifizni akar, vagy csak ribizni?
-
törölt tag
válasz
schawo #50337 üzenetére
Egyetértek a zenészek jellemző hangminőségsüketségével, nem is emiatt volt számomra érdekes, láttunk már ilyesmit ezret. Magam is azt tapasztalom, hogy amikor a híres zenész megkapja az áhított új hangszert, akkor elsősorban arról szokott áradozni, hogy mennyivel könnyebb, kényelmesebb játszani rajta, nekik főleg ilyen formában jelentkezik a "hangminőség". Én arra figyeltem fel ezen tesztben, hogy egy félmondatban a játék könnyűségéről is szó esett, és e téren is megmutatkozott az új típusok előnye - rövidvaktesztben. Vannak tippjeim, hogy hosszabb, tartós teszten milyen eredmények jöttek volna ki - akár megtartván a vakteszt körülményeit.
Másrészt egy zenésznek sokkal-sokkal kevesebb hangszerpéldányt van alkalma kipróbálni életében, mint amennyi hifi rendszert egy jó hifistának... - hogy a somelier-kről már ne is beszéljünk... -
Tomacko
senior tag
válasz
schawo #49961 üzenetére
Nyugi, azért tisztába vagyok vele, hogy a villamos vezetékben elektromos áram lehet, ami okozhat meglepetést. És bár azt szokás mondani, hogy "áram folyik benne" azért azt mégsem lehet kiönteni belőle
Szóval egyszerüen fogalmazva én a HIFI témakörben a tényleges hallgatását élvezem és nem azt, hogy tudjam mennyi "vackon" keresztül jut az el a bakelit lemezből a hangfalig vagy fejhallgatóig. Nem vagyok én kép zavarba egyeáltalán, csak nálam a bizonyíték az nem a paraméterekben, leírásokban, technikai infókban keresendő, hanem abban amit éppen hallunk.
-
Ear001
addikt
válasz
schawo #49791 üzenetére
Azért érdekes elgondolkozni azon, hogy Mp3-ban masterelt anyagot tényleg érdemes megvenni HD árban, meg mire is jó így ebben a formátumban a rendszer?
Young has some pretty big names going in to bat for him: Arcade Fire, Beck, Bruce Springsteen, Patti Smith, Dave Grohl, Elvis Costello, Gillian Welch and David Rawlings, all of whom can be seen using fairly emotive language in the Pono promo video to describe their (presumably) first exposure to the Pono sound in Young’s car and/or RV.
I gotta say, it’s kind ironic seeing Beck hang shit on MP3s and it really underlines how it’s his record company (and not the man himself) that calls the shots on delivery formats.
PonoPlayer is only one half of the Pono ecosystem. Still to come is PonoMusic. What we do think likely is that this hi-res music download store will deliver its content as 24bit/192kHz FLAC, something that Young likens to breathing air for the first time after the “underwater” listening experience of MP3 and – to a lesser extent – CD.
And unless we can get our grubby hands on fresh masters I don’t see the Pono ecosystem’s market advantage. A poor sounding record is still a poor sounding record whether it’s served up as MP3, CD or 24bit/192kHz. Masters matter more than the delivery format.
And that brings us back to Beck and his recently released Morning Phase album whose HDTracks release reportedly featured two tracks mastered from an MP3 source. Hi-res audio buyers need to be able to trust the provenance of the releases upon which they drop $25 apiece – this is something Young has the power to impact with his Pono download store.
Moreover, if the PonoMusic delivers its 24bit/192kHz content without DRM (which Chris Connaker at Computer Audiophile assures us will be the case – see below), why do we need a PonoPlayer at all? Won’t Astell&Kern, Calyx and FIIO owners take the Pono content straight to their preferred digital audio player? That’s exactly what I’ll be doing with my AK120 and Calyx M. I won’t be buying a PonoPlayer because (presumably) I won’t need it to enjoy the PonoStore content. Simples.
-
narumon
őstag
válasz
schawo #49661 üzenetére
Nekem is csak számítgépes NEC-k, meg LG-k voltak, ha valami nagyon jól kellett, elvittem egy Plextoros haverhoz.
Pedig a régi klasszikus NEC-ek között voltak legendásan jó darabok, custom fw kellet rájuk tolni és nagyon jó minőségben dolgoztak. Asszem 3500 meg 3550 valami ilyesmi típusok rémlenek. Plextorból meg a klasszikus Plextorok voltak jók (amiknek még a bele is Plextor volt) később jelentős minőségromláson mentek át, valamint a Lite-On-nak volt még 1-2 típusa ami szintén betyárjó volt.
-
-
válasz
schawo #49277 üzenetére
Én arra voltam kíváncsi, hogy az elmúlt 20 évben miként változott a dinamika-tartomány az egyes előadóknál, meg hogy egy album különböző kiadásai között. Kerestem egy olyan albumot, amit még a 80'-as években rögzítettek, de kiadták azóta többször. Érdekes változások mentek végbe, az adott album a Metallica - Ride the lightning 1984-es albuma:
- 1986 USA by Memory-Tech Inc, Elektra 60396-2 13 DR
- 2000 USA 24k DCC Gold Disc GZS-1136 9 DR
- 2003 Japan SICP 476 13 DR
- 2010 Japan Remaster, SHM-CD UICY-94663 7 DR(#49281) krichd1 na itt kb ugyanezt meg is találtam volna, ha előbb tudok róla
-
pip
aktív tag
válasz
schawo #48907 üzenetére
a paneleket nezegetve es az oldalbordamat ismerve inkabb a 8-15-20-as fogja a kompromisszumot jelenteni nalunk, mert az sokkal kozlebb all egy "normal plafonhoz". Az asszony nem szeret nagyon ujitani
a mennyezetemben mar bent levo uveggyapotnak a hangtechnikai hasznat csokkenti az, hogy alatta alufolias kartonlapok vannak? Konkretan hutoszekreny-csomagolasbol szarmazo kartondobozokra van kasirozva a sztaniolpapir, ez tartja a helyen a kozetgyapotot es veri vissza a nappaliba a hot.
-
pip
aktív tag
válasz
schawo #48892 üzenetére
A nappali elrendezese es meretei az alabbi kepen lathatok. A berendezes nem pont ilyen lesz, de nagyban hasnolo. A divany mogotti fal konyvespolcot kap. Az ebedloasztalt es a tulajdonkeppeni nappalit elkepzeles szerint valamilyen polcszerkezet fogja elvalasztani (kb. 5m + 3m aranyban), ami egyben TV es hangfalallvany is, es amely mellett mindket oldalt el lehet menni (max. 2.5 m szeles lehet, hogy maradjon 2x1 m atjaro, egyben meghatarozza a hangfalak kozti maximalis tavolsagot is). Laminalt padloburkolat, tegla falak, kiveve a bejaratto balra levo 90 cm, ami gipszkarton szerkezet. Az almennyezet 2.65-2.70 m magasra kerul. A nappali reszen az ablak a hatso faltol 70 cm-re kezdodik, 1.9 m szeles es 2.15 m magas (padloig er). Biztosan kell majd ra egy jo vastag fuggony... Az ebedlo reszen a sarokablak szinten padloig er, 2.7 m + 1.3 m a ket oldalanak ameretei.
-
-
KisTücsök
addikt
válasz
schawo #48578 üzenetére
Akkor azért nem értettem belőle egy szót sem.
3.7x6.4x2.5 (sz-h-m).
Front rész (ezt kb a két fotel között állva fényképeztem, hátsó szekció.
Van egy ablak, az már némileg csillapítva van, körbe lett szilózva, meg van rajta olyan kárpithuzat szerűség, az is sokat javított, majd még lehet szerzek rá egy darabot. Ugyan ez lesz majd a vele szembeni ablakos ajtón.
Az asztal helyére majd egy kanapé kerül, a fotelek maradnak. A hátsó részen látható parkettára majd szőnyeg kerül. A jobb sarokban lévő DVD-s polc szerintem kikerül. És akkor ennyi. A két oldalfal tök üres. A plafon szintén. Hátul meg ami látható.
A visszhang nagyon zavaró, zenén is, filmnél is. A mély hangok meg főleg olyan filmjeleneteknél, ahol hosszan hallható nagyon mély folyamatos hangokat kell leadni. Pl egy-egy lassított harcjelenet vagy ilyesmi. Olyankor aztán az ablakok is olykor beremegnek. Ez gondolom egyértelműen annak a jele, hogy nincs mi elnyelje, és pattognak össze-vissza meg összeütköznek meg ilyenek. Megmondom őszintén, nem venném zokon, ha fél méterrel szélesebb lenne a szoba.
Elől nem sok mindent tehetek. Ha most kéne "vásznat faragjak" szerintem kisebbre csinálom. Zenén egy kicsit távol vannak egymástól a hangfalak. És akkor talán több helyem lenne ott is foglalkozni a csillapítással, de már mindegy.
Ez volt nyáron/ősszel 2.1-ben. Úgy néz ki, nemsokára jön egy AVR, szóval már 5.1-ben teljesít a rendszer majd ha melegebbre fordul az idő, akkor gondolom ezek a problémák még hatványozottabban lesznek majd jelen.
A 2014-es terveimben az elsők között szerepel a szobaakusztika javítása, de első körben így sem szeretnék kb 20-25 ezernél többet költeni. Bár még van időm kitalálni valamiket, de tavaszra, mikor újra lent lesznek a cuccok, szeretném, ha némileg jobb akusztika fogadna.
Ezért gondoltam első körben olyan általad készített panelokra, viszonylag kis pénzből összehozható ahogy néztem. Plusz ha még beleférne, akkor egy ilyen diffúzór. És kb el is fogyott a keret.
Vélemény?
-
Palika71
őstag
válasz
schawo #48139 üzenetére
Miért baj?
Nem fognak. (Természetesen tudom, hogy a lineáris frekvencia átmenethez (és így a valósághű hangzáshoz) a mélyek is hozzá tartoznak, de ha kompromisszumot kell kötnöm, akkor ezeket áldoznám fel elsőnek.)
andorra: A CD lemezről, egy jó lejátszón keresztül nem jön jobb minőségű zene az erősítőbe, mint ha ugyan annak a zenének, egy valamilyen futóműről lementett, és tömörítetlen fájlban berakott verziója menne a PC-ről?
-
-
törölt tag
válasz
schawo #46814 üzenetére
Kiprobalom a CAT kabelt. Az MTK kabel az valami villanyszerelesi kabel?
Amikor a regi kabel helyett bekotottem a SAL kabelt, nem tunt fel valtozas. Most vagy botfulu vagyok (remelhetoleg csak megfazas miatt) vagy egyforman vacak akkor mindketto. Jelenleg szokatlanul magasba megy el a hangkep. Bar ez a videotonok utan ertheto. Ha meg jobban magasba viszi mondjuk a CAT kabel, attol tartok mar kenyelmetlen lesz. Jazz zenek alatt is a sepru dobveros szamoknal nagyon reszletesen hallani a sepru cicegeset. Persze lehet, mondom, h csak a regi dobozok utan egy ideig furcsa. Egy probat mindenkepp erdemes tenni a fellelheto kabelekkel talan. -
blattida
nagyúr
válasz
schawo #46814 üzenetére
Szerintem nem a kábelek hangja függ a rendszertől, hanem a rendszerek hangját befolyásolják a kábelek. Az olcsó kábelek sokkal jobban színeznek, ezért lesz nagyon eltérő az emberek véleménye róluk és ezért van az, hogy sokkal inkább válogatósak a rendszerek hangjára vonatkozólag.
Az igazán jó kábelek nem színeznek, nem torzítanak, hanem átengednek minden információt, mindenféle változtatás nélkül, ezért nekik nincs saját hangjuk, ők abszolút azt mutatják, amit a rendszer valójában tud.
Az olcsó rendszerek agyonszínezett és torzított hangja viszont szinte követeli a színező kábeleket, hogy hallgathatóbbá tegyék a rendszert. Ám ez csalás, nem ennek kell lennie a végső célnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hegesztés topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Witcher topik
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest