Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
válasz
simisoma22 #749 üzenetére
Én most innen javaslom: [link]
-
simisoma22
csendes tag
Sziasztok,
melyik megbízható oldalról rendeltetek készüléket? Melyiket javasoljátok? Egy csomó kamu van ahogy látom... Ti hogy döntöttetek a beszerzés kiválasztásakor?
Köszi!
-
gg07
tag
Az elképzelhető hogy úgy csináltam megy hogy amikor megy a gépem akkor van nyitva a port?
DHCP Reservationt meg Port forwardingot csináltam.
A miner mac címèt meg IPjèt adtam meg. -
gg07
tag
Mióta kábelen vagyok. Folyamat fogynak a wittnesseim. Ez normális?
-
gg07
tag
Port nyitást, youtube guide alapján csináltam (nem vagyok egy hálozati szakNbör).
Ha https://portchecker.co/-val Open a port, akkor onnantól már kész minden ugye? -
AlmaCsutka6
friss újonc
Üdv mindenki,
a segítségeteket szeretném kérni hátha tudja valaki hogy mi a probléma.
Kb 3 hónapja van meg a Bobcat-em eddig nem is volt probléma vele.
Viszont most Folyamatosan sárgán világít és nem termel (Offline állapotot jelez a weboldal is)
Utána néztem hogy a sárga jelzés elvileg azt jelenti hogy gond van az internet csatlakozással.
A routertől olyan 15-20 cmre van a Bobcat és wifivel csatlakozott eddig, de gondoltam akkor megpróbálom és direktbe kábellel csatlakoztam rá de ez sem segített és még mindig sárgán világít. Természetesen megpróbáltam: újra indítani a wifit, a routert, a bobcat ki/be kapcsolása, és arrébb is helyeztem a hotspotot hátha ha új helyet adok meg neki akkor magához tér. De egyik megoldás sem segített. Remélem tudtok segíteni, és előre is köszönöm. -
traderpali
újonc
Urak, megjött a két beltéri controllino hotspotom! Tetőre raknám.
- Milyen antennát vegyek hozzá és hol?
- Milyen antennát érdemes venni belvárosi helyszínre, milyet a budai hegyekbe, milyet sík vidékre?
- Hogyan viszonyul egymáshoz a kábel hossza, meg az antenna teljesítménye?
- Milyen kábelt vegyek és hol?
- Milyen csatlakozókat vegyek és hol?
- Milyen túlfeszvédőt, árbócot, konzolt vegyek, hol?
Előre is köszönöm az infókat! -
supercow
őstag
válasz
Warhead100 #735 üzenetére
Az explorer az API-ból veszi az adatokat. Az meg lehet akár néhány nap, mire frissül. A rak diagnosztikája mit mond, szinkronizálva van?
Antenna infót az appban tudod frissíteni, díja van és a witness listádat nullázza. Várj legalább 1 hetet hogy valós eredményt lásd. -
Warhead100
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Telepítettem egy rak v2 minert 2 napja. 1 nap után már rajta van a térképen, de még mindig azt írja ki, hogy szinkronizál, közben a gyári 2,8 dbi-s antennát lecseréltem egy kültéri 8 dbi-s re. Kérdésem, hogy mennyi idő alatt szinkrizál be a hálózatra, és az antennacserét be kell valahol állítani a Miner gépben, vagy csak a helium appban?
Köszönöm a segítséget :-) -
Tekergek
csendes tag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani Budapesten olyan boltot, ahol tudnék venni egy 10 méteres LMR400as kábelt a BobCathez? Én csak webshopot találtam, ha nem muszáj, akkor nem várnék rá napokat.. Minen percel Héliumot veszítek
Köszi -
boogie84
veterán
Ma vettem: Mikrotik LoRa Antenna TOF-0809-7V-S1
TOF-0809-7V-S1Létezik belőle 50cm-es is, de itthon talán azt még nem árulják.
-
jel1
aktív tag
Na, ha már antenna téma... Hogyan kell antennát beszerezni?
A problémám az vele, hogy nem akarok noname antennát venni (pl olvasni ilyen átfeliratozott 2,4 ghz antennákról). De mi érhető el itthon? Vagy mit érdemes külföldről rendelni?
5,8 dbi-re gondoltam, ahogy utánaolvastam a dolgoknak.
Illetve óriási költségekbe se akarom verni magam.Köszönöm a segítséget!
Amúgy a jeladásnál veszi le a helium a kraftot, de mi a helyzet a fogadással? Ahhoz jobb a nagyobb antenna még mindig, nem?
-
bandigno
senior tag
látom fb-on csoportokban, hogy kb abból indulnak ki h magasabb a szám meg drágább, akkor biztos jobb is!
bizonyos esetekben így is van, de a legtöbb ember olyan helyre akar feltenni 8-as antennát, ahol simán ellövöldöz a potenciális közeliek felett, viszont majd verheti a mellkasát h az "enyém ellőtt 90-120 km-re is!"
-
hramon94
tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam én is a HNT bányászaton a közelemben (5-10km) csak az alábbi hotspot található [link]
Ez a hotspot miért termel ilyen keveset vagy rosszul nézem esetleg?
Köszönöm a segítséget.
-
Pipi 0007
újonc
Köszönöm a válasz. Még valahol olvastam mire a cryptot átváltod 4x kell váltási jutalékot fizetni .Ezért kérdezem, Pl 1000.- usd átváltása forintban milyen költségekkel jár. Heliumnál
azt mondják az app maga a pénztárcád is !?Köszi
-
Pipi 0007
újonc
Csak egy kérdés, vett e már ki valaki pénzt ebből ? Sehol nem találtam rá leírást .
Tisztelettel: Péter
-
HooK™
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben kezdtem belemerülni jobban a témába.
Ma érkezik 2db MNTD goldspot.A kérdésem, hogy kis hazánkban van e olyan hiradástechnikai bolt, ami foglalkozik antennák értékesítésével? Ti honnan szerzitek? Aliexpress persze tele van "minőségi" gagyival
marad az?
Köszi
-
gg07
tag
Panther X2 hotspotról van tapasztalat, ajánlott?
-
Beni2331
csendes tag
válasz
supercow #709 üzenetére
De márciusi szállítással néztem ezt. https://euca-iot.co.za/products/sensecap-m1-gateway-868mhz?_pos=4&_fid=de710d6d3&_ss=c
-
Beni2331
csendes tag
Sziasztok! Megérné még venni? Egy faluban lakok, ahol egyedül nekem lenne. (Tiszaföldvár) És, ha megéri még honnan és melyik modellt kellene vennem? Kb 10 méterre feltudnám vinni.
-
Szabikaa20
őstag
Amiket beraktam ott tuti nincs siló meg semmi ilyen.Tisztában vagyok én vele,hogy nemfeltétlen kell lenni háztetőn.Van itt egy a falu végén vagyis két falu között mutatja a térképen az simán ellát Párkányig sőt Pilisvörösvár,Budapest,Gyál,Sződ...Dorog,Nyergesújfalu,Tata-t is látja. [link]
Igazad van,hogy 0.322 termel naponta,de érdeklődő lenne több sokan írtak nekem FB mikor rákérdeztem.A másik,hogy írtam is másik posztban,hogy egy iskola tetején is eltudom helyezni ha úgy van.Itt nem az a kérdés, hogy veszek e, hanem hogy mikor!De akár Esztergomban is,ha úgy van.
-
ambrust
tag
válasz
Szabikaa20 #666 üzenetére
Ne csak lakóépületbe gondolkodj. Van arra magas siló is pl Köbölkúton is. De 40m az simán 10 emeletes lakóház pl liftházzal és azon árbóccal. A magasság se jelenti azt, hogy tuti jó hozamod lesz. Én (is) vagyok a Duna túloldalán, itt a legjobb hoz 1 HNT alatt, de a jellemző a 0.3-0.5 közötti és nem felfelé megy. Amit betettél "lefedettségi" térképet az alapján én nem vennék semmit. Pont nem fogod látni a Párkányi, Esztergomi minereket. Ha 0.1-es hozamod lesz már jó. Nekem több miner is belát Pozson fölé is, mégsincs több HNT-s hozam. Van felétek is minerem, de el is fogom hozni mert napi 5$ körül hoz csak.
-
simaya9
friss újonc
sziasztok! Szeretnék én is egy bobcat miner 300-at venni és beüzemelni! H
ol lehet a leghamarabb normál áron hozzájutni? Esetleg van valakinek eladó? Köszi Privátban írj!
-
traderpali
újonc
válasz
boogie84 #702 üzenetére
Pont ezekre gondoltam. Antenna, rögzítés, kábel, csalakozók. Sosem foglalkoztam ilyenekkel, nem tudom mi számít jónak és hol érdemes azt megvenni. Hogyan viszonyul egymáshoz a kábel hossza, meg az antenna teljesítménye, milyen antennát érdemes venni belvárosi helyszínre, milyet a budai hegyekbe, milyet sík vidékre? 2 minerem lesz és jó barátok miatt több helyszínen is lehetőségem van a telepítésre.
-
Szilard86
friss újonc
Sziasztok,
4 hete vettem egy Bobcat minert és kb. 10 naponta azzal a problémával szembesülök, hogy a már beszinkronizált miner újra elkezd szinkronizálni, nyilván eközben semmit nem termel. Ilyenkor az eszközt resync-elem, majd fastsync...és mintha mi sem történt volna termel tovább. Mióta megvan most csinálja ezt meg velem 3. alkalommal és nagyjából hasonló módon 10 naponta mint fentebb is írtam. Valaki tapasztalt már hasonlót, ha igen van valami ötlete miért csinálhatja, esetleg van rá valami végső megoldás, hogy ne kelljen folyton resyncelni? Annyi még pluszban, hogy 3 napja cseréltem ki rajta a gyári antennát egy 6,5 dbi-s Mikrotik antennára...appliban is átállítottam az értéket. Bár ránézésre ez nem kellene hogy befolyásolja a fenti problémát mert 2 napig utána is simán termelgetett. -
boogie84
veterán
válasz
supercow #699 üzenetére
Szerintem földrajzi hely csak addig lesz lényeges, míg el nem terjed jobban a hálózat. Utána már az sem lesz kritikus.
#700 traderpali
Antenna választás,antenna rögzítés ( ! ), megfelelő kábel, kábelhossz és ezeknek a kivitelezése! Úgy értem szarul összeszerelt jó alkatrészek sem fognak rendesen működni. -
Major Lion
senior tag
válasz
traderpali #700 üzenetére
Szerintem a gyarto honlapjan levo leirassal valamint az app segitsegevel menni fog, egyedul a port forwarding okozhat majd nehezseget ha nem csinaltal meg ilyet, szoval tok felesleges elolvasni 700hsz-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest