- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Pörzsimester #115 üzenetére
Nem próbáltam a keményforrasztást, méghozzá azért, mert nincs hozzá aparátusom. Ezt a cink-kloridos játékot majd kipróbálom, bár mintha szalmiáksóval csinálták volna valamikor... Mindenesetre elvileg hamarosan kapok egy próbához elég ''rendes'' rézcsövet.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Pörzsimester #113 üzenetére
Egyáltalán nem volt rossz ötlet, csak mint írod, nagyobb átmérőjű csöveknél működik szépen. Az egyenletes leválás titka pedig az egyenletes távolság. Tehát cső esetén a középen levő rúd/drót, mint pólus.
A hajlítási ötletet köszi, megpróbálok ilyen rugót beszerezni. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Pörzsimester #111 üzenetére
Ne érts félre, nem akarlak lehúzni, de:
- az a vas-klorid épp nem jó, hisz az vas(II)-klorid, nekünk meg vas(III) kell. A sósavas H2O2 sokkal gyorsabb. Vas(III)-klorid is van otthon, azzal is próbálkoztam.
A galvanizálást is ismerem, lemezzel kipróbáltam, de nagyon egyenetlen, ha változik a távolság az anód és a katód között. És továbbra is a kis átmérőjű cső belső zsírtalanításával van probléma. Vegyész vagyok, tehát a vegyszerekkel nincs probléma. Az általam próbált fékcső valószínűleg valamivel adalékolva van, emiatt nem fogja a forrasztóón.
Technikai kérdés: a ''sima'', tehát nem lágyrézcsövet meg lehet-e hajlítani kultúráltan? 6-8mm átmérőjű csövekben gondolkodom. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Pörzsimester #109 üzenetére
Erre már én is gondoltam. Híg kénsavba tenni a csövet, aminek a külső felületét előzőleg bevonnám valamivel (pl. paraffin). A csőre a +, valami más nagy felületre a -, és menne egy darabig. Ekkor a réz felületéről a cucc beoldódna, ami ottmarad, az erősebben tapad, mintha erre a nemtiszta felületre elektrolizálnék rezet. Sose lehet 100%-osan zsírtalanítani, és ha nem egyenletes, nem lehet egyenletesen rá leválasztani. Csak ehez nem árt megfelelő apparátus, ami sajnos nálam nem adott. Egyszer más témában már próbáltam, a sima adapterek igen hamar beadják a kulcsot ilyen esetben.
Az ideális az lenne, ha a - a cső közepén futna végig. Csak azt megintcsak igen nehéz fenntartani, hogy minden oldaltól egyenlő távolságra, pont középre betenni egy egyenes rézdrótot. Ha ez megoldható lenne, akkor valóban nagyszerű ötlet lenne. A sósavas H2O2 egyszerűbb, csak kell szereznem rendes csövet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Tesla topik
- ZIDOO médialejátszók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest