- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sphe
senior tag
válasz
#31757056 #477 üzenetére
Jó kép, csak arra érdemes figyelni, hogy ha már hdr, ne bukjon be a kép, ne égjen ki és a helyén legyen a fehéregyensúly. Mert ha ezek nincsenek meg és nem is szükséges feltételek, akkor érdemes pillantást vetni a local contrast enhancement adobe 8bf pluginra. Miért? Mert irfanview-ban pillanatok alatt előhozható, csupán annyi a dolgod, hogy letöltöd a 8bf könyvtárába és 3 csúszkával pár másodperc alatt elérhet bárki hdr hatást egy fényképből. Sokan a hdr-t az erőteljesebb "local contrast" miatt kedvelik. Ez nem baj, de rengeteg időt lehet spórolni.
-
Darko
senior tag
válasz
#31757056 #470 üzenetére
Én ezt eddig úgy csináltam, hogy lightroomban megcsináltam a képekre az élesítést, zajszűrést meg egyéb korrekciókat sync-el mindhárom képre, és utána photomatixban még finomítottam a HDR beállításokat. Most ezzel a "HDR-esítés" után lehet megtenni a lightroomos beállításokat. Fordított a helyzet. Egyébként tényleg nem HDR-esít túlzottan. Annak jó aki elő akarja csalogatni a részleteket az árnyékból és a világosabb területekről.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
#31757056 #415 üzenetére
Hát nem kell feltétlenül RAW-on működnie. Egyszerűen három felvétel készül egymás után, nagyon gyors sebességgel. Tehát a jelenlegi 25db frame (mozi esetén ugye 24 frame, ntsc-nél pedig 30) háromszorosát kell elkészíteni egy mp alatt és meg is van oldva.
60 fps-el már simán rögzítenek videót fényképezőgépek is, a 75 fps sem jelenthet akadályt. Kamerák pedig már ennél sokkal gyorsabban is rögzítenek. Mindössze csak egy olyan áramkör kellene, ami alá és fölé lő egy-egy frame-t a normál mellé.
-
Szabikaa20
őstag
-
-
andorra
őstag
válasz
#31757056 #155 üzenetére
A raw konvertálók fejlődése abba az irányba mutat, hogy ez a módszer is feleslegessé válik rövid időn belül. Ha most rendelkeznél egy öt év múlva megjelenő raw konverterrel, nem tudnád összefüggésbe hozni a képeidet érintőlegesen sem a HDR-el. Az is igaz, hogy az érzékelők fejlődése azt hozza magával, hogy az egész HDR feledésbe fog merülni. Szerintem ez tipikusan ennek az évtizednek a sajátja.
-
pdave
aktív tag
válasz
#31757056 #152 üzenetére
Úgy értem ugyanaz, hogy dinamikaátfogásban majdnem ugyanazt ki lehet hozni, más kérdés, hogy a HDR effekt mint olyan, nem lesz látható rajta, hiszen azt valóban a program segítségével lehet előállítani. Azért az is különbség a két módszer között, hogy nagyobb dinamikaátfogást tudsz elérni a 3 raw-al, mint 1 rawból 3 jpeg-el.
De ez csak elméleti kérdés, a lényeg hogy jó hdr-t csináljunk, ne műanyagot.
Na a sok elmélet után azért legyen egy kép is, ráadásul egy raw-ból 3 jpeges eljárással készült -
andorra
őstag
válasz
#31757056 #152 üzenetére
Az alapvető különbség a kettő között, hogy az egyik HDR, a másik meg nem. A kettő között minőségi különbség van, ezt te is elismered. (Emellett jelentős technikai is persze.)
Ezt a műfajt, hogy egy raw-ból, HDR szoftver segítségével úgymond ál hdr képet kreáljunk, nem vitás, hogy művészi szintre fejlesztetted és látom, hogy kitűnő képeket készítesz.
A téma választás önkényes, amikor felteszünk egy egy ilyen képet. Nagyobb dinamika esetén nagyobb különbség lenne egy 3 képes igazi HDR javára, mint ilyenkor, amikor pl. borús ég van egy csarnok üvegteteje felett.Csak az a kérésem, hogy nevezzünk mindent annak, ami.
-
pdave
aktív tag
válasz
#31757056 #126 üzenetére
Tényleg pang a topik, ahhoz képest hogy mekkora trend manapság hdr-ezni
Én speciel szeretem ezt a technikát, mind az erősebb, grafikus hatású változatot, mind a visszafogottabb, inkább a dinamika visszaadását célzó irányzatot.
Az előbbihez Photomatix-ot használok leginkább, az utóbbit Photoshopban művelem, két kép blendeésével.Egy példa durvulásra:
Egy pedig a visszafogottabbra (legalábbis szerintem
):
-
andorra
őstag
válasz
#31757056 #126 üzenetére
Már korábban kifejtettem a véleményemet, ami azóta sem változott:
az én HDR képeimről, csak azok vélhetik, hogy azok HDR képek, akik úgymond értenek a fotózáshoz és tudják, hogy mire képes egy érzékelő dinamika átfogásban és mire képes mondjuk a Photoshop.. Ha egy HDR képről szinte bárki látja, hogy az HDR, az nekem néhány kivételtől eltekintve, giccs. Ebben élen járnak az egy képből készült ál-HDR-ek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest