Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Magisk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Gyorsabb lesz a tárhely, de drágább lesz a Nothing Phone (4a)
Aktív témák
-
King Unique
titán
Lehet létezik SATA-ba is, de én még nem találkoztam vele, külső hdd-ként használva akad alternatíva, pl. Skydigital gyárt ilyen mobilracket [link], kapni is idehaza [link] (bár szerintem ez így gagyi
), de van ún. öntitkosító hdd, Toshiba jóvoltából [1, 2]. Előző külsőhöz visszatérve, szerintem ha van ré keret, legjobb ha veszel ilyen külső hdd-t, akár kompaktba, WD (hw-es), Buffalo, Freecom (RFID kulcskártyás link) stb. gyárt ilyeneket.
Szoftveresen meg legegyszerűbb az ingyenes Truecrypt (topic), ami elég erős, jelszó helyett választható kulcsfájl is, ennek hiányában tényleg visszafejthetelen, még az FBI-nak sem sikerült.[link], hátránya, h nem real time, hanem újraformázza a titkosított területet, partíciót, ami nagyobb méret esetén eltarthat egy ideig...de ha nem túl sok hdd-ről van szó, azért meg lehet lépni, kivárható.Másik, hogy ennek kár voltúj topicot nyitni, előtte használhattad volna keresőt, igaz hasonló témájú 2 topic offos már - Merevlemez totális titkosítása, Titkosított winchester, de ilyen jellegű kérdések HDD probléma, segítsetek! (nem adatmentés) topicba lettek átirányítva anno.
-
tmindegyi
csendes tag
Sziasztok!
Megoldást keresek egy problémára. Keresek HDD titkosítására szolgáló hardware-t, ami real time encryptál, meg decryptál. SATA felületre...
régebben Abit gyátrott ilyet, SecureIDE néven, de az PATA volt. Nekem most SATA kellene. Lehet a kulcs egy token, vagy RFID tag, vagy mindegy mi, de a lemezen az adatok a kulcs nélkül visszafejthetetlenek legyenek.
Amit találtam:
http://www.ncix.com/products/?sku=41630
Persze idehaza beszerezhetetlen, meg talán lehetne olcsóbb is

tudtok ilyet?
Köszönöm!
Aktív témák
- 100/100% 500GB SSHD - több db - 2,5"
- Eladó több db belső (3.5) merevlemez
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó SK Hynix PC801 2TB M.2 2280 NVMe PCIe Gen4x4 SSD (HFS002TEJ9X125N)
- 197 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), de van ún. öntitkosító hdd, Toshiba jóvoltából [