Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sa-K

újonc

Sziasztok! Gondoltam, hátha találkozott már valaki ilyen problémával, mint én, és valami megoldásra is jutott. Felvázolnám: van egy kb fél éve vásárolt WD RED 4TB merevlemezem, amit kb 2 hónapja helyeztem üzembe egy dokkolón való használatra, adatmentés céljából. Tegnapelőtt még olvastam, meg írtam, majd tegnap délután az asztali gépem bekapcsolásakor rövid ideig halk kattogó hangot hallottam felőle. Este szerettem volna írni rá, de nem találtam a meghajtót. Minden bekapcsoláskor hallani ezt a halk ütemes, néha kissé ritkább, majd ismét sűrűbb kattogó hangot, de a gép (Win10) nem ismeri fel. Majd a hang abba marad. A lemez felpörög a kattogó hang előtt, és a pörgés hallatszik is a kattogás ideje alatt. Másik HDD-t a dokkolóba téve (kb ugyanolyat, mint ami nem jó) - hibátlanul tudok írni, olvasni. A dokkoló kb 10 éves. Recuva sem ismeri fel a HDD-t. Ja, visszaálltam korábbi Win7-re, ott volt egy Hard disk Sentinel, ami mintha olvasott volna valamit a lemez infóiról, de pl a serial number valami kevéssé értelmes, sok egyforma számból állt. Na, túl hosszú voltam, szóval kérdésem, hogy találkozott-e valaki hasonló esettel?

Új hozzászólás Aktív témák