Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo9201
senior tag
Üdvözletem!
"A Windows merevlemez-problémát észlelt" hibaüzenetet, ki lehet valahogy kapcsolni? Ha igen hogyan? Köszönöm a válaszokat!
-
gabo9201
senior tag
válasz
liksoft #21052 üzenetére
Köszönöm, így már érthető. Azt hittem, hogy a sávokban lévő blokkok száma megegyezik.
Egy könyvben amit találtam ez szerepel:
Ezt csak azért linkeltem be, hogy tisztázzam magamban mik is a pontos elnevezések. Mert a könyvben az általam is szektornak hívott részeket blokknak nevezi. Szektornak pedig a "tortaszeleteket." Ez egy elírás lehet a könyvben vagy tényleg ez a pontos megnevezés?
-
gabo9201
senior tag
Hello!
Egy nem feltétlenül ide tartozó kérdéssel fordulnék hozzátok, a HDD-k működésével kapcsolatban.
Elolvastam néhány cikket a HDD-k működéséről, de két dolog nem tiszta.
Mégpedig az, hogy ugye ha egy HDD-nek meg van adva a fordulatszáma azt a tányérok mely részén mérik? Vagy a tengelynek a pörgési sebessége amire a tányérok fel vannak fűzve?A másik pedig az, hogy a blokkok méretének egyezősége hogyan van megoldva. Ezt csak azért kérdezem, mert elvileg ha haladunk a tányér belseje felé egyre "szűkebbek" lennének a blokkok (pedig ezek mérete megegyező). Ezt elgondolásom szerint vagy úgy lehet elérni, hogy a tányérok belseje felé haladva növeljük a sávok "vastagságát". De ebben nem vagyok biztos.
Csináltam egy képet erről az elgondolásról:
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest