- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
válasz
eobard #41574 üzenetére
generic és eobard
Nekem gyakorlatilag mindig úgy haltak be a vinyóim, ahogy nektek. Egyik percben működtek, utána hallom, hogy kerepel/cicereg a vinyó.
Amint először hallottam ezt a hangot - amit te is leirtál - gyorsan újraindítottam a gépet, mert nem tudtam mi az, de nincs merevlemez üzenetet irt ki a gép.
Ez 3x fordult elő velem, mindannyiszor elvesztek az adataim
Volt köztük Quantum Fireball, Seagate. A mostani Samsung, de ez is Seagate belsős. Májusban megjelent rajta 6 hibás szektor, azóta még 2, de ez a merevlemez még működik, 2 hete nem szaporodtak a hibák.
szóval vagy kifogtam mindből a hibás szériákat, vagy ennyit birtak...A tápra sem tudom fogni, mert eleinte igaz hogy nekem is Codegen/Vargánya volt, de utána Chieftec, most meg Seasonic van.
Mindegyiknek jó szoros volt a tápcsatlakozója, máshoz is hiába vittem el, ott sem lehetett róla lementeni az adatokat.Jövőhónapban veszek egy WD Black 1TB-osat, ezt meg félreteszem tartaléknak, biztonsági mentésre még jó lesz.
-
tpeter77
addikt
válasz
eobard #41578 üzenetére
hirtelen megnéztem két gépünket, mindkét 500-asnak a modellszáma
WD5000AAKX-60U6AA0
2013 második félévében gyártották a gépeket.eddig egy gépben találkoztam szektorhibás vinyóval, de az 250GB-os Blue volt, és azt a gépet 2012 második félévében gyártották.
Az kapott egy eggyel újabb modellszámú vinyót, másabb is a külseje, szépen üzemel... -
tpeter77
addikt
válasz
eobard #41578 üzenetére
kösz, majd megnézem a gépeinkben milyen vinyókat használunk.
Azok már másfél-két éve üzemelnek.
amúgy itt azt irták, a 250, 500-asokkal van gond, főleg a 250-el, ezt tanusithatom én is...
az 1TB-ra nem látni sok panaszt.
mire használnád? mert lehet jobb lehet a Red vagy Black mint a blue, tehát előbb ird+ mire használnád. -
Saltwater
aktív tag
válasz
eobard #41574 üzenetére
Szerintem a gyengélkedő táp okozhatta az időnkénti leállásokat, és ez összefüggésben van a merevlemez jelenlegi állapotával is. Hibás tápellátás okozhatja például hogy a fej az írott szektort, vagy az ECC szektort hibásan írja fel, ami CRC hibát okoz visszaolvasásánál. Ha ezek a hibák a fájlrendszer metaadat állományát érintik, akkor lehetséges adatvesztés, és a merevlemez igen lassú elérése. A Western Digital merevlemezek hibás szektor(ok) megjelenésekor un. offline hibaellenőrzésbe kezdenek, ami tovább lassítja a merevlemez elérését.
A winchestered megpróbálhatod cseréltetni garanciában, de tudnod kell, hogy a probléma lehet hogy nem a merevlemez gyári hibája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest