- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
RPZ
tag
válasz
gaben22 #49400 üzenetére
Köszi a válaszokat
!
Írtam, h nem villog az i/o-t jelző led miközben ezen botrányos tevékenységet folytatja, de azért megnéztem a windows erőforráskezelőben ill. process explorerrel, és eközben tényleg nincs használatban az a lemez.
Indexelés nincs bekapcsolva arra a lemezre, vírusírtó kikapcsolva, defrag nem lehet.Ergo csak valmi saját belső baromsága lehetne, de a kérdés az, h van-e ilyen rutin ami így elkezd dolgozgatni vmit magában saját kútfőből. Kb 8-10 percnél tovább még nem hagytam kerregni, meg ebben a házban a hőmérséklet is felkúszott 44-ig, most beraktam a PC-be ott kap rendes hűtést is.
Most másoltam rá egy adagot, meg is jelent rá 1,5 percre a kerregés (nagyon rusnya, olyan mintha erőteljesen végigkeresné az egész felületet), kb. 2 perc után most abbahagyta.Lehet ez valami rendeltetésszerű rutin? Kb. ebben tudok reménykedni, csak ilyet még nem tapasztaltam egy hdd-nél sem, bár ezek a héliumosak más jellemzőkkel bírnak.
Jarod1: igen, ntfs-re formázott (a külső házban nem volt venti).
-
-
King Unique
titán
válasz
gaben22 #49333 üzenetére
A HDS scrrenshotok alapján jelenleg rendben van, a S.M.A.R.T.-ban sincsenek hibák. Az viszont látszik pl. az ütemidőn is, hogy kissé viseltes már és van benne egynéhány kilométer. Ha jobban, mélyebbre hatóan meg akarsz bizonyosodni az állapotáról, akkor erre valók a program különféle tesztjei, de némelyik csak a regisztrált verzióban használható. Viszont hasonló tesztek elvileg Linuxon is elvégezhetők, ami grafikus felületen ott van a Disks, parancssorban meg a smartctl. Ha a részletes tesztek lefutnak hiba nélkül, akkor jelenleg OK a HDD. Viszont ez nem jelenti azt, hogy később esetleg nem lehet vele gond, idővel majd nem mehet tönkre!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videós, mozgóképes topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 3
- iPhone topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest