- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
NandorHUN #48182 üzenetére
Ekkora mértékű lemeztöredezettség valóban nem kevés és lehet ez is a probléma oka, ahogyan az előzőleg említett egyéb dolgok szintén. Meg lehet próbálni futtatni egy töredezettségmentesítést, de egy 1 TB-os meghajtónál el fog tartani egy ideig. Pláne a Windows beépített megoldásával, ami amúgy is viszonylag lassan csinálja.
Windows 8 óta egyébként már meghajtó optimalizálás van, ami SSD-nél ≠ a töredezettségmentesítéssel! Ez pl. ebben a cikkben is le van írva.
-
King Unique
titán
válasz
NandorHUN #48180 üzenetére
Ha nagyon töredezett a fájlrendszer, akkor nyilván töredezettségmentesíteni kell. Ha jobban tele van másolva a meghajtó és kevés rajta a szabad hely, akkor az megint negatív hathat az adatátviteli sebességre. Illetve azt a HD Tune mérésed, valamint pl. EZ a teszt is jól szemlélteti, hogy mennyivel gyorsabb a lemez eleje, mint a vége. Tehát célszerűbb lett volna eleve úgy csinálni, hogy a lemez elején létrehozni egy partíciót a sebességkritikus tartalmaknak.
-
krealon
veterán
válasz
NandorHUN #41860 üzenetére
"Windows 8.1 telepítése után így néz ki.
Mikor először telepítettem a Win 8.1-t akkor nem így nézett ki, minden "egyben " volt, de 2. és 3. telepítésnél már ilyen volt.Melyik meghajtókat lehet ezek közül törölni? Melyik mire van?"
GPT particios semanal mind a 4 particio szukseges.
Az OEM paricio az EFI-hez tartozik, az utana levo pedig a MBR kompatibilis rendszertoltesert felelos.Ha visszaallsz MBR kompatibilis formatumra, akkor elegendo 2 particio is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
NandorHUN #41865 üzenetére
A harmadikat és talán a másodikat engedi törölni, de ez kiderül, ha megpróbálod. Először még nincs végrehajtás, amíg az "Apply" gombot meg nem nyomod.
A Windows nem enged törölni olyan partíciót, amin keresztül történt a rendszerindítás. Vagyis attól nem kell félni, hogy véletlenül kiveszel alóla valamit.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Nem vagyok híve a GPT-lemez használatának, otthoni gépen szerintem célszerűbb a klasszikus MBR-alapú rendszer. GPT-lemez terén tapasztalatom sincs, hogy milyen lehetőségek vannak egyáltalán.
A Windows létrehoz 100 MB méretű bootpartíciót, amennyiben particionálatlan lemezre telepítem. Ez elkerülhető, ha előzőleg magam alakítom ki a partíciókat, vagyis nem a telepítővel.
Vagy csináltam olyat is, hogy a Windows partícióra átraktam a bootmgr kernelindítót és a rejtett Boot mappát, aktívra állítás, bootcfg korrigálás és működik. Utána töröltem a kis bootpartíciót.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Telepítés elején a Delete és a Format beállításoknál lehet partíciót törölni vagy formázni.
Első telepítésnél amikor megadod , hogy C-re akarsz telepíteni akkor hozza létre a 2 partíciót.
Egy kicsit és a C-re a wint.
2. telepítésnél ha tisztán csinálod akkor partíciók törlése...mindkettőt...majd Format és mehet a telepítés megint.
Ha több részre szeretnéd osztani a HDD-t akkor összes partíció törlése majd a kívánt 2-3 partíció létrehozása.
Ezt követően telepítés.
Ekkor is lesz egy "kicsi" partíció.Ha jól tudom akkor ez a kicsi rész felel a helyreállításért ha gond lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest