Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
NandorHUN
üzenetére
Ekkora mértékű lemeztöredezettség valóban nem kevés és lehet ez is a probléma oka, ahogyan az előzőleg említett egyéb dolgok szintén. Meg lehet próbálni futtatni egy töredezettségmentesítést, de egy 1 TB-os meghajtónál el fog tartani egy ideig. Pláne a Windows beépített megoldásával, ami amúgy is viszonylag lassan csinálja.
Windows 8 óta egyébként már meghajtó optimalizálás van, ami SSD-nél ≠ a töredezettségmentesítéssel! Ez pl. ebben a cikkben is le van írva.
-
King Unique
titán
válasz
NandorHUN
üzenetére
Ha nagyon töredezett a fájlrendszer, akkor nyilván töredezettségmentesíteni kell. Ha jobban tele van másolva a meghajtó és kevés rajta a szabad hely, akkor az megint negatív hathat az adatátviteli sebességre. Illetve azt a HD Tune mérésed, valamint pl. EZ a teszt is jól szemlélteti, hogy mennyivel gyorsabb a lemez eleje, mint a vége. Tehát célszerűbb lett volna eleve úgy csinálni, hogy a lemez elején létrehozni egy partíciót a sebességkritikus tartalmaknak.
-
krealon
veterán
válasz
NandorHUN
üzenetére
"Windows 8.1 telepítése után így néz ki.
Mikor először telepítettem a Win 8.1-t akkor nem így nézett ki, minden "egyben " volt, de 2. és 3. telepítésnél már ilyen volt.Melyik meghajtókat lehet ezek közül törölni? Melyik mire van?"
GPT particios semanal mind a 4 particio szukseges.
Az OEM paricio az EFI-hez tartozik, az utana levo pedig a MBR kompatibilis rendszertoltesert felelos.Ha visszaallsz MBR kompatibilis formatumra, akkor elegendo 2 particio is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
NandorHUN
üzenetére
A harmadikat és talán a másodikat engedi törölni, de ez kiderül, ha megpróbálod. Először még nincs végrehajtás, amíg az "Apply" gombot meg nem nyomod.
A Windows nem enged törölni olyan partíciót, amin keresztül történt a rendszerindítás. Vagyis attól nem kell félni, hogy véletlenül kiveszel alóla valamit.
-
Kernel
nagyúr
válasz
NandorHUN
üzenetére
Nem vagyok híve a GPT-lemez használatának, otthoni gépen szerintem célszerűbb a klasszikus MBR-alapú rendszer. GPT-lemez terén tapasztalatom sincs, hogy milyen lehetőségek vannak egyáltalán.
A Windows létrehoz 100 MB méretű bootpartíciót, amennyiben particionálatlan lemezre telepítem. Ez elkerülhető, ha előzőleg magam alakítom ki a partíciókat, vagyis nem a telepítővel.
Vagy csináltam olyat is, hogy a Windows partícióra átraktam a bootmgr kernelindítót és a rejtett Boot mappát, aktívra állítás, bootcfg korrigálás és működik. Utána töröltem a kis bootpartíciót.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
NandorHUN
üzenetére
Telepítés elején a Delete és a Format beállításoknál lehet partíciót törölni vagy formázni.
Első telepítésnél amikor megadod , hogy C-re akarsz telepíteni akkor hozza létre a 2 partíciót.
Egy kicsit és a C-re a wint.
2. telepítésnél ha tisztán csinálod akkor partíciók törlése...mindkettőt...majd Format és mehet a telepítés megint.
Ha több részre szeretnéd osztani a HDD-t akkor összes partíció törlése majd a kívánt 2-3 partíció létrehozása.
Ezt követően telepítés.
Ekkor is lesz egy "kicsi" partíció.Ha jól tudom akkor ez a kicsi rész felel a helyreállításért ha gond lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG PM9E1 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- Seagate 2TB HDD 100/100% 116 napot ment
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest