- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
chubby1980
csendes tag
válasz
GReddy #11546 üzenetére
Az a baj, hogy nem vagyok egy fizikus zseni, úgyhogy nekem mindent be lehet adni a feszültséggel meg tüskékkel. Az viszont tuti hogy 300-as tápom van, régebbi alaplap, asus k8n, amd sempron 3000+ proci és ami miatt nagyon gyanús, hogy 3 ide vinyó, 1 dvd-rw, és 1 sata vinyó (300 gigás).
Én is arra gyanakszom, hogy a táp nem bírja, de ez a gépem már néhány éve van, a sata vinyó csak nemrég lett hozzátéve. De ha a sata vinyót lehúzom, akkor oké (mondjuk a sata jumperelve van, lehet hogy ez is közrejátszik).
Haladva a korral, szerintem valszeg megérett a fejlesztés. Új alaplapban talán jumper nélkül használhatom a sata vinyót, ott már mondjuk csak 1 sata hdd, 1 ide hdd és 1 dvd-rw lenne. -
Kernel
nagyúr
válasz
GReddy #11546 üzenetére
Tápegységnél az +5 és +12 V csak együtt tud megjelenni (vagy elindulni, ha így mondjuk), mivel mindkettő egy közös trafó szekunder tekercsén keletkezik. A stabilizálás egyrészt a primer oldalon betáplált teljesítmény szabályzásával történik, továbbá az 5 V kimenet még saját szabályzókörrel is el van látva, a terheléskülönbségek kiegyenlítése végett.
A szabványok előírják, hogy a tápegységbe egy olyan ellenőrzőáramkört is be kell építeni, ami a bekapcsolás során vizsgálja a kimenőfeszültségeket, és amikor mindegyik beáll a kellő értékre, a tápegység Power Good érintkezőjén 5 V jelenik meg, értesítve ezzel az alaplapot, hogy minden rendben, táp OK, lehet indítani az alaplapi áramköröket.
Bekapcsolásnál a motorok felpörgése valóban meghúzza a 12 V-os ágat, ami a Power Good késlekedő megjelenését okozhatja, amit mondjuk az alaplap egy letiltással honorál. Tehát ez egy jó magyarázatnak tűnik a jelenségre, de azért nem árt odafigyelni, hogy milyen állapotban van az a tápegység, mert más esetben elhasználódó alkatrészek is kiválthatják ugyanezt a jelenséget, ami azért kellemetlen, mert idővel még károsodhat is emiatt a merevlemez, vagy bármi más.
-
Kernel
nagyúr
válasz
GReddy #11485 üzenetére
Ezt nem programtelepítés befolyásolja szerintem. Megpróbálható a Javítókonzol fixboot és fixmbr parancsa, legfeljebb nem segít, de nem is árt.
Ilyen hibák inkább "bizonytalankodó" hardvernél fordulnak elő, amit okozhat például gyenge, illetve bezajosodott tápegység (nyilván nem akusztikai zaj, hanem zajos kimenőfeszültség, szűretlenség), esetleg maga a merevlemez is.
-
GReddy
tag
válasz
GReddy #11485 üzenetére
ráadásul NEM TUDOK rendszernaplót nézni, mivel nem itt van a gép (vidékre mentem javítani, ismerősnek, ingyen, messze, ráadásul az idióta digitalizáló eszközei és a lehetetlen kártyái miatt NYOLC órát szívtam a tetű XP-telepítővel. ) Tehát nem alternatíva a "nézzedmeganaplóba" válasz. Lehetőségeket szeretnék hallani, mi a fene lehet??? Valószínű, hogy driver, méghozzá az NVRAID driverre tippelek, de ez csak tipp. (azért, mert az NForce-ban nincs benne (!!!!!) az alaplapon levő NVRAID eszköz drivere, tákolni kell alá. De ötleteket szívesen vennék.
-
-
liksoft
nagyúr
Átköltözött a www.hdsentinel.hu -ra (inkább vissza - vagyis csak megtartotta ezt a kettő közül, mert innen indult). Tudom javasolni akár a DOS-os változatot. Az CD-ről indítva a gépet hamarabb ad gyors választ. Teljes felületi teszthez meg úgyis a gyártó tesztprogramját célszerű letölteni.
-
liksoft
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Hegesztés topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest