- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
GReddy
tag
válasz
chubby1980 #11514 üzenetére
Nekem utoljára ilyent akkor csinált gép, amikor telezsúfolták vasakkal és ráraktak egy (egyébként jó kis FSP) 300W tápot. Ekkor az indításnál a 12V ág elviszi a teljesítményt (a wattokat) mert indításnál van egy tüske a fogyasztásban, a felpörgetésnél, és nem tud az 5V ág indulni. Mivel a resetnél nincsen ez a tüske, mert már forognak a mozgó alkatrészek, ezért el tud indulni az 5V ág is. Köss le cuccokat, (nem tudom mi van a gépedben) és ha hirtelen megszűnik, de mindig máshol, akkor táp.
Üdv
-
GReddy
tag
válasz
Kernel #11490 üzenetére
Kösz, de szinte bizonyos hogy nem. Szerintem (és holnap kiderítem!) ahogy gondolkodtam rajta, inkább az lehet, hogy egy driver nem ürül ki memóriából, és nem tud bootolni tőle a rendszer. A táp egy új Chieftec delta, a lemez egy vadiúj Samsung, ráadásul ment rendesen, a cucc nem a teszkóból van, nem hinném hogy ezek a bűnösök. Holnap kimegyek, leszedem a gyanúsított drivert (az nforce raid drivere a fő gyanúsítottam egyébként) és meglátjuk. A fixboot, és fixmbr ezt biztos nem oldja meg. Ha az lenne, akkor mindig csinálná, és nem csak software-s rendszer-restartnál. Holnap már okosabbak leszünk, legfeljebb tanulunk valami újat.
Kösz a segítséget.
-
GReddy
tag
válasz
GReddy #11485 üzenetére
ráadásul NEM TUDOK rendszernaplót nézni, mivel nem itt van a gép (vidékre mentem javítani, ismerősnek, ingyen, messze, ráadásul az idióta digitalizáló eszközei és a lehetetlen kártyái miatt NYOLC órát szívtam a tetű XP-telepítővel. ) Tehát nem alternatíva a "nézzedmeganaplóba" válasz. Lehetőségeket szeretnék hallani, mi a fene lehet??? Valószínű, hogy driver, méghozzá az NVRAID driverre tippelek, de ez csak tipp. (azért, mert az NForce-ban nincs benne (!!!!!) az alaplapon levő NVRAID eszköz drivere, tákolni kell alá. De ötleteket szívesen vennék.
-
GReddy
tag
Tisztelt Uraim!
Egy nem hétköznapi problémával kapcsolatban írok: Adott egy régebbi AMD-s (barton) gép. HDD csere, a 40Gb-s Maxtort cseréltem 500Gb Samsungra. Windows Xp felment, telepítem a hardwareeszközöket. Újraindítgatás hegyek (szokásos Xp- s procedúra) és egyszer csak közli a bootolás alatt, ott, ahol a BIOS átadná a vezérlést az operációs rendszernek, hogy Boot Disk Fail. Kikapcsol, visszakapcsol, működik. Viszont azóta CSAK kikapcsolás - bekapcsolással lehet az operációs rendszert indítani, mert ha a Windowsból kérek egy sima újraindítást, akkor mindig ez van, nem indul a gép. Hogy lehetne kideríteni, hogy mi a fene ez????? Már őszülök tőle erősen... ráadásul a fene emlékszik rá, hogy milyen eszközt telepítettem rá éppen.
-
GReddy
tag
válasz
Kicsiguszti #3927 üzenetére
-
GReddy
tag
Kéne nekem is egy kis segítség HDD mágusoktól. Milyen szoftverrel lehetne megnézni egy HDD-ről, hogy milyen állapotban leledzik? Sajátjaimat tesztelném eladás előtt, hogy ne akarják visszahozni, és biztos lehessek benne, hogy full hibátlan amit árulok. Köszönettel!
-
GReddy
tag
válasz
Kicsiguszti #3927 üzenetére
Régesrégen csináltam már ilyent. Valami bootmanager progival (sajnos a nevére nem emlékszem) de vigyázni kell vele. Nem írtad milyen alaplap.. nem tud olyant, hogy tegye be az F8 bootmenüt induláskor? Mert akkor meg van oldva.
PATA busz alapismeretek: A parallel ATA egyik legnagyobb baja, hogy ha két eszköz lóg a buszon, akkor a busz sebességét (értelem szerűen) a lassabb eszközhöz állítja. Azaz, mivel nálad egy kábelen lóg a HDD meg az Optikai, ezért a HDD nem fog az optikainál gyorsabban működni, ha bakot ugrasz, egeret szülsz, akkor sem. Tessék külön kábelre tenni őket. SATA-nál mindegy, hogy melyik eszközt hova dugod, mivel SERIAL a busz, semmi más eszközzel nem kommunikál. Egyedül a boot-order miatt illik a rendszertöltőt a 0-ra tenni, de természetesen oda teszed, ahova szimpi. Nálam pl a 4. a rendszertöltő.
A problémádra pedig valami boot manager kell. (mivel a BIOSba ír, nagyon nézd meg mit teszel fel, agyonvághatod az alaplapot..) Mit is haszáltam régen... kavinton kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest