Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
quailstorm #41098 üzenetére
Nem. Ez egy megváltoztathatatlan tulajdonság. és szinte semmi köze a formázáshoz, a népszerű neve inkább megtévesztő, hivatalosan 512emulated a neve (régi hdd-k 512natívban működtek).
De lehet valóban érdemes a paríciók kezdetét 4K-ra állítani (alignálás) hiszen ezt teszi a W7 és W8 is.. (de ez inkább ssd esetén hasznos). Formázáskor a foglalási egységet alapértelmezetten (4K) hagyni. -
válasz
quailstorm #41093 üzenetére
Az XP 2TB-os lemezt még vígan kezel, semmi gondja vele..
"WD redben gondolkoztam"
inkább olyat válassz ami teljesíti az igényeidet.. különben valóban lassúnak fogod találni. -
-
válasz
2thletme2day #41008 üzenetére
2000 / 1.024^3=1862....
-
válasz
King Unique #40980 üzenetére
Ahogy liksoft leírta érthető miben különbözik a max 2TB kezelése a 2,5TB és nagyobbaktól: 512×2^32, azaz a hagyományos 512e esetén a 32 bit de mi különbözik a 3TB és a 4TB közt vezérlésileg?
33bittel 4TB jön ki, 34 bittel 8TB, ez lenne hogy a vezérlőt CSAK 33 v 34 bitre készítették fel ?
-
válasz
King Unique #40978 üzenetére
Eszerint van olyan ami a 3TB-osat jól kezeli de a 4TB-t vagy nagyobbat NEM kezeli?
-
válasz
liksoft #40951 üzenetére
"akkor 2,5TB "valamit" ráírni teszt miatt"
Nekem is van egy 3TB hddm külső usb házban. kb 2.6TB adat van rajta de sok kis (pár MB vagy pár GB) file formájában soksok könyvtárban. (mentésre használom így minden filet nem szoktam tartalomra nézve visszaellenőrizni)
Eddig nem tapasztaltam hibát. A kérdésem az hogy akkor ez most jól kezeli, vagy egy teszthez törölni kéne az adatokat róla és úgy tesztelni egyetlen 2,5TB méretű file felmásolásával?? (ha igen, honnan szerezzek egy ekkora filet?)
-
-
válasz
StSanya #40786 üzenetére
"...bár a többi gyártó HDD-i is parkolnak..."
Lehetne kicsit konkrétabban kinél? még soha nem hallottam más gyártónál erről..a Red tudtommal NAS-ba való. "véd a működés közbeni mozgatás miatti gravitációs gyorsulásoktól" Mivel én a NAS-omat ritkán mozgatom, és pont emiatt megy non-stop a lemez hogy ne használódjon. De emiatt kérdéses hogy a WD használható-e hosszú ideig nasban, vagy nézzek más gyártó után amikor bővíteni akarok.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
liksoft #40657 üzenetére
Nem egy tipikus módszer hogy a sector és clusterméret különbözzön otthoni PCn.
Persze semmi sem kizárt.. főleg kamera rendszer esetén.
Kernel: olvasni is tudni kéne (pofáraesés terhe mellett): "A saját linkeden is és amit én linkeltem ott is egyértelműen leírják: 2TB a határ.. "
-
válasz
Kernel #40653 üzenetére
"elvileg 8 TB FAT32 is formázható"
hülyeséget azért nem kéne hirdetni..
A saját linkeden is és amit én linkeltem ott is egyértelműen leírják: 2TB a határ.. (de ezt nem biztos hogy az adott embedded oprendszer támogatja)liksoft: így van ahogy mondod, de -féltrértés ne essék- én nemis javasoltam...
-
-
-
válasz
djculture #40586 üzenetére
Így is vettél már?
Kínából ingyenes postai szállítással (FREE Economy Int'l Shipping) ?
Ekkor szerintem csak egyetlen (igaz buborékfóliás) papírborítékba berakják és postai ajánlott levélben feladják... például: [link] El tudom képzelni hogy a világ postásai mennyire ügyelnek hogy a levelek ne rázkódjanak.. -
-
-
-
válasz
Blue Thunder #40367 üzenetére
Egy 4eFt-nál olcsóbb Gagyi a négyzeten tápról van szó..
-
-
válasz
G Bedtime St #40331 üzenetére
Formázd le a TV-vel és akkor a tv fel fogja ismerni...
-
válasz
ledgeri #40320 üzenetére
"De kérdezném, hogy mi vezethetett ide ...csak kíváncsi vagyok"
Például: éppen pár filmet akart átvinni rajta egy haverjához aki a panelház másik szintjén lakik, de véletlenül kiesett a lépcsőházban a kezéből a hdd és csak két szintel lejjebb érte utol..
Vagy: a repp helikopter talajtornát gyakorolta, de véletlen akkorát rugott a működő pc-be hogy abból kiszakadt a hdd..De szerintem még 1001 dolog előfordulhatott..
-
válasz
Ricardo128 #40276 üzenetére
Jó munkához idő kell...
de a következő hétvégéig elkészül. -
-
-
-
-
-
-
válasz
Ren Hoek #40148 üzenetére
Egy biztos módszer van: leveszed a ház oldalát és lehúzod a hddről a tápkábelt. Amikor kell visszadugod. Ez egy jó program esténként.
A masik talán egyszerűbb: elveszed a betűjelet a meghajtótól és az energiatakarékosságnál beállítasz hdd leállításhoz fél órát.. Ha el akarod erni a hddt akkor visszaadod a betujelet neki...
-
-
A mágnesesség pár év alatt annyival csökkenhet hogy pár file olvashatatlanná válhat.
Két lehetőség van: 1- lemásolni róla mindent, törölni még a partíciókat is, majd visszamásolni mindent.
2- a HDSentinel fizetős verziójában van Read-write-read teszt és ekkor nem kell a másolgatással bíbelődni.Sajna a chkdsk nem mágnesezi újra a blokkokat, így az nem jó.
Az adatok legalább 2 helyen (2db hdd) legyenek így is egymástól távol. -
-
-
válasz
Mottie #39917 üzenetére
Nekem is van egy ilyen hdd-m ami már egy éve csinálja ezt... (az első sata hddk közül való)
HDS szerint 100/100-as. Időnként (indítások 5%a) rájön a hoppáré és kattog, ebből csak táp ki-be ciklusal vehető ki (újraindítás nem segít). Szerencsére egyre ritkábban csinálja, de nem tartok rajta fontos adatot, és sűrűn mentem a tartalmát. -
válasz
Balathruin #39912 üzenetére
Ezt A_ScHuLcZ -nek mondd...
-
válasz
Balathruin #39909 üzenetére
Nem érted mit írtam? az az.
-
-
Mostanában jó idő kínálkozik a tesztelésre: egy csípős éjszakára kitenni a PC-t az erkélyre estétől reggelig, és még kint bekapcsolni hogy működik-e reggel. (csapadéktól óvni, de ha kibirja a -5...-10°C hideget az egyből kiderül)
Ezenkívül majd nyáron folytatható a teszt a napsütötte júliusi erkélyen eltöltött pár órával és délutáni tesztel..
-
"Ha a merevlemez használat 100%-on van teljesen belassul a gép"
Most hasraütésszerű tippekre vársz?
Mondd meg* mitől van 100%-on és akkor talán még hasznos választ is kapsz.
*: pl. az 500Mbps-es fiberneten full terhelésen fut a torrent le+fel, 10percenként 1db HDfilm jön le miközben két laptopon és egy TVn megy a lejátszás is dlna-val.
És mindeközben laggol a legújabb multiplayer FPS játék? ez a gond?Ha nem akkor mi?
-
-
válasz
nickrivers #39663 üzenetére
Ha a WD nem adott hozzá XP progit akkor nincs. M$ nem adott ki frissítést. De hallottam olyanról hogy valami szoftverrel látszólag kezelte, de később kiderült hibásan: ha 2TB fölé írt akkor valójában beleírt a meglevő fileokba, így tönkretéve azokat. A hiba csak később a regebben felirt adatok visszaolvasasakor derul ki. Akkor mar minden elveszett... Válts Win 7 vagy 8 vagy 10-re. Vagy linuxra.
-
-
válasz
Tappancs2001 #39613 üzenetére
Gondolom egy új hdd-re visszamásolsz mindent a mentésből, erre pedig ráírod hogy "lomtalanításkor kidobandó"... No Problem.
-
válasz
dolbyman #39594 üzenetére
1db hdd az nem hdd.. ha fontos adatok vannak rajta (másik hdd-n levő) mentés nélkül akkor javaslok egy harakiritőr beszerzését... ezen átalakítástól függetlenül ~20% az esély hogy minden elvész róla..
Tudom: minden pótolható: gyereked elvesző képei esetén új gyereket kell szülni, szülők elvesző képei esetén új család választása..
Persze talán egyszerűbb egy mentést készíteni, hdd-t venni. :-D -
-
-
válasz
-secret- #39358 üzenetére
HA a gép biosában a "Hot Plug" engedélyezve van ezen portra és megfelelő dokkoló van rádugva akkor nyugodtan. Amióta ilyen lapom van és hdd bedugókeretem azóta a hurcolászós hddm ugyanolyan kényelmes mint egy pendrive... (sose kapcsolom ki a gépet emiatt)
De ezek nélkül könnyen galyra mehetnek..
-
-
válasz
ggg666 #38905 üzenetére
A 2.5"-os HDD nem több 100g-nál. a visszaküldéshez biztos nem vennék drága műanyag/fém dobozt, hanem csak sima csomagolópapírba tekerném többszörösen amibe a sarkon a parizert is csomagolják.. bővel beleférhet 250g-ba - szerintem. De ha nagyon védeni akarod a kukázandó dolgot akkor max a duplájába kerül, az se sok..
-
-
-
válasz
Mezga Aladár #38812 üzenetére
A ház leírásában benne van hogy támogat akkora hddt mint amit beleraktál?
-
-
Ha ezután sikerülne valahogy működésre bírnod akkor is telenyomtad porral (a fotón is jól látszik), rengeteg hibás szektor alakul ki szinte azonnal.. Ha kellenek róla pótolhatatlan adatok akkor a beindítás után ments ahogy csak bírsz, ha nem kell róla semmi, akkor emígyen ez a tárgy átalakult egy szép dísztárggyá, működésrebírás esetén szépen forog-mocorog, de eredeti funkciójára már ne használd.
-
válasz
Los Angeles #38725 üzenetére
M$-nél az "inicializálás" vagy hasonló szó általában törlést, formázást jelent. Azaz az adatokra nézve a halálos ítéletet..
-
válasz
ATM_automata #38710 üzenetére
Y kábel? Külső táp?
-
válasz
Orionhilles #38643 üzenetére
Neked kéne megmondanod:
- másik gépbe dugva: megy / nem megy?
- a HDD a rossz vagy az USB dobozka? hdd-t átrakva asztali gép sata-ra..
- adatok kellenek róla? (ha nem akkor a legegyszerűbb) -
válasz
B4ndiBuild3r #38626 üzenetére
Szerintem valami Linuxos topicban (vagy fórumon) kéne kérdezned.
HDD-hez csak annyit hogy én 3felé osztanám: 100GB Win (ntfs), 50GB Linuxnak(swappal), a maradék adat-partíciónak (ntfs). -- Ez azért jó mert a le lehet könnyen menteni egyik-másik oprendszert 1-1 reinstall/próba erejéig, majd vissza lehet tenni mintha misem történt volna percek alatt. Ezt ghostolásnak nevezik (Macriummal vagy CloneZillával).Boot/efi partíciót még sose hoztam létre (csak egyszer töröltem), mert nem volt szükségem rá.
-
válasz
King Unique #38569 üzenetére
A reklámfotója szerint még 10cm sincs.. Nekem is hasonló nyúlfarknyival adták (igaz más gyártótól) ezért a fiókból túrtam elő egy ~fél méteres kábelt helyette.
Azzal már elérte az asztalt, de neten láttam ötletesebb rögzítést is.
-
-
1- az emberek többsége jobban és könnyebben értelmezi a DECimális számokat mint az általad mutatott HEXa számokat
2- felesleges a teljes képernyőt mutatnod (fehér sávval megtoldva) elegendő lenne a program ablaka is..
3- "Ez jó így" ha te ezt állítod akkor senki nem fog vitatkozni ebben veled. -
válasz
janos666 #38507 üzenetére
"A hosszú SMART teszt végignézi az összes szektort"
Ha csak olvas akkor ebből a szempontból ugyanaz mint a chkdsk, azaz semmit se ér.. A másnesesség felfrissítésére akkor szerinted az is alkalmatlan.
A copy helyett nem tudsz olyan progit ami ingyenes és áthelyezi az adatokat (mint részben a defrag csinálja) adatvesztés nélkül? és fut 80% lemeztelítettségen kézi kopizgatás nélkül órákig önállóan?A többi infót köszönöm.
-
-
válasz
liksoft #38503 üzenetére
Nem találtam ilyet benne. Ami írás teszt van benne az megsemmisít a hdd-n minden adatot.. :-(
Azaz ugyanott vagyok vele hogy át kell másolni mindent másik hdd-re majd vissza.. Ekkor pedig teljesen felesleges a HDS-t használni, hiszen anélkülis újraírtam a mágneses felületet. -
válasz
janos666 #38497 üzenetére
Ahogy nézem a chkdsk-nak nincs /scan opciója... A "/b" opcióról csak annyit hogy tudtommal a filerendszerben csak akkor jelennek meg a BadBlock-ok ha a hdd belső hibajavító rendszerének tartalék szektorai már mind megteltek - azaz a hdd halála legvégén jár..
A smart teszt tudtommal nem néz át minden mágneses szektort, hanem csak a motor, fejszervo működési paramétereit vizsgálja..Az eredeti kérdés az adatok élettartamára utalt: "ezzel növelnék az éllettartamon ?"
Azaz az egyszer felírt mágneses adat az évek alatt fokozatosan elveszti mágnesességét. Ha már hibásan olvasható az már hibaként jelentkezik (=olvashatatlan azon bit), ezért ha a hiba előtt akarunk valamit tenni (=hibát akarjuk megelőzni) akkor pár évente (max.évtezedenként) újra kell mágnesezni minden bitet a hddn, különben jelentkezik a lemágneseződés következtében az olvasási hiba..(rengeteg ilyen file van, főleg az oprendszer évekkel ezelőtt felírt filejai: egyik nap még ment - másnap már nem az oprendszer egyik oka; vagy a learhivált régi családi képek, amit legfeljebb olvasni szokás, felülírni nem)
Szerinted akkor a chkdsk /f /r nem mágnesezi újra az olvasható fileok alatt a lemezt ?
Említetted a "ReFS"-t: ez egy program erre a célra? ami még a hiba bekövetkezése előtt korrigálja azt? nem találtam rá..
-
-
Hordozható HDD-k esetén van lehetőség a lemezt írásvédettséggel ellátni?
(akár szoftveresen akár hardveresen az USB házban)cél: hogyha bedugom egy vírusoktól hemzsegő idegen PC-be akkor ne árthasson a hdd-n levő adatoknak a vírus, ne fertőzhesse meg, de olvasni lehessen róla.. Az USB házon természetesen nincs írásvédelem gomb. sosem láttam még ilyen gombot.
-
válasz
Glaz-dozfhut #38472 üzenetére
Én helyedben nem állítanám télen 26°C-ra a termosztátot..
..így nem kellene annyit szellőztetni a téli kánikula ellen. -
-
-
-
válasz
bobalazs #38447 üzenetére
Nekem is van egy Samu HD501LJ HDD-m ami néha így kattog (~4s-ként) ha altatásból felébresztem a gépet. HDSentinel szerint 100/100-as. Ha gond van vele a bios sem ismeri fel, emiatt húzódik az indítás- leállítás.. Régebben akár minden 10. ébredése ilyen volt, de aztán kezdett javulni. (lehet hogy valami alaplap-bios frissítéstől javult meg?) Pár hónapja már nem jelentkezett ez a hiba. Örültem hogy nem dobtam ki..
-
-
válasz
Erwinke #38412 üzenetére
Mondom: veszel egy ilyet (akár többet is), mert ezen már az oprendszer mellett elfér minden program és jópár játék is.. és örülsz hogy pár másodpercel gyorsabb a játékon belüli pályaváltás, azon emberekhez képest akik HDD-re telepítették a játékot (és csak az oprendszerük van SSDn).
-
-
-
válasz
@matthew@ #38396 üzenetére
azaz átlátszó műanyag nem a hdd része (biztos nincs ráragasztva a hdd-re), hanem a laptopé a kereté. Szerintem. Amikor az SSD-t beteszed akkor arra teszed a fóliát is. Valószínű valami elektromos szigetelő hogy a laptopon belül ne érjen hozzá semmi aminek nem kell - elektromosan.
-
-
válasz
]Phobos[ #38391 üzenetére
-Win számítógépkezelés -lemezkezelés -Töröljél minden partíciót róla (adatmentés ha kell)
-HDD-re (nem a partíción, nem az üres helyen) jobbegérgomb: Konvertálás GPT lemezzé.
-új 3TB partíció létrehozása, ntfs, gyorsformat.
-WinXP-t felejtsd el, az nem látja többé (legfeljebb mint hálózati megosztásként). -
válasz
zoolee0506 #38386 üzenetére
"benne egy két részre partícionált hdd (...) három partíciót látunk, két formázatlant és egy rendszer partíciót"
mi van?
-
-
válasz
hunor70 #38372 üzenetére
Eddig úgy értettem (jobb híján) hogy kb 2 évvel ezelőttig tudtad használni, azóta a PC nem kezelte és csak porosodott a 2TB az asztalfiókban... Ezért azt gondoltam semmi hasznos nincs rajta.
De ha van akkor is mutass lemezkezelőről képernyőmentést. Vezérlőpult - FelügyeletiEszközök - SzámítógépKezelés - Lemezkezelés (a grafikonok is látszódjanak, nem csak a szöveg!)
-
-
válasz
Mezga Aladár #38352 üzenetére
Nálam akkor volt ilyen ha kínai vagy héber nyelvű tömörítvényt csomagoltam ki. Voltak tiltott vagy ismeretlen karakterek a filenévben. Próbáld ki hogy először átnevezed a filet/könyvtárat, és csak utána próbálod törölni. Lehetőleg live pendriveról (WinPE vagy linux).
-
-
válasz
Mezga Aladár #38326 üzenetére
"ha több, akkor a logikai elsőre"
Konkrétabban a bios BBS menübjéen beállítottra.. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Formula-1 humoros
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Formula-1
- PR-Telecom
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest