Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Doky586

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz janos666 #38497 üzenetére

    Ahogy nézem a chkdsk-nak nincs /scan opciója... A "/b" opcióról csak annyit hogy tudtommal a filerendszerben csak akkor jelennek meg a BadBlock-ok ha a hdd belső hibajavító rendszerének tartalék szektorai már mind megteltek - azaz a hdd halála legvégén jár..
    A smart teszt tudtommal nem néz át minden mágneses szektort, hanem csak a motor, fejszervo működési paramétereit vizsgálja..

    Az eredeti kérdés az adatok élettartamára utalt: "ezzel növelnék az éllettartamon ?"
    Azaz az egyszer felírt mágneses adat az évek alatt fokozatosan elveszti mágnesességét. Ha már hibásan olvasható az már hibaként jelentkezik (=olvashatatlan azon bit), ezért ha a hiba előtt akarunk valamit tenni (=hibát akarjuk megelőzni) akkor pár évente (max.évtezedenként) újra kell mágnesezni minden bitet a hddn, különben jelentkezik a lemágneseződés következtében az olvasási hiba..

    (rengeteg ilyen file van, főleg az oprendszer évekkel ezelőtt felírt filejai: egyik nap még ment - másnap már nem az oprendszer egyik oka; vagy a learhivált régi családi képek, amit legfeljebb olvasni szokás, felülírni nem)

    Szerinted akkor a chkdsk /f /r nem mágnesezi újra az olvasható fileok alatt a lemezt ?

    Említetted a "ReFS"-t: ez egy program erre a célra? ami még a hiba bekövetkezése előtt korrigálja azt? nem találtam rá..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák