- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Williams #38160 üzenetére
Laptopok esetén boisban bekapcsolható a hdd titkosítása, oprendszer számára átlátszó. Asztali gépek ezt nem tudják. Asztali gépekhez TPM modult kell venni ha biztonságos Bitlockert vagy EFS-t akarsz használni, vagy más módszer: külön program (TrueCript vagy PrivateDisk) mountoláskor megadható 20+ karakteres jelszóval..
-
válasz
vitemerius #38111 üzenetére
és a win is ugyanúgy fogja látni-kezelni. (csak a bootolhatóságát gátolhatod meg vele)
-
válasz
vitemerius #38093 üzenetére
UDMA talán csak IDE módban értelmezhető - de nem tudom pontosan. Nézz utána ha érdekel.. AHCI-esetén már a tesztprogik az általam is képeken mutatott 'Standard'-okat mutatják... amiben nincs udma.
-
válasz
vitemerius #38091 üzenetére
Ennyit a 'internet' tudásáról: nem megbízható.. amint látható a képeimen megy kétféleképpen: egyik így, másik úgy...
-
válasz
vitemerius #38060 üzenetére
"És ez miért jó?" Passz...
"És abban mi a ráció, hogy egy újabb hdd kevesebbet tud?" Ilyet sose állítottam, sőt azt állítom hogy nagyságrendekkel gyorsabb az udma6 ssd mint a udma7 hdd...De ezen ne csodálkozz. Volt már ilyen technológiaváltás. a 10éve vett Pentium4-esem (fsb=200MHz) látszólag dupla olyan gyors mint a mostani Haswell (fsb=100MHz) (a core MHz azonos), de valójában mégse, valójában az újabb a gyorsabb..
-
válasz
vitemerius #38052 üzenetére
Nálam is így van:
A SATA/600-as ssd csak UDMA6, a régi SATA/300-as hdd pedig UDMA7:
A képek Biosból és CrystalDiskInfo6 -ból származnak.. -
válasz
xrvman #38046 üzenetére
Boot-olj be a W7 telepítőlemezről és amikor megjelenik a területi beállítások ablak(nyelv, idő- és pénzformátum, billentyűzet), akkor üss egy SHIFT+F10-t.
DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X a lemez sorszáma, amit a LIST DISK parancsnál látsz)
CLEANezzel töröltél mindent. Csak a törlendő/telepítendő hdd legyen bedugva.
-
válasz
RobbeV0201 #38036 üzenetére
"leszedtem a tetejét a winyónak....
Kiszedtem a korongokat,leszedtem azt a házat .... ,leszedtem a fejet"Porcukorral kellett volna megszórni hogy ne legyen annyira keserű a veszteség..
-
-
válasz
werszomjas #38022 üzenetére
Egy "chkdsk /f /r" vagy EZ ugyanazt csinálja mint a lassú formázás csak NEM destruktív (=adatvesztéses) módon.. Azaz minden adat alatt frissül a mágnesesség.
-
válasz
Lord Dragon #37971 üzenetére
Akkor nem értem honnan veszed azt a zöldséget hogy az alaplapod vagy a pcie kártya nem kezeli a 3TB-ot sata-n..?
-
válasz
Lord Dragon #37969 üzenetére
Tudtommal se az alaplapnak se a pcie kártyának nincs ilyen jellegű limitációja. Mindkettő kezel 3TB hdd-ket is. Viszont az oprendszernek van limitációja. Ha XP-t használsz az gond, a maximális hdd méret ekkor 2.2TB.
XP esetén a Raid0 jó kérdés. Attól függ szerintem hogy szoftveres vagy hardveres az emuláció a biosban (szoftveresen kezelhet max 2x2TB-ot, de hardveres emulációnál nem kezelne 4TB-ot egyben). -
-
-
"Az Advanced Format-nak van köze a Windows-ban megadott Allocation Unit Size-hoz?"
Van. Előszöris a partíciót megfelelő alignálással kell létrehozni. A Win7 és utódai tudják ezt (easeus-t nem ismerem). Másodszor a formázáskor automatikus szektorméretet vagy 4k-t vagy nagyobbat válasszunk. (ha a régin 512 volt az gond lehet)
A zöldel karikázott szám nem lehet kisebb a felette álló számnál!
Az Advanced Format-nak egyébként semmi köze a formázáshoz.
-
válasz
George7823 #37902 üzenetére
Ha 2,5" merevlemezről beszélsz akkor valószínűleg nem okoz gondot, de ha 3,5"-ról akkor a külső tápellátásától gondoskodni kell...
-
-
válasz
George7823 #37873 üzenetére
Létezik egy egyszerű módszer: el kell menni a boltba venni egy új hdd-t...
-
-
válasz
teleahocipöm #37804 üzenetére
Eléggé hoax-nak hangzik...
Manapság már nincs master-slave, laptopokhoz nem adnak telepítő CD-t.. (CD-n az XP fért csak el)
-
-
válasz
nomad138 #37765 üzenetére
Nem is értem hogy gondoltad ezt...
Megjön a boltból a HDD amin már előre feltelepített windows van?Anélkül nyilván nincs miről bootolnia csak a régi hddről. Neked kéne wint telepíteni de úgy hogy a telepítés alatt csak az új hdd van bekötve plusz a telepítőmédia (odd/usb).
-
-
válasz
ubyegon2 #37695 üzenetére
Az eredeti kijelentés mgabesz87-től származik (#37685) amire te visszakérdeztél hogy mit jelent (#37686).
Egyébként az eredetije többek közt a "Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is?" cikk bevezetés 2.pontja alatt is le van írva. Egyébként ezen a fórumon tilos a személyeskedés! Ne kelljen már moderátort hívni miattad.. -
-
-
válasz
Raul_77 #37568 üzenetére
"és merevlemez formázás után azt írja ki indításnál, hogy "ntldr is missing"."
Most be kéne tenni a telepítő boot DVD/pendriveot és arról bootolni.
Amikor bootol akkor a kérdésre megnyomni bármely billentyűt (mert különben újra a HDD-ről bootolna - amin már nincs semmi) -
-
válasz
N.Szil #37428 üzenetére
Az előbb erre gondoltam: [link]
"Adott egy [ATA (IDE/PATA) laptop merevlemez] és be szeretném kötni asztali számítógépbe, hogy formázzam. Lehetséges lenne?"
Gondolom az a dokkoló csak USB-n éri el a PATA lemezeket. azaz formázáshoz tökéletes. Rendes oprendszertelepítéshez az USB nem ideális, de egy klónozóprogi (pl.Macrium) kezeli ha VirtualBoxból átklónozol egy rendszert (ámbár ilyesmit még nem próbáltam)..
-
-
-
-
-
-
-
válasz
_DiEGO_ #37232 üzenetére
Ezen tanácsod után valószínű többé úgyse fog elindulni az az oprendszer...
@heaven: Inkább a bugos nvidia drivert kellene szabványos M$ driverre cserélnie biosfrissítés után:
Eszközkezelőt elindít, majd az IDE ATA/ATAPI vezérlők csoporton belül jobb egér a kívánt IDE driver-en/Illesztőprogram frissítése/Illesztőprogramok keresése a számítógépen/Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából/Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlõ kiválaszt és katt a Tovább gombon.A "3TB+Unlock" tipusú szoftverek teljesen feleslegesek a 64bites Win7-nek..!
-
-
-
-
válasz
energy4ever #37158 üzenetére
Nálam a Promise driver kellett a SATA kezeléshez. Ugyanezen chipet a biusban is engedélyezni kellett ehez - mert alabból ki volt kapcsolva. (bootolni sata-ról se volt könnyű, mert csak fdd-ről lehetett a telepítés elején beadni a drivert.
-
válasz
energy4ever #37158 üzenetére
Nem
-
válasz
energy4ever #37155 üzenetére
1. Biosban engedélyezve van a sata portokat kezelő chip ?
2. Winben telepítve van hozzá a driver ? Az én régi alaplapomon levőhöz például a win NEM tartalmazza a drivert, muszáj kézzel fdd/cd-ről beadni hogy lássa az azon levő lemezeket... ilyen egyszerű. -
-
-
-
válasz
Laprasi991 #37089 üzenetére
A ZÖLD pipa általában nem a meghibásodásra utaló jel..
-
-
válasz
spidersoft #37047 üzenetére
Nem tudom mi az igazság..
Nekem aztali PC-n ahci megy szabványos ahci M$ driver, ezzel a dokkolóval (csak eSATA-val, az usb csatija mechanikai hibás) és kezeli. [link]
Pedig a leírása szerint nem szabadna kezelnie a 1.5TB-ot, csak 520GB vagy 1TB-ig, de nekem eSATA-n ezek a számok olyan hasraütésszerűek, hiszen miért különbözne a 2.5" a 3.5"-tól ha ugyanazt a csatlakozót használja fizikailag..
-
-
válasz
ggg666 #37043 üzenetére
Szerintem nálad valami átkódolós kütyü miatt volt, hasonlóan az usb-s kütyükhöz..
CristalDiskInfo mit mond a Csatlakozó tipusáról? (bármekkora hdd-vel)
Nálam eSATA és SATA esetén: "Serial ATA", USB ház esetén: "USB (Serial ATA)" van kiírva.
És természetesen az eSATA-hoz semmilyen extra driver nem szükséges (ha már működik belső hdd). -
válasz
spidersoft #37038 üzenetére
Az eSATA az ugyanolyan mint a sata, nincs semmilyen TB korlát. A dokkolókbál az USB kompatibilitás miatt írhatják a TB korlátot (mert esata mellett mindegyiken van usb is)..
Drivereket én is mindegyiket fel szoktam telepíteni amit adnak, de utána a link szerint átváltok szabványos (Microsoftos) driverre. Ezt tettem az inteles és a AMD-s gépemen is...Az adatmentésre nincs ötletem. Szerintem nincs sok esélyed hogy visszakapd a 3TB hddről
, az eredeti helyekről inkább.
-
válasz
spidersoft #37035 üzenetére
-
válasz
spidersoft #37032 üzenetére
Tudtommal a 32bites XP oprendszer teszi pont így tönkre az adatokat ha rádugod, vagy külső usb ház ami csak 2TiB-ig tud (ócsó tipusú chipsetesek). Ezek tudtommal kivédhetők a hdd-gyártó „advanced format” progijával.. ekkor efi/gpt se kell és XP is használhatja.
-
válasz
akisbandi #37025 üzenetére
Megkérdezhetem hogy maga a klónozás nem sikerül neked, vagy az új hddt berakva nem ismeri fel a rendszer? Macriummal lenne esélyed.
-
válasz
akisbandi #37016 üzenetére
PC-nek hardveres limitje legutóbb 13éve volt ezzel kapcsolatban 137GB-nál.
Azóta csak szoftveres limitek vannak: pl unsupported OS (XP)...De szerintem particionálatlanul tedd be a nasba, ha eddig basic köteted volt (most is az ajánlott, nem az SHR) akkor eSata porton az adatokat gyorsan vissza tudod másolni a kivett hddről.
-
-
válasz
Edward1981 #36947 üzenetére
Nemrég rx8pencz-nak (#36920) ugyanez volt a problémája. Táncsak nem tőle vetted?
Nem jelzett vissza azóta hogy megoldódott-e a gondja.. -
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
stargazer #36813 üzenetére
- "úgy tudom SSD csak ahci-val tud menni, igaz?"
- Nem igaz. ahci-vel gyorsabb volna, de ide módban is jól működik, csak kicsit lassabb, de a hdd-nél még mindig sokkal gyorsabb. az M$ driverrel ide módban is megy a trim: így az élettartam se rövidül emiatt.
ssd topik téma összefoglalóban sok hasznos cikk van. A csatolófelület persze nem Pata kábel hanem Sata kell hogy legyen. -
-
válasz
liksoft #36761 üzenetére
Hasonló mint a laptopoknál a bios/ata-jelszó az ssd-ken, amig a flash kártya az eszközben van a user észre sem veszi (elfelejti), csak mikor kiveszi hogy leolvassa az adatokat, akkor már nem olvasható.. (ettől még hálózaton bármi átmásolható futó laptopról - itt futó telefonról).
Ezért írtam hogy kábel azért kell.. de ez a téma itt off. -
-
válasz
kriszwells #36756 üzenetére
Előszöris javaslom ellenőrizd hogy a memóriakártyára nem állítottál-e be titkosítást:
Beállítások - Telefon - Telefonkezelés - Biztonság - Titkosítás
Kikapcsolt állapotnál az van odaírva: "Titkosítás kikapcs."
Nekem más tipusú Nokiám van, ezért nálad lehet kicsit más az útvonal..Ha ki van kapcsolva akkor a kártyaolvasó olvassa. Ha be van kapcsolva de elfelejtetted a kódot, akkor szabványos micro-USB kábellel Nokia Suite módban (nem tárolóhely módban) másolható csak tudtommal. Titkosítatlanul simán usb-kábellel akár tárolóhely (=kártyaolvasó) módban is olvasható.
-
válasz
AeSDé Team #36748 üzenetére
Én ugyanezen hdd-t használom az eredeti 20cm-es és egy másik 80cm-es kábellel (természetesen hosszabító és HUB nélkül). Minden tökéletes.
Az hogy a telefon nem bírja táppal ellátni azért nem csoda..
-
-
Sziasztok!
Nem tudjátok mit jelent a S.M.A.R.T 13-as és 195-ös pontja ? [kép]
Ez a legrégibb sata hdd-m..
(neten megtaláltam a wikiben de nem lettem okosabb) -
válasz
AeSDé Team #36706 üzenetére
de, ugyanaz
-
-
válasz
AeSDé Team #36691 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges egy USB2 hdd-n defragot indítani, nem lessz tőle gyorsabb.
Ha nagyon aggódsz az adatokért akkor pár évente 1x lefuttathatsz rajta egy "chkdsk /f /r"-et ami szintén pár órás kaland, de ritkán használt fixen kiírt sok éves adatoknál szükséges hddn.
-
válasz
kmisi99 #36664 üzenetére
A tippem az hogy a gyártó Secure Erase programjával törölni kell a meghajtót (valószínű DOS-os felületen), ha ez megvan onnantól a szokásos particionálóprogikkal minden fog menni..
Természetesen semmilyen adatot nem tudsz leolvasni róla (a céges titkokat nem fogod megtudni).. -
válasz
Wiz Khalifa #36635 üzenetére
"Azért ha valaki tud egy regenerálót akkor írhatja."
Talán használ - próbáld ki:
Éjfélkor kiviszed a hdd-t az erdőbe egy kis tisztásra de vigyél magaddal egy fiatal szüzet is, gyújts a meghajtó közül öt gyertyát, majd lejcsetek boszorkánytáncot körülötte, miközbev varázsigéket mormoltok... -
-
-
-
válasz
Anathema67 #36494 üzenetére
Esata-hoz nem külső ház hanem dokkoló kell táppal és Esata kábellel (ami nem azonos a sata kábellel).
Általában ezen dokkolókon nemcsak Esata hanem USB port is van a PC-hez csatlakoztatáshoz.
Az Esata sokkal gyorsabb mint az USB2. -
-
válasz
liksoft #36355 üzenetére
Emiatt írtam: "Ha másik gépben is ezt csinálja..."
Nem szükséges a szomszédot vagy barát barátját zaklatnia ezzel...Ha az alaplap/kábel hibát kizárta (kábelcserével, portátdugással) akkor önmaga megnézheti, nem szükséges a defektes hdd-n levő windows noszojgatása, ami semmi jóra nem vezet. Persze ha Te egyből a KÜRT-öt (vagy magadat) javaslod jópénzért azt is megértem...
-
-
válasz
pendre54 #36338 üzenetére
Teljesen fölösledesen pörögtél eleinte. Felesleges sőt káros a rendszervisszaállítás, és a vírusellenörzés is nyilvánvaló hogy nem oldja meg a hibát.
Meg kell nézni a bios/uefi-ben látszik-e a hdd, mert ha nem akkor a win se fogja látni..
Nekem is van egy samu hddm ami tápindításkor időnként csak kattog, a bios se ismeri fel ezért lassítja a gépindítást és leállítást ekkor, de utána ugyanúgy mint nálad mindig megjavul. Nálam fagyást még sose okozott, üzem közben nem tünt el. Tesztadatok ugyanúgy minden 100%. Megszoktam. -
-
válasz
ggg666 #36312 üzenetére
Minden adathordozó meghal előbb-utóbb. A kérdés csak az hogy tudod-e rendszeresen ellenőrizni , ha kell ezután másolatot készíteni az adataidról.
Nálam is ott szakadt el a húr amikor már sokszáz CD és DVD-t kellett (volna) így ellenőrizgetni... (ennyi gyűlt össze sok sok év alatt). Lusta voltam havonta pár napot ezek rendszeres ellenörzésére (tesztelésére) áldozni...
Még akkor is ha csak 1%-uk lett volna romlott.. inkább kiselejteztem mind. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest