Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TM1L4N

csendes tag

Sziasztok!

Még új vagyok itt a prohardveren és azért írok, mert eddig nem sikerült megoldást találnom egy hdd-vel kapcsolatos problémára.

A helyzet a következő.
    2016 tavaszán vásároltam egy új PC-t, videokártya nélkül. Azóta a gépembe 1 SSD (Crucial, CT240BX200SSD1) és 2 HDD van (WDC - WD2500KS-00MJB0, illetve Maxtor STM3250820AS).

Maxtor csatija: sata power connector
    WD csatija: 4pin

Működtek is szépen egészen a múlt hétig, amikor vettem egy videokártyát (EVGA Gerforce GTX 970 FTW - ACX2.0)

Miután beszereltem a kártyát a Maxtor hdd teljesen megadta magát. A Win 10 alig akart életre kelni és miután nagy nehezen felállt a rendszer, a win 10 fájlkezelője folyamatosan fagyott. Hiába nyitottam meg a lemezkezelőt, az sem tudta betölteni az infókat az egyes lemezekről.
    Miután kihúztam a Maxtor hdd-t, minden megjavult, a rendszer tökéletesen működik.
    (A windows az SSD-re van telepítve)

Odaadtam egy barátomnak ezt a hdd-t, és kiderült, hogy nála tökéletesen fut. Letesztelte a HD-Sentinellel és minden a legnagyobb rendben van vele.

Kezdetben a két hdd egy kábelen volt összekötve a tápegységgel, és külön kábelről kapta az áramot az ssd.

Amit eddig próbáltam, de nem járt sikerrel: (próbák során az SSD mindig külön tápkábelről kapta az áramot)
    - A hdd-ket és az ssd-t is különálló tápkábellel csatlakoztattam a tápegységhez.
    - Kihúztam a működő WD hdd-t és csak a rosszat kötöttem be külön tápkábelen, de akkor sem ismerte fel a rendszer.

Tápegység: Be Quiet 530W Pure Power BQT L8-CM BN181

Elég sok adat van rajta és szükségem is lenne a merevlemezre. Lehet, hogy a táppal van a gond, de sajnos nem igazán értek a lelki világukhoz. :)

Találkáztatok már hasonló problémával?
    Van ötletetek arra, hogy mi módon tudnám elhárítani a problémát?

Előre is köszönöm a segítségeteket! :)

Üdv
    Milán

Új hozzászólás Aktív témák