Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• marilllyo

veterán

Sziasztok!

A következő problémám van. Adott egy laptop amiben kicseréltem a HDD-t SSD-re. A HDD ( WD blue) most egy külső házban USB 3.0-án lóg a notin folyamatosan. Szökőévben egyszer rájuk szoktam nézni HDD sentinel-lel és meglepődve tapasztaltam, hogy a külső HDD összes indulás/leállás száma jelenleg ( egy év után) 24. 800. (Amúgy 100/100 minden) Míg a másik külső vinyómé ami van vagy 5 éves mindössze 2000.
    Kicseréltem a vinyókat a rack-be, hogy kiszűrjem hátha azzal van gond de nem. A másik rack-ben másik, USB-n is pörög a számláló.
    Azt kiderítettem, hogy a szám akkor kezd el pörögni amikor nem nyúlok a géphez és kikapcsol a monitorja. 5 perc után kb 30.-at ugrik a számláló. Az eszközkezelőben és az energiagazdálkodási beállításoknál is kilőttem, hogy az USB-t energiatakarékossági okokból lekapcsolja.

A kérdésem csupán az, hogy annak ellenére, hogy használatban hibát nem tapasztalok a vinyó mindenképpen hibás ugye? Szóval érdemes lenne gariztatnom hátha egyszer összecsuklik a rajta lévő adataimmal együtt.

:R

Új hozzászólás Aktív témák