Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

Sziasztok! Előbbre már írtam a hibáról, röviden: Rendeltem egy Samsung mobilvinyót, 400Gb-ost. HD Sentinel szerint 96%-os a kondíciója, 4 szektorhiba van rajta.
    Kérdeztem az Iponosokat, küldjem be garifutárral. Ha fizikai szektorhiba, akkor csere. Ha logikai, akkor nem cserélik. Low level format+ Esstool használatát említette az Iponos fórumtárs, hogy utána elválik, fizikai, vagy logikai szektorhiba.
    Ezt meg tudom csinálni én is, ezért kár beküldeni..... Csak kissé meglepődtem. Azt hittem a LLF régi, döglödő winyóknál használatos....
    Neki merjek állni egy 10 órát sem ment winyónak LLF-al..?
    Vagy van másik lehetőség kizárni a logikai szektorhibát?

Az az igazság, hogy külső keretben, USB-s rack-ben kezdtem próbálgatni a winyót. Valószínűleg kevés volt az USb-ről az áram, mert másoláskor befagyott....Ezután SATA kábelre tettem, nem nyaggattam.
    Lehet ekkor csináltam a szektorhibákat?? :O
    Ez lehet csak logikai hiba, ugye? :U
    Bocs a láma kérdésekért, egyrészt nem akarok hülyeséget csinálni a winyóval, másrészt nem akarom fölöslegesen beküldeni a winyót, pláne ha nincs baja.
    Szerk:
    Huh, itt valami gond lesz. A mobilvinyóról belső sata kábelen másoltam át az asztali vinyóra...aztán hirtelen kékhalál, újraindulás. (Vista alatt nem láttam soha) Befejeztem a másolást, aztán összehasonlítottam a mobilvinyón, és a másikon lévő mappát. Mobilvinyóról három fájl eltűnt! Másoltam, nem áthelyeztem. Lemezkezelésnél megnéztem, kétfele osztottam, és két elsődleges partíció van rajta. (Szerintem egyet csináltam.. :B ). Most partíciókat leszedtem, egyben van a 400Gb üresen. Egyenlőre a windows lemezellenőrzését futtatom, teljes ellenőrzéssel, amikor hibás szektorokat is keres. Egy darabig eltart..... Utána mit csináljak, van ötletetek?

Új hozzászólás Aktív témák