Hirdetés
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
szellőzik a testen is, nálunk is tök forró a mikró teteje, ha jobban tele van pakolva, az is hőleadó felület.
én nem építeném be, max az eleve beépíthetőt, nem tud jól szellőzni, nem arra van tervezve hogy zárt térben legyen. működni fog, de az élettartama tuti csökkenni fog.
legalább a gyári ajánlást de inkább annak a másfélszeresét meghagynám.
-
cekkk
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem, mert elég az utolsó másfél méteren szűrni.
Ilyet tényként kijelenteni

De szerintem ezzel menjetek a hm topikba és vitatkozzatok ott.
Tudom nem te kezdted, de felesleges a hitvitát ide keverni.Egyébként rá mért már valaki valamivel, skoppal esetleg, hogy milyen zavarok vannak azon a kábelen amivel ti "szűrtök" és mi nem lesz ott utána egy drágábbal?
-
PainKiller13
őstag
Benyújtottam a pályázatot (fejér megye), feltöltött dokumentumoknál az elsőhöz a lakcím kártyát kellett ugye?
Másodikhoz az adó, harmadikhoz a személyi.
-
pjen
félisten
válasz
csemberlen
üzenetére
Te hiszel ebben a betáp mizériában,nem kéne akkor már Pakstól olyan kábel?
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Landmann gázgrillt kellene hétvégére beszereznem.
Ezeket találtam elsőre: [link]
Ár érték arányban melyik a legjobb szerintetek, illetve másik márkában mik az ajánlottak? Nem igazán értek hozzá, a keret sincs lefixálva. -
-
AstraCDX
senior tag
Nagynyomású mosó kérdésre tudna valaki tanácsot adni ?
Esetleg a Parkside helyett érdemesebb lenne Kärcher valamelyik típusát választani ?
Üdv.
Astra
-
ZTE_luky
senior tag
valaki erre?
-
zoltan6
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem nehéz 2 csavar,vagy stift az egész,mondjuk én is csak egyszer csináltam régebben a bosch gépünkön.
-
zoltan6
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Én is inkább a lengéscsillapítóra tippelnék,ha whirpool akkor nem túl drága 2000ft körül van.[link]
Nézd meg hogy kotyog-e a dob,amikor megmozgatod a csapágyháznál. -
zoltan6
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
-
Dave™
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Neked is: keress rá itt a topikban a melltartó merevítőre, mert lehet kiszakadt egy és ott van a persely vagy mi és a dob között, annak is kopogó hangja van, és gyakori probléma. Ha az okozza, akkor nagy eséllyel a dob alatt lesz, és a műanyag terelőt lehúzva ki lehet szedni a dob belseje felől közelítve. Nekem ez volt ezekkel a tünetekkel, miután kiszedtem minden a régi volt.
-
Rivaul
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Anyósék gépe már vagy két éve zúg. Azon kívül hogy marha idegesítő, eddig még mást nem vettünk észre. Teszi a dolgát így is.
-
bajaki
őstag
Mosógépcsere-pályázat sikeresen leadva.
Reméljük a legjobbakat.Végül a Gorenje W6402/S gépet adtam meg. Elég korrekt gépnek tűnik, 50k környékén meg is úsznánk a cserét.

-
Rivaul
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Sztem csapagyas. Az egész gépet belezni kell a cseréhez és természetesen alkatrész szükséges. Megoldható de next lvl meló a laikusnak. Én egy hónapja csináltam. 2 napig nem mosott az asszony
Bár ebbe benne volt hogy atomjaira bontottam és minden retket és lerakódást eltüntettem belőle. -
MasterMark
titán
Üdv
Nem nagyon tudom hol kellene megkérdezni, ezért itt kérdezem.
Szóval a mosógépünknek centrifugálás közben nagyon hangos kopogó hangja van. A forgás lassulásával halkul, amikor lassan forog nem hallani. Mi lehet a baja? Ha én most itthon szétszedem, akkor fogok tudni vele valamit csinálni?

-
vzozo
senior tag
Sziasztok, a sok mosógép után hűtőgépes téma... Rákerestem a típusra itt a topikban, de semmi, lehet Magyarországon ezt nem forgalmazták: Gorenje RK 61620 C
Teszek egy próbát, hátha azért valaki használt már ilyet... Ami most megfogott benne: olcsó, és pont ez a méret kellene a konyhánkba, az aktuális kis 80 centis hűtő bizony régen ki lett már nőve.
Azt látom, hogy kifutó modell. Azt is látom, hogy nem no-frostos a fagyó része. A Gorenjét, mint márkát egyesek utálják, mások rendben lévőnek találják, de ugye ezt kb. bármely gyártóra el lehet mondani.
Nem ez az álomhűtő, de a mostani lakásba, mostani körülmények között nem tudok méretre nagyobbat betenni. Ha esetleg alternatív javaslatotok lenne, azt is szívesen fogadnám. Köszönöm!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Erre senki?
-
ZTE_luky
senior tag
Sziasztok! Szeretnék egy új mikrohullámú sütőre beruházni. Ebben kérném a segítségetek! Mire kell odafigyelni, mi tud könnyen meghibásodni, miket kell tudni ilyen termék vásárlása esetén.
Nem nagyon értek hozzá, hogy mekkora legyen teljesítményben, vagy milyen plusz funkciókat tudjon.
Egyedül a méretét tudom szempontnak venni. A mikró külmérete (tehát tappanccsal meg mindenestül) MAXIMUM ekkora lehet:
magasság: 28cm belméret
szélesség: 62cm belméret
mélység: 35cm belméretEkkora hely van a fa beépített szekrényben. Nem tudom hogy mennyire kell a sütőnek szellőznie, mekkora helyet kéne a fa és a sütő között hagyni, lehet erre is külön oda kéne figyelni.
A méreteket én tudom válogatni, csak azt se tudom hogy milyen márkát nézegessek, melyik a legmegbízhatóbb (ár nem nagyon számít ha van valami nagyon jó, megbízható mikro)
Segítségetek előre is köszi szépen!
-
laszlo168
senior tag
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Nagynyomású mosót szeretnék házi, nem profi használatra .
A LIDL csütörtöktől kínálja a PARKSIDE PHD100E2 típust 3 év garanciával ~16000Ft-ért.
Adatai : 1450W, max nyomás 10 MPa, vízszállítás max 400l/h .
Jó választás lehet ?
Ismeri valaki konkrétan ezt, vagy hasonló típust ?
Üdv.
Astra
-
Met
nagyúr
válasz
Rendo84
üzenetére
Igazából a pénztárcád szab határt, minél nagyobb teljesítmény hosszú garanciával és benzines kell.
A damilt felejtsd el mert a gazhoz (hacsak nem elefánt fű mert az fű, 1 méteren már csak gaz van) az nem jó, hamar elszakad, kés kell hozzá vagy azt hiszem van valami lánc is.
Felesleges 2-3 lépésben vágni. -
w.miki
veterán
válasz
PainKiller13
üzenetére
Végül mi is egy másikat csináltunk.
A nyilatkozatot majd csak 15.-én érdemes elküldeni, igaz, a kezdő napon?
Akkor kell feltölteni a személyi, és a lakcímkártya másolatot is? -
cekkk
veterán
válasz
Corsair90
üzenetére
Minden Zanussi/Electrolux/Aeg mosógépre alapesetben 1 év gyártói garancia van. Biztos van kivétel ezalol.
Rendo84
az olcsó elektromos nem erre való, sőt inkább nem sok mindenre.
Egy MTDvel már lehet valamit kezdeni de lehet én nem ereszteném bele.
Mit jelent, hogy változó terület?
Másnak vágod majd a kertjét?
Akkor viszont vegyél ipari gépet, mert amivel pénzt keresünk arra a szerszámra nem szabad sajnálni, visszahozza az árát. -
Rendo84
senior tag
Másfél méter gaz: futó kúszó növények, parlagfű+ mindenféle dudva és ezek kombinációja.
Terület: 400-1000 m² változó lesz.
Mivel PH-n fent vagyok és ha a kérdésem beírom a fórumba, ez ingyenes. Valamint szinte biztos, hogy itt is akad olyan ember, aki szokott kaszálni, gondoltam meg is osztja a véleményét.
Esetlegesen ha telefonálok ilyen helyre annak költsége van, ha személyesen megyek be annak is költsége van. Plusz gyakran az eladók azt sem tudják mit árulnak. Ha több helyről érdeklődöm és levonom a következtetéseket ezt követően, akkor talán okosabb leszek.Egyébként azt nem értem, ha valaki érdemben semmit sem tud hozzá tenni, akkor miért ír hsz-t?
Unalomból, magasabb legyen a rangja, e-pénisz..?
Köszi a tanácsot tőled is, de annyira nem vagyok analfabéta, hogy ilyen ne jusson eszembe, hogy bemenjek az áruházba és megkérdezzem ott. Ha nem érkezik segítség ne aggódj, oda is elfogok jutni. -
Corsair90
tag
Hogyan lehetséges az, hogy erre a mosógépre csak egy év gyártói garanciát adnak? [link]
Kereskedői gari is van még rá pluszban szerintetek? Furcsa nekem egy picit a dolog, mert némileg jobb, illetve megbízhatóbb márkának tartom, mint a Whirlpool-t. -
Rendo84
senior tag
Kicsit off lesz a kérdésem, sajnos megfelelő topikot nem találtam neki, így ide írok.
Talán tudna nekem segíteni valaki, hogy milyen fűkaszát tudnátok ajánlani?
Nem csak szegély vágás, hanem "gaz" vágására is alkalmas kaszát szeretnék. Kb 1m -1,5m magas fűhöz.
Gondolom az ilyen magas füvet 2-3 részletbe lehet/érdemes vágni, hogy szépen megbirkózzon mindennel.
Erre a célra sima elektromos kb 6-8 eFt-os is szóba jöhet, vagy mindenképpen a benzines a javasolt? Akkumulátorosokról mi a vélemény?
Nem szeretnék rá sokat költeni, maximum annyit, hogy a céljaimnak megfeleljen.
-
cekkk
veterán
válasz
w.miki
üzenetére
Kérdés: Mit tehetek, ha a boltban nem kapható az általam választott és a pályázatomban megjelölt új
készülék?
Válasz:
A boltban lehetőség van arra, hogy a pályázatban megjelölt készüléktől eltérő mosógépet vegyen meg, ha a
pályázatban megjelöltkészüléknem kapható. Választhat más márkát, másik típust is, az egyetlen feltétel, hogy
az előírt megtakarítás (minimum 10% energia- vagy 20kg CO2-megtakarítás, a továbbiakban: „Minimum
megtakarítás”) továbbra is biztosítva kell, hogy legyen. Lehetőség van arra is, hogy másik energiaosztályú
készüléket válasszon, az alábbiak szerint:
Amennyiben a megvásárolni kívánt háztartási nagygép energiaosztálya az eredetileg tervezettnél
alacsonyabb, Kedvezményezett a Pályázati Útmutató I. 6. pontjában rögzített vissza nem térítendő
támogatásban részesülhet. Tehát ha A++ készülékre kaptunk támogatást és A+ energiaosztályú másik gépet
választunk, akkor a megítélt 40000,- Ft támogatás 25000,- Ft-ra csökken.
Amennyiben a megvásárolni kívánt háztartási nagygép energiaosztálya az eredetileg tervezettnél magasabb,
a támogatás mértéke nem emelkedik, Kedvezményezett a Támogatói Okiratban rögzített, megítélt támogatásra
jogosult. Tehát, ha A+ energiaosztályú készülékre kapott támogatást, és A++ vagy A+++ energiaosztályú
másik gépet választ, akkor is csak 25 000 Ft jár támogatásként, de választhat hatékonyabb gépet minden
további adminisztrációs teendő nélkül. -
Mercutio_
félisten
válasz
PainKiller13
üzenetére
Olyasmi rémlik, hogy egy személy egy pályázatot nyújthat be, illetve ugyanazon címre se adható be több, az első marad a többit automatikusan elutasítják.
-
PainKiller13
őstag
Új pályázat benyújtása..
-
w.miki
veterán
Megint kéne egy kis segítség a mosógép cseréhez.
Elkezdtük kitölteni az ügyfélkapun a pályázatot, de másik mosógépet választanánk.
Ezt hogyan lehet megcsinálni?
Amikor a mosógép adatainál nyomunk a szerkesztésre, akkor a kitöltött adatokat adja be, viszont nem tudunk módosítani. Egy áthúzott karika jelenik meg, és hiába megyünk a mosógép nevére, nem tudjuk átírni.
Miért? -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Javaslom a pályázati kiírás és útmutató elolvasását.

-
Atlantis
veterán
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Nem javasol semmit, hanem nagyjából megmondja, mennyit spórolhatsz a jelenlegi gépedhez képest. Van egy elég bő lista, amiből választani lehet az új gépet.
-
bajaki
őstag
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Ahogy előttem is írták: Először pályázol, utána veheted meg a gépet. A már megvásárolt gépekre nem lehet támogatást igényelni.
-
Traxx
őstag
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Előbb pályázol, ha nyersz, mehetsz venni gépet.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Látom páran vannak akik pályáznak a mosógép csere programban.
Először itt pályázni kell, amit elbírálnak és ha sikeres utánna lehet meg vásárolni a gépet? vagy
- a gépet előre kell megvenni és később fizetik vissza az árát? -
Traxx
őstag
válasz
bajaki
üzenetére
Én jpg-ben töltöttem fel, mindkét oldalát fel kell, max. 5 mega/fájl méretben. A jelentkezés követően kapott levélben az van, hogy "általánosan" nem lehet több, mint 5 mega, nekem pedig 6*1 megám lett. De kiderült, hogy az 5 mega nem az összkorlát, hanem az egyes fájlokra érvényes

-
bajaki
őstag
Akik leadták már a pályázatot a mosógépcserére meg tudnák mondani, hogy a végén a dokumentumokat (személyi, adókártya stb) milyen formátumban és méretben lehet feltölteni? Külön fájlokban is fel lehet, vagy csak egyben (pl. pdf)?
Valahol olvastam erről információt, de most az istenért sem találom.
Szerk.: Megvan.
Külön kell feltölteni őket, lehet pdf vagy jpg is. -
csemberlen
őstag
válasz
Gondwana
üzenetére
Nincs olyan kommandó, amelyik betör a házba és felszereli.

Szabvány van rá, de sokszor a szolgáltató felé indított áramigény bővítés miatt lépik meg.
Sajnos sok villanyszerelő is ludas benne. Azzal a címszóval, hogy mindig le fog csapni a fi relé, ezzel elriasszák az ügyfeleket.
-
cekkk
veterán
válasz
csemberlen
üzenetére
Jogos!

-
pjen
félisten
válasz
csemberlen
üzenetére

-
Gondwana
addikt
válasz
csemberlen
üzenetére
Magyarországon még lehetnek lakások fi-relé nélkül??? (Mondjuk, itt, Szerbiában azon is el kell gondolkodnom, hogy tudok-e valakit, akinél nem háromfázisú a lakás/ház tápellátása - egy valakit tudok csak, aki a napelemek miatt átszereltette monofázisúra)
-
cekkk
veterán
válasz
csemberlen
üzenetére
Igen, de az amperért nem kell fizetni csak a munkáért. 32A felett meg amperonként 3600 forintot.
-
csemberlen
őstag
Bővítéshez regisztrált villanyszerelő kell. Ő vállalkozó, ezért nem ingyen megy ki dolgozni. Ellenőrzi a villanyórához bejövő, és elmenő vezeték keresztmetszetét. ha nem megfelelő akkor cserélnie kell.
Valamint az elosztótáblát is rendbe kell tenni. Fi relé-t is kell beletenni ha nincs. -
zoltan6
addikt
ez csak legenda,nincs ilyen szabály,van egy ismerősöm az EON-nál,leadta a névét az eon-os ügyintéző hölgyeknél,hogy szóljanak ha van valami villanyszerelési munka,így őt ajánlják ha munka van.gondolom mindenhol ez lehet,szólnak az ügyfélnek hogy amperbővítés miatt át kellene nézetni a rendszert,ők tudnak is ajánlani erre valakit.

-
cekkk
veterán
Abból lesz a nappali a nappaliból meg vezérelt. Régen hőtárolós kályha volt a lakásban, azért kellett a sok amper.
Erről nem tudok, pedig eonos dolgozik nálam. Én nekem úgy mondták, hogy a mért árammal már azt csinálok a lakásban amit csak akarok.
Nem a gáz tervezésre gondolsz, mert az tényleg így van. 30k volt a terv. -
cekkk
veterán
Erről még nem tudok. Én majd most a két órámat cseréltetem meg. Vettem egy lakást abba a éjszakai áram 52A a nappali meg 20.
Mondjuk nálam minden szét lett bombázva, komplett felújítás.Nem számlaképes szerelőkell,hanem regisztrált szerelő. [link]
Órához csak ők nyúlhatnak a legjobb tudomásom szerint.
-
pjen
félisten
Errôl az ingyenes 32A rôl elég elrettentô dolgokat hallottam.Régen bementem a tromoshoz kértem nagyobb kismegszakítót.Ha bírta a hálózat engedélyezték,kijótt egy szaki kicserélte.leplombálta.Az új szabály szerint elôszór fel kell méretnem egy számla képes vill szerelôvel.....mondjuk 20 K költséggel.
-
pjen
félisten
válasz
Rivaul
üzenetére
Szia.Ha az órád bírja mehet kissebb fokozaton,még kíméled is a víz melegítôt.Legfeljebb lassabban folyatod,hogy megmelegedjen,de mehet reggeltôl estig.A bojler:simán mehet rá a hideg és neleg csô,mikor töltöd fel nyisd meg valahol a meleg csapot,hogy a levegô ki tudjon menni.Csak akkor helyezd áram alá ha már szép simán folyik a meleg csaon a viz.Lehet egyszer kétszer még köpködni fog de ez megszûnik.
-
Corsair90
tag
Felültöltős mosógépek között mik az ajánlott márkák és azon belül a típusok?
Az A++ és A+++-os energiaosztályúak között. -
Rivaul
addikt
Köszi. Akkor vázoljuk. A zuhanyzós átfolyós pazarló és nem is bírná el a hálózat ez tiszta. A kisebbeket elbírná de nem tudni hogy képesek lennének-e cca 30l vizet leadni kis pihenőkkel legalább 3x egymás után. Gondolom leoldanak ekkora használatnál. Az idő még nem lenne baj mert elcsorgatom 10 percig 2l/p alapon.
Szóval ha ez mind kiesik akkor bojler?
A jelenlegi gáz rendszerről levéve a bejövő hideg és kimenő meleg csövet simán átköthetem a bojlerre és tolhatom konnektorba?Jelenlegi rendszer képei.
Kb 2-3 hónap is lesz mire újra beindul a gázüzem...
-
pjen
félisten
válasz
DeFranco
üzenetére
Azért a betekerôs biztositékot nem kell temetni,ha megfelelôen van szerelve a megfelelô illesztô gyûrûvel legalábbolyan jó mint a kismegszakító.Ipari környezetben nem véletlen használják most is tulnyomó töbségben,kúlönbózô kiszerelésben.A kismegszakító inkább kényemes,praktikus.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Honor Magic V2 - origami
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- AKCIÓS! Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB Kijelzőrepedt!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Csak úgy értettem hozzáférni nehéz-e? 

Bár ebbe benne volt hogy atomjaira bontottam és minden retket és lerakódást eltüntettem belőle.

Külön kell feltölteni őket, lehet pdf vagy jpg is.

/V tehát a felvett teljesítmény osztva a hálózati feszúlséggel.Estedben Pl: