- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csöves
őstag
-
talpas
aktív tag
válasz RaPiDsHaRe #6847 üzenetére
Szerintem el kell döntened hány literes kell, aztán teljesítmény, süssön is vagy főzzön vagy csak alap, kezelhetőség, design. Márka mind1 az osztrák olcsót sem tudtam még kinyírni, van másik 8 éve Sencor és nagyon sokat dolgozik, még csak most kezd halványan kopni az ajtónyitón az ezüst festék.
Ezt a típusú szűrőt megvizeztem és darabjaira hullott. Ebből azt vontam le ha nincs tartalékom otthon ,akkor sem öblítem .
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
Speedhs
őstag
válasz RaPiDsHaRe #11120 üzenetére
Nekünk van egy parkside, már 4 éve. Erős gép, a fordulatszámszabályozás viszont gagyi, eléggé "hirtelen" a gép. A vezetéke elég hosszú.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Aldis cuccokkal jók a tapasztalatok (Workzone), ránézhetsz esetleg ott is a kínálatra (lehet Lidl is van olyan jó, de azokat nem ismerem).
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
macilaci78
nagyúr
Kérdezd meg, ki a garis szerviz, hívd fel őket, hogy mik a tapasztalatok.
Színe, formája alapján Hyundai fúró koppintása lehet.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Retro DJ
aktív tag
Vettem egyett az furoalvanyomba. A legolcsobb Strausnal jobbnak itelem!
Retro
-
törölt tag
válasz RaPiDsHaRe #11258 üzenetére
A párátlanítási teljesítménye a lényeges, esetleg a tartály térfogata és minél egyszerűbb kialakítása (könnyebb legyen pucolni).
-
törölt tag
válasz RaPiDsHaRe #11260 üzenetére
Mi egy Midea-t használunk november óta, a feladatát tökéletesen ellátja.
Időnként nem árt pucolni, a levegővel együtt a port is beszívja és ez leül a tartály falán, ami lehetne kicsit egyszerűbb és szélesebb, de ez már csak szőrszálhasogatás. -
törölt tag
válasz RaPiDsHaRe #11262 üzenetére
Átlag napi 8 órában ~ 50kW-al volt több a fogyasztás 1 hónap alatt.
Van rajta Turbo fokozat, amikor a ventilátor jobban teker, illetve ki/be lehet kapcsolni a folyamatos párátlanítást rajta. Ezen kívül, nekem zajos (érzékeny fülű vagyok), de meg lehet szokni. -
törölt tag
válasz RaPiDsHaRe #11264 üzenetére
Passz, ez függ a konyha méretétől, és a páratartalomtól is... szvsz csak kitapasztalni lehet.
-
Retro DJ
aktív tag
-
macilaci78
nagyúr
A konyhával, fürdőszobával az a baj, hogy kampányjelleggel kerül a levegőbe viszonylag sok víz. Egy párátlanító berendezés pedig nem reagál ilyen gyorsan. Ilyen helyre elszívó berendezés az jobb választás, ha van kivezetése. Ha nincs, akkor egy gyors szellőztetés a pára nagyját kihúzza, a párátlanító pedig szép csendben megeszi a többit.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
talpas
aktív tag
Nálam anno folyt az ablakon a víz, a huzat meg hát nem használható mindig, így lett elszívó, és kivezetve a padlásra. Javaslom, mint olvastad is a légbevezetést, (#11266) Retro DJ) mert anélkül ha jól zárnak a nyílászárók, az eltávolítás a vákum miatt meglepően lecsökken, ill. nem is működik. Csőátmérő, legyen a készülékhez illeszthető legnagyobb, én ma már az Na125-ösnek vésnék helyet. Ha kikapcsolt állapotban megnézem, nálam enyhe huzat is van. Ez a függőleges csövezés eredménye, meg ha nincs tele a szűrő. Ha sokáig járatod akkor idegesítő is tud lenni az elszívó, főleg a kétmotoros, v. az olcsóbb nagy fordulaton és biztosan nem járatnád ebéd alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Retro DJ
aktív tag
válasz RaPiDsHaRe #11270 üzenetére
Nem a legolcsobb, hanem a legjobb.
Leteznek mar olyan technikak, hogy szinte pormentesen keszitenek furatot falba (is).
Retro
-
talpas
aktív tag
válasz RaPiDsHaRe #11272 üzenetére
Ha téged megfog a konyhában 1 lyuk akkor el kell rejteni. Valamit valamiért, varázslat nincs. Másnak 1 szekrényt foglal el a kivezetés. Ahogy én csináltam, hátha kedvet kapsz.
Átfúrtam a beton födémpanelt, kölcsöngéppel, majd egy festékes vödörre drótot kötöttem, azt alulról áttoltam a lyukon, majd padlásra vissza és fölhúztam a dróttal vödröt, ütközésig. A nejem csak a porszívózásnál segített, majd elküldtem onnan. Aztán kivéstem könnyedén, méretre, a törmelék meg a vödörben landolt. Ezt a fürdőben, a klotyóban is így csináltam. Majd bele a kb.1m-es cső, habbal körbenyomtam az áttöréseknél. Lakótérben a sérült vakolatot kijavítottam.(vésés előtt jó leszedni a vakolatot, ne szakadjon tovább) Padláson kapott filcréteg szigetelést a cső. Ez két elszívó vent. beépítése volt, gyári gőzölt beton áttörésével. Por minimális, a sitt a vödörben és egy ember is kivitelezheti. A villannyal többet kínlódtam, mert nem volt kiépítve, de semmi csatornázás, falon kívüli vezeték és másnap már működtek. Ja hiányzott fél liter falfesték a kész munkához.[ Szerkesztve ]
-
talpas
aktív tag
válasz RaPiDsHaRe #11279 üzenetére
Szekrényen belül is el lehet rejteni a csövet. Mindenkinél más a a lehetőség, műszaki megoldás. Nem mindenki szereti pld. azt a porfogó jujdeszépfényes kürtős takarást. A konyhámban, szagelszívóból nekem egyből kifelé van csövezve. Hátsó, fölső kivezetéses így ez volt a praktikus. Amit írtam csak a megvalósítás miatt. Honnan tudod nekem van-e ablak a klotyón? De van. Azért, mert a szomszédom 3 kutyája ott érzik jól magukat a falam tövében és ott piszkítanak, büdös az egész és áramlott befelé a szag. A szomszéd szép, térkövezett udvarán az a keskeny sáv maradt a növényeknek a kutyák meg ott ....rnak.Az ugatásról most nem regélnék de éveket vesz el az életemből. Ablakok azóta ott zárva, mennyezeten amit leírtam, benne Na120-as ventik. WC időzítős, fürdő meg páraérzékelős. A hasznod a pára és szagok eltávolítása, többet ér mint 2 kiló rigipsz, vagy fél vödör kész malter.
-
Traxx
őstag
válasz RaPiDsHaRe #13033 üzenetére
Előbb pályázol, ha nyersz, mehetsz venni gépet.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
bajaki
őstag
válasz RaPiDsHaRe #13033 üzenetére
Ahogy előttem is írták: Először pályázol, utána veheted meg a gépet. A már megvásárolt gépekre nem lehet támogatást igényelni.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz RaPiDsHaRe #13036 üzenetére
Nem javasol semmit, hanem nagyjából megmondja, mennyit spórolhatsz a jelenlegi gépedhez képest. Van egy elég bő lista, amiből választani lehet az új gépet.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz RaPiDsHaRe #13036 üzenetére
Javaslom a pályázati kiírás és útmutató elolvasását.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz RaPiDsHaRe #63766 üzenetére
Sziasztok!
Nem tudom mennyire kapcsolódik ide, de hátha tudtok segíteni.
Megvásároltuk a hütőt, kiszállítás megtörtént, még aznap délután kiderült a hűtőben a felső rekeszek nem voltak megfelelően rögzítve így a belső tere több helyen megsérült. Ezt aznap telefonon jeleztük is az Edigital felé, majd emailben csatoltuk a képeket. Ez történt Június 15.-én, azóta nem jelentkeznek.
Ebben az esetben mit tudunk tenni? -
Met
nagyúr
válasz RaPiDsHaRe #63938 üzenetére
Tudom eső után köpönyeg de amikor kiszállították akkor kellett volna megnézni mindent.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
OPiiPO
veterán
Ha online rendelted akkor 14 napon belül vagy - el is állhatsz indoklás nélkül. Mondjuk én pont a múlt hónapban gariztattam az eDigiben, gördülékenyen ment minden. A boltba személyesen bejelentettem (arra volt dolgom, mondom akkor személyesen fogom őket basztatni), kitöltöttem egy csomó papírt ami állítólag a fogyasztóvédelem miatt kellett, de onnantól 2 héten belül visszaadták a pénzem mivel nem volt javítható 4 hónapos termék.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Piftuka
veterán
Udvariasan, de egy másik email-ben felhívod a figyelmüket az előző levélre, és tájékoztatást kérsz az ügyintézés állapotáról.
(A jövőre nézve pedig: az EMAG/Edigital konszerntől csak akkor vásárolsz, ha - bármi is legyen a termék - nem érdekel a garanciális ügyintézés, az azzal kapcsolatos vesződés. De leginkább még akkor sem. )"Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- PlayStation 5
- Napelem
- Hálózati / IP kamera
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest