- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #30697 üzenetére
Ezek az erősítők nem 15 colos hangszórók meghajtására készültek, valamint sem a Pioneerok, sem a Denonok leírásában nem szerepel az, hogy egyszerre akár három csatornán leadnák az említett teljesítményeket. Tényleg, melyik Denonra gondoltál?
A sokat emlegetett maximális áramfelvételi adatokat, mostanában inkább negatív irányban torzítják, hogy zöldebbnek látszódjanak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peak
addikt
válasz #09634560 #30703 üzenetére
Nem teljesen értem mire mit szerettél volna írni, csak az utsó linket értettem.
Sajnos ezen márkát nem ismerem, fogalmam sincs róla miért lehet jobb, mint a Jamo.Erősítőben a TX-SR608 is tök jó lenne, nem kell az NR609, mert van médialejátszóm, és a 608on van front oldali analog bemenet is, és ráadásul a StreamAudionál 116kHUF akciós áron van, bár ezüst színben, ami teljesen elüt nálam mindentől, mert minden fekete.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Thuglife
senior tag
Ebben a topikban általában mindenkit lebeszélünk a Jamo-ról, nézz helyette inkább egy Polkaudio, Dali, JBL, Q Acoustics, Mission, Proson vagy épp Sanci által javasolt QLN szettet.
Erősítő: ha nem ódzkodsz a használttól, nagyon jó erősítőket lehet kifogni potom összegekért! -
robi0604
őstag
-
Peak
addikt
válasz Thuglife #30705 üzenetére
Esetleg van valamilyen ezen topik látogatói által preferált oldal a használt cuccok vásárlásához, ahol megbizható eladók hirdetik portékájukat?
Szabad érdeklődni, hogy van oka, indoka is a Jamoról lebeszélésnek? Kommersz? Szar? Sok a meghibásodás? Rossz anyagot használnak?
Egyéb iránt egy 5,6x4,4m nappalit szeretnék betölteni, egyelőre csekély bútorzattal, és nem szeretném kihagyni a házimozi erősítőkhöz és hangfalakhoz mérten a minőségi zenehallgatást sem. Ezért szeretnék találni valamilyen optimális középutat, hogy ne kelljen külön hifi erősítőt és hangfalat vennem a házimozi mellé, hanem két legyet egy csapásra.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz Gál István #30708 üzenetére
Értem. Köszönöm szépen az infot, igy már értem a fekete pontot.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Gál István #30708 üzenetére
pláne,mert régebben voltak igen jó hangfalaik is.
BBélával mindketten halltunk egy concert 11et,amit mindketten jónak mondtunk.
én 6-7 éve hallottam egy onkyion,és elképedtem.hozzátenném,akkor nálam még a valdus 400 volt a mérce.másik meg ha 5.0t kell venni mondjuk 130-150ből,akkor a streaméknál kapható hangfalak sem tökéletesek,mint a jamo,wharfik sem.innentől,h kinek mi hiba.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
robi0604
őstag
Sosem lesz olyan zenei élményed, mint egy azonos vagy alacsonyabb árkategóriájú sztereóval.
Ha mindenképpen maradnál a hm erősítőknél és a zenehallgatást jobban preferálnád, inkább ezen az áron egy sokkal komolyabb használtban nézelődj a fentebb megadot linkeken.
Egyébként csak csendben megjegyezve, ha visszaolvasol egy kicsit Gál Istvánnak és Bajnokpityunak vannak komoly készülékeik eladók...
Amennyiben új kellene, hallgasd meg a Denon 1911-et és a HK 255-öt inkább a 608 helyett.
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
Gál István
senior tag
válasz bajnokpityu #30711 üzenetére
Tudom, de most 130-150 körül eszemben sincs gondolkozni az említett új szettek között. Ha nagyon megőrülnék akkor Monitor Audio Silver dobozokkal tudnám "körberakni" magam ennyi pénzből és az sem kizárt hogy némi QED Silver Annuversary XT kábelre is maradna belőle pénzmag. Gondolom a különbséget meg nem kell ecsetelni
Pityu, neked már elment a 2106 nem?
[ Szerkesztve ]
-
robi0604
őstag
válasz Gál István #30713 üzenetére
Akkor tényleg jó áron juthatsz a cuccokhoz, ha ennyiből kijön...
-
Dorian
félisten
A jelenlegi tapasztalataim szerint egy normálisabb AVR egy külső DAC-kal (és megfelelő szobaakusztikával ) nagyszerű zenei élményt tud adni. Én most úgy érzem, sikerült megülni két lovat.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
cannibal
senior tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy használ -e valaki ilyesmit? Egy optikai bemenet van a házimozimon és szeretném rákötni az O!Play-t és a PC-met is.(esetleg még a TV-t is)
-
Dorian
félisten
válasz Gál István #30716 üzenetére
Még lejátszó progikat kell tesztelnem, mert a Foobar USB-n elég "steril". Optikán nem lehet észrevenni, mert az meg nem adja azt a minőségi szintet, mint a koax és az USB
-
MIKE123
csendes tag
Sziasztok
Segítsetek legyetek szívesek,
Vettem egy Pioneer VSX 520 erősítőt. Hozzá egy Mission M33i packot.
Hogyan lehet ezt a számítógép alaplapi hangkártyájával összekötni. (6db jack)
Az ok, hogy RCA átalakítóval viszem a gépből a jelet az erősítőbe de hova dugjam mert nekem kell FRONT , REAR, CENTER bemenet
http://www.win-win-shop.com/files/Pioneer%20vsx-820%20rear.jpgPLS HELP
-
portoky
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről: Yamaha RX-V 440+ELTAX HOLLYWOOD 5.0?
Igazából annyira nem ismerem az erősítőket sem pedig a hangfal rendszereket.
Egyben 60.000-ért akarják odaadni az korrekt árnak számít vagy ennyiért kapok jobbat is?Előre is köszi a válaszokat!
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #30726 üzenetére
Asio és wasapi. Asio nem tud ape-t, wasapi meg az extább bitrátákat-és többcsatornát ha jól emlékszem. AVX-en épp mostanában van szó a "milyen programmal" kérdésről. XBMC-t ajánlják sokan, jetaudio is szóba került, a hifis haver meg a Cplay nevűt elmlegette. Egyelőre begyűjtöm az infókat, tesztelgetni -megismerni -beállítgatni nem lesz időm mostanában.
-
Dorian
félisten
Az előbb priviben írtam, gondoltam kiírom ide is. Azt vettem észre, hogy ezzel a DAC-kal amit vettem, elértem már egy olyan hangminőséget, ahol már egyértelműen hallani a kábelek meg alátétek, ilyesmik közti különbséget, eddig úgy tűnik, ezért nem igazán hallottam ezeket.
Még digitkábelnél is: a CD-DAC összekötésre ideiglenesen használt Neotech 112-es és a Nebulo-tól kölcsönzött Monitor Symmetric (ha jól tévedek) közt is egyértelmű: A Neo112-es digitálisabb "kockásabb" hangot adott, a Simmetrical sokkal zeneibb. Kácsában adtak egy újat a bedöglött Silverline koax helyett, az kerül be majd nemsokára.
Aztán ha lesz időm (ami nem most lesz) kipróbálok a frontok alatti alátétekkel játszani.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Peak
addikt
válasz Dorian #30737 üzenetére
Bocsánat de digtális átvitelre használt kábel és kábel között hogy lehet hallásbeli különbség?
A nullák és egyesek bitsorozatait csak egzaktul lehet átvinni, nincs olyan, hogy a nulla egy picit kerekebb és gömbölyűbb, vagy az egyes egy picit csúcsos.
Rosszul tévedek?Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
robi0604
őstag
válasz bajnokpityu #30742 üzenetére
Ez igaz, de a diszkrét csatornák és a sub "mélyre menősége" miatt érdemes vásárolni.
-
bajnokpityu
félisten
-
robi0604
őstag
-
T.B.H
csendes tag
Üdv mindenkinek.Segítségeteket kérném!Onkyo tx-sr307 erősítőmhöz szeretnék hangfalszettet vásárolni,milyen illene a leginkább hozzá(márka,típus)!!!
Ha valaki tud segíteni nagyon szépen köszönöm!!! -
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #30744 üzenetére
A jobb tesztekben mérik és grafikonon mutatják a frekvenciamenetet. Az olcsóbb állódobozok görbéje 80 hertz környékén jelentős esésbe kezd, ezért is javasolt a THX ajánlás szerinti vágás.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peak
addikt
válasz Gál István #30739 üzenetére
Minden tiszteletem az audio technikában nálam jelentősen tapasztaltabb és járatosabb kollegáknak és jelenlevő fórumózoknak, de ez a magyarázat orbitális ostobaság.
Csak gondoljatok bele, akár csak mondjuk az üvegszálas digitális optikára, vagy a netre.
Az adó oldalon a digitális adat "csomagolásra" kerül, minden féle nagyon komoly matematikai algoritmusok alapján védelemmel ellátva, hogy az bármikor 100%os pontossággal visszaállitható legyen (ilyen pl. a CRC is), majd a vevő oldalon az adat 100%osan azonosan megjelenik.
Ha létezne ilyen "digitális zaj" ami befolyásol 0-át vagy 1-et úgy, hogy az a vevő oldalon adateltérést okozna, akkor az milyen káoszhoz vezetne?
Pl. a banki átutalásodon mondjuk 16x annyi pénzt vennének el tőled... óó csekélység... hiszen az csak 1 bit...
Vagy az űrhajók ballisztikai pályája szépen az óceánba vezetne, stbstbstb.Átgonldolva az egészet arra gondolnék, hogy egy rosszabb és egy jobb minőségű kábel esetén az átvitt zajos jelet a fogadó oldalon az elektronika "nehezebben" tudja visszaállítani pontosan ugyan arra a jelre, amit az adó oldal küldött, többet "dolgozik" vele.
De ettől még a kész, megkapott jelsorozat pontosan ugyan annak kell lennie, mint a küldött adatnak. Ezért digitális. Ezért diszkrét.Ha volna esetleg valakinek hiteles, magyarázattal tarkított információs oldala, weboldal, link, nagyon szívesen venném, mert érdekelne ez a dolog.
De sajnos ilyenről még nem hallottam az informatikában eltöltött 17 évem alatt, hogy egy diszkrét digitális jel átvitele során az módosulna úgy ráadásul, hogy az elfogadott.
Eleve ellentétes az egész digitális technikával.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz robi0604 #30749 üzenetére
Dehogy sértődök meg, azért vagyok itt, hogy tanuljak.
Az állandó egyetértés még sosem vitte előbbre a világot. Nagyon szivesen figyelek, tanulok nálam okosabbtól, nem okoz problémát, ugyan ezt várom el mástól is cserébe.Elhiszem neked, és másnak is.
Én a magyarázatot keresném meg.
Kizárólag a fogadó oldali dekóderben látom azt az okot, ami hallható különbséget produkál egy digitális jelnél. Méghozzá azt, hogy valamennyire hibatűrő, vagy megengedő dekóder algoritmus dolgozik bennük, mert ugye "csak" analog hang lesz belőle.De pl. ez a "másként jelenik meg a weboldal". .. úristen, felsírtak a hálózatos szakemberek az informatikán itt. )
Ha a monitoromat összekötöm HDMIn a gépemmel, és 60 FPSes képet küldök rá 1920x1200 felbontáson, 32bites szinmélységgel, mondjuk amiben minden képpont 0-0-0-0 értékű, azaz full fekete... akkor másodpercenként 4.423.680.000 bitet visz át a kábel.
Ha minden 60. képkockában 1 pixelen 1 bitet változtatok és az 255-0-0-0 lesz, akkor az bizony ott nem lesz "korrigálva" a "kábel által" (LOL), hanem szépen felvillan.
Ott nincs megengedés, ott nincs ilyen ostobaság.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
Aktív témák
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest