- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolaas
senior tag
No ezekbe a vitákba meg végképp nincs kedvem belemenni, mert elmegy az egésztől a kedvem.
Nem erre gondoltam, h ennyit kell vele sz@pni és még mindíg nem az van amit szeretnék. De már mind1. Megbékéltem.De zenehallgatáshoz be kell kapcsolni a tv-t is, ezt el akartam kerülni okostelóval, de a mai napig, hol megy hol nem, szal ez pl egy kényelmetlenség
Vagy ha hosszabb lejátszási listát rakok össze, ( 10-től több szám) általában a 7.8. szám körül betojik az xmbc azt kész. Amennyit meg a médiatárral kell sz@rakodni...hát ahhoz én túl lusta vagyok.
Kényelemi kompromisszum 2: bekapcsoláskor 2x meg kell nyomnom a bill-en ( laj és a távra még mindíg nem tudtam a bill-t kiosztani) gombot. Ami a gép tetején van a polc aláján, tehát le kell jó mélyre hajolni.
Kényelem 3: Ha a gépet bekapcsolom, nem tudom rávenni, hogy az xmbc is elinduljon magától, ezért a páromnak külön leckéket kellett venniÉs még sorolhatnám....
-
Ed Parker
nagyúr
Csak azt ne felejtsd el hogy vér pistike kábelgyáros kábeleit csak egy bizonyos kör veszi meg,egy VdH kábelt meg bárki,mivel ismert és használtan is jobban eladható.
ezzel nem azt akarom mondani hogy a diy rossz,csak van ilyen oldala is a dolognak,ha váltanál,pár akadályba ütközhetsz.
mivel a brand kábelek egyértelműen azonosíthatók,míg egy diy,már keményebb dió. -
-
BBéci
legenda
-
cecil
aktív tag
lx-55 nem tud egyszerre kép+hangot a 2 hdmi-n.
A bdp-450 igen, de ott meg kell az okosítás. Hogy néz ki pontosan ez az okosítás?
Feliratkezelése milyen? Csak a ráégetett felíratot jeleníti meg?Az az igazság, hogy a 3D galibán kívül nagyon jó a Popi, projektorral már igazán ki jön a VXP hatása!
Kezelhetősége és a szolgáltatásai is nagyon tetszenek.Az is lehet az évi 5-6 3D film miatt itt az Egreat, minden másra ott a Popi.
De pont most rágódom egy Sherbourn pt-7030 cserén az UMC200 helyett...
-
robi-k
őstag
Menüből választható, a Pio-nál Dual üzemmódban mind2 HDMI kimenetre kimegy a kép és a hang is, a Separate üzemmódban a HDMI Main kimenetre csak a kép megy, míg a HDMI Sub kimenetre pedig csak a hangot adja ki. Az utóbbi (Separate) üzemmód jó azoknak is, akiknek van 3D TV-je és egy régebbi, nem 3D képes házimozi erősítője, és szeretne 3D-t nézni a TV-n.
-
robi-k
őstag
Vagy esetleg egy átprogramozott Pioneer BDP-450 vagy a BDP-LX55 is segíthet, hisz annak eleve 2 HDMI kimenete van (így az első HDMI Main kimenet megy a TV-ra vagy a projektora, és a második HDMI Sub kimenet megy az Emotiva-ra), és képminőségben nem rosszabb a az A400 popinál (köszönhetően a QDEO-nak).
-
cecil
aktív tag
-
BBéci
legenda
Megkérdeztem.
Azt válaszolta, hogy a THX egyáltalán nem foglalkozik a szóban forgó távolságokkal, még a 150 oldalas tananyagban sincs megemlítve.(#51963) xtremetuning
A másikkal beszéltem.
Nem hiszem, hogy bármi oka lenne bármelyiküknek ebben valótlanságot állítani.
Visszatérve a körívre, már csak azért sem kardinális kérdés, mert elég kevés ember képes egy filmet otthon úgy végignézni, mint moziban, egy székben. Mozdulatlanul. -
BBéci
legenda
Nem aránytalanok a rajzok, hanem életszerűek és figyelembe veszi a frontsugárzók optimális elhelyezését is.
Ha annyira szigorúan veszed azt, amit a rajzon látsz, akkor meséld el, miért van távolabb a TV feletti center, mint az alatta lévő?(#51947) TCr
Passz.
De a lényeg attól még nem változik. A dedikált moziszobákban többnyire falba építik a hangszórókat, és ott nincs semmiféle körív. -
BBéci
legenda
Ne a rajzot emlegesd, hanem azt mutasd meg, hol van leírva betűkkel, számokkal. Elárulom, sehol, mert a THX előírásai nem követelik meg a körívet. Ha nem hiszed kérdezz meg egy THX okleveles szakembert, vagy nézd meg a Házimozi Stúdió és a Home Movie bemutató szobáit. Minkét cég tulajdonosa rendelkezik az említett képesítéssel.
(#51931) regger
25 éve kinőttem a zombis filmekből.(#51928) Oldfighter
Láthatod, hogy inkább hátrébb tolta volna a centerét, amivel sokkal több hátrány járna. Ezért nem kell foglalkozni ajánlásainkban a körívvel. -
BBéci
legenda
Szerinted hülyeség, szerintem nem. Vállalom a leírtak minden betűjét.
Az idézett felejtsük el... mondat elsősorban Oldfighternek szólt, aki átrendeztetné a szobát szegény kezdő házimozissal. Én is ismerem szinte az összes erre vonatkozó szabályt, mégsem javasoltam ilyet soha senkinek, mert tapasztalatból tudom, hogy nyugodtan el lehet felejteni.Fórumozásod túlnyomó részben abból áll, hogy mások hozzászólásait elemezgeted és beléjük kötsz. Baromira unalmas. Nem emlékszem, hogy házimozi erősítő témában az utóbbi 3 évben ötnél több hasznos szakmai hozzászólásod lett volna. Ami érthető, hiszen nem rendelkezel tapasztalatokkal. Ellenben engem legalább hússzor megtaláltál, belém kötöttél.
-
BBéci
legenda
Igen, azt írtam. De tudni kellene értelmezni is a szöveget!
Úgy értettem, hogy nem érdemes annak alárendelni a szoba összképét, nem kell a körívhez foggal körömmel ragaszkodni. És éppen erre a legjobb példák a dedikált moziszobák falba épített hangsugárzói és az igazi mozik. Kétlem, hogy 1000 emberből egynél több vakon megállapítja, hogy a center 5-10 százalékkel közelebb helyezkedik el, mint a frontok. Persze ehhez a házimozi erősítő processzorára, a késleltetésre is szükség van.
A háttérsugárzók az esetek 90 százalékában jóval közelebb vannak, mint a frontok. Az ellen miért nem kampányol senki?(#51909) xerobyte
150000 forintért egy erősítőt kapsz csak, ami a közép legalja, nem pedig komplett rendszert. Esetleg mellé egy tápkábel is belefér abba az összegbe.
Szóval maradjunk az abszolút belépőnél! És éppen ezért nem kell félni a használtaktól, még az összeg duplája esetén sem. -
Peak
addikt
-
BBéci
legenda
Nem azt állítom, hogy keveset adnak el belőlük, ne érts félre. De csak akkor példálózzunk ilyesmivel, ha pontos adatokkal rendelkezünk.
Például, ha statisztikai adatok támasztanák alá, hogy ugyanannyit adnak el belőlük, mint Nubertből, Cantonból, az már jelentene valamit. Szerintem arányaiban ugyanolyan lehet az eladás, mint Magyarországon, de ez is csak feltételezés. A német hangdobozgyártás volumene messze többszöröse a magyarnak és a németek sovinizmusból és hazaszeretetből általában előnyben részesítik azokat a külföldi, pláne kínai termékekkel szemben. -
BBéci
legenda
Ezt írtad: "De annyira csak nem lehet rossz ha németben többszörös áron el viszik őket "
Erre belinkeled a listaárakat.
Erről jut eszembe, hallottam Münchenben a nagy batár tornyot, egészen kellemesen muzsikált. Más kérdés, hogy ugyanannyiért az ötödakkora Audio Physics Avantera (szerintem) jobban szólt.
-
BBéci
legenda
Kétlem, hogy bárki azt mondaná.
Úgy adtad elő, mintha konténerszámra vennék Németországban az említett kínai hangdobozokat. Azért bátorkodtam megkérdezni, honnan származnak az információid. Te is folyton linkeket követeltél, amikor valami számodra furcsát le mertem írni.
(#50783) Laca0
Hány éves vagy herceg, hogy még hiszel a mesékben?
Mi kifogásod van a papír kónusz ellen? A Yamaha SW300 is papírmembrános és kiváló mélyláda. -
-
bajnokpityu
félisten
a mostani az nagyobb teljesitményű,mint 60W. ÚGy számoltam,olyan 80W körül ehet maximum, ennyit nem könnyű megcsinálni job fajta lineáris szabályozású táppal. Kész kitként legalábbis nincs. Olyanon gondolkodtam,h a CPU környéke maradna PC tá, és a többieket meg diszktén jóféle táppal hajtanám,de majd egyszer...
-
bajnokpityu
félisten
Amit még nem láthattál, mert nincs bepattintva, hogy kedvet kaptam a nagy gyári drága htpc-kről, ahol spec usb kártyákat használnak, eleve úgy terveztem,hogy enyémben is lesz egy. jó adag szoftver buzulás, és egy spéci órajel hiányzik, de majd télen... azt viszont ilyen féltenyérnyibe nemtom mennyire lehet bepattintani.
amugy ha ez nem lenne szempont, ma valszeg én is ilyesmit épitenék. Ehhez ugyanis könnyű jó tápot épiteni, alacsony zajjal, ami a jitternek jót tesz.
-
BBéci
legenda
Nem személyeskedtem, szándékosan nem neveztem meg a hozzászólás szerzőjét, mert nem az volt a lényeg. Nem téged akartalak pellengérre állítani, hanem az egyetemi tanárokat, akik ex catedra kijelentik, hogy nincs hatásuk a tápkábeleknek, pedig sosem próbálták.
A kérdésedre az válaszolom, hogy magasról letojom, ki mit linkelt be, mivel én látom és hallom a HDMI kábelek közti különbséget. Én linkeltem olyan tesztet, ahol megállapították a különbségeket, de érdekes módon, arra az ellentábor nem akar emlékezni, azt nem tartják hitelesnek.
Ha a digitális koaxok és USB-k között Te is hallottad a különbséget, akkor miért lenne bármiben más egy HDMI viselkedése? Azon, abban is nullák és egyesek szaladgálnak. -
bajnokpityu
félisten
+1.
én sem éreztem semmi problémát sosem egyikőtök véleményében sem. Sztem nagyon jót beszélgettünk, és ha úgy adódik szivesen látlak újra Titeket. Bár van itt 1-2 enyémtől jóval komolyabb lánc,ahova jegyet kéne szedni,akkora élmény,inkább oda kéne mennetek.
Saját mérnökségemben viszont van egy Dulácska féle mondás: a szerkezet mindig jobban tudja a statikát, mint a statikus, ami kinyitotta látásmódom a hifiben is.
Láttam már olyan AB tesztet, a gyártó ujjongott, hogy hűű, hogy mennyivel jobb lett a hang. Közben nem történt semmi. Én meg 1 napig nevettem, hogy suta, csak melegszik az erősítő.
-
gorbep
senior tag
Én próbáltam, és legnagyobb meglepetésemre alig volt különbség 44.1/16 és 48/16-on.....
Ez indított el az XDA-2 -re történő továbblépésre, ott az usb átvitel 192/24-ig megy.... aztán hogy hogyan szól, majd kiderül. Csak kell majd hozzá vmi becsületesebb usb kábel, talán Power mestertől.....
-
"Térhangzás a kb semmi nem volt ... mély nem volt ... A kép nekem nem volt valami éles. Ismerős aki már volt ott többször mondta, hogy ez most szerinte is szar volt."
Akkor ott bizony a filmmel lesz gond. Én eleve szeretek moziba járni, IMAX-be pedig egyenesen imádok. Teljesen más élmény. Viszont nekem is volt már ilyen filmhez szerencsém ott. Konkrétan az Iron Man 3 volt borzalmas. Mintha fel lett volna nagyítva a kép stb...
Legutóbb a Star Trek 2-t néztem ott. És szokás szerint rendesen fel volt tekerve a hangerő, volt mély is rendesen, és a kép is kiváló volt.Szóval le ne írd egy rossz film alapján az IMAX-et!
(#48001) Rederik:
"Aztán 2009-ben Budapesten megnéztük az Avatart-t, s mindkettő borzalmas csalódás volt."Hát nem tudom te mit tapasztalhattál London-ban, hogy ezt írod. Nekem is volt szerencsém Avatar-t a budapesti IMAX-ben nézni, és talán az egyik legjobb IMAX élményem volt. Pedig én elég kritikus szemmel figyelek minden hibát, és fikázom, ha sz@r, de ez esetben a kép és a hang is tökéletes élményt nyújtott. (Ahogy 90%-ban az IMAX szokott.)
-
spiky03
veterán
én sokat járok moziba a haverokkal, de nekem is volt már olyan, hogy 1-1 film hangja, képe nem tetszett. talán pont a bosszúállóknál volt az, hogy túl sok volt a magas. a térhangzással nem volt gond. viszont a tdkr-nél olyan mély hang volt amikor először megjelenik benne a bat, hogy a szék remegett alattam.
ezek imaxben voltak.
de volt olyan is, hogy a sima moziban nekem életlen volt a kép és alig vártam, hogy megjelenjen vmilyen hd formában és otthon megnézhessem a plazmám. -
krx21
nagyúr
A bombák földjén című filmben én is ki voltam az kézi kamerás megoldás miatt... Mintha csak amatőr gyerekek vették volna fel a film jelentős jeleneteit... Ráadásul a szándékos képzaj is rettentő idegesítő volt...
A tisztelt rendező vihetne valami mást is a fimbe ami egyedivé teszi, nem kell szándékosan a minőséget rontani... De röhögni fogsz, valakinek pont ez tetszett benne... -
t-bali3
senior tag
-
ricsik
őstag
Kb 3 oldalt lehetne írni, hogy mért nem jó a mozi és mért jó.
Te már sok dolog miatt nem évezed a mozit. Egyrészt mert már nem vagy 18 éves, aki szarik rá, hogy milyen a kép, vagy hangminőség, csak robbanjon valami, másrészt otthon is jó HM rendszered van, így kritikus füllel, szemmel nézed. Gondolj bele, hogy a fiatalok, akik otthon a filmeket egy 22 colos monitoron nézik PC-ről egy Genius speakerrel, azoknak mekkora élmény, nekünk is az volt 15 éve. Ráadásul sokszor nem is a film miatt mennek, hanem összejönnek a haverok, és csak egy programként mennek be a moziba, nem a film miatt, meg nem azért, hogy elemezzék a hangot/képet és a rendezést.
Nyugodj bele, ahogy öregszel, egyre kritikusabb leszel és igényesebb az ilyen dolgokban
Valószínű a magas igényeket kielégítő mozihang és kép annyival lenne drágább, hogy nem érné meg bajlódni vele, mert nincs akkora igény rá és sosem térülne meg.
De szimplán az is lehet, hogy tényleg szarnak rá, csak forogjon a film. -
MaUser
addikt
Te értesz félre valamit.
Itt is mikrofonnal mérnek, a jelek is rézdróton mennek, mint egyébként. Majdnem fénysebességgel mennek itt is -> ezért állítod azt az erősítőkön, hogy a hangfal tőled milyen messze van és nem azt, hogy milyen hosszú a kábel. A laser-t a hangfalak irányba állításához használják. Sinsheim-ban anno lehetett jelentkezni technikai körbevezetésre, érdekes dolgokat mondtak.
-
robi-k
őstag
Pedig pont egyszerű a magyarázat a kábelesdi-re (azaz, hogy mégis miért van különbség két kábel között egy adott láncban): a kábelt nem önmagában, hanem abban az adott láncban kell vizsgálni, hisz a kábelnek vagy rezisztív, induktív és kapacitív ellenállása, így a rendszerbe illesztve egyszerre viselkedik ellenállásként, induktív tekercsként és kondenzátorként is, ezáltal ha tetszik, ha nem, torzításokat visz be (gyakorlatilag olyan, mintha a hangdobozokban lévő hangváltó elé bekötnének még egy LRC láncot).
Épp ezért fordul elő, hogy az a kábel (ami lehet akár hiper-super drága), ami egy embernél sokat dob a rendszerén, másnál akár ronthat is. Természetesen minél minőségibb -drágább - a rendszer, annál jobban kivehető a kábelek által okozott torzítás hatása.
Ez sima - mondhatnám mezei - fizika, semmi másHDMI kábelnél a kábelhatás kevésbé jelentkezik, de ha s.ar a kábel, akkor adatvesztés jöhet létre (és ne gyere azzal, hogy 0 és 1, ne felejtsd el, hogy a diszkrét elektronikai elemeknél (IC áramköröknél) van egy harmadik - u.n. felfüggesztett jelszint, amikor már nem nem 1, de még nem is 0 a vett jel kiértékelése (amely jelszint az IC típusától is függ), és ez bizony okozhat érdekes meglepetéseket egy aszinkron (nem ellenőrzött) jelátvitelnél - a HDMI pedig ilyen
Természetesen ha mindenki szupravezetőt használna, más lenne a helyzet
-
bajnokpityu
félisten
de valahogy soha nem szóltál,h eljönnél meghallgatni 1-2 kábel közötti különbséget... sőőt,nem csak hangszinbeli, térbeli különbséget hallanál, hanem minőségit is...
ha eljönnél, kénytelen lennél abbahagyni a "kábelhit" szöveget, és gondolom jobb okoskodni, mintsem kimondani, hogy jéé, tényleg... és ha netalán messze lenne diósd, van pár megfelelő lánc a kábelkígyó szelídítésre a topicból...
-
-
canniball
nagyúr
"...amiket polcsugárzókhoz terveztek azokat én nem használnám centerhez."
Persze, azokat én sem (pláne amikre fel kell csavarozni a hangfalat, nem tudom ki volt az a túlképzett akinek először megfordult a fejében hogy fúrjuk meg a dobozokat). Hacsak nem meg van adva a terhelhetősége és az megfelelő, akkor párban esetleg.
Közben megfejtettem hogy amire én gondoltam eredetileg az AV tartó, mint pl. ez, vagy ez, vagy ez vagy ez; utóbbi annyiba került mint a TCr által ajánlott ikeás tartó, ráadásul erre van kitalálva és fekete, azt hiszem maradok ennél.
Valakinek ellenvélemény? -
canniball
nagyúr
"Centerhetz én általában ilyeneket látok..."
Ez nem jó, mert a TV állvány elé kerülne vele a center."...amire te gondolsz olyat még nem láttam."
Pedig van olyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Parfüm topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest