- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
Az az érdekessége a Trinitynek is, és a Brazosnak is, hogy ugyan egy lapjára integrálták a GPUt, ezáltal a Video Engine áramkört is, ugyan ez az architektúra megtalálható külön PCI-Ex kártyán is, pl. HD6670-esek formájában. Ezek között nincs különbség - szerintem - képre.
Viszont ha egy Intel HD Graphics képét hasonlitanánk össze a Llano/Brazos/Trinity képével, vagy egy chipsetbe integrált nVidia ION képét, plusz egy külső nVidia GeForce GT680 kártya képét, akkor kikapcsolva minden képmanipuláló eljárást garantáltan lenne külömbség a kapott képben, egyszerűen a más dekoder-algoritmusok és nyers áramkörök miatt.
Itt jönnek képbe a meghajtók/driverekben található képjavító algoritmusok, plusz a lejátszó szoftverekben található plusz képjavító algoritmusok, majd legvégül a megjelenítőben található eljárások.
Annyira sok ismeretlenes az egyenlet, olyan sok helyen van mód és alkalom a képbe való belenyúlásra, hogy hihetetlen határok között lehet egyénire szabni a látványt, kinek mire áll rá az agya, a látása, a stilusa.
Van aki a "hideg" szinvilághoz kalibrálja a gépét, van aki szereti elmosni a képeket, hogy ne legyen "zizis" a kép, stb.stb.stb.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BBéci
legenda
válasz WhiteWalker #24543 üzenetére
A képen látható erősítőn nincs optikai kimenet, tehát azzal nem lennél előrébb.
Igyekezz lecserélni a Logitech szettedet, mert bármennyire jó a maga nemében, a házimozitól mérföldekre van.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
WhiteWalker
nagyúr
megnéztem amiket javasoltatok,de hát nekem eléggé megfizethetetlen áron vannak...
gyakorlatilag nincs olyan kütyü amin van hdmi bemenet(ek) és optikai kimenet?
mert pl: amit linkeltem erősítőt ( pioneer vsx 322) ,a rajta levő többi dolgok nem kellenek...és ez volt még a legolcsóbb.. ~ 50K ft körül...
Onnan indult a problémám,hogy vennék egy plazma tv-t,csak a legtöbbjén 2 hdmi bemenet van,nekem legalább 3 kellene...és mint kiderült ezen TV-k optikai kimenetén csak DTS és DD 2.0 jön ki...és hát ugye ott lenne a Z5500 ami meg tudja az 5.1-et... Gondoltam vennék egy ilyen HDMI elosztó+optikai kimenetes ketyerét,amolyan all in one jeltovábbító megoldásban...BBéci: fasz@... ,most néztem meg jobban...
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
Egyébként en is ezt vettem észre, a képet olyanra formálom, amilyenre tetszik.
Ki is lehet kapcsolni minden képjavítót, de lehet találni nagyon jókat.
Ebben mindenképp jobban tetszik a htpc, hogy én dönthetem el mi tetszik es nem az van hogy ezt kapod es kész.En próbáltam ivy bridge hd4000 párossal, az kevésbé tetszett mint a trinity.
-
Patice
nagyúr
válasz WhiteWalker #24553 üzenetére
Jól látod, jelenleg nincs ilyen kütyü külön. Komolyabb AVR-eken van csak külön digitális kimenet. Használtan találsz ilyet. Aztán a Logitech-et eladhatod és mellé raksz még 5x annyit és akkor beszélhetünk belépő szintű házimoziról.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
válasz WhiteWalker #24556 üzenetére
A TV-den amúgy nincs optikai kimenet?
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
BBéci
legenda
válasz WhiteWalker #24553 üzenetére
Minden valamirevaló plazmatévén legalább 3 HDMI bemenet van, a komolyabbakon pedig 4.
A tévék optikai kimenetén 5.1 is kijön, kivéve amit külső eszközről, HDMI-n kapnak.(#24551) Peak
Ebből nem derült ki, hogy szerinted mivel lehet elérni a legjobb képminőséget.Hidegre kalibrálni nem lehet. Az a kalibrálás, amit műszerrel, a szabványokban meghatározott értékekre állítanak be. Kizárólag akkor fogja az ember azokat a színeket látni a megjelenítőjén, amik a valóságban, a felvétel, a rögzítés helyszínén jelen voltak.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Patice #24560 üzenetére
De van,jelenleg 42" full hd LG LCD tv-t használok,ezen van optikai kimenet,ki is adja a DTS és DD 5.1-et, minden otthoni cuccom rá van kötve hdmi-vel (xbox,ps3,pc) innen a hang megy egy db optikai kábellel a z5500-ba...Itt jönne a gubanc, ha lecserélném az LCD-t és vennék egy nagyobb plazmát ,mert azokon is van optikai kimenet,csak állítólag nem adja ki a hangjelet optikán csak 2.0-ba. Ez a problémám...
BBéci: ezt mondom én is..., ha rádugom pl az Xboxot a Tv-re hdmi-vel - ez külső forrásnak számít ugyebár- nem ad ki a TV optikain 5.1-et akkor dobnék egy hátast...
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Jó, értsük jól a mondandót, nem "kalibrálás", hanem "beállitás", egyedi igények szerint.
Úgy gondolom, hogy nincs egyértelműen legjobb, mindegyikkel biztos, hogy kell mókolni, csak nem mindegy, hogy mennyit.
De ettől függetlenül azt gondolom, hogy talán az a legjobb verzió, ha a legkevésbé kell hozzápiszkálni a képhez.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BBéci
legenda
válasz WhiteWalker #24563 üzenetére
Szeretném megvizsgálni a tévéd 5.1 jelkibocsájtását! Még sosem találkoztam olyannal és ez tarthatatlan állapot. Idén két LG tévével próbáltam (LM960 és PM6800), azok sem voltak rá képesek.
A Samsung, ami most nálam van, szintén nem enged át 5.1-et.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ezt írtad:
"De mondjuk egy ION-nal összehasonlitanád, vagy egy dedikált nVidia GeForce GPU-val, már szerintem lenne."
Miben mutatkozna a különbség és melyik lenne jobb?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peak
addikt
Az, hogy melyik lenne jobb, szubjektiv, a néző majd eldönti, melyik tetszik neki jobban.
A különbségek a video engine-ben a dekódolás során alkalmazott algoritmusokban merül ki egyrészt, amely vizuálisan pl. ott jöhet ki, hogy egy kikódolt 4x4es pixel blokk, X quantizerrel kódolva másképp néz ki, eltérések lehetnek a pixelek szinében, természetesen árnyalatni dolgokról van szó.
Neten vannak összehasonlító tesztek, screenshotokkal különböző GPUk videogyorsításáról, hogy miben merülnek ki a külömbségek.
Aztán más és más lehet a 2D kimenet szinsémája, drivertől is függően lehetnek változások, stb.Én pl. nagyon szeretnék valahonnan szerezni egy optikai kalibrálós cuccot, amivel a TVmet összelőném a legjobban a HTPCvel, a standard referencia értékeket szemelőtt tartva, azokhoz a legközelebb hozni a saját rendszer képét. Majd talán egyszer lesz rá lehetőségem.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
tdd587
őstag
Nem találtam DIY topikott itt, szóval ide teszem fel a kérdést:
Tud valaki valami céget/vállalkozást/magánembert/télapót aki egyedi készülékház kivitelezésében tudna segíteni?
A feladat kb. az lenne, hogy csináltatnék egy kb. ilyen házat, de nem tudom, hogyan fogjak bele szerszámok meg szaktudás nélkül. Nem erősítő vagy ilyesmi menne bele a házba, tehát a cél csak annyi, hogy komoly hifi komponensnek nézzen ki a végeredmény.
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
martoonx
csendes tag
Srácok erősítő vásárlás előtt állok. Amit néztem denon 2113, H/K 360 és talán onkyo azonos kategóriában. Hangfalaim majd cserélődnek, polk-al, dalival erősen szimpatizálok. A denon av online cikke eltűnt csak a cacheből tudtam visszarántani, de eléggé elszomorít amit róla leírtak. Hallgatni csak a h/k -t sikerült egy "sima dolby" hanggal, de brutál jó volt mélyben és térérzetben.
Az érdekelne, hogy szerintetek a denon 2113 jobb választás lenne (tudom zeneibb, de ami zenére jó...) mozira, mint a h/k vagy egy onkyo 609?
Valamint a denon audyssey xt bemérője is "jobban cseng" mint a h/k saját "ez setje" a dobozok finom hangolást illetően.Köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz z123456789 #24572 üzenetére
Azt jól kikaptad.
Bármilyen konzolra felakaszthatod, ami méretben és súlyban illik hozzá. 5000 forinttól indul a választék.(#24571) martoonx
160000 forintért olyan néhány éves erősítőt lehet kapni, ami keresztbe lenyeli mindet egyszerre, amiket felsoroltál.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Még jó hogy már kb 2 hete kacsingatok az 55 coll felé.Ez most rendesen rámhúzta a lepedöt...fú...leizzadtam rendesen annak tudatában hogy még kb 5 collnyi pénzegységet kell arra költenem hogy ez a falról égesse az agyam, ahelyett hogy valóban a plusz 5 collra költeném.
Köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz z123456789 #24574 üzenetére
Az arcocskák sormintának használatát tiltja a fórum szabályzata! Egy (kettő) is elegendő!
-
DjKoxi
senior tag
válasz z123456789 #24574 üzenetére
Ilyet használok 50"-os plazmához, de bátran rá merném akasztani a 65"-ost is.
-
WhiteWalker
nagyúr
Ha gondolod gyere ki hozzám , ez a TV-m van jelenleg: LG42LD550...
Az 5.1-et én abból gondolom,hogy kiadja,hogy a logitech panelén látni a hangsávot,kiírja ha DTS 5.1 szól,vagy változik a kiírás ha változik a hangsáv DD 5-1-re...mint itt a képeken..
[link]
http://hardverapro.hu/dl/upc/2009-10/13/56061_h2meaxfczflcem3p_42305_xcitefun-ogitech-z5500-digital-speakers-3.jpg[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz WhiteWalker #24577 üzenetére
De ennek a belső lejátszója nem támogatja a dts-t, ha jól tudom ki se tudja küldeni.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Steady74
addikt
Bose hangfalakról mi a véleményetek, esetleges tapasztalatotok?
-
StLui
veterán
válasz Steady74 #24579 üzenetére
Feleségem nagyon szerette volna ha 8 éve ezeket a piciket vesszük, de én nem "dőltem " be nekik pedig önmagában meghallgatva nekem! jól szólt, átverő show volt akkor belőle a hifi show-n, nagy hangfaldobozok mögé dugták el őket (talán inkább bele) most elcserélném, mert azóta is nagyon útban van a nagy doboz. Pedig kértük a bútorost, hogy tervezze bele a nagyokat, de mire odaértek már csak elé lehetett leállítani, én meg hagytam magam a bútoros által, hogy jó lesz így
viszont én nem értek a hangzáshoz!!! tehát könnyű lehetett átverni engem ugye
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
BBéci
legenda
válasz Zirowe #24578 üzenetére
Én is úgy tudom.
(#24579) Steady74
Ha a jelenlegi ár kétharmadáért adnák a Bose termékeket, nálam az ajánlott kategóriába kerülnének.[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
DVD lejátszóra usb-n keresztül rádugom a külső merevlemezt.
NTSF-re kell vagy Exfat-ra kell formázni hogy kezelje? -
BBéci
legenda
Nézd meg a kezelési könyvét! Nekünk honnan kellene tudnunk, hiszen még a gyártóját sem árultad el. Egyébként nem jellemző, hogy DVD-játszók külső merevlemezt kezeljenek.
-
putyu10
aktív tag
Mivel nem tudok dönteni ezért kérdezlek benneteket, melyiket választanátok?
Onkyo TX-NR818-----Marantz SR7005Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon! Samsung QE65QN90AATXXH UHD Neo QLED
-
Oldfighter
senior tag
Marantzokról szívesen olvasnék itt beszámolókat, főleg, hogy most páran ezzel a típussal újítják a rendszerüket.
Más.
Ma megnéztem/hallgattam a Queen budapesti koncertjét. Gyerekek, ez hatalmas! Nagyszerűen újították fel a képet, a hangról nem is beszélve. Az a cirka 25-26 év lecsökkent pár hónapra, a minőséget figyelembe véve. Hihetetlen mennyire tiszták lettek a színek, nyoma sincs a szokásos, ama kor felvevő technikájában megfigyelhető bevillanásoknak illetve a reflektorok utánhúzásának. Oks, húsz-harminc centin belül ott van némi szemcsézettség és pár képhiba, de amúgy.......sok mai koncertfelvétel elbújhatna mögötte. Magától a koncertélményről nem is beszélve.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
balint93
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek a Wharfedale és a Jamo gyártóról? Jamoról olvastam, meg mondták is, hogy annyira nem ajánlják. Viszont a Wharfedale nem tűnik olyan drágának, és jókat is írnak róla.
De nem teljesen értem, mert nagyjából egy árban vannak.Esetleg valakinek személyes tapasztalat a két gyártóval?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest